Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Weeds 3x03 – The Brick Dance

2008. november 18. 11:00 - wayout

Ott tartottunk, hogy Nancy nagy nehezen átvészelte élet legnehezebb napját, amikor többször szorítottak fegyvert a fejéhez, mint ahányszor kávét szürcsölt. Estére ugyan mély katatóniába zuhant, de 22 óra alvás után végül feltámad poraiból, most pedig mexikói kajával és diétás kólával próbálja összekaparni magát. Szegény nem épp a dögös MILF önmaga, kócosan, egy szakadt pólóban kérdezgeti kis családját arról, hogy milyen ötleteik vannak a gyors pénzszerzésre, mert a Botwin család ismét nagyon le van égve. Elsőként közli Lupitával, hogy ki van rúgva, annak ellenére, hogy finomat főzött, mert nincs pénze arra, hogy tovább fizesse. Lupita azt veti fel teoretikusan, ebben az esetben talán szólna a rendőrségnek, de Nancy figyelmezteti, hogy teoretikusan lehet, hogy megölné az a fickó, akinek tartozik.

 

Andy óva inti Nancyt, hogy ilyesmiről beszéljen az egész család előtt, de mivel már túl vannak mindenen, mostantól az őszinteség az új irányelv. Andy pókeren nyerne sok pénzt, ha lenne 10 rugója Silas meg roppant szellemesen megjegyzi, hogy kiválóan tud széfeket feltörni. Shanenek van 2600 dollárja értékpapírokban, csak éppen büntetést kell fizetnie, ha most veszi ki a pénzét, de muszáj lesz neki, mert a családnak most minden kanyira égető szüksége van. Celiának is anyagi gondjai vannak, bár nem olyan sürgetőek, mint Nancynek, éppen egy válóperes ügyvédnél ül, hogy megtudja, mennyit szerezhet a válásból. Az ügyvéd tömör válasza az, hogy nem sokat, mert a családnak nincs sok vagyona, Isabelle Huskaroo szerződését kivéve, ami elég szépen fial csak éppen nem Celiának, mert ő nagyon rosszban van a család egyetlen kenyérkeresőjével.

Celiának nem szívügye Isabelle kizárólagos felügyelete, de a csavaros eszű ügyvédnő szerint mindenképp erre kell hajtania és ezért több idő kell töltenie a lányával, úgy hogy még el is bűvöli. Asszem ez fából vaskarika, ez az egy dolog, ami sosem fog összejönni Celiának. Az ügyvédnő, hogy illusztrálja a hatékonyságát, kiveszi egy halat az akváriumból és hagyja egy ideig fuldokolni, majd visszateszi a helyére, mondván pont ugyanezt fogják tenni Deannel. Hiszem, ha látom, ugyanis mostanság Celia szerencsecsillaga elég halványan pislákol… A toborzó irodában Andy épp azt ecseteli egy kedves tisztnek, hogy milyen szörnyűséges élete van 8 nyolc lábujjal, például nem hordhat vietnámi papucsot vagy szandált.A tiszturat nem hatja meg Andy sanyarú sorsa, és közli vele, lehet  hogy eddig megúszta a szolgálatot ezzel a kis sérüléssel, de az ország háborúban áll és mindenkire szükség van.

Shane csöndben megjegyzi, hogy az „ Iraki Szabadság” fedőnevű akció csak kiterjesztett katonai hadművelet, háború még nem lett deklarálva. A tiszt nem törődik sem Shane okoskodásával, sem Andy kifogásaival, ha drogos, leszoktatják, ha buzi, arra van külön egység, szóval nincs mese irány Irak, bár valószínűleg úgyis valami irodai munkát fog kapni, a lába miatt, tehát az helyzet azért mégsem olyan vészes. Most már Andy tuti bánja, hogy nem fejezte be a rabbi képzőt vagy nem kötött csomót korábban a farkára. Nancy eddigre összeszedte magát, újra a régi fényében tündököl és elmegy Doughoz, hogy tanácsot kérjen. Mellesleg Doug is elég szar napokat él át, a felesége, Dana kirúgta a házukból és most az irodájában kénytelen aludni. Nancy meglepődik és nagyon kíváncsi lesz a Celiával való keféléssel kapcsolatban („The cock wants what it wants.”), de most sajna másra kell fókuszálnia az agrestici szaftos pletykák helyett.

