Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: New York 1x02 - Az éjszaka teremtményei

2008. november 04. 12:47 - seadragon

Egy kis komolyzenével nyitunk, elvégre NY a kultúra fellegvára is. Puccos estély, kaja pia ezerrel. Bepillantást nyerünk NY felső köreibe, akik mindig boldogok, mindig mosolyognak, de szar kerül a palacsintába. Egy nőt látunk hátulról, amint fél pár tűsarkúban biceg a parti felé, véres kezével látványosan ráesik egy fehér limó elejére és már több lépést tett a vörös szőnyegen, mikor az emberek kezdik észrevenni. Látványos entré, az biztos! Mielőtt még összeesne apuci előtt, bocsánatot kér a késésért. Fényképező villan, számomra érthetetlen okból 3x is ugyanarról a foltról a kocsi orrán, majd Stellánk mély dekoltázsa (ami máris stílusjeggyé vált nála) némileg elvonja figyelmünket a helyszínről. Még gyorsan lefotózza a már eszméletlen nőt, mielőtt berakják egy mentőbe. Jó hír, hogy él, és ha magához tér, majd csak elmondja, ki bántotta. Flack is a szokásos bőrdzsekiben nyomja, kis füzet a kézben, Mac-nek mondja a részleteket, miközben az a vérfoltokat követi a földön. Meglepő, de a leányzó a Central Parkból sétált, vagyis Stella és Mac megnyerte a fődíjat: egy 800 hektáros bűnügyi helyszínt. Főcím.

Danny boy késett a dugó miatt. Mac ráosztja a feladatot, de Stella nagyon magának akarja. El is megy a kórházba, hogy beszéljen a nővel, míg Danny a ruhákat kapja. Mac átugrik Aident lecsekkolni munka közben, aki egy lőtt sebes fickó fölött guggol. Hatalmas szakmai meggyőződéssel közli főnökével, hogy szerinte egy revolvert keresünk, és hogy nincs kimeneti seb. Mac szájbavilágít és megtudjuk, hogy drogos volt a fickó, akit egy sikátorban öltek meg. Ismét egy "eredeti" ötlet! A visszapillantásból sejtjük, hogy harcolt az áldozat a támadójával és talán menet közben sült el a fegyver. A seb olyan, amilyet még jó öreg Mac-ünk sem látott, mintha a bemeneti nyíláson valami kijött volna. Na, erre varrj gombot Aiden!

Stella sztárfotózza a megvert nőt, ezt az epizódot a Nikon szponzorálta. Sajnos nem tudjuk meg a lánytól, hogy mi történt, pont ellenkezőleg, ő kérdezi Stellát. Ennyit az élő áldozat előnyeiről! A halott áldozat legalább nem mozog a vizsgálat során! Ismét közelről szemlélhetjük, hogy gyűjtenek mintát, nyomokat. Danny a laborban dolgozik a ruhadarabokon, szépen megfésüli a ruhát, amiről apró virágdarabok hullanak le. Bámulatos, hogy náluk mindenre van adatbázis. Most például három kattintással eljutunk a Central Park 3d-s virágtérképéhez és azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy az áldozat melyik úton sétált a támadás előtt, ugyanis az a virág csak egy adott helyen található. Micsoda megkönnyebbülés ez szegény Danny-nek. Stella beviharzik egy "Danny, mit tudunk" köszönéssel, majd a válasz után megy is útjára.

Mac a kórboncnoktól tájékozódik, a háttérben az óra negyed egyet mutat, ezek aztán dolgoznak! Hawks nem tudta kiszedni a golyót az áldozatból, mert... Hoppá, nincs golyó! Mac ettől indul be, és már mosolyog is, de ez még nem minden. A pasi lábán apró harapásnyomok vannak, ez volt az előétel, a lőtt seb pedig a főfogás. A vacsoravendég pedig egy patkány család volt, legalább egy tucat. Visszapillantásban látjuk, amint a kis dögök bemásznak a sebbe és ott falatoznak. A golyó pedig a desszert lett! Hát nem vagyunk ma viccesek?

Stella ismét fotóz ott, ahol az erőszak történt. Látja maga előtt az eseményeket, majd megszakad a szíve a lányért. Kicsit sok a nyom, nem tudni, melyik kapcsolódik a bűntényhez és mi nem. Megoldás: mindent a laborba elemzésre. Úgy tűnik, két támadó volt, a lány pedig keményen ellenállt. Stella talál egy orrkarikát, amint persze van némi használható vérminta. Aiden közben mesél patkányos kalandjairól Mac-nek a sikátorban, aki visszaszól, hogy azért nem féltek tőled, mert megismertek és kedveltek. Kedves a főnöktől az ilyen megjegyzés. Mac természetesen mindent tud a patkányok viselkedéséről, és a sikátort egy négycsillagos bahamai nyaraláshoz hasonlítja. Újabb infót tudunk meg, Mac Chicagóban élt korábban, ami túl szeles a patkányoknak. Egy fémdetektoros kütyüvel vadásszák a kis dögöket, mert csak kell az a golyó, a fene egye meg! Mac vért talál a falon és benne egy patkányszőrt, amin meglepődik! De miért???? Egy kis szőrszálból megállapítja (!!!), hogy a patkány honnan hová tartott. Követik hát, és betévednek egy kis vegyesboltba. A koma azt hiszi, a köjáltól jöttek, de Aiden mutatja a jelvényét, hogy ő biza helyszínelő. A pasi meg hitetlenkedik, hogy ti már patkányokkal is foglalkoztok? Mac-et majdnem megtámadják a patkányok, mikor kinyitja az álmennyezet egyik paneljét és a mi bátor tengerészgyalogosunk megijed! A kütyü sípolt, vagyis a kis dög ott van fent, már csak el kell kapni.

Danny a nyomok alapján kideríti, hogy valaki steak-et evett, de nem vendég volt, hanem alkalmazott, hiszen egy ép adagról van szó. Stella meg sem várja a mondat végét, rohan is Flack-kel az étterem hátsó részébe. A srác menekülne, de Flack elkapja, és marha pipa rá, mert összekoszolta a cipőjét. Szegény kis feka gyereket begyűjtik, de mivel még csak 15 perc telt el az epizódból, tuti, hogy nem ő a mi emberünk. Állítása szerint csak a táskát látta és hát megpróbálta megtartani, de a lány megijesztette, letépte az orrkarikáját, a srác meg hazaszaladt. Részéről ennyi. Stella nem hisz neki, ezért DNS mintát követel.

Mac és Aiden egy patkányirtóval beszél, aki szerint közel 70 millió patkány él NY-ban. Mac látványosan unja és a végére el is szakad a cérnája, Karl meg csak mondja a magáét. Eközben Stella a kórházban beszélget az áldozattal, aki bevallja, hogy késő este kiszállt a taxijából, mert dugó volt, és úgy gondolta, micsoda remek ötlet, ha átsétál a parkon a partira. Ennél többre nem emlékszik, és nem is akar. A papa kint balhézik a folyosón, Stella löki neki a hivatalos "a nyomozás folyik, nem adhatok infót" dumát, de azért csak kiböki, hogy van gyanúsított előzetesben, aki csak a rablást ismeri el. A papa nyüszög, hogy fiút sokkal könnyebb nevelni, mint lányt. Stella jól leordítja, persze halkan, hogy térjen már észhez, a lánya élni akart, erősen küzdött a támadóval és sokkal erősebb az életösztöne, mint a löttyedt kis apucinak. Oszt elviharzik.

Stella a laborostól megtudja, hogy baj van a sperma mintával. Mi baj lehet vele? Basszus, hát az, hogy nincs benne használható DNS. És ezt valószínűleg a támadó is tudja, azért is nem fél, mert ha el is kapják, nem tudják rábizonyítani. Na, ez legalább egy eredeti ötlet. Innen vesz érdekes fordulatot a nyomozás. Közben Aiden ad tippeket a profinak, hogy kell patkányt fogni. A trükk jó; a tojásra harapnak, mert amúgy megérzik a méreg szagát. Röhejes, ahogy amint elsétálnak, jönnek a kis dögök ki a csőből, és már emelhetjük is fel a hullamerev egyedeket. Persze a mi kis kedvencünk nincs közte. Aiden felmászik oda, ahol Mac majdnem bevizelt és tada, megtalálja a sípoló patkányt gyomrában a golyóval.

Stella egyre irritáltabb, fellöki a munkatársát a folyosón. Mac rákérdez, ő meg kiterít: van gyanúsított, aki ott volt és nincs alibije, de nem bizonyítható rá az erőszak, van áldozat, aki él, de nem emlékszik, szemtanú az nincs. Mac várja, hogy felboncolhassa a patkányt. Jót beszélgetnek. Patkány és nemi erőszak - távolabb nem is lehetnének egymástól, de New York az New York. Távozóban Mac még utána szól, hogy a fejed használd, ne a szíved. Danny látványosan kis darabkákat tesz kis fiolákba, amiket utána bazi nagy gépekbe helyez elemzésre, és közben nagyon ügyel, hogy a kamerának legyen elég ideje rázoomolni a kis részletekre. A gép forog, az alkotó vár. Az eredmény: lenoleik sav. Mi meg nézünk, hogy AMMEGMI? Később megtudjuk, hogy ez van a dióban, amit a szobrok takarításához használnak. Vagyis valaki a takarítók közül tette. Danny baromi lelkes, hogy megvan az áttörés, Stella unottan nézi. Hiába van meg a gyilkos, nincs minta, amivel összehasonlíthatnák. Danny látja jól a dolgot, legalább kiszűrhetik, hogy ki nem tette. Irány a park - Los Angelesben persze.

A castingosnak sikerült csupa olyan szobortisztítót beválasztani, aki ránézésre 10 év fegyházat kapna, legalább is ha Stella szemén keresztül nézzük a dolgokat. A mintavételt ugyan nem látjuk, de kis ágytálon tolják már a tégelyeket bele a képünkbe. Mindegyikben van DNS. Vagyis mégis csak létezik a tökéletes bűntény, ahol nem hagysz hátra nyomot? Danny-vel újra végiggondolják az esetet, és arra a megdöbbentő eredményre jutnak, hogy az 5 plusz 2 ugyanúgy 7, mint a 4 plusz 3 vagy a 6 plusz 1. Wow! Vissza a parkba! Mac közben kis barátunk gyomrából kivadássza a golyót, azt hinnénk, hogy a probléma megoldódott, de nem! Szét kell választani a patkány okozta nyomokat a fegyvercső okozta nyomokkal. Zseniális Aiden-ünk felteszi a kérdést: Hol kezdjük? Hát a patkánnyal! Mac már méri is a fogak méretét, míg Aiden szexi pózban tüzel. Mármint a fegyverekkel, bele a tartályba, hogy legyen mivel összehasonlítani a patkány desszertjét.

Stella újabb gyanúsítottja kissé megszeppenve ül Flack-kel szemben. Kertész a lelkem és már többször elmondta, hogy nem ő tette. Önként adott sperma mintát is, és még abba is belemegy, hogy a ruháját megvizsgálják, csak derüljön ki, hogy ártatlan. Talán kissé túl előzékeny a kollega, de várjuk ki a végét. A srác okos, tudja, hogy beismerő vallomás nélkül sosem fogják meg. Csak a teljes férfi lakosság 2%-ának nincs DNS-e a spermában, vagyis a semmit fogják összehasonlítani a semmivel. Nagy ész vagy, Danny! Bármelyik kirendelt ügyvéd hazavágja ezt a vádat. A DNS vitathatatlan bizonyíték, és pont ez az, ami hiányzik! Stella próbálja rávenni az áldozatot, hogy azonosítsa a támadót, de ő hajthatatlan. "Ha csak egy pillantást vetnél rájuk." "Akkor majd minden eszembe jut? Hát kösz, de nem" vágja rá a lány és nem tudjuk hibáztatni érte. Stella mégis a lelkére beszél, szegény lány meg inkább rávágja, hogy oké, csak hagyják már békén.

Aiden boldogan jelenti a főnöknek, hogy van gyanúsítottjuk, akire rá tudják bizonyítani a fegyverhasználatot és még szemtanú is van, hogy igazolja. Bárcsak Stellának menne ilyen jól. Mac már tolja is a képeket a gyanúsított arcába, mi meg visszatekintésben látjuk, mi történt. A tag kirabolta a sarki vegyesboltot, hogy anyagot tudjon venni, de a pénz nem volt elég, ezért inkább lelőtte a dílert. Ő persze tagadja a lövést Jordy-ba. Mac azonnal ráharap, mondván, eddig azt mondtad, hogy nem ismered. Kihallgatás vége. Mac vidáman jobbra el.

Néhány pasi ül a tükör mögött, unottan várnak, a lány meg csak nem akar jönni az azonosításra. Éreztük, hogy ez lesz, így túl egyszerű lenne. Stella hiába hívja a mobilján, nem veszi fel, végül kénytelenek elengedni mindenkit. A csalódott Stella megfogadja Mac korábbi tanácsát és elmegy zuhanyozni. Munkaidőben. Sajnos nem látunk belőle sokat, csak amit használja a fejét; megtámasztja vele a falat. Mac észre is veszi a vizes hajzuhatagot, de Stella csak le akart nyugodni. Mac azzal vigasztalja, hogy az ő asztalán 9 olyan eset van, amit eddig nem sikerült megoldani. Ez már kissé betegesnek hat, hiszen hetente ellenőrzi őket, hátha valami változik, de igazság szerint nem szokott. Zárómondata hatásos: "Én a bizonyítékokban hiszek, Stella." Vagyis nem emberekben, nem benned, nem magamban. Ez ám az életfilozófia.

(Az eredeti ötlet az volt, hogy Stella elmegy a lány lakására, ahol megtalálja a véres holttestet, ugyanis a lány öngyilkos lett, és a vért akarja lemosni magáról, ezért zuhanyozott, végül ezt kivágták a dráma miatt.) Stella ismét kipakolja a bizonyítékokat. Danny és Aiden menne már haza, hiszen a munkaidőnek régen vége, de látják az elszántságot Stellán, ezért mosolyogva (!) bemennek segíteni. Kabát le, köpeny fel, na, ma mi a menü? Stella persze hálás, még meg is köszöni, de az igazi mosoly akkor jön az arcára, mikor szeretett főnöke is beáll dolgozni. Hiába, van ott valami... És hát ugye, hogy jó, ha a főnök is beszáll? Más nem találná meg az összefüggést. A lány bugyiján találtak rovarirtáshoz használatos anyagot, amire Mac rávágja, hogy másodlagos érintkezés alapján kerülhetett csak oda. És láss csodát, a kiskertész nadrágján is találnak olyan nyomokat. Azok pedig csak egy módon juthattak a lány bugyijára. Stella diadalmasan felnéz: Megvagy, te kis rohadék! (angolul SOB volt). A kiskertészt elvezetik bilincsben, sexi Stella meg kihívó pózban végignézi. Ennyi.

Második résznek elég jó volt, de azért drukkoljunk, hogy lesz ez még jobb is.

 

 

Címkék: csi new york
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chemotox 2008.11.05. 10:51:32

Ennél a résznél majdnem kasza lett, ez a patkány vadászat nagyon gáz volt. De Gary és Melina miatt mégis maradtam, nem bántam meg.

Köszi a hogyvoltot,nagyon tetszik a stílusod !:)

seadragon 2008.11.06. 01:06:23

Köszi, örülök, ha tetszik. :) Én a 3. évadnál kezdtem el nézni, azok teljesen rendben vannak. Aztán onnan szépen visszadlgoztam a hátrányt, és örülök neki, mert a lineárisan haladtam volna, lehet, hogy lepasszolom a sorozatot!

Dmg 2008.11.14. 12:41:10

Hát igen.Én tvben kezdtem el most,de ez a 2-ik rész volt a nyitó a csatornán.Hátha a kommenteket nem olvasom el én ezután azonnal canceloztam volna.Ez a rész ne haragudjatok meg de bűnrossz.
süti beállítások módosítása