Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angyalbőrben 1x12 – Elveszett szakasz.

2008. november 14. 09:00 - Sigismundus

„Mindenesetre én 24 óra alatt nem hogy a laktanyába, hanem Párizsba az Eiffel-toronyhoz is eljutnék! „ Géczi honvéd.

Elméleti harcászati oktatás, Kardos százados magyaráz, dzsungelbeli akciófilmek mintájára tájékozódási-túlélési stratégiát, ellátmány, miegyéb nélkül. Unja mindenki, de nem látványosan, Klammer keresztrejtvényt fejt. Vicces, tréfás dolog váltja ki, 5 betű- Röhej! Közli is hangosan a megoldást… Felfigyel a százados és Karády, mi ilyen vicces? Klammer örül a figyelemnek és igyekszik kimagyarázni magát. Szerinte ebben a kis országban elveszni tartósan nem lehet. Mammut is hozzászól, hogy a stoppoló katonát mindig felveszik az autósok. És így tovább, a többiek is.…A két parancsnok Urbánra néz kérdően, aki eddig csak dühösen figyelte hogyan születik a lavina, de most megadóan bólint, szerinte sem lehetséges.

És jön is a csapás, persze álruhában, észrevétlenül. Kantinban a szokásos békesség, sör, babgulyás, az arcoskodó Giriczet persze le kell önteni vele. Belép Tabajdy atyai mosollyal, s Urbánnal kezd sörözni. Egy filmhez keresnek statisztákat, és rájuk gondolt, mivel Géczinek ugye, van némi rabmúltja…Éjjeli úton rabszállító halad. Lefékez hírtelen, majd gépfegyveresek lövik az őröket, a rabokat meg kiszabadítják. Aztán leáll az egész, Csapó! Jelenet vége!, filmforgatás. A szakasz rabruhában, Urbán kivételével, aki smasszer, és egy sminkeslányt bájol. A jelenetet még újraveszik, a szakaszra van még szükség egypárszor. Közben a bokrok közt lapulva még 10 rabruhás fickó figyeli a sokadalmat. Aztán vége, a filmesek mennek tovább, Urbánék meg vissza a laktanyába.

Azaz, csak a kapuig. Az őrség ugyanis nem engedi be őket.. Azt elárulják, a zászlóalj nagy része nemrég elhúzott Tiszahátra, hadgyakorlatra, az őrnagy és Karády fedezte a szakaszt, a holmijukat felrakták egy URALra, keressék rajtuk…Nincs mit tenni, irány 300 kilométer.. szerencsére kéznél egy vasút, meg Bazsó aki fejből tudja a menetrendet. Ugrás egy tehervagonra, be a birkák közé… Azonban annyi idő sem telik el, míg Mammut soron következő falusi sztorijának a végére érne, le kell ugrani de gyorsan, vagon megállt, és visszafelé indul el. Kemény 7 kilométert utaztak. Kis tanácskozás az erdőben, Pós már most feladná, legyen akár hadbíróság, meg nyugdíj az ezredesnek. Urbán leállítja a pánikhangulatot, bemegy smasszerruhában a faluba telefonálni Csöpinek, jöjjön pár taxissal, így jutnak majd Tiszahátra…Tabajdy, Kardos és Karády úton, elégedetten vigyorognak hármasban, és már fogadásokat köznek, sikerül –e a szakasznak? Tiszaháton közben a vaskőrősiek tartják a fronton, őket kell majd Vasbogdánynak megsegítetnie reggeltől.

Országút, éjszaka, végre feltűnik egy Gábriel taxi, de csak egy. Az enyhén nőies Csöpi jött csak, egyetlen civil ruhával, a többiek visszafordultak, félnek. A miértet a taxisCB hírei magyarázzák, figyelmeztetnek hogy 10 rab szökött meg Lajosgerecséről, túszuk is van, senki fel ne vegye őket….A hírt hallgatják Tabajdyék is, hát így nehezebb lesz a feladat, lehet hogy a szakaszt kapják el a rendőrök. Ennek csak Karády örülne, amíg ezredese fel nem világosítja, ez esetben ők hárman is röpülnek… Urbán, Csöpi és Géczi éjjel a városban, az ex-tolvaj állványokon át bemászik egy színházba, jelmezt lopni. Úgy tűnik, csak a Berlin ostroma mehetett mostanában, 10 szovjet egyenruha a zsákmány.

A valósi sitteseknek nagyobb szerencséjük volt. A filmesek táborából ellopták Urbánék ruháit, és túsznak a sminkeslányt. Most meg, egy URAL kerül eléjük pár kiskatonával. Ezeket megverik, és irány tovább….Reggel Urbán benéz egy kisvárosi rendőrőrsre, a kollégákat könnyen ráveszi hogy neki, meg a kereséssel megbízott szovjet szakasznak egy teherkocsit kölcsönözzenek. Az őrsparancsnok nagyon készséges, még abban is segít hogy ő maga vezeti a kocsit. Ennek köszönhetően az ellenőrzőpontokon hamar átjutnak. Őrsparancsnok beavatja Urbán őrmestert egy titokba, azért kedvelik őt a kollégák, mert hetente kölcsönad nekik nyugati pornómagazint. Urbánt is megajándékozza eggyel búcsúzóul. Találka Csöpivel, nincs hír a sittesekről, bujkálás van tovább. Hogy nehezebb legyen, a szitakötők is megjelennek, őket is bevonták a szervek a keresésbe.

Az út következő állomása, egy istenhátamegetti porta, egy tolókocsis öreggel és feleségével. Az idő is megállhatott ezen a helyen, mert az öreg a felszabadító szovjet hadsereget üdvözli, és összes csirkéjüket levágatja tiszteletükre. Öreganyó csak fejét ingatja, a szakasz sem hisz a szemének… Azért leülnek a terített asztal mellé, mert rég ettek. De kaja végén sietősen elhúznak erről a kísérteties helyről…

Tiszaháton közben egyre keményebb a helyzet. Kardos és Karády idegesek, bár a szakasznak a nagy támadás kezdetéig még van négy órája hogy megérkezzen. Vagy még ennyi sem? A minisztériumi ezredes jelenik ugyanis meg, s Karádynál a híres szakaszáról érdeklődik. Megemlíti, hogy jó volna, ha az őrmester embereivel még a támadás kezdete előtt az ellenfél hátába kerülne, némi zavarkeltésre.

A szakasz éppen bajban.. kutyás rendőrök kezdik őket kergetni, egyre közeledve. Ekkor jelenik meg az égen Giricz és felismeri őket, főleg Mammut láttán, és a viszontlátás örömére megnyitja a trágyázó csapját. Köszönik szépen, a kutyák így legalább elvesztették a szagot. Találka Csöpivel, hírek, a fegyenceket még most sem találták meg. A taxis jó haver, intézett közben egy teherautót is. Csak focizni kellene ehhez. Ugyanis a helyi megyenégyben játszó Mogyoróújfalu ellenfele lemondta a meccset, de a kocsmai totók mind kitöltve. Hát Csöpi megemlítette, hogy 10 muszkakatona, egy kölcsönautóért szívesen lejátssza ezt a meccset.

Jó hangulatú falusi meccs, vannak rajt annyian, mint ma egy NB1-en. Urbán az első félidőben nem ér a labdához, fogadalmához híven. A szünetben azonban úgy dönt, ez nagyon vészhelyzet, és második félidőben bizonyítja a pletykát, hogy ő az a híres, a Dinamó Kijevből. Persze benne vannak annak a nyereségnek a felével, amit a hazárdjátékos Csöpi tett fel előre a meccsre. Eljött az idő, Karády megindul egyedül… Harci dühét Urbánékon képzelgéssel növeli, sikerül is a miskolci tüzérek közül hármat lecsapnia, de még vannak tízen, leteperik.

Urbánék száguldanak a teherautón, egy útellenőrzésnél is sikerül átjutniuk, mikor egy URAL kerül eléjük. A platón egy szakasz katonaruhás, a sasszemű Éder egyből kiszúrja a saját ruháját… A szökött fegyencek lesznek azok, akik valamilyen briliáns elgondolás alapján a közeli Szovjetunió felé akarnak szökni. A szakasz egy földúton eléjük vág, az érkező URAL-t megállítják. Ellenállás semmi, a fegyenceket kicsit sokkolja a második világháborús davajgitárok látványa.

Este, lopakodás, a hadműveleti körzetben. Az elől haladó Urbán figyelmes lesz pár miskolci tüzérre, akik valamit körbeállnak. Jel a szakasznak, ketten maradnak a fegyencekkel, a többiek támadás. Leütik a tüzéreket, a középütt állót meg magukkal viszik, nyelvnek, bár az gyanúsan csendes. A vasbogdányiak táborában aztán diadalmas jelentés Kardosnak, sikerült visszajutniuk, elfogták a fegyenceket, és fogtak egy miskolcit is. És elővezetik Karádyt, akinek eddig kendő fedte az arcát… Mindegy, gratulációk, Kardos elmeséli, hogy az egész az ő ötlete volt, de túl jól sült el. Tabajdy pedig, jutalmul a Honvédség balatoni üdülőjébe küldi őket.

Biztos sokaknak vannak szép emlékeik ezekről a vállalati üdülésekről, nos a honvédségé kicsit más. A szakasz ugyanis, Karádyval az élen, életnagyságú sakkfiguraként tölti az idejét, a Nagyon Rangidős Tisztek szórakoztatására.

Címkék: angyalbőr
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2008.11.14. 11:43:37

Ez se volt semmi rész..:) "Vigyázz a kopaszra, nehogy kitépje magát"..:)

Gabba 2008.11.18. 12:00:40

"A szökött fegyencek lesznek azok, akik valamilyen briliáns elgondolás alapján a közeli Szovjetunió felé akarnak szökni"
He-he, tényleg, ez csak a hogyvolt olvasása közben tűnt fel.
süti beállítások módosítása