Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x03-Vérszomj

2008. november 01. 14:00 - Annácska5

Egy fiatal nő rémülten menekül az erdőben, de a sötét alak mindenhová követi. Hiába bújik el egy fa mögé rettegve, az a valaki rátalál, és nyissz, egy sarlóval megfosztja a fejétől. Nem szép látvány, ahogy a feje lepottyan, a teste pedig eldől mint egy zsák.
És felcsendül a Back in Black, az úton pedig megjelenik az Impala. Jó hosszan mutogatják, Dean rendesen kikupálta a kis drágáságát, miután az előző epizódba ramatyra verte. Feltűnően jól érzi magát most, Sam meg is jegyzi. Hát persze valószínűleg ő még turkászna bátyó lelkivilágában Apa halála miatt.

Red Lodge-ban vannak, ahol megölték azt a fiatal nőt. Kiderül, hogy már nem az első áldozat volt, akinek levágták a fejét. Sőt, megcsonkított tehéntetemeket is találtak. De a helyi serif nem lát összefüggést a két dolog között, a fiúkat pedig pofán röhögi, amikor felhozzák, hogy lehet, hogy egy sátánista szekta van a dologban. Ezután pedig elmagyarázza, hogy nincs is valójában semmiféle tehéncsonkítás, ugyanis ha egy döglött tehén a napon marad, akkor az felfújódik, majd kipukkan. Sikerül olyan részletesen leírnia, hogy a fiú rosszul lesznek. Mondjuk még utána aranyosan belekeverednek annak az újságnak a nevébe, aminek a riportereinek adják ki magukat.

De már fehér köpenyben mennek a halottasházba, hogy megnézzék a lány holttestét. Pentagramma nincs rajta, így nem biztos, hogy sátánisták, de gyorsan belenéznek a szájába, hátha valamit letuszkoltak a torkán. Kicsit azért civakodnak, hogy melyikük a nyuszi, mert nem nagyon akaródzik egyiküknek sem egy levágott fej torkában nyúlkálni. Sammy hányingerrel küszködve matatni kezd, de semmi nem talál, viszont Dean észreveszi, hogy azért van ott valami, ami nem más, mint egy visszahúzódó vámpíragyar. Így már minden más.

Kocsmába mennek körülnézni, mint mindig. Ahogy belépnek, egy furcsa alak már figyeli őket. A csapos már el is irányítja őket a Barker farmra, mert oda nemrég egy lármás, részeges társaság költözött. Nagyon valószínű, hogy ők azok, ezért a bátyók indulnak is. De a furcsa alak már nincs az asztalánál, mert a parkolóban lesi a fiúkat. Követi őket egy sikátorba, de Winchesterék okosabbak nála, ők kapják a férfit. De nincs agyara, nem vámpír. Mivelhogy vadás, Gordon Walker.. Teljesen el van ájulva, hogy Sam és Dean Winchesterrel találkozhatott, a nagy John Winchester fiaival. Sajnálja, hogy John meghalt, de a fiúk inkább a vámpírokra tereli a szót, nem akarnak lelkizni. Csakhogy a vadász egyedül akarja levadászni a dögöket, mert már oly rég keresi őket. El is akarja irányítani őket egy vérfarkashoz, de hát a mi kis Winchestereink nem olyanok, akiket csak úgy le lehet rázni.

Egy gyárban/fatelepen járkál Gordon barátunk. A nagydarab őr meghallja a hangokat, és körülnéz, de eléggé bizonytalan léptekkel járkál, szerintem, be van fosva rendesen. Halálra is rémül egy madártól, pedig jobban kellene félnie Gordontól, aki már a háta mögött áll. Éjjeliőr bácsi bizony vámpír, és verekedés közben bekapcsolja a bazi nagy körfűrészt. Itt már tudjuk, valaki csúnya halált fog halni általa. Először azt hinnénk, Gordon lesz az, mert már húzná a fejére a fűrészt, de akkor a tesók megmentik. Dean ledöfi a dögöt, majd a fűrésszel levágja a vámpír fejét. Arcát beteríti a vérpermet, és hát én inkább tőle félnék az arckifejezése miatt, mint a vámpírtól. Sam bizonytalan, már szinte rettegő arcot vág, Gordon vigyorog, nyomás inni.

A kocsmában Dean és Gordon vidáman ünnepel, Sam morcosan üldögél. Gordon elköveti azt a hibát, hogy leSammy-zi öcsit, aki figyelmezteti, csakis kizárólag Dean hívhatja így. De nem ússza meg ám ennyivel. Gordi és bátyó baszlatni kezdi, hogy élvezni kéne a melót, és hasonlók. Én megértem Samet, hogy számára nem egy vámpír lefejezése a legjobb szórakozás. Vissza is megy a motelbe, míg a másik kettő a kocsmában marad, és dicsekednek egymásnak a nagy vadászataikkal. Megtudjuk, hogy Dean 16 évesen szeretett bele a vadászatba, és azt is, hogy Gordon nővérét vámpír harapta meg. És Dean most fakad ki először. Egy gyakorlatilag vadidegennek mondja el, hogy mennyire nehéz, és még nem dolgozta fel Apa halálát. De ezt ugye Samnek nem mondhatja el, mert az öcsi előtt tartania kell magát. Gordon pedig ezen fellelkesül. Az csak jó, ha még fáj, mert attól, csak dühösebb és szívósabb lehet a vadászatban. Engem konkrétan a hideg ráz ettől a Gordontól. Főleg akkor, amikor elkezdi szinte uszítani Deant öccse ellen. Mi erre születtünk, az öcséd nem ért meg téged stb. Dean arcán valami különös jelenik meg. Nem tudni, hogy egyetért-e Gordival, vagy nem. Mindenesetre rendesen elgondolkodik a dolgon.

Eközben Sam Ellent hívja, hogy érdeklődjön Gordonról. A nő az mondja, hogy azonnal hagyják ott. Ezután kimegy az üdítő automatához, ahol már figyelik őt, és amikor visszatér a szobába, el is kapják a vámpírok. Elhurcolják a fészekbe, ahol a kocsmáros veszi le a fejéről a zsákot. Már éppen megharapná, amikor belép egy Lenore nevű nő, és megnyugtatja Samet, hogy nem fogják bántani. Sőt a száját is kiköti. Elmondja, hogy ők csak élni akarnak, nem ölnek embert. Tehenek vérén élnek, így már érthető az a sok elhullott állat. Eli, a kocsmáros gyilkosnak hívja Samet, mert megölték a barátaikat, és még ünneplik is. Samet azért hurcolták el, hogy beszéljenek vele, hogy próbáljon meg beszélni Deannel és Gordival, hogy ne üldözzék őket, hiszen senkire sem jelentenek veszélyt, legfeljebb az állatállományra. Persze Sam nem hisz neki, de Lenore ennek ellenére elengedi.

Deannek egy ideig fel sem tűnik, hogy öcsi nincs sehol, annyira belemerült a motelszobában Gordival a nagy nyomozásba. Egyetlen találó mondat elhangzik a másik vadász szájából, miszerint Sam az a sétálós, merengős fajta. Ekkor érkezik meg Sammy, és kihívja beszélgetni bátyót. Odakint a beszélgetés helyett veszekedés lesz, öcsi védené Lenore-ékat, még felveti azt is, hogy Ellen zűrösnek tartja Gordont, de Dean inkább Gordonnak hisz, mint a nőnek. Ekkor kezdi Sam az ordibálni, hogy Dean Gordiban Apát látja, vele akarja pótolni John hiányát. Ebben viszont van igazság, és valószínűleg Dean is így gondolja, mert dühös lesz, és egy hatalmas jobbegyenessel jutalmazza Sammy-t. Gordon az egészet vigyorogva nézte végig. Mondom ezzel a hapsival valami nagyon nem stimmel.

Olyannyira, hogy már le is lépett, hogy megkeresse a fészket. Csakhogy elvitte magával az Impala kulcsait. Dean kicsit se ideges… Épphogy megszerelte a kicsikéjét, már fel kell tépnie a vezetékeket, hogy el tudja indítani. Eközben Lenore és Eli már nagyon pakolnak, bár a férfi itt akar maradni, harcolni akar. Fél, hogy akárhová mennek a vadászok mindenhová követni fogják őket, és egyszer le is vadásszák őket. De Lenore nem így gondolja, akkor sem akar ölni, ha az csak önvédelem lenne. Elküldi Elit a többiekért, de ezzel egyedül marad a házban, így Gordon könnyedén elkapja, és leszúrja egy késsel, amit halott ember vérébe mártott. Alaposan megkínozza a megkötözött lány azzal a késsel. Összevissza vagdossa vele, én mondom beteg ez az ember. Ekkor érkeznek meg a testvérek. Ez már Deannek sem tetszik, nem is csodálom, főleg mikor Gordon Sam felé fordítja a kését, amikor az megpróbálja eloldozni a lányt. Ekkor azért megtudjuk, hogy Gordon nővérét a vámpír nem ölte meg, csak átváltoztatta. Aztán Gordi szépen levadászta saját nővérkéjét… Valamint arra is fény derül, hogy a jó Gordon tudta azt is, hogy Lenore-ék nem ölnek embert. Azt mondja, attól még ugyanazok maradtak. Ezt azzal akarja bizonyítani, hogy Sam karját megvágja, és a vérét Lenore szájába csepegteti. Deannél itt szakad el a cérna, legszívesebben már most ledurrantaná Gordit, mert öcsit bántja. A lány már vadállattá válna, ahogy Sam vére az arcára csöpög, de legyőzi a vágyat és az éhséget, visszahúzódnak a fogai. Dean teljesen ledöbbent ettől.

Sam kiviszi a lányt, míg Gordon elhiteti Deannel, hogy nem fogja üldözni ezeket a vámpírokat. Csakhogy amint elteszi a fegyvert, már neki is esik, ütni kezdi, végül a késsel támad rá. Érdekes beszélgetés zajlik verekedés közben. Gyilkos vagy, mint én, Dean. Dehogy vagyok, te szadista állat. Természetesen Dean kerekedik felül, és úgy Al Bundy-san azért még nekivezeti Gordont az ajtófélfának, aztán pedig megkötözi.

A vámpírok tovább állnak, a testvérek pedig otthagyják néhány napra Gordit megkötözve a házban. Dean búcsúzásként, még akkorát húz be neki, hogy felborul a székkel. Dean még lelkizik kicsit. Belegondolt abba, hogy mi van akkor, ha nem minden lény volt gonosz, amit eddig megöltek. Végül pedig elhajtanak.  

Címkék: odaát
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ditti82 2009.06.24. 23:08:04

Hát, érdekes rész volt... Nekem nem jött be annyira. Ja, és természetesen szegény Sammy! :(

Annácska5 2009.06.25. 08:54:32

@Ditti82: Nekem sem tartozott a kedvenceim közé, de azért jó volt ez :)

deku82 2011.02.27. 14:53:37

Már itt is jönnek a tündibündi vámpírok? :)
süti beállítások módosítása