Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 2x12 - A Tok’ra 2

2008. október 04. 14:00 - Llew

Previously on Stargate SG-1. Jolinar emlékei alapján a csapat rátalált a buckalakra tok’rákra, akik amolyan partizán kukacok. Szövetséget akartak kötni velük, de nem jött össze, mert a CSK-1 tagjai jobban szeretnek a maguk urai lenni, és így nem akarnak még barátságos kukacokat sem a fejükbe. Haza viszont nem engedik őket, mert már sokat tudnak. Carter apja meg erősen haldoklik. And now the conclusion.

O’Neill már azon töri az agyát, hogy miként szökhetnek meg, de Carternek jobb ötlete van. Ha a tok’rák megtudják gyógyítják az apját, akkor megpróbálja beszervezni gazdatestnek. Minden apa ilyen lányról álmodik. Jack és Sam hazamegy, a többiek maradnak biztosítéknak. Odahaza Hammond tábornok kicsit szkeptikus, és akadékoskodó is, de végül rábólint. Carter végre elmondhatja az apjának, hogy nem parabolaszerelő. Titok felfedve, irány a Tatooine.

A tok’ra bázison elég nagy a felfordulás. Éppen zajlik a kiürítés, mivel a rendszerurak és úrhölgyek megtudták a helyzetüket, és már úton is van két hajó. A CSK-3 és Danielék szabadok, de segítenek a költözésben, hátha szereznek a Földnek pár piros pontot. Jack megy Garshawhoz, Carter pedig elviszi a fatert Selmakhoz. Jacobnak már attól elmegy a kedve az egész gazdatestezéstől, ahogy Martouf beszél, és akkor a ronda kis szimbiótákat még nem is látta.

Azért belevágnak egy rövid ismerkedésbe Selmakkal és a gazdatestével, aminek az a vége, hogy Jacob kidobja a taccsot a sarokba, mert az önnövesztő alagútban nincs szemetes. Na nem az egyesülés gondolatától lett ilyen rosszul, hanem a gyógyszerektől, és mivel nincs kedve feldobni a pacskert, inkább bevállalj a kukacot a fejébe. Feltéve, ha Selmak is belemegy, mert itt az is számít, hogy a szimbiótának szimpatikus e a gazdatest. Egy beugratós kérdés, kis poénkodás, meg pár őszinte mondat után úgy dönt, hogy kedveli Jacobot. Szóval bele vághatnak, de azért fent áll a lehetősége annak, hogy az egyesülés nem jön össze, és mindketten meghalnak.

Jack elmondja Garshawnak, hogy szerinte Cordesh kém, aki a zseb golyóTV-n adta le a drótot a rendszeruraknak. A nő (a kukac neme?) rögtön begorombul és sok kreezés közepette már rohannak is az árulóért. Egy megszűnő alagútban meg is találják. Ő közli, hogy Cordesh nincs többé és hagyja, hogy a járat maga alá temesse. Garshaw nagyon hálás a segítségért, de ettől még nem kötnek szövetséget a Taurival.

A tok’rak nem a tarkón át hatolnak a testbe, így Jacobnak meg kell csókolni az öreglányt, hogy Selmak átköltözhessen. Megkapja a kukacot, majd eszméletét veszti, de addig nem lehet elvinni, amíg a szimbióta meg nem gyógyítja. Ez azért gond, mert a hiperűrtérből megérkezik a csillagromboló goa’uld flotta, így tanácsos lenne mielőbb elhagyni a bolygót.

O’Neill az egyik alagútban kiszúr egy nőt, akinél egy olyan golyóTV van, mint amilyen Cordeshnek is volt. Nem valószínű, hogy a napi sorozatát nézi rajta, ha pedig a tok’raknál minden alagútba jut egy kém, akkor nagy bajban vannak. Azért ekkora gond nincs, pusztán annyi a magyarázat, hogy Cordesh gazdatestet váltott és az előző egyedül lett öngyilkos. Most azonban végleg lebukott, ezért eltávolítják a testből, és egy pusztuló járatban a sorsára hagyják. Mivel Jack egy fél órán belül kétszer is lebuktatta a kémet, így csak sikerül elérnie, hogy létrejöjjön a szövetség. Vagy csak Garshawra tesz olyan jó benyomást, hogy szeretné közelebbről is megismerni.

A bázis nagyrésze már megsemmisült, a tok’rak többsége is elmenekült, de Jacob és Selmak még mindig nincs szállítható állapotban. Garshaw magára hagyná, de Carter ezt semmiképp sem akarja. Végül Martouf is velük marad, hogy ha nem lesz más mód, akkor mindhármukat/ötüket eltemettesse az alagútban. A goa’uldok már a bolygót bombázzák, mikor Selmak végre magához tér. Sam éppen egy hajszállal a bejövő ellenség előtt nyitja meg a kaput, így szerencsésen megmenekülnek. A CSKP-n még örömködnek egyet, meg körbe dícsérik egymást, aztán a tok’rák tovább állnak az új bolygójuk felé.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása