Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x18 - Cancún (ÉVADZÁRÓ)

2008. november 17. 17:00 - Sonrisa

Az előző rész végén ott hagytuk abba, hogy Tony immár hangosan is kimondta, amit addig csak gyanítottak: Sam a Sátán fia. Ám erről bizonyosságot is kellene szerezni: a démonbanda kitalálja, hogy ha 10 m magasból lelöknek egy mosogépet Samre, és ő képes megvédeni saját magát, akkor ő Devilfőnök fia. Ha nem, és ember, akkor porrá zúzza a lehulló háztartási gép. Tony kicsit dilemmázik, ám végül rábólint a próbára. Szép kis barát. Ám arra sincs időnk, hogy imára kulcsoljuk kezünket Sam testi épségért, ő bravúrosan kivédi a „támadást”. Kész, ennyi, cut. Nincs több kérdés. Sam a Sátán fia. Ez már 100%. Ő a birodalom örököse, az apokalipszis hírnöke, minden gonoszok leggonoszabbika. Sam, a lúzer. Kicsit nehezen hiszem el, de legyen. Főcím.

WB, Sam épp egy égett foltot szemlél a falon. Sock szerint úgy néz ki, mintha egy unikornis harcolna egy farkasemberrel. LOL. Samet inkább Stevere emlékezteti. Aki, mint tudjuk, tragikus körülmények között elhunyt. Ám mielőtt jobban belemerülnének az eszmecserébe, felbukkan Ben, aki frissen szabadult a börtönből. Barátaink elfelejtettek elmenni érte. Az igaz barátság sok mindent kibír. Talán ezt is. Sam hazaugrik egy kosár szennyessel a szülőkhöz, ahol sikerül egy vita foszlányait elkapnia. Apuci persze mindent tagad, még azt is, hogy egészen véletlenül egy földre rajzolt krétakör közepén zajlott a megbeszélés. Hmm.

Mielőtt eltöprengenénk azon, hogy milyen szabályos kört is sikerült rajzolni a szülőknek a kocsikijáróra, szemfényvesztés, s Devilfőnökkel ácsorgunk egy sorban, hiszen a lottó főnyereménye még az Alvilág urát sem hagyja hidegen. Még akkor sem, ha a lottó történetesen az Ördög találmánya. Mindig sejtettem. Sam arról kérdezgeti Ördögpapát, hogy hogyan is volt még régen az a találkozás a szülőkkel, amikor eladták neki a lelkét. Huncut mosoly, nem tudunk meg sokat, inkább a munkára terelődik a beszélgetés: a heti szökevény egy román jövendőmondó, aki valóban értett a kártyajóslához.. A lelkét adta el azért, hogy meg tudja mondani a jövőt. Most pedig visszatért, bosszútól szomjasan.

Sock és Josie kapcsolata zátonyra fut, szakítanak. Megint. Sam rémeket lát ismét, Steve jelenik meg fehér öltönyben a videókamerán. Ráadásul a lemázolt paca a falon ismét visszatért. Mintha valaki üzenni próbálna valamit. Sock továbbra is kitart az egyszarvú-farkasemberes változat mellett. Épp időben érkezik Tony, talán ő választ ad. Szerinte penész. Sokat segített. Egyébként pedig megbeszélnivalója van Samékkel. Egy gyerekméretű, ám kerek sátor a conversation színhelye. A démonseregnek újabb terve van: ezúttal egy ketrecet építenek. Valami Salamongyerek ezeregynéhány éve már sikerrel gyűjtött be vele egy gonosz démont, szóval talán Devilfőnök esetében is beválik. Ám mielőtt Sam elkezdeni szabadkozni, hogy ő ugyan ebben részt nem vesz, kiderül, hogy nem is kell, elég az alkalmazotti kedvezménye. Az ősi, misztikus, évezredes csapdának a hozzávalói ugyanis mind beszerezhetőek a WB-ben. Totál logikus, ezer éve az őskori WB-ben szerezték be kellékeket.

Sock kiszúr magának egy csajt a démonok közül, flörtölget vele egy kicsit. Azt hinnénk ennyi, de a kiscsajt sem kell félteni. Percekkel később szenvedélyesen smárolnak, majd Sock kidől. Szó szerint. Miután magához tér, fel van kicsit pörögve, Ben csodálkozva nézi, ahogyan barátja a szemeteskukát emelgeti. A heti szökött lélek utáni kutatómunkát ezúttal Andy végzi el. Sam még mindig nem tud napirendre térni a Steve-alakú penészfolt felett. Hirtelen megjelenik az Edény előtte, benne egy baseball labda. Mielőtt jobban szemügyrevennék a labdát, szemfényvesztünk, és egy baseball-pályán Ördögpapa áll a dobómezőben. Devilfőnök simán rákérdez arra, hogy hogyan is halad a lázadás ellene. Samet váratlanul éri a kérdés.

Enyhe kínzás után Ördögpapa kiszedi Samből a részleteket is. Nem igazán aggódik, hiszen a ketrec neki nem árthat. Mennyire bénák ezek a démonok. Vágás, éppen a szorgos munkásokat látjuk, ahogyan épül a csapda. Az építész aggodalmát fejezi ki, hogy talán a Sátánon nem fog működni a dolog, erre Tony közli, hogy nem is őt akarják foglyul ejteni. Hanem a fiát. Aki ez esetben Sam. Wow, mégsem annyira ütődött a bagázs. Sock a néhány órás pörgés után kidöglött. Andynek sikerült megtalálni a szóbajöhető jósnőket, Sock és Sam zsigerből rábök a legdögösebbre, ő lesz a szökevény. Ez ám a Sherlock-módszer. Samnek megjelenik a fehér öltönyös Steve, nemcsak ő van ledöbbenve, hanem mi is. Mit keres ez itt? Talán angyal lett? Steve azt hajtogatja, hogy Sam kérdezze őt a „Cancún”-ról. Mielőtt válaszokat kaphatnánk, Sock lép be a szobába, megszakítva a mennyei (?) jelenést.

Sock indítványozására a begyűjtés előtt Samék még elmennek megnézni, hogyan is áll a démonsereg ketrece. Sock megkeresi a kiscsajt, akivel csókolózott, és számonkéri rajta a hirtelen hangulatingadozást. Kiderül, hogy a lány egy olyan démon, aki életerőből táplálkozik, így minden egyes csókja egy évvel rövidíti meg az illető életét. Sockot ez azonban nem zavarja. Hiszen, ha a szar évek tűnnek el, akkor kit érdekel az egész. Megállapodnak abban, hogy évente egyszer találkoznak. A részleteket meg még kidolgozzák. Sam elárulja Tonynak, hogy lépten nyomon Stevebe botlik. Tony ezt rossz néven veszi, milyen dolog az már, hogy Steve nem neki jelenik meg, hanem Samnek. Jah, és Devilfőnök tud az összeesküvésről. Sock pedig gerendákat emelget a háttérben.

A jósnőnél vagyunk, aki legalább érti a dolgát. A tarott lapokból kiolvassa Samnek, hogy az Ördög elhomályosítja az igazságot az apja és közte. Nem is lőtt mellé. Ám azt is levágja a kártyából, hogy Sam a fejvadász. De esze ágában sincs visszamenni. Egy akasztott ember-lappal pedig láthatatlan kötél kezdi el fojtogatni Samet. Most jön jól, hogy Sockban túlteng az adrenalin, bravúros módon sikerül begyűjteni a lelket. Well done! Sock elárulja, hogy Marlana (a démon kiscsaj) csókja volt rá ilyen hatással. Az élménybeszámoló meggyőzi Bent, így ő is meg akarja tapasztalni az érzést. Marlanat azonban nem nyűgözi le az ötlet, s faképnél hagyja a srácokat.
 
