Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x17

2008. november 10. 17:00 - Sonrisa

Egy szellemi vita kellős közepén találjuk Sockot és Bent: Garfield vagy Heathcliff a világ legmenőbb macskája. (én egyértelműen a koffeinfüggő, lusta dagadék mellett teszem le a voksom). Socknak nem nagyon sikerül meggyőznie barátját a 3-kockás lasagnefüggő macsek feljebbvalóságáról. Sam az öltözőszekrényében talált zakó segítségével teleportál egy elegáns étterembe, ahol Ördögpapa vacsorázik egyik barátjával. Samet is meghívják, nincs apelláta, hogy épp más programja lenne. Devilfőnök haverja ócska sztorival szórakoztat, majd elsettenkedik a ruhatárba – bebizonyítani, hogy az igaz szerelem nem létezik. Annak ellenére, hogy a férfi jópofizik Ördögpapával, ő egy bűnös szökevény. Sam rohan utána, a széke alatt talált Edénnyel (=fényképezőgép) a kezében. Sam rutinos, csont nélkül gyűjti be a szökött lelket. Főcím.

A Gépjármű Ügyintézési Hivatalban Andy mérgelődik, hogy milyen dolog az már, hogy Samnek egy csettintésre ugrania kell. Bátor lány, én azért, ha az a csettintés a Sátáné, szó nélkül ugranék. Andyt bemutatja Sam Gladysnek, aki rögtön megkedveli a lányt. Vágás, WB, Ben azon mesterkedik, hogyan is lehetne Sockot bepréselni egy hűtőbe. Ezek állatok, nem is lepődünk meg. Szó szerint befut Sara, és lekapja Bent, vad smár indul, ugyanis a Bevándorlási Hivatal embere az áruházban kódorog. A mesének hitelesnek kell lennie. Másnap várják őket egy hivatalos beszélgetésre, az ügyintéző pedig nem tűnik annak a könnyen átverhető fajtának. Devilfőnök is felbukkan, kissé mérgesen, számonkéri Samen a tegnapi lelket: miért nem gyűjtötte be? Sam leadta reggel az Edényt, így ez azt jelenti, hogy egy tégla van a Pokolban. És Ördögpapa nem ismer kegyelmet.

Az Edény visszakerül Samhez, s egy virágkertes, egyenházas lakónegyedben találja magát egyik pillanatról a másikra. A Szökött Lélek épp in flagranti menekül az egyik házból, mikor szembetalálja magát Sammel, s jól kiröhögi. Elkaphatja, de egy óra múlva már úgyis újra kint sétálgat. Ergo totál felesleges munka az egész. Sam árgus szemmel figyeli Gladyst az átvételnél, de nem itt a hiba. Most talán tényleg odalent marad a lélek. Miután Sam elmegy, Gladys kiveszi a fényképezőt és elteszi a táskájába. A tégla nem más, mint G-L-A-D-Y-S.

Tony is tiszteletét teszi, és örül annak, hogy Sam jól van. Devilfőnök hadjáratot indított a besúgó után, s hullanak a fejek rendesen. Andy kotnyeleskedik, így Tony elvállalja, hogy meglesi Sam szerződését, hátha mégis van valami kibúvó. Eközben Sock a zöldkártyás-házasok alibijét csekkolja, a Photoshoppal készített családi albumot vizslatja. Benék mindenre gondoltak. Sock szerint néhány pucér fotó feldobja az egészet. Hihetőbbé is teszi. Sam összefut a szabadulóművész lélekkel a liftben. A csóka barátkozna, de Sam csak a fejét fogja. Ha ő kint sétál, akkor Ördögpapa még mindig nem járt utána a dolognak.

A kéróban Ördögpapa dőzsöl, tiszta a hawaii hangulatot teremtett, koktél, szivar, jólét. Ünnepelni kell, a besúgó megtaláltatott. Sam egy pillanat alatt lehervasztja a mosolyt az arcáról: vajon hogyan lehet az, hogy fél perccel ezelőtt a felvonóban csevegett Mikekal (a szökött lélek, neve is van már). Sam nem érti, miért ez a nagy felhajtás, hiszen ez a Mikegyerek nem tűnik rossz embernek. Devilfőnök azonnal megmagyarázza: egyrészt nem engedheti, hogy csorbát szenvedjen a hírneve, másrészt Mike nem épp egy angyal. Amerre jár, szörnyű károkat okoz. Demonstrálja is, egy kettős gyilkosság/öngyilkosság helyszínén vagyunk, az áldozat egy házaspár. Mike sárba tiporja mindazokat, akik megtapasztalják az igaz és boldog szerelemet.

Benék éppen a bevándorlásinál ülnek, s sajnos nem sikerül meggyőzni az ügyintézőt szerelmük valódiságától. Hétfőn lesz a tárgyalás, Ben megy a börtönbe, Sara pedig vissza oda, ahonnan jött. Andy és Sock a kocsiban várakoznak Samre, aki hazaugrott a szerződés könyvéért. Közben még egy életfilozófiát is megtudhatunk: egy pasi nem azért jár gyűrött cuccokban, mert lusta vasalni, hanem azért, hogy azt közölje a világgal, nem érdekli mások véleménye. A trió a Mike által ajánlott klub felé tart begyűjteni a lelket. Bent épp kidobják a klubból, kicsit padlón van szegény a közelgő sitt ígérete miatt. A háttérben látják menekülni Miket egy kocsival, amit Gladys vezet.

Gladys házához kanyarodik a négyes, Ben alszik a hátsó ülésen. A lélek azért jut ki mindig a Pokolból, mert valójában soha nem is jut le oda. Túszpárbaj, Mike pajzsnak használja Gladyst. Sock beveti az „engem nem érdekel, ha leszúrod, mert egy régi tv-újsághoz is több érzelem fűz, mint ehhez a nőhöz”-dumát. Nem kell kétszer mondani, Gladys kampec, Mike kereket old. Sock teljes pánikban, el kell tüntetni a hullát. De hogyan. Elviszik Tonyhoz, majd ő megmondja a frankót.

Tony nincs otthon, Bent kellőképpen kijózanítja egy holttest látványa, így a csapat az erdőbe vonszolja a néhai Gladyst eltemetni. Démonalakban Tony lepi meg őket. Minden készen a szívszorító megemlékezéshez, mire kiderül, hogy a démonoknak nem ártanak a halandó fegyverek, kirántja a papírvágót a nőből, aki rendbe is jön – elkezdi fojtogatni Sockot. (tiszta olyan, mint a Moonlight vámpírjainál a karó, ami megbénít, de nem öl meg). Plusz Tonynak van egy jó ismerőse, aki szívesen átnyálazza a szerződést.

Néhány korsó sör rendbeteszi Gladyst. Samék nem tudják rávenni arra, hogy adja fel Miket: belefáradt már a magányosságba, és jól esik neki a törődés. Megható. Devilfőnök besétál Gladyshez a GÜH-be, kinek erejében megfagy a vér. Ez a jelenet ékes példája annak, hogy mi is az a hatalom, amit félelemmel és vérrel építettek fel. Tökéletes. Josie vállalja Ben védelmét. Szerinte, ha Ben összeszed egy kis pénzt, az elég a büntetésre, és akkor nem kell börtönbe vonulnia. Ám hiába akarná megmenteni Sarat, őt szó nélkül fogják kitoloncolni. S ezt a hírt Bennek kell közölnie vele. Sara tisztában van ezzel, de már dolgozik a megoldáson. Az ügyintéző hajlandó némi kenőpénz ellenében elveszíteni az aktájukat. Így mindketten jól járnak. Ben nem igazán vevő erre, ám Sara bűntudatot kelt benne, de végül beadja a derekát.

A WB parkolóban kifejezéstelen arccal érkezik Gladys, és rábízza a macskáját Samékre. Elárulja, hogy hol találhatja meg Miket. Gladyst ugyanis áthelyezték a lenti, központi irodába. Andyben rögtön felébred Terézanyu, segíteniük kell. Men in Blackből szökött óriásgiliszta szállítja Gladyst új munkahelyére. Hátravan még a munka: az esküvőre Andy kicsípi magát, míg a 3 muskétás ugyanolyan szakadt, mint általában. Sietniük kell, még mielőtt a lélek tönkretenné az egész ceremóniát. Andyt beengedik a templomba, a srácokat nem. Az ajtónálló ugyanis látta az Ünneprontók ünnepét. „B” terv: szétválnak, mindenki keressen egy másik bejáratot. Samnek lesz szerencséje, meg is találja az leendő arával enyelgő szökevényt, aki ismét kereket old. A "B" tervek soha nem a könnyebik utat jelentik.

Hajsza kezdődik, megint csak egy hajszálon múlik Sam élete, a világ megmenekül, újra, minden rendben. Mielőtt elégedetten hátradőlne mindenki, jön a hab a tortán: Sara a Bentől elkért pénzt nem a megvesztegetésre használta fel, hanem arra, hogy olajra lépjen. A börtön különben sem tenne rosszat Bennek, legalább nem lenn ennyire nyúlbéla. Saranak van bőr a képén, ez tény. De azért Ben is eléggé balek volt. Egy perc néma csenddel adózunk naivságának. Az erdei házikóban Tony haverja ad hangot aggályainak: a szerződésből valaki(k) módszeresen kitéptek néhány lapot – érdekes módon azokat, amiken Sam személyazonossága szerepel, hogy kik is a szülei valójában.

Ben 8 nap börtön kapott (én többre számítottam). Candice ennek ellenére a föld felett jár, hiszen az ál-házasságnak vége. Sockék stílusos ajándékokkal látják el barátjukat. Devilfőnök elégedett Sam munkájával. Ám hiába kéri meg Sam, hogy cserébe engedje el Gladyst, Ördögpapa hajthatatlan. Amíg el nem hangzik a varázsszó: „kérem”. Erre már nem tud nemet mondani, Gladys újra földönjáró lesz. Ez nemcsak nekem fura, hanem Tonynak és démonbandájanak is, akik az egyik kocsiból sassolták az eseményeket. Devilfőnök nem szokott kegyelmet mutatni. Furcsa viszony van Sam és közte. Tony nagy nehezen, de kimondja az igazságot: SAM DEVILFŐNÖK FIA. wow.

(kavarognak a szálak, jövő héten évadzáró)

Címkék: reaper
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicamaca 2008.11.11. 12:10:09

Ez a szál, hogy Sam az Ördög gyereke, ez gyakorlatilag az első részektől nyilvánvaló volt. :)
süti beállítások módosítása