Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x21 – Hiatus (Évadzáró)

2008. november 03. 11:30 - wayout

Valljuk be elég rosszul áll Liz szénája: Floyd Clevelandbe költözött, Jack tudja, hogy ő is tudja, hogy elaludt a múltkor Phoeben és ráadásul néhány nappal a szezonzáró adás előtt Tracyt elnyelte a föld. Így persze nem csoda, hogy sírógörcsöt kap a kivizsgáláson, amikor a dokinő megkérdezi, hogy sok-e a stressz. Ezzel szemben Jack majd kicsattanni látszik az egészségtől, legalábbis Dr. Spaceman nagyon elégedett és inkább a nászéjszakára tereli a szót. Mivel tudjuk a drága doktorról, hogy egy orvosi zseni, ezért nem meglepő, hogy írt egy szexuálpszichológiai könyvet azzal a címmel, hogy „Rosszul csinálja!”, és természetesen személyesen illusztrálja a különféle örömszerzési módokat, amik garantálják a férfi orgazmust.

Liz és Pete összetrombitálta a stábot, hátha valaki tud valamit Tracyről. Semmi infó, Jack ideges, még egy hibát nem szívesen visel el és úgy tűnik, az utolsó pillanatban át kell írni az egész műsort. Liz abban reménykedik, hogy bárhol is van Tracy, legalább a gyógyszereit szedi, erre Kenneth csak annyit mond, hogy reméli vitt dzsekit, mert bárhol elég hideg van. Kenneth a kulcs tehát Tracy hollétéhez, de ő meg esküdött, hogy nem árulja el. Liz és Jack akcióba lendülnek és elkezdenek szimultán kiabálni és szitkozódni a szájon át lélegző appalacheival, de az még egy istenes tockos hatására sem adja ki Tracy fellelhetőségét. Tracy vagyis Gordon Tremeshko a pennsylvaniai Needmore kisvárosában éppen Kenneth hillbilly unokatestvérével találkozik, Jesse Parcell-el (Sean”Jack Macfarland”Hayes).

Needmore városkája nem túlságosan Tracynek való hely, se pia, se klubok és ráadásul össze lesz zárva egy idióta vidéki tahóval. A messzi New Yorkban Jack és Liz továbbra is tűvé tesznek mindent Tracyért, de sajnos még a felesége sem tudja, hogy hol van, ugyanis ő úgy tudja, hogy február óta Bukaresten forgat egy vámpíros filmet a férje. Ekkor, csak mert nincs elég stressz amúgy is Jack életében, beállít a hőn szeretett-gyűlölt anyuka. A mami Jack közelgő esküvőjére érkezett, és meglepő módon először azt hiszi, hogy Liz a menyasszony. És ami még megdöbbentőbb első látásra megkedveli, ami erős karakterrel és remek baba vödörrel rendelkező Lizünket.

Ebben a pillanatban megérkezik a valódi ara, Phoebe, akit már nem szívlel annyira Donaghy anyuka. Mucsa falván, jobb esti program híján Tracy kosarat fon. Kenneth pedig telefonál, hogy minden rendben van-e, Jesse megnyugtatja és biztosítja, hogy Tracy a legnagyobb biztonságban van a legnagyobb rajongójával (Tortúra valaki?). Liz és Floyd megpróbálnak távkapcsolatban élni, de nem nagyon működik a dolog. Liz ugyanis amennyire odavolt Floydért, annyira lelankadt mostanra a lelkesedése és munkáján kívül semmi másról nem tud beszélni. Jack ront be Liz irodájába zihálva és közli vele, hogy az anya azt szeretné, ha velük vacsorázna, mert varázslatos módon megkedvelte Lizt.

Liz szeretne, de nem mondhat nemet, mert egyrészt Donaghy mamának nem lehet nem mondani, másrészt tartozik ennyivel a szex közben elalvós téma miatt Jacknek. Mondjuk ilyen körülmények között is 2 és fél kiló homár húshoz köti a részvételét. Suttyó falván Tracy rájön mennyi lemondással jár a Fekete Keresztes Lovagok elől való bujkálás, mivel inkognitóban még a helyi ribiket sem tugja felszedni és szórakozásképp a nagy rajongójával halott madarakat fognak kiszedni a kéményből. A családi vacsora nem megy túl jól, a kedves anyuka továbbra sincs oda Phoebe behízelgő modorától. Donaghy mama annyira megkedvelte Lizt, hogy mikor Phoebe kimegy a mosdóba, azonnal neki szegezi a kérdést, hogy mi a véleménye a leendő menyéről.

