Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angyalbőrben 1x11 - Military tours

2008. november 07. 15:00 - Sigismundus

„ Egy katonát kell alakítanod egy laktanyában.. Improvizáció, a nyers valós élet, mindent felvesznek rejtett kamerával…” Csöpi taxis.

Laktanya, iroda. Karádyt hivatja Tabajdy ezredes, a megbeszélésen Borus doki, azaz százados is jelen van, és vizsgálódik. Eredmény, Karády elájul….Szakasz a kantinban, Ildikó igen ellenséges, kérdik az okot, hát a Karády felfüggesztése miatt. Nem kellet volna így nevetségessé tenni. És erre nem indok hogy kemény volt, a fiúk leszerelnek, de neki a sereg volt az élete. Ez elgondolkoztatja a fiúkat, némi lelkiismeretfurdalás-féle is lesz. Elindítják a Dublőr-akciót.

A fővárosi taxisok kissé ingerülten, de elkezdenek a szakaszhoz hasonló arcokat gyűjteni. Igyekezniük kell, mert a szakasz kapott új őrmestert, és első nap visszasírják Karádyt. Sikerül is összeszedniük pár katonaság alól felmentett ripacs színészt, etióp diákot, roma állatszelidítőt. Aztán szállítás Vasbogdányba, és csere…

A szakasz egy része a pénzgyűjtés végett a tschikós-tschárdás-lovasbemutatós turistaipart lovagolja meg. Éder és Urbán jó hangulatos falusi búcsúkban árul játékprogramot, Mammut meg böllérkedik. A laktanyában az új őrmester nem vesz észre semmit, de Borus dokinak feltűnik hogy a Mammut2 hirtelen jól kezd sakkozni. Aztán megjön Mammut menyasszonya látogatóba, de ő nem vesz észre semmi különöset a gyengélkedő ágyát nyűve.

A szakasz nem boldog. A dublőrök költsége miatt ráfizettek az eddigi üzletre, más kell ide. Tabajdyék is pénzgondokkal küzdenek, épp elhagyatott laktanyaépületeket nézegetnek mikor nyakukba ugrik egy csomó szolnoki felderítő, élükön a híres Furkó Kálmán őrnaggyal. Csak gyakorolgattak itt, persze bejelentés nélkül.. A látottak szöget ütnek Urbán fejében.

Karádyt Nelly fogadta be, eladónak nappal, és az ex-őrmesternek, csodák csodája, megy is az üzlet. De egyszer Csergő és Nelly anyagot szállítanak a butikba, ahol Karády megdöbbenve ismeri fel honvédjét. Mindez délelőtt kiképzési időben? Csergő nem bírja megállni némi gúnyolódással, de rajtaveszt, Karády majdnem megfojtja.

Az elhagyott laktanyáknál Tabajdyék próbálnak pesti butikosokat chipgyártóüzem nyitására buzdítani, de itt még disznót sem érdemes tenyészetni. Egyedül csak Nelly az akinek van egy (ezúttal csak) üzleti ajánlata a két tisztnek. Része ennek két teherautó meg pár katona… A dublőrök közben csak bénáznak, de nagyon, csupa gumihuszár, az új őrmesternek persze nem gyanús, a „nyúlszívű Karády” számlájára írja ezt is….

Urbánék közbe behoztak a laktanyába némi csempészárút, használhatatlanná tett világháborús MP40-esek. Édernek kell megbütykölni őket, hogy dörögjenek, ez is a terv része. No meg egy szerződés egy budapesti IBUSZ irodával, egy csoport külföldi turista speciális programjára. Aztán, megérkezik az első csoport. A lepukkant épületekre közben rá sem ismerni. Pár lelkes kéz kidekorálta őket, a szakasz talpig militaryben, terelik a külföldieket, akik el vannak ájulva a kemény körülményektől.

Kardos és Ildikó tanakodnak a kantinban, a szakasz mintha ki lenne cserélve, nem köszönnek, meg minden…A parancsnokiban Tabajdy és Urbán rossz szelleme, a minisztériumi ezredes tárgyalnak. Utóbbi keményen megmondja, a közelgő hadgyakorlaton bizony számíthatnak a szolnoki kommandósok támadására, Tabajdy nem örül ennek, sok az újonc jelenleg. A Military-táborban a szakasz próbálkozik a kemény kiképzéssel, a turisták pedig bírják a tempót. Majd kezdik kevesellni a szigorúságot. Mit lehet itt tenni? Karády kezdi nehezen, de megszokni a civil életet, Nincs már szolgálatban ugyan, de legalább állandó partner lett Nellynek, üzletben-ágyban. De éri még meglepetés, amikor szakasza tagjai felajánlanak a ’civilnek’ egy testhezállóbb munkát. A turisták képzése hirtelen keményebb lesz, köszönhetően egy üvöltöző kis kopasz emberkének. De kezdik felvenni az ő tempóját is…

Beindult hát a biznisz, már jókora nyereséget könyvel a valódi szakasz, befizetik a Karádynak szóló ajándékházra. Aztán elmennek mulatni egyet. Parancsnoki eligazítás Vasbogdányban. A zászlóalj nagy rész terepe megy, a laktanyaőrzéssel megbízott tisztnek nem igazán tetszik hogy ők már eleve vereségre vannak ítélve a szolnokiakkal szemben. Tabajdy megnyugtatja, azért van egy terve neki is, a három piros jelzőrakétát figyeljék majd… És riadó… Rohan a zászlóalj, a dublőrszakasz marad őrségben. Urbán és Nelly mennek a vacsorára, közben őket is megállítják a vonuló konvoj miatt, de semmi gyanús. A vendéglőben Urbán kihirdeti, sikerült Karádynak venni egy házat, istállóval, lovakkal. Jön az elégedett IBUSZos főnök is, és gratulál, a három piros rakétához főleg. A szakasz ezt hallva rohan vissza a laktanyába ezerrel… Látja a rakétákat Karády is, és ő is tudja mit jelentenek, riadó az új szakaszának.

A laktanyánál a szolnokiak gyorsan lépnek. Semmi perc alatt falmászás, meg két kettős járőr (a dublőr szakaszból) lecsapva. Urbánék is ekkor érkeznek, és látják mindezt. Akció.. Sok lúd elve alapján tizenegyen kezdik egyenként lecsapni a kommandósokat de azok sokan vannak. Az őrszobát is elfoglalták dublőrőstöl. A Karády szakasz közben traktoron száguld a laktanya felé, mint a végzet. A kommandó már a rádiószobát foglalja el, Urbánék egy lépéssel mögöttük, az őrszobában. Itt a dublőröket kiszabadítják, és választást kínálnak nekik. Vagy tovább játsszák most már velük a katonásdit, vagy újabb verés és nyista gázsi. Kis Macskafogó 1-et idéző kergetőzés a kazánházban, kint közben Rabó1 és 2 lecsap…

Kint a táborban Tabajdy aggódni kezd valami terve miatt, mert a laktanya nem válaszol már percek óta. Karády szakasz is akciózik, szépen alkalmazzák az amerikaiak a tanultakat.ztán, találkozik a két csapat, Urbánék döbbentek, a dublőrök már szívesen verekednének tovább, Karády és csapata diadalittas…De az exőrmester nem akar leszámolást, átveszi a parancsnokságot….A terepen a parancsnokság körül ólálkodik már Furkó őrnagy és második szakasza. Hirtelen lerohanják Tabajdyéket, de az őrnagy boldog vigyora csak addig tart míg Karádyék három irányból le nem támadják őket…

Másnap Military tábor, vége a turnusnak, azért sikerül könnyek nélkül búcsúzni. Aztán Urbánék jönnek, átadják Karádynak az iratokat a házról-lovakról, és végre egy őszinte elismerő kézfogást vált Urbán és Karády.

Laktanya, alakulótér. Tabajdyék elismerést kaptak a sikeres védekezésért, főleg az Urbán szakasz tüntetik ki, holnaptól két hét szabadság. Ennek leginkább az előkerült Szegő Zsuzsa főhadnagy-menyasszony örülhet. Szakasz levonul, ekkor megállítja őket az egyenruhás Karády.. Persze Tabajdy súgott neki a hadgyakorlat részleteiről, ő meg vette az adást, igazolta hogy beszámítható. És a régi  persze, most is küldi a szakaszt kis erőnlétire. Hiába mondják, hogy két hét szabijuk van, az őrmester is hallotta hogy csak holnaptól….

Címkék: angyalbőr
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása