Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 2x01 – SeinfeldVision

2008. november 10. 13:00 - wayout

Liz frissen, fitten és vidáman érkezik vissza a nyári szünetből. Hamar találkozik Jackkel, aki olyan magabiztos és jól ondolált, mintha nem is kapott volna szívinfarktust néhány hónappal ezelőtt. Jack azonnal megkéri Lizt, hogy senkinek se szóljon egy szót se a problémájáról, mert senki sem tudja a cégnél. Különben is kirobbanó formában van, a nyári műsorai, olyan gyöngyszemek, mint Amerikai következő TopKalóza, Erősebb vagy-e, mint egy kutya vagy a MILF Sziget (25 dögös anyuka, 50 nyolcadikos, egy sziget, szabályok nélkül) nagyon sikereseket voltak, neki nem állhatja útját, olyan kis semmiség, mint egy szívroham. Sőt Jack buzog az új ötletektől, az egyik a SeinfeldVision, ugyanis rájött, hogy sok száz órányi felvett anyag van Jerry Seinfeldről, régi sitcomjából a Seinfeldből, így gyakorlatilag bárhova be tudják digitálisan illeszteni, az igazi színész közreműködése nélkül.

Egészen forradalmi, hisz így az összes októberi főműsor idős program nézettségeit növelheti, úgy hogy nem kell a sztárallűreivel és gázsijával foglalkozni (ebben az esetben szerintem Magyarországon minden műsort celebekkel csinálnának meg…). Ugyan Jerry még nem tud a dologról, de amint majd visszatér Európából a családjával, a SeinfeldVision már nagy siker lesz, így tetszeni fog neki a dolog, legalábbis ezzel nyugtatja magát Jack. Liz bár nem bonyolított multi milliódolláros üzleteket, azért szintén optimista, nyáron elkezdett egy takarót készíteni, tanga papucsot hordani nyilvánosan, valamint túl van Floydon és meg van győződve, hogy ez most tuti az ő éve lesz. Jack azonban már ismeri Lizt, mint a rossz pénzt és két dolgot biztosan tud: a takarót sosem fogja befejezni és tuti nincs túl Floydon.

Liz nem hagyja, hogy megtörjék a lelkesedését, bár Jack nagyon próbálkozik, és kijelenti, hogy a nőknek az ő korában több esélyére van arra, hogy szétmarcangolják az állatkertben, minthogy feleségül vegyék. Tracynek is esemény dús napok állnak a hát mögött, ugyanis a felesége kidobta otthonról, megkaparintotta az összes hitelkártyáját és a felügyeleti jogot Grizz felett, így kénytelen beköltözni a stúdióba. Liz reakciója persze az, hogy nem maradhat, söpörjön szépen haza a feleségéhez bocsánatot kérni. Tracy köti az ebet a karóhoz, hogy kivételesen nem csinált semmi rosszat. Tracy jó szokása ugyanis, hogy szeret jó útra téríteni transzvesztita prostikat, hihetetlen, de igaz, semmi hancúr, csak arra akarja őket rávenni, hogy számítógépes suliba járjanak. Szóval egy nyári este éppen egy lány-pasit akart arra rávenni, hogy jobban higgyen magában, amikor lekapták a papparazzók és megjelent az újságokban.

Ha az még nem lenne elég rossz, a hab az a tortán, hogy a prostit összekeverték az igazi Mrs. Jordannel és azt írják, hogy jobban néz ki ott, mint a 2004 Grammy díjátadón. Ezután elég érthető, hogy Tracy felesége felkapta a vizet és kitette a férjét otthonról. Tracy most teljesen elveszett, mert nem tudja, ki fogja megírni a blogajait vagy tacot készíteni neki vasárnaponként. Liz tűzoltás gyanánt Kennethet bízza meg, az összes nem szexuális dolog elvégzésével, ami azelőtt Angie csinált meg, így ő lesz Tray irodai felesége. Ezt megpecsételendő Tracy térden állva megkéri Kennyt, hogy adja el az egyik gyűrűjét, hogy vehessenek egy Nintendo Wiit, válasz persze igen. Jenna nyara is jól telt, egy Broadway musicalben lépett fel, aminek Mystic Pizza volt a címe (igen, igen a filmből adaptálták). Sajnos, mivel 4 szelet pizzát kellet megennie előadásonként, így felszedett egy elég nagy úszógumit, ha Star Wars párhuzammal szeretnék élni, elég erősen elkezdett Jabbásodni.

Jack azonnal reagál a helyzetre és ultimátumot ad Liznek: Jenna vagy lefogy 15 kilót vagy felszed 30-at, mert a kettő között nem szerepelhet a tévében. Liz, akinek eddigre már teljesen lelohadt a nyári optimizmusa, csodálkozik azon, hogy egyáltalán hiányzott neki Jack. Liz megpróbálja elhitetni Jennával, hogy senki sem veszi észre a kis súlygyarapodását, ami kb. az első Helló Mr. Michlen jók a gumijaid poénig sikerül csak. Liz így hamar eljutott egy átlagos munkanap hangulatáig, és gyorsan ki is ad csomó melót az írók, csakhogy ők is visszajöjjön a régi hangulat. Cerie megkérdezi Lizt és Jennát, hogy lennének-e koszorúslányok, Liz először szabadkozik, de amikor szóba kerül, hogy biztos nehéz neki, mert most szakított Floyddal, azonnal elvállalja, a habos-babos szolgálatot, mennek is másnap ruhát shoppingolni és végre megvan Cerienek a valami öreg (tudjátok valami öreg, valami új, valami kölcsön és valami kék, ez Amerikában az esküvői szokás).

Kenneth és Tracy kapcsolata már egy nap után eljutott a 10 éve házas állapotba, Kenny eltervezte az egész napot, Tracy tesz az erőfeszítéseire, így az irodai feleségnek meg kell alkudnia (Kenneth nagyon jól játssza a feleséget, mintha egész életében erre készült volna…). Kennethet nagy szerencse éri a házastársi csetepaté után, személyes magával Jerry Seinfelddel utazik egy liftben, természetesen egy bárgyú mosolyon kívül nem nagyon tud kipréselni magából mást. Ez az imádat már annyira túláradó, még az önimádat egyik koronázatlan királyát, Jerry Seinfeldet is zavarja és reméli, hogy minél hamarabb kijut a liftből. Másnap az esküvői ruhaszalonban Liz rácsodálkozik arra, hogy még a fátylak nagy része is többe kerül, mint az ő kanapéja, amiről Cerie nem igazán tudja eldönteni, hogy ez most vicc vagy a valóság.

Liz Jenna kérdésére azt válaszolja, hogy a kislányok többségéhez hasonlóan ő kis képzelte magát menyasszonynak kiskorában, csak ő sosem kergetett rózsaszín álmokat és pragmatikus kislány volt (tündéri: kis Liz a férjével Saul Rosenbearrel és annak előző házasságából született fiával, Richarddal, persze később a maci megcsalta egy báránnyal). Cerie közben talál egy ruhát, amit tetszik neki, csak épp nincs a méretében (nincs 0 nullás méretben? Erősen csodálkozom…) és ezért megkéri Lizt, hogy próbálja fel, hogy lássa, milyen felvéve. Az NBC-ben Jack éppen békésen szundikál, amikor Jonathan idegesen beront és közli vele, hogy itt van Jerry Seinfeld és olyan haragos, mint amilyen ő volt, mikor megpróbálta megfogni a kezét egy repülő úton. Jack azonnal pánik üzemmódba kapcsol és mindent meg tesz, hogy ameddig lehet, elkerülje a kínos találkozást.

A ruha csodálatosan áll Lizen és még 40%-kal le is van értékelve, ami persze azonnal kizárja, hogy ez legyen Cerie esküvői ruhája, mert a vőlegénye sosem engedné meg, hogy valaha is leárazott ruhát viseljen. Az orosz eladónő már el is kezdi mondogatni Liznek, hogy vegye meg a ruhát és majd a jövőbeli esküvőjén fogja hordani. Liz ilyenkor azzal védekezik, hogy szingli és boldog, és nincs szüksége ilyesmire. Mielőtt még gyorsan rácáfolhatna saját magára, Jack hívja fel, hogy menjen a stúdióban és terelje el valahogy Jerry figyelmét. Sajna a stúdió még túlságosan kihalt, semmi érdekes mutogatnivaló sincs, így Liz elkezdi a saját nyári élményeit és a Floyddal való szakítását mesélni Jerrynek. Lizről mérföldekről süt, hogy nincs túl a szakításon, Jerry Seinfeld meg egy megértő jó lélek, aki nem csak komikus zseni, hanem fantasztikus párkapcsolati tanácsokat ad, azt ajánlja neki, hogy hívja fel lezárásképp még Floydot, hogy tisztázzák a helyzetet.

Nem is olyan rossz tanács, csak az a baj, hogy a mi Lizünknek nem éppen erőssége az ilyen helyzetek felnőtt és érett kezelése… Megjelenik Tracy az ő Kennethjével, aki még mindig nem tud egy szót se kinyögni Jerry Seinfeld társaságában, és Liz is már nagyon unja a kísérgetést, úgy nem hagyja csak úgy kisurranni Jacket. Liz így magabiztosan és higgadtan neki áll, hogy felhívja Floydot és az állapot egészen addig tart ki, míg egy nő hang nem válaszol a telefonban. Erre teljesen kiakadt, eljátssza közvélemény kutatást végez és csupa bizarr kérdést tesz fel (kora? súlya? mikor közösült utoljára?), majd lecsapja a telefont. A Liz irodájában sutyiban pizzát zabálót Jennát ezt úgy kommentálja, hogy ez hű de ciki, mikor leeszi magát egy adag szalámival. Jerry tehát korábban tért vissza egy olyan Európai országból, amit csak gazdagok ismernek (nem, nem Svenborgia az) és így Jack kénytelen valahogy rádumálni a SeinfeldVisionre.

Jerrynek nem nagyon jön be az ötlet és van szabadon 4 milliója, hogy bármikor megvehesse az NBC-t, így Jack szabályszerűen rettegni kezd és két nap haladékot kér, hogy jó ajánlattal állhasson elő. Seinfeld belemegy, mert anno Jack elvileg megmentette az életét St. Barthesban egy cápától, bár mai napig gyanítja, hogy az lehet, hogy csak egy ártatlan delfin volt. Liz beugrik az esküvői ruhaszalonban, és az amikor látja, hogy valaki más próbálja éppen az ő ruháját, cselekvésre sarkallja, elvégre ez ő éve lesz, és ha Floyd ilyen könnyen túljutott rajta, akkor ő is tovább fog lépni. Megveszi a ruhát, gyereket szül, meghal, majd a mennyországban találkozik egy nagyon helyes pasival, elvégre nem kell mindent a társadalom által elvárt sorrendben csinálni, így megveszi a méregdrága ruhát, az összes hitelkártyáját kimerítve.

Be is viszi a ruhát az irodájában és titokban nézegeti, amikor beront Jack, teljesen krízis üzemmódban és elképesztően pörög. Jobb megoldás híján brainstormingot tartott, de csak olyan ötletek jutnak eszébe, mint Jerry Seinfeld megölése, öngyilkosság vagy ennek a kettőnek a kombinációja, legutolsó esetben pedig Liznek kell elcsábítania Jerryt.  Jacknek azért feltűnik, hogy Liz végig egy esküvői ruhát szorongat, vissza is néz egy pillanatra, de elnézően nem szól semmit. Tray és Kenneth kapcsolatában komoly válságot okozott Jerry Seinfeld megjelenése. Tracy féltékenyen arra panaszkodik, hogy Kenny már nem úgy néz rá, mint régen már nem számít neki, akkor sztárnak. Jenna, aki genetikailag kódolva van saját maga megalázása, így egy szörnyű csíkos ruhában áll az írók elé, és közli, hogy milyen vékonynak néz ki, miközben úgy fest, mint, egy dagadt gyilkos méh. Mindenki jól kiröhögi, és Frank már indul is, hogy szóljon Liznek, hogy Jenna teljesen megkattant, de mikor benyit Liz éppen az esküvői ruhájában pózol tükör előtt.

A teljes stáb odacsődül, hogy lássa az összeomlást, Liz meg igyekszik kimagyarázni a helyzetet. Ez csak fehér ruha, Koreában ilyet hordanak gyászruhának, ő egyáltalán nincs zavarban és csak azért is egész nap ezt fogja hordani. Cerie ekkor hozza az üzenetet Jacktől, hogy még nincs kész Jerry Seinfeld fogadására, így még egyszer körbe kell vezetnie a stúdióban. Liz fogja magát, és így teljes harci díszben megy oda Jerryhez. Seinfeld amint meglátja Liz, azonnal arra asszociál, hogy bizony felhívta az exet. Jerry empatikus, és totálisan ráhangolódik Liz kiborulására. Kiderül Lizről, hogy sírás közben pont olyan hangokat ad ki, mint Jerry, amitől az kissé inzultálva érzi magát. Jack sincs túl jó formában, összeroskadva fekszik az irodája padlóján, amikor bejön Jonathan és közli, hogy ott van Jerry.

Jack kétségbeesésében megpróbálja hátulról megölni Jerryt egy antik szoborfejjel, de Jerry megfordul, ő meg utolsó mentsvárként térden állva könyörögni neki, hogy segítsen. Ennyi őrülttel és félnótással körbe véve már Jerry is kezd szétesni, de szerencsére Jack visszatér halottaiból, egy pörgős tárgyalással végül megköti üzletet és zöld utat kap a SeinfeldVision. Jack ezt sírva megköszöni Jerrynek. Liz szokás szerint kajába fojtja bánatát. Tracy egyébként az egyetlen, akinek nem esik le, hogy mennyasszonyi ruhában üldögél Liz és azt hiszi, hogy meghalt egy koreai, majd amikor megtudja mi a helyzet, azt tanácsolja Liznek, hogy ne házasodjon, mert lehet, hogy ideálisnak tűnik az ő és Kenneth kapcsolata, de valójában nagyon is kemény munka. Megjelenik az újra teljes fényében ragyogó Jack, aki gyorsan, jó mentorhoz illően, összekapja Lizt. Jack kijelenti, hogy csak azért is az ő évük lesz és szépen felkaparja Liz a padlóról.

 

Címkék: 30 rock
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.11.10. 13:55:31

annyira kár, hogy ez a rész semmi más nem volt, csak a Bee Movie szégyentelen promózása.

Seinfeld amúgy is kapott hideget-meleget, hogy mindenhova eladta magát, ahol a filmjét reklámoztán, de azt hittem, hogy a 30 rock ezt majd elegánsan fogja megoldani.

wayout 2008.11.10. 17:22:04

A 30 rockban mindig azok a sztár vendégszereplések jók, amikben nem önmagukat játsszák, hanem írnak nekik valami jó szerepet (David Schwimmer, Carrie Fischer stb.). Jerry Seinfeld nagy kurva, ezen javítani ők sem tudtak...
süti beállítások módosítása