Nancy abban a hitben él, hogy vannak kötvényei és részvényei, amiket most fel tudna használni, de közli vele, hogy azokat már rég felhasználta, még a fékség beindításához anno. Nem maradt más, mint a háza, de azért is csak 50 ezret kapna, mert Agrestic már annyira nem menő, a szomszédos Majestic az új tökéletes kisváros a megatemplomával. Ráadásképp még az életbiztosítása is lejárt, aminek azonnali megújítására kéri Dougot, mert lehet, hogy a gyerekeinek sürgősen szükségük lesz rá. Valahol a város rosszabbik végén Heylia és Conrad ingatlannézőben vannak. Találtak egy helyet, ami tökéletesen alkalmas a termelésre és még örmények sincsenek sehol. Conrad furcsállja, hogy Heylia visszaszokott a dohányzásra, de ő csak annyit mond, amikor elkezdett cigizni még hosszú volt és barna, mint a bláz, amit szív, de hát, azóta sok minden megváltozott. Heylia végül csak annyit kérdez tud-e itt termelni, U-turnt pedig csak bízza rá.

Celia elkeseredett kísérletet próbál tenni, arra hogy magához édesgesse Isabellet, ezért elhívja magához a lakályos motelba, hogy több időt töltsenek együtt. A tévézés nem jön be, mivel Celia nem engedi Isabellenek, hogy leszbi pornót nézzen, ezért gyorsan takarodót fújnak. Isabellenek nincs más választása, ha csak nem akar egy ágyban aludni Celiával, mint a kempingágyon tölteni az éjszakát. A kempingágyban mellesleg egy kis meglepetés is el van rejtve, egy használt kondom formájában. Másnap reggel Andy búcsúztatására gyűlik össze a Botwin família. Sőt Andy még búcsúajándékot is ad mielőtt elmenne Oregonba kiképzésre, a gitárját, amit eladhatnak jó pénzért az Ebayn. Nancy ekkor jelenti be, hogy el fogják adni a házat. Andy utolsó szavaival még azt a tanácsot adja Silasnek, akinek aznap lesz a tárgyalása, hogy reménykedjen női bíróban és sírjon, ha tud.

Nancy ezek után rögtön U-turnhöz megy, hogy törlesszen valamennyit, úgy 7 ezer dollárt, amire a gangsta csak annyit mond, hogy ennyivel max. a seggét szokta kitörölni. U-turnnek az a remek ötlete támad, hogy Nancy munkával fogja ledolgozni az adósságát, ő lesz a kis fehér rabszolgája. Az első megbízása az, hogy elhozzon egy csomagot egy helyről. Nancy rinyál, hogy most van a fiának a tárgyalása, de U-turn nem tűr ellentmondást. Az idilli Apache motelben elég fagyosan telik az anya-lánya nap, mivel Isabelle nem hajlandó Celiával beszélni. Hirtelen kopogást hallunk, egy szociális munkás jött a gyámügytől, hogy megvizsgálja, hogy Isabelle megfelelő körülmények között van-e. A gyámügyest természetesen nem más hívta, mint maga Isabelle. Celia egy meggyőző monológot próbál arról mondani arról, hogy csak azért, mert kissé lepukkant a hely, nem biztos, hogy rossz a lányának, csak sajna félbeszakítja a szomszédban kefélő pár.

A falak a motelban annyira papírvékonyak, hogy a gyámügyes néni sztereóban hallgathatja végig, ahogy azt kiáltozza, feltehetőleg a női résztvevő, hogy „Dugj meg keményebben!”. Az a bizonyos hely, ahova Nancynek mennie kell, az egy latino gengszter barlang. Nancy kicsit megszeppenve érzi magát egyedüli nőként ennyi rosszarcú között, de a munka, az munka, a csomagot el kell hozni. Ebben a pillanatban lép be a sorozat másik sokat szidott maffiózója, Guillermo, aki magához inti Nancyt miközben egy két ajtós szekrény bezárja az ajtót. Guillermo megrója Nancy, hogy Los Angelesi létére nem tud spanyolul, hisz a lakosság majdnem fele spanyolajkú, majd végül némi játszmázás után előkerül a csomag, egy tégla, amit viszont nem ad olyan könnyen. Nancynek meg kell dolgoznia érte, nem is akárhogy, lejtenie kell egy Tégla Táncot. Nem akármilyen lötyögést, hanem egy rendes táncot kell ropnia, a Mota Mindenható Istenének tiszteletére.