Liz megpróbál olyan diplomatikusa fogalmazni, ahogy csak bír, de amikor találóan fehér gésának nevezi Phoebet, Colleen azonnal átlát a szitán, hogy mi is igazából a véleménye. Ezután a mama azonnal nekitámad a Jacknek, hogy hogy-is-hívják, ahogy Bianca, nem a megfelelő nő számára és nem kéne elvennie. Jack ideges lesz és rosszullét kerülgeti, amit egyelőre egy kis scotchal még el tud hessegetni. Eközben Tracynek elege lesz a békéből és a nyugalomból, inkább szembenéz a Fekete Keresztes Lovagokkal, mint hogy belehaljon az unalomba, ezért felhívja Kennethet, hogy sürgősen segítsen neki visszajutni New Yorkba, csakhogy a legnagyobb rajongó, Jesse nem nézi túl jó szemmel, hogy imádottja le akar lépni, ezért kitépi Tracy kezéből a telefont.

Este Jack nagyon szívesen oldaná a stresszt egy kis régimódi piros pacsival, de Phoebe elég érdektelennek mutatkozik, csak a selyempizsamák és falfestékek érdeklik, különben is üregesek a csontjai, szóval nem kapható semmi jóféle lepedő akrobatikára, így nem csoda, hogy Jack elaludt rajta szex közben… Jack megkérdi, hogy az állapotára tekintettel miért nem akar felül lenni. Szegény Phoebe azonban nem csak madárcsontú, hanem tériszonya is van, így az szóba sem jöhet (WTF? Jack azért annyira nem kövér…). Mikor Jack mamája átordít, hogy milyen szégyen, hogy egyesek nem tudnak várni a nászéjszaka előtt, Jackie fiú egyébként is megígérte, hogy átfutja az adópapírjait, Jacknél elszakad a cérna. Hosszú évek vállalati harca és stressz evése után Jack szíve nem bírja tovább, és Jack kap egy nagy kövér szívinfarktust.

Reméljük Dr. Spacemannek be van kapcsolva a mobilja. Liz továbbra is megpróbál távkapcsolatozni Floyddal, most a web kamerás beszélgetéssel kísérleteznek, Liz szörnyülködik is azon, hogy úgy néz ki a képernyőn, mint Akbar Admirális (Star Wars!). Liz éppen azt közölné, hogy csak később tud Clevelandbe utazni, amikor hirtelen elkezd vacakolni a net és megszakad a kapcsolat. Liz a fél szavakat szakításnak hallja és végül úgy hagyja ott Floydot, hogy Jackhez rohanjon a kórházba, hogy az azt hiszi, hogy éppen szakított vele. Kiderül, hogy Liz az a személy, akit Jack megjelölt vészhelyzet esetén értesítendőnek, nem pedig Phoebe, akit így be sem engednek, mivel még nem családtag. Dr. Spacemannek szerencsére be volt kapcsolva a mobilja, miközben egy jelmezes bulin a házigazda kutyáját szúrta le, így oda tudott érni, hogy ellássa Jacket.

Jack szerencsére megmarad és Lizt hívatja az ágyához. Valami nagyon jó cuccot adtak neki, mert lila szájízt érez és azt hiszi, hogy Nixon fel fog lépni a szombat esti műsorban. Jack érzelgősen elmeséli Liznek, hogy az egész élete lepergett a szemei előtt, és csak egyetlen dolgot bán, hogy nem tudott még többet dolgozni. Jack még belőve is visszaküldi Lizt dolgozni, hogy Tracy nélkül is hozzon össze valahogy egy épkézláb showt. A bukolikus idillben, ahol tikok szaladgálnak, megérkezik Kenneth, Grizz és Dotcom, hogy kimentsék Tracyt. Kenneth örömmel konstatálja, hogy már ajtaja is van az unokatesójának. Jesse elég gyanúsan viselkedik, azt hazudja, hogy Tracy már kora reggel távozott, holott bent fekszik a padlón megkötözve.