 
Sam hazarohan a szüleihez, ahol számonkéri Apucin mindazt, amit délután a kuruzslótól hallott. Apuci persze tagad, parázs vita alakul ki, Sam elviharzik, hiszen Tony hívta telefonon. Elkészült a földbe süllyesztett ketrec. Mikor Sam megpróbálná vázolni a helyzetet Tony előtt, Tony azzal a lendülettel löki bele a gödörbe. Sam pedig megtudja végre az igazságot: Devilfőnök az apja. Miért mindig a lúzerek tudják meg utoljára az igazságot? Váratlanul megjelenik Apuci, majd ő megoldja a helyzetet. Na persze. Ő is a ketrecben végzi. Tonyt nem lehet meggyőzni, Samet hibáztatja Steve haláláért is. Szemrebbenés nélkül ad utasítást a munkagépeknek, töltsék fel földdel a gödröt. Viszlát Sam?
 
 
Sam nem adja magát könnyen, benyögi a Stevetől hallott varázsszót: „Cancún”. Tony meglepődik. Ott töltötték Stevevel az első nyaralásukat. A mennyországban érezték magukat. Erre égi zene szól, dicsfényben Steve jelenik meg. Tony ámul azon, hogy barátja bejutott a mennyek országába. Ezért nem ölhetik meg Samet. Démonalakot ölt, és kirántja a hulló rögök alól. Apucit azonban nem.
 
 
Sam letörten vánszorog haza. Anyucit nem rázza meg annyira a hír, mint várnánk. Nem is óhajta kiásni/kiásatni Apucit, hiszen semmi normális magyarázatot nem tudnak majd adni a rendőrségnek. Anyuci biztosítja arról Samet, hogy Apuci az apuci, nem pedig valami harmadik személy. A viselkedése azonban fura. Furán fura. Devilfőnök részvétét fejezi ki. Meglepő. Sam neki is nekiszegezi a kérdést a személyazonosságát illetően, ám – megszokott módon – csak kitérő választ ad. Ördögpapa szabadságot ad neki, majd Sam jelzi, ha készen áll arra, hogy visszatérjen.
 
 
Sock és Ben is kifejezi részvétét, s mivel még rendesen elbúcsúzni sem tudott Sam az apjától, ezért rendeznek neki egy búcsúszertartást. A WB parkolójában egy emberalakot formázó, több méteres szalmaábú felgyújtása pont megfelelő. Csak egy kicsit zakkantak. Sam közli velük, hogy valószínűleg az ő lelkén fog száradni az egész világvége-apokalipszis. Sock optimistán fogja fel a dolgot, Sam minden elszúr, amit lehet, így elég nagy az esély arra, hogy ezt is elcsessze. Sam megérti azt, ha a barátai már nem akarnak majd vele lógni, hiszen sokan fognak az életére törni. Ám Sockot ez cseppet sem érdekli. Azért gyűltek össze, hogy egy nagy ember emléke előtt tisztelegjenek. Ámen. A szalmabábú pedig lángrakap…
 
 
A záróképsoron Anyuci éjnek évadján ássa ki Apucit a földből. Aki simán túlélte, hogy fél tonna homok alá temetve töltötte az elmúlt órákat. Valami itt nem stimmel.
Vége az első évadnak.
 
Címkék: reaper
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonrisa 2008.11.18. 08:02:35

Köszönöm mindenkinek az eddigi figyelmet, találkozunk a második évadnál!

Jelen állás szerint a CW 13 epizódra adott megbízást, s várhatóan januárban kezdik el majd vetíteni a részeket. Arról, hogy mikor fog az AXN (?)-re kerülni a sorozat, nincs infőm, akinek van, jelezze.

Kommentben lehet azt is jelezni, hogy a 2. évadnál a CW-s vetítést kövessem, vagy várjam meg, míg eljut kicsiny hazánkba a sorozat.

bogyofej 2008.11.18. 15:23:19

Köszönjük és gratula a hogyvoltokhoz, nagyon tetszettek. Már nagyon várom a 2. évadot, valamint szvsz nyugodtan lehet januárban írni a hogyvoltokat! :)

Sonrisa 2009.01.11. 21:02:29

Valószínűleg a kinti premiert fogom követni, a második évad 13 résszel március 17-én, kedden fog startolni.

Addig is itt az első promó:
www.youtube.com/watch?v=klMn8qof5vo

Sonrisa 2009.02.07. 23:25:42

Jó hír, a sorozat előbb fog visszatérni, március 3-án, este 20:00-tól lesz a CW-n.
süti beállítások módosítása