Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x05 - Nyomás alatt

2008. november 13. 09:00 - zaphodbb

Morris és Pratt a kórház folyosóján, Morris orvosilag kérdezgeti Prattet, vizsgázni fognak, arra akar gyakorolni. Közben rámosolyog egy nő, Morris szerinte azért, mert Hope-tól kapott egy hűséges maradok gyűrűt, minden nő cuppan rá azóta. Tony tol egy beteget, de Moretti hivatja. Tony idegesen rátör Morettire és valami eset miatt balhézik vele, de Moretti leállítja, mert csak gratulálni akar a munkájához, visszajöhet a sürgősségire. Tony alig hisz a fülének, ma már itt kell nyomuljon a sürgősségin. Neela és a kiskopasz hoznak ki egy beteget a műtőből, Neelának jut a feladat, hogy közölje a beteg fiával, hogy apa kritikus állapotban van. A váróban elkezdi mondani a fiúnak hogy mi van, de kissé furán reagál a srác, aztán kiderül, hogy ez nem az, hanem ez Harold, aki Neela új rezidense.

Ugrunk Abby lakására, Joe megint üvölt, szerencsétlen kölök, csörög a telefon, Abby pedig az üres borosüveg mellett alszik. Luka hívja Horváthonból, még mindig nem tud hazamenni, apja kerekesszékbe fog kerülni, ezért most akadálymentesítik apa házát, ami még egy hét legalább. Abby totál kiborul, Joe meg csak sír és sír, már megint. Valami baj van ezzel a kölyökkel. Kórházban, Morris megint Pratt elé ugrik valami orvosi kérdéssel de elhívják. Egy csinos nő hozott neki valami antibiotikumot, amit rendelt és egyben meg is híva a kiállítására. Morris sugárzik, hogy naugye, Pratt meg csak csóválja a fejét. Neela bemutatja az új rezidenst a többieknek, akik lehidalnak, hogy milyen fiatal, ugyan azt mondta, hogy 25 éves, de nem hisznek neki. Morris fogadást kezdeményez, lehet tenni a téteket, hogy hány éves a srác.

Balesetes párt hoznak, a nő terhes, maguknál vannak. Érkezik Abby is, hidratál és napszemüvegben van, másnapos ezerrel, de átveszi a terhes nőt Prattől. Bent a kiskopasz előadást tart Neelának, hogy keményen bánjon a rezidensével, különben elkanászodik. Neela erre tényleg keménykedni kezd Harolddal, de nem áll jól neki. Bemennek a terhes nőhöz. Abbynek nem jut eszébe valami tesztnek a neve, szarul fest, azt hazudja, hogy hasmenése volt éjszaka. Pratt elküldi, hogy hunyjon egyet. A balesetes pasihoz ugrunk, Tony, Sam és Moretti van vele. Magánál van, szerinte azért ájult el, mert nem reggelizett. De aztán összeomlik, ki kell ütni, mégse csak a reggeli miatt volt ez. Abby aludna az ügyeletes szobában, de csak hánykolódik. Balesetes palihoz vissza, Tony kikérdezi, hogy van-e szívbeteg a családban meg ilyenek. Aztán kiderül, hogy a fickó bevett valami drogot pár napja, de Tony szerint nem attól van ez a szívével, hívat kardiológust hozzá.

Harold rezidens után szalad Morris, próbálja megszerezni a fickó jogsiját, hogy megtudja, mennyi idős, de a fickó kitér, nincs jogsija, nem nyert. Neela vizsgálja a babát, a rezidens is megérkezik, okoskodik és teljes empátiahiányról tesz bizonyságot. A vetélést emlegeti a kismamának, szerinte a babának vírusfertőzése van, amitől persze az befrászol. Abby érkezik egy gyulladt karú és combú férfihez, még mindig fáj neki a feje. Pratt Morettivel próbál beszélni, hogy Tony menjen ki a csatatérre már nem az intenzíven van, mit kotlik egy betegnél egész nap, de Moretti szerint jó helyen van ott. Morris közben a neten egy libidó csökkentő szerrel szemezget, szerinte sürgősen szüksége van rá.

Neela és a rezidens lehívták a nőgyógyászt, igaza volt a rezidensnek, vírusfertőzés miatt baja van a babának, vért kell adni neki a köldökzsinóron keresztül. A kockázatokról beszél a nőgyógyász, közben a rezidens mindig mondja, hogy mi mennyi százalék esély. Esszüje. A gyulladt lábút/kezűt vizsgálja Abby próbálgatja egy szikével, hogy mi fáj neki, amikor kibuggyan egy liter genny a gyulladt területből. Közben Morrist egy bombanőhöz hívják, de mikor meglátja, túl nagy neki a kísértés, úgyhogy inkább átveszi Abbytől a gennyes fickót, épp jókor, mert az már majdnem hány.

A kardiológus nem ért egyet Tonyval, szerinte nem arról a betegségről van szó, amiről Tony beszél, hanem a drogtól van baja a palinak. A terhes nő szobája előtt kezd el üvöltözni, hogy ő nem vesz fel az osztályra egy drogost. A gyulladt fickó bekötözve, bemutatja Morrisnak a lányát, aki megint csak egy jónő. A jónő elkezdi kérdezgetni, hogy milyen autója van, meg a nejéről, Morris egyre kényelmetlenebbül érzi magát a gatyájában. Moretti és Tony, Moretti azt ajánlja, hogy legyen kreatív, ha nem ért egyet a kardiológussal. Közben családi dráma van, a terhes nő távbalhézik a palijával, nem hajlandó beszélni vele, Tonynak háborog, Tony elcsépelt közhelyekkel vigasztalja. Neela közben a palit tartja vissza attól, hogy odamenjen a terhes nőjéhez. Tiszta Grace klinika.

A terhes csajhoz érkezik egy nő, Tony irányítja el, ő az ügyeletes káplán a kórházban. Húha, ilyen is van? Abby a bombanőnek a lábát vizsgálja, miközben a mellettük lévő gyerek veri egy tállal az ágyat, aztán meg sikítani kezd. Abby rohamot kap és kiszáguld. Morris a gyulladt lábúval, a lánya köszöni újra, hogy ennyit tesz, kiderül, hogy két jónő lánya van apának, méghozzá ikrek. Morrisnak most már komoly gondjai akadnak a nadrágjában. Terhes nőt műtik, a káplán a feje mellett biztatja a nőt. A rezidens megint akkor szól, mikor nem kéne, Neela kiküldi. A folyosón Pratt beleköt Tonyba, hogy nem az intenzíven van, ne foglalkozzon ennyit egy beteggel.

Abby nyit be a terhes nőhöz, a nőgyógyásszal akar beszélni. Snitt, már kávéznak, a nőgyógyász az udvariassági körök után rákérdez, hogy ivott-e Abby. Abby beismeri, hogy tegnap este becsápolt. De azt nem, hogy ő megint alkoholista lenne. A nőgyógyász, aki az ő mentora volt, közli, hogy nem tud segíteni, ha Abby nem ismeri be, hogy alkoholista. Abby beviharzik az orvosi öltözőbe, ahol Moretti beszél épp telefonon. Mesél róla Abbynek, hogy a fiával beszélt és nehéz a fiúnak távol otthonról. Meg hogy érzi, hogy elhallgat előle dolgokat. Abby lerázza, szerintem Moretti érzi Abbynél hogy valami nem stimmel és puhatolózni akart. Pratt, Frank, Morris és Sam a rezidens után kutatnak a számítógépen. Abby berág, hogy emiatt nem bír elindulni, úgyhogy rákérdez egyenesen a rezidensnél, aki hímez hámozt de kinyögi, hogy 19 éves csak. Abby jól végezve dolgát lepattan.

Moretti elkapja Tonyt, hogy felülbírálta a kardiológust, aki kiírta a balesetes palit, aki pont ekkor omlik össze megint. Morristól az ikrek ölelkezve köszönnek el, erre annyira begerjed már, hogy üvöltözni kezd Frankkel meg Prattel, akik csak röhögnek rajta. A balesetes palit kiütötték, kardiológus is megérkezik, aki egy defibrillátort akar beültetni most már, amit Tony első körben javasolt. Moretti a kardiológus után megy és finoman figyelmezteti a palit, hogy néha hallgatni kell a kisebbre. Abby hazafelé metrózik, lesi, ahogy egy hajléktalan iszik, közben kiesik a táskájából Joe csörgője. Másfelé veszi az útját mégse megy haza.

Morris telefonszexbe kezd Hope-pal a kórházban, de megzavarják, úgyhogy gyorsan elkéri a mentősöktől 5 percre a mentőt és beül oda. Tony a terhes nőhöz megy Neelával, elújságolják, hogy a pasijának veleszületett betegsége van, nem a drogtól van baja. Rábeszélik, hogy bocsásson meg a palinak. A káplán nő is befut, Tonyval kettesben maradnak. Istenről beszélgetnek, Tony próbálja kihúzni belőle, hogy cölibátusban él-e, de a nő megmondja, hogy normális életet él, a való világban, és ezt ajánlja Tony figyelmébe. Röpködnek itt az ajánlatok kérem.

A kórház folyosóján a rezidens a telefonba kesereg valakinek, hogy ezt nem fogja bírni egy évig, amikor jön Neela. Elmondja a rezidensnek, hogy nem akart túl kemény lenni, ez nem is ő, csak a kiskopasz utasította rá. És mostantól kedves és segítőkész lesz, majd előre bocsánatot kér, ugyanis kiskopasz közeledik, úgyhogy gyorsan kiabál egy sort a rezidenssel. Kiskopasz megdicséri. Ugrunk Abbyhez, aki nem kocsmába ment, de nem ám, ahogy én gondoltam, hanem Joe csörgőjének látványától ráébredt hogy tényleg bajban van, így inkább betérül az AA gyűlésre. A kórháznál Tony is hazafelé indul, Moretti biztosítja róla, hogy jól végezte ma a dolgát, nem térünk magunkhoz, hogy milyen jó emberré írták át ezt a Morettit. Morris lép ki a mentőből, kissé ziláltan és boldog fejjel. Jólvan, már nem is kell neki az a libidó csökkentő.

Címkék: vészhelyzet
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Windermere 2008.11.13. 09:49:46

Hát ha még Tony tudná, hogy a kórházi káplán a CTU-nak dolgozik. :)

Llew 2008.11.13. 11:35:06

Azért az ikerekről betehettél volna egy képet. Morrisnak bejött a múltkori szépség kúra.:)
Remélem Moretti nem marad ilyen jófej.
Legalább Abby alkoholizmusát talán nem bonyolítják túl megint. Remélhetőleg. Biztos én vagyok műveletlen de én úgy tudtam, hogy a káplán az valami katonai lelkész.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.11.13. 11:51:09

á, direkt nem raktam bele az ikreket meg a többi jónőt sem, mert már idegesítettek a végén, jól bosszút álltam:D

Llew 2008.11.13. 12:16:50

Még a végén azt hitték volna a látogatók, hogy egy Las Vegas hogyvoltot olvasnak.:)

eperlekvár 2008.11.13. 13:01:35

Nem nagyon bírtam eddig Morrist de most jópofa volt, tetszett ez a rész!!
Neela felülmúlta önmagát :)

Abbyt sajnálom, dehát ilyen az ha valakinek ennyire messziről jött párja van; nem egyszerű :( Azért remélem nem száguld le a lejtőn...

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.11.14. 09:12:44

Én csak sejtettem, hogy Abby az AA-hoz ment, nem voltam benne biztos. De mi van Joe-val? Ilyen késő este se ment Abby haza, ki van vele? A bébiszittyót a múlt héten a játszótér után nem rúgta ki?

Artie 2008.11.14. 10:45:06

Pratt-tel. Nem Prattel.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2008.11.14. 19:33:29

Artie 2008.11.14. 10:45:06

jaj ne már ezen fennakadni LOL
tán csak nem bölcsész vagy? :D

Attus Germanicus · http://attus.hu 2008.11.17. 10:56:43

Llew, szerintem te összekevered a káplárral ;-)

Amúgy a fordítás tényleg rossz. Az angol "chaplain" helyes magyar fordítása "lelkész" lenne, nem pedig "káplán". A "káplán" szó mást jelent.
süti beállítások módosítása