Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 1x18 - Unhappy Landings

2008. október 18. 10:00 - missparker

A múltkori részekben szó volt már arról, hogy több gyerek nevelkedett a Központban, most pont egy ilyen visszaemlékezést látunk: Jarod és Sydney összefutottak a folyosón egy másik párossal. Jarod barátra vágyott, Sydney azt mondta, felejtse el a találkozást. A másik fiú visszanézett rá, valószínűleg hasonló érzései voltak.

Vissza a jelenbe, tanúvédő program keretében szállítanak egy embert, Ezerarcúnak, Kaméleonnak hívják. Csak nem Jarod? Nos, nem. Ő Cody marsallként van jelen a repülőgépen.

Lane és Garrison kifejti, hogy nem örülnek, hogy Jarodot az ügy közepén hozzájuk rendelték, van elég bajuk. Megszökött egy Diggs nevű tanú, de nagyon kellene ahhoz, hogy elítéljenek egy kolumbiai drogkartellt.

Jarod idétlenkedik egy kicsit, mikor a Beatles-ről hall, kifejti, nem igazán tudja elképzelni, milyen az, mikor bogarak énekelnek (Jarod, Beatles, nem Beetles!). Központ, fura dolog történik, Miss Parker embernek tekinti Broots-t, beszélget vele, sőt, szívességet kér! Sokat gyakorolhatta, mert még egy 'please' is kiszalad a száján. Parker-anyu borítékjában talált csecsemők adatain kellene egy keresést futtatni.

Diggs-t az üzlettársa, Rayford húzta be a kolumbiai drogüzletbe, lebuktak. Vádalku, vállalták a tanúskodást enyhébb büntetésért. Érthetetlen ezek után, de Garrisont megtámadta szállítás közben, kiugrott egy ejtőernyővel a gépből, és meghalt. Előkerül a piros füzet, Diggs a téma.

Videózunk megint, a gyerek Jarod könyörög Sydneynek, hagy találkozzon a másik fiúval. Az eszköztárát is kezdi kialakítani, zsarolja Sydney-t, hogy ha nem találkozhat vele, nem csinálja meg a kísérletet.

Diggs bejelentkezik telefonon, tanúvallomást akar tenni. Retteg a kolumbiaiaktól, Garrison folyton azt magyarázza neki, hogy Rayford magára hagyta. Jarod beavatkozik, észérvekkel nem megy a meggyőzés, érzelmekre próbál hatni: magányos, rémült, odakint egyedül bolyong, senkiben sem bízhat és tudja, hogy nem futhat örökké (ez utóbbit Jarod is egy epizóddal korábban tanulta meg).

Jarod személyesen is találkozik vele, már majdnem meggyőzi, erre jön Garrison a fegyvereseivel. Diggs elmenekül. Jarod Helentől, Diggs feleségétől vár infókat, nagyon úgy fest, Rayford nem árulta volna el Diggs-t, gyerekkori barátság volt. Jarod sejtései beigazolódtak, Diggs az asszonnyal titokban tartja a kapcsolatot.

Broots küzd Parker-anyu listáján, Miss engedélyt ad egy fotó korosítására, kiküldésére. Sydney végrendeletet ír, pszichiáterhez megy. Raines a problémája. Parker-anyu halálához is köze lehet, és a baleset Jacobbal sem tűnik véletlennek. Arról fantáziál, hogy megöli Raines-t.

Fogy az idő, Diggs kell tanúnak, kevesebb, mint 48 óra van hátra a tárgyalásig. Lane nagyon magára veszi az ügyet. De miért is? Jarod vállán kisírja magát: nem volt jelen, mikor Rayford kiugrott, Garrisont később találta meg, egy hatalmas vágással a hátán. Cserbenhagyta a barátot, kollégát.

Jarod visszaemlékezése, ez most nem videó. 12 évesen eltűnt a Központban a szobájából, gólemek kapták el, Sydneyhez vitték. Innen nem lehet megszökni, szólt Sydney (jaj, dehogynem). Nem is akart, a másik fiút kereste. A barátjává fogadta, pedig csak egyszer látta. Mindent megtett volna érte.

Jelenkor, ügyészségi akta Rayfordról. Mindent magára vállalt, az volt a feltétele, hogy védjék meg Diggst, akit be is vettek a tanúvédelmi programba. Vajon miért ugrott ki Rayford az ügyből (a szó szoros értelmében), ha megkapta, amit kért? Bizonyítékos doboz elő, lássuk Rayford kését, Garrison vallomását. Jarod elpróbálja a jelenetet néhány módon, biztos, hogy nem úgy történt, ahogy Garrison mesélte.

Broots eredményre jutott, talált egy 32 éves nőt, Dara Landerst. Különleges pillanatok ezek. Broots őszintén reméli, hogy segíthetett Missnek.

Miss pedig őszintén megköszöni. A hazugságokra, manipulációkra épült Központban Jarod eltűnése után most jelentek meg újra az emberi pillanatok.

Hogy nagyon meg ne hatódjunk, Miss rászól Brootsra, hogy fürödjön, cserélje le a tegnapi ruháját. Miss most sem töltött sok időt álarc nélkül. Sydney újra a pszichonéninél jár, Angelo és Raines kapcsolata a téma. Sydney mostmár senkiben sem bízik a Központ vezetőségén belül. A dokinő hozza a megoldást: Miss Parker. Sydney leszavazza, hányszor próbálta figyelmeztetni, de Miss nem hallgat rá. Igencsak kikel magából emiatt.

Furcsa, hogy Jarod eddig szóba sem került. De Sydney 'megoldása' Raines ellen igen.

Jarod újra megtalálja Diggst, abba a motelbe ment, ahol a nászútját töltötte. Ezúttal összehozza a feleségével is, majd hazaviszi őket. Garrison tombol, egy civilt veszélyeztet, hogy képzeli? Magyarázkodik a kartellnak, mindkét tanút ki kellett volna nyírni, így a gép, ami a tárgyalásra viszi Diggst, elektromos hiba miatt le fog zuhanni, ehhez kap egy kütyüt is. Jarodnak erről a beszélgetésről már van felvétele.

Miss felkeresi Darat, az anyja fogadja. 'Tudtam, hogy el fog jönni egyszer, maga Dara nővére!' Pont úgy néz ki, mint a nő, aki Darat örökbe adta. Dara vakbélműtét után halt meg a sebészeten, két hónapja. Tehetséges volt, 17 évesen szerzett diplomát, imádta a színházat, folyton szerepeket játszott, saját világot alakított ki magának, majd elveszett benne (ismerős tulajdonságok). Következő nyom az ügyvéd lehetne, aki az örökbefogadást intézte, de csak a neve van meg, zsákutca. Még egy nyom: Daranak volt egy karkötője, mikor ide került, érdekes gravírozással:

Jarod már készül Garrison lebuktatására, kazettákat csomagol. Telefon, Helen az. Diggst az esti géppel viszik, nem reggel, nincs idő tovább készülődni. Jarod a csomagtérben bújt el, a műszerek jelzik, hogy van ott valaki. Garrison egyedül akar lemenni, Lane, mint hű társa, kísérné, úgyhogy lecsapja szegényt. Barátságuk ilyetén végén megjelenik Jarod.

Ő nem túl rég kezdett el sajátkezűleg is verekedni, ez mostmár általános lesz az eszköztárában. Garrisonnal boldogulna is, de Diggs ügyvédnője a poroltóval már neki is sok, a földre kerül. A nő lelövi Garrisont, aki 'bitch!' felkiáltással fog padlót, ezt megérdemelted, haver.

Jön Diggs, ő az ügyvédcsajt veri le, ha már nem roskadt magába Garrison kritikájától. Sajnos a távirányítót még volt ideje működésbe hozni, a gép elektromos hálózata megőrül, Jarod rohan a motortérbe rendbetenni. Azon gondolkodom, mikor találkozott McGyver-rel:

Broots hívja Misst: másokat is megtalált a listáról. A legtöbbjük halott, mind nem várt betegségben, az elmúlt fél évben haltak meg. Nyikorgás a háttérben, az Öreg Rém. Fenyegeti Broots-t, de jön Sydney, mint még soha: határozottan és erősen. Raines úgy dönt, most épp nem ér rá vitázni.

Csak mi látjuk, mitől ilyen bátor:

Jarod a videó befejezését nézi. Sydney bemutatta őket egymásnak. A másik fiú, Kyle, kicsit fiatalabb, bizonytalanabb, de azonnal jó barátok lettek. Hol lehet most Kyle?

Megvolt a tárgyalás is, Diggs tanúskodott, új életet kezdhetnek. És szokás szerint Jarod is elkezd egy másik életet.

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2008.10.18. 12:29:50

Hú de csíptem Kylt!

SPOILER
"I decide who lives or dies" és ezt 100 féle képpen el tudta mondani :D

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.10.18. 15:31:17

Kyle nagyon oké!

Én azt érzem, hogy a Keys-t akár évadzárónak is tehették volna, onnantól Jarod már más ember. Nem irtózik a fizikai erőszaktól, sőt maga is alkalmazza, többet kapkod, nem irányítja annyira az eseményeket. Ez már erre a részre is rányomta a bélyegét, de majd a következő "szakmájánál" csúcsosodik ki ez igazán...
süti beállítások módosítása