Nancy néhány rossz próbálkozás után olyan Tégla Táncot lejt, amitől minden pasi megnyalná mind a tíz ujját, és amit bármilyen tisztességes go-go görl megirigyelhetné.Guillermónak tetszik Nancy produkciója, ezért odaadja neki a téglát és hagyja elmenni. Az ajtóban a két ajtós szekrény megjegyzi, hogy simán elszórakozhattak volna vele, de Guillermo csak annyit mond erre, hogy a hírhozót nem erőszakolják meg (piszok nagy szerencséje van Nancynek, hogy ennyiszer megússza…). Az egésszel az gond, hogy U-turn nem egy tégla fűért, hanem egy Jaguár kulcsárért küldte el Nancyt, szóval most elég ideges. Jobb híján Nancy új feladata az lesz, hogy eladja a Téglát, 12 és fél ezerért.

Nancy elkezd sipákolni, hogy maximum 8-at ér a cucc, de U-turn ismét megunja a rinyálását és hozzá akarja adnia Jaguárjának az árát a tartozásához.Erre Nancy totál kiborul, hogy hogyan gondoskodjon a családjáról, ha folyton növeli a tartozását, amire U-turn csak annyit mond, hogy szerezzen munkát. Hát igen Nancy eléggé hozzá szokott a kényelmes élethez, ilyen egyszerű dolog, mint a munka, már eszébe sem jut…Az év anyukája végül befut Silas tárgyalására, amit végül Silas megúszik 6 hónap közmunkával, Celia közbenjárásának hatására, akivel még így sem hajlandó Nancy beszélni. Valahol Oregon sivatagos tájain Andy leborotvált fejjel megismerkedik a harci haverjával, akivel együtt fogják kiképezni.

Andy természetesen egy agyatlan idiótát kap és kiderül, hogy mindenkinek irodai munkát ígérnek, aztán jól elküldik őket Irakba. Azt hiszem ez lehetett az első olyan pillanat Andy életében, amikor komolyan megijedt, mert ez most már tényleg a bőrére megy. Celia és Dean válóperes megbeszélése elég szarul megy, mert Celia ügyvéde teljesen feladja küzdelmet, mivel Celiának nem sikerült magához édesgetnie Isabellet. Most már ő a hal. Celia kiviharzik és közli a lányával, hogy ő nyert, el fog tűnni az életéből. Zárásban Nancy zacskózza Silasszel az mariskát, amikor egy FBI ügynök kopog az ajtón, hogy Peter Scottsonról beszélgessen Nancyvel. Reméljük nem rossz hír, Nancy nehezen viselne még egyet…

A mostani Little Boxes a Kinky féle verzió.

 

Címkék: weeds
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galoooshka 2008.11.23. 13:25:25

öhhmm..A világért sem akarok akadékoskodó seggfejnek tűnni, de nem Jaguárról, hanem egy kis "hernyó"-ról volt szó...Direkt megnéztem újra a részt, hátha én emlékszem rosszul.Jah, és lehet egy hatalmas kérésem hozzád,wayout?...Légyszives mielőtt kirakod az aktuális hogyvoltot, legalább egyszer(de a biztonság kedvéért inkább 2x:D)olvasd már át, mert olyan hibák vannak benne, amik nem csak hogy zavaróak, de több helyen teljesen értelmetlené teszik a mondataidat...Ebben a postban spec.elég kevés ilyen akad, de ha a többit is visszaolvasod, hát, elég hanyag...

wayout 2008.11.24. 16:18:50

Én is többször visszanéztem annyira nehezen lehetett érteni, még felirattal is, és nem heroin hanem Jagről beszél U-turn majd említi azok kulcsait, ebből szűrtem, hogy kocsiról van szó. A heroin a téglával kapcsolatban kerül elő, viccként. A hibák miatt bocsánat, majd jobban igyekszem. Írtam sixx-nek is, de azért ide is beírom, hogy most egy-két hétig nem lesz se 30 rock, se weeds hogyvolt, mert teljesen elhavazódtam munkával és sulival.
süti beállítások módosítása