Kenneth elméje persze elég éles ahhoz, hogy rájöjjön, hogy itt valami sántít (és az is segít, hogy Jesse Tracy csili-vili karóráját hordja). Stúdióban Liz és Pete pánikolnak, hogy mi lesz a műsorral, mert Tracy nélkül 20 perc kitöltetlen idejük van.  Cerie sajna nem hajlandó 10 percig a házi zenekar előtt táncolni, pedig az tuti rekord nézettséget hozna. Liz még mindig nem tisztázta Floyddal való a szakítást, és bevallja Petenek, hogy egészen megkönnyebbült, hogy Floyd azt hiszi, hogy szakítottak. Kenny mesterien kiszabadítja Trayt, miközben Jesse elment sült csirkenyakat venni vacsira. Jesse persze, ahogy kell, felkapja a shotgunt és utánuk lő, de megállítani már nem tudja őket. (Aki akar szerintem simán játszhat ivós játékot ez alatt a rész alatt, mindig egy feles, ha valamilyen vicces, amerikai vidéki sztereotípiát látunk.)

A kórházban Jack csavaros eszű anyukája rájön, hogy a szívmonitor kiválóan használható hazugságvizsgálónak ebben az esetben, így elkezdi tesztelni a fiacskáját Phoebevel kapcsolatban. Kibújik a szög a zsákból és kiderül, hogy Jack valójában nem is szerelmes a madárcsontúba. Tracy és Kenneth a szokásos New yorki dugók miatt késésben vannak és a mentős fickó sem hajlandó csak úgy elvinni őket, ezért Kenny heroikus cselekedetre szánja el magát: hátraveti magát egy lépcsőn, hogy a mentő elvigye őket a stúdióba. Mindent a tévéért! Liz a stúdióban lelkesítő beszédet tart, arról hogy milyen büszke mindenkire a kemény munka miatt és biztos ez lesz az eddigi legjobb műsor.

Persze azonnal megkönnyebbül, amikor megjelenik Tracy és gyorsan küldi is meleg cowboykodni a közönség elé. A sikeres szezonzáró után Liz bemegy Jackhez a kórházban. Jack elmondja neki, hogy azért ő lett a vészhelyzet esetén értesítendő, mert ő az egyetlen, aki nem habozna kihúzni a dugót. A status quo helyre áll: Liznek nincs pasija, Jack meg újra kövér kandúrként fogja kergetni a nála 20 évvel fiatalabb csajokat. Az első évad tehát, ilyen szolidan, összeborulósan zárult, jön jövő héten a remek-remek második etap első része.

Nem hagyhatom szó nélkül, hogy elindult a harmadik évad múlt kedden, a színvonalban szerencsére egy szikrányi megingás sincs és a nézettség is pazar volt Tina Fey Sexy Sarahként való szereplésének köszönhetően. Ha minden jól megy, akkor még egy ideig biztos lesz betevő 30 rockunk.

 

Címkék: 30 rock
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blerg 2008.11.03. 13:07:27

az évad (egyik) legjobb szövege: "i'll cut you open like a tauntaun!" (star wars reference 2)

wayout 2008.11.05. 00:19:01

30 csütörtök volt, nem kedd, nem tudom miért írtam rossz napot...
Tauntaunok azok a gyíkszerű izék, amiken azon jeges bolygón közlekednek Leiáék?

wayout 2008.11.05. 00:20:51

szóval 30 rock csütörtökön van nem kedden, csak este már kicsit szétestem...

blerg 2008.11.08. 21:09:52

akkor most húzok egy liz lemont és átmegyek sw-geekbe.

igen, a jeges bolygós (szőrös, nem gyíkos) szállítóállat a tauntaun, de asszem leia egyszer sem ül rajta. inkább arról ismert, hogy han solo hosszában szétvágja az egyiket, és beledugja a kihűlt+ájult luke-ot, hogy ne fagyjon meg. cut you open like a tauntaun.

spoiler: ha már 3. évad, mekkora volt a 2. részben liz leiakosztümje! meg az a hang, beszartam.

blerg 2008.11.08. 21:10:23

akkor most húzok egy liz lemont és átmegyek sw-geekbe.

igen, a jeges bolygós (szőrös, nem gyíkos) szállítóállat a tauntaun, de asszem leia egyszer sem ül rajta. inkább arról ismert, hogy han solo hosszában szétvágja az egyiket, és beledugja a kihűlt+ájult luke-ot, hogy ne fagyjon meg. cut you open like a tauntaun.

spoiler: ha már 3. évad, mekkora volt a 2. részben liz leiakosztümje! meg az a hang, beszartam.

wayout 2008.11.09. 01:15:03

köszi, az infót
második rész állat volt, alig bírom, hogy ne írjak valami jó idézetet...

blerg 2008.11.09. 14:41:44

hehe akkor majd én.

'there are only two things in this world that i love: everybody and television.'

wayout 2008.11.09. 20:02:17

"Hypothetical questions are like lying to your brain."
süti beállítások módosítása