Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kés/alatt 2x08 – Agatha Ripp

2008. november 11. 13:00 - Madmoazell

Agatha Ripp, mai betegünk meglehetősen feslett nőszemély. Volt. Kurva is, drogfüggő is, terhes is. Már megtért. Olyannyira, hogy stigmái is lettek gyorsan, amiket a fiúknak kéne helyretenniük. Na jó, nem olyan „igazi” stigmák, hogy megszállta a szentlélek vagy mi, hanem ő csinálta őket, és a papok jól elhitték neki. Mindegy, helyre kéne tenni, merthogy szegény beteg is, sebláz, vagy mi, meg hát hogy néznek már ki. Ja és mindezt persze pro bono, mert annak a lánynak is ezt csinálták a tévében, különben meg tényleg mit szólnak majd a papok, ejnye. A lányzó végül természetesen még a főcím előtt asztalra kerül, dokijaink megtesznek mindent az épségéért. Ja és Liz terhes. Hűűűűű.

A műtét után nem sokkal Christian a rendelő előtt belebotlik egy rakás gyertyába és hívőbe. Agatháért imádkoznak, hiszen hát megérintette őt az Isten. Meg hogy imádkozzonő is másokért, például egy spanyolajkú család kisfiáért, akinek farka nőtt. Mármint valami csökevénye. Sean be is megy megkérni papékat, hogy ugyan paterolják már el a népséget a rendelő elől, meg mondják már el a hívő lelkeknek, hogy Agatha valójában kamuzott egy irtó nagyot, de Malley, a főpap nem enged. Inkább letolja Seant, hogy ejnye, hogy nem hisz, és bejelenti, hogy Agathát majd a Vatikán vizsgálja felül stigma ügyben. Leginkább.

Bizonyíték amúgy van rá, néhány fotó a stigmák „beütése” utánról, ami szerint a sebek szögletesek és simák. Jézust is szögletes faszegekkel feszítették keresztre, ergo Agatha sebei is gyanúsak lehetnek. Sean a misztikus hablaty helyett inkább arra irányítaná rá a figyelmet, hogy léteznek olyan betegségek, amelyek a fizikai kín hatására erősödnek fel. Konkrétan bőrbetegségekre gondol doktorunk, néhány bevágásból pedig láthatjuk, hogy Julia igencsak hasonlóktól szenved. Erről majd később, előtte Sean lelép a templomból, a papbácsi pedig azzal az okossággal indítja útjára, hogy egyszer nem lesz elég neki a hideg gondolkodásmódja. Hmmm, mire gondolhat? Juliának amúgy övsömöre van. Ott jön ki neki a rosszaság. Sean próbálja kifaggatni az okáról, de Julia tagad. Maximum Mattre tudja fogni, de mi tudjuk, hogy mi az a valami, ami nincsen rendben.

Liznél amúgy nincs minden rendben. Nem hány reggelente, ami bár nem egyértelmű, lehet, hogy valami rossz előjele. Christian próbálja nyugtatni, de kevés sikerrel. Annyiban maradnak végül, hogy Liz magával viszi másnap a nőgyogyijához. Utána a farkincás kissrác van soron, míg bemosakodnak hozzá dokijaink, Sean nekiáll észt osztani a báránybőrbe bújt farkasokról, hogy ők az igazi gonoszok, mint Ava. A Rolling Stones-féle Sympathy for the Devil még az első igazi refrénjéhez sem ér el, ugyanis Liz visszaront a műtőbe, hogy vészhelyzet van. Agatha kivan, valami itt nincs rendben, Jézus megint megjelent neki, csak most a lábfejét döfte át. Ja igen, és kamuzott, mikor azt mondta, hogy az elsőt ő csinálta magának. Kis stigmata tényleg.

Az apáca, Rita, aki pártfogásába vette, rögtön siet a beteghez, ő viszont úgy gondolja, hogy a lány súlyos önpusztító hajlama okozta ezeket a sérüléseket is. Seanék hisznek neki, legalábbis úgy tűnik, és megkérik, hogy győzze meg a híveket, Agatha csupán bajos lelkivilággal rendelkezik. A testvérnek sajnos ez nem túl ideális, ugyanis ő viszi azt a programot, amiben Agatha is új életet kapott, Malley atya pedig be fogja szüntetni, amint megtudja, nincs valami rendben a dologgal. Egy megoldás van, ha a dokik lecsekkolják, Agatha a saját vérét „vérzi-e”, avagy más típust. Az Egyház tanítása szerint ugyanis ha más típusú a vér, ami a stigmákból folyik, akkor az Jézusé. Ha nem, akkor tényleg csak a nő kínozta magát.

Liz nőgyógyásza nem kecsegtet sok jóhírrel. Valószínű, hogy a baba valamilyen komoly rendellenességgel fog a világra jönni, Liz pedig összeroppan a hírre. Kicsivel később Agathánál vesz vért a rendelőben, és nekiállnak egy kis női csevejre Isten terveiről, meg ilyenek. Kiderül, hogy Agathának van egy kislánya, de elvették tőle, mert kábítószerfüggőként született, Liz pedig kitalálja, hogy Agathától kér segítséget, hogy a baba jól legyen. Agatha ugyanis Jézusnak érzi magát, Liznek pedig csodára van szüksége. Itt van, nesztek szeretet. Amíg ők csodát művelnek, a fiúk a technikában bízva megnézik, egyeznek-e a vértípusok. Hát, nem. Na mooooost mi van?

Agatháért egyenesen Malley atya jön, nem a körzeti hatóság. Liz meg örül, mert a vérzése elállt. A fiúk persze nem adják ki a vérvizsgálat eredményét, az ugyanis orvosi titoktartás ellen van, a helyzet pedig nem fog javulni tőle. Senki se nyugodott meg teljesen, Sean harmadszorra is meg akarja csinálni a tesztet, Christian pedig meglepő módon belemegy, mégiscsak egy csoda készül, vagy mi. Míg ők elvonulnak, Lizt újra berendeli a nőgyógyásza, kiderült, hogy a baba betegen születne, így Liz az abortusz mellett dönt.

Julia közben stabilan kivan, és míg Sean magába dönt egy üveg sört, remegő hangon felvezeti férjurának, hogy Matt nem az ő fia. Bájngggg… Sean nem érti. Aztán csak nem akarja megérteni, mint ahogy azt se, hogyan lehet a hülyébbik gyerek apja Christian. Egy röpke hányás után nekitaszítja Juliát a hűtőnek, majd kiordítja a házból. Sejjhajj, nagy a baj. Liz ezalatt bevallja Christiannek, hogy elvetette a közös babájukat, jól kiborul ő is, a már-nem-apuka is, kész a dráma. Mert Liz azért nem a spermabankba ment, hogy legalább az egyik szülője legyen szép annak a gyereknek, mert úgy minden könnyebb. Christian kiakad, hogy Liznek ő csak egy csini pofi volt, mikoris a csúcsponton megérkezik a másik apuka, Sean, és nekiáll ütlegelni kedves partnerét. Végül jól betöri Christian orrát, és elszelel.

Egészen Agatha templomáig szalad, megváltásért, vagy mi. Ehelyett csak Agatha ül le mellé, és nekiáll kicsit értetlenkedni, hogy miért akar megtanulni imádkozni, ha nem is hívő. Sean már épp nekiállna kérlelni, mikor a nő bevallja, hogy tényleg hazugság volt az egész, Rita nővér csak azért találta ki, hogy a templom „látogatóközönségét” visszacsábítsák. Rita vert bele a lány lábába a szögeket, meg persze otthagyta a vérét. Sean hinni szeretne, de azt az X-aktákban lehet csak abszolválni, Agatha kijelenti, hogy már nincs miben hinni. Brühühü. 

Címkék: kés/alatt
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evicska 2008.11.11. 16:29:58

köszi madmoazell, mindig nagyon várom ezt a hogyvoltot!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.04. 22:34:27

Királyok a HV-id, most olvasgatom őket. Ez az egyik kedvenc részem az egész sorozatból. Az utolsó 5-7 perc nagyon ott van.
süti beállítások módosítása