Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 2x17 - The Captain's Hand

2008. október 03. 08:56 - Freevo

Egy hónap telt el a legutóbbi sajnálatos események óta, és Lee már szexuálterápiával gyógyítja az elmúlt időszakban összeszedett sérüléseit Dee segítségével. A Pegasus jelenlegi parancsnoka egy Garner nevű ürge, akit a gépházból helyeztek a vezérlőbe, és a jelek szerint nem megy neki túl jól a bolt, ugyanis Leet is odatették mellé, méghozzá immár őrnagyi rangban.

A Pegasus néhány Raptorja rejtélyes módon eltűnik az egyik gyakorlat során, és soha nem térnek vissza a küldetésből. Ezalatt a Galactica hangárjában Tyrolék egy teherhajót ellenőriznek, de csak egy terhes kislányt találnak, aki Cottle dokit keresi.

Garner parancsnoknak meggyűlik a baja az alatta szolgáló Starbuckkal, ugyanis míg ő ahhoz van szokva, hogy minden óramű pontossággal üzemeljen, addig kedvenc pilótacsajunk nem a rendszeretetéről híres. Rendszeresen szívatja is, az orra alá dörgöli, hogy még azt sem tudja, mi történik a pilótáival, pedig ő maga tiltotta meg mindenkinek, hogy a belügyeikről beszéljenek a nővel.

Roslin elnök már egy új asszisztenssel, a csini Toryval készülődik a kampányára, ugyanis vészesen közelednek a választások. Úgy néz ki, sima lesz a győzelme, hiszen katonai, civil és vallási támogatást is élvez, és az egyetlen ellenfele egy egykori terrorista. Tom Zareket persze nem ejtették a fejére, tudja, hogy nincs esélye: Baltar alelnököt próbálja rávenni, hogy álljon az oldalára, és induljon helyette a választásokon. Nesze nektek, szakértői kormány.

A terhes kislány azért szökött a Galacticára, hogy abortuszt végeztessen magán, csakhogy egy olyan ortodox vallásos kolónia törvényei vonatkoznak rá, amely nem nézi jó szemmel az ilyesmit, ráadásul felnőttkoráig a gyermek a szülei tulajdonát képezi. Egészen az elnöki hivatalig gyűrűzik a probléma, ami már veszélyezteti Roslin egyházi támogatottságát, pedig ő próbálna liberálisan állni az ügyhöz.

Starbuck az eltűnt Raptorok utolsó, töredékes rádióadását vizsgálgatja, és rájön, hogy egy kolóniai segélykérőjelet fogtak, és amiatt ugrottak el, hogy aztán sose térjenek vissza. Máris van egy elmélete arról, hogy ez egy cylon csapda, ám ekkor egy újabb felderítőhajó is fogja a gyanús vészhívást, és Garner, nem hallgatva Starbuck és Apollo tanácsaira, úgy dönt, hogy a Pegasusszal vizsgálják ki az esetet.

Roslin nagy nehezen megszüli a döntést az abortuszkérdésben, miután konzultál Baltarral, aki szerint így is, úgy is ki fog halni az emberiség, ha a következő évtizedekben tovább folytatják az utazásukat. Rendeletet hoz, hogy mostantól a terhesség-megszakítás törvényellenes és büntetendő, de mielőtt ez érvénybe lépne, egy salamoni döntéssel még hagyja, hogy a menekült kiscsajon elvégezzék a beavatkozást.

Adama a cylon kelepcétől tartva megtiltja Garneréknek, hogy a Pegasusszal kivizsgálják a hajók eltűnését, ám a parancsnok ellenszegül ennek, felmenti az akadékoskodó Leet a szolgálat alól, és elugrik azokra a koordinátákra, ahonnan a segélykérő jelet fogták. Az eltűnt Raptorokat meg is találják, ám a legénységük már halott, gyászolásra azonban nincs idő, mivel - csodák csodájára - megjelennek a cylonok.

A masszív tűzerő alatt máris súlyos károkat szenved el a Pegasus, kilövik a térhajtóművet, ezért Garner úgy dönt, hogy nagyobb szükség van rá a gépházban, mint a vezérlőben, és átadja a visszatérő Leenek a parancsnokságot. Amaz némi habozás után belerázódik a szerepbe, és osztogatni kezdi a számunkra értelmetlen, de bizonyára életmentő taktikai utasításokat.

Odalent már Garner brillírozik: és egy kalapáccsal meg egy franciakulccsal nekilát befoltozni egy atomrakéta ütötte léket a burkolaton. Az aknában rohamosan csökken a légnyomás, de ő hősies küzdelemben, az élete árán megállítja a légszivárgást, ezzel helyrehozva a térhajtómű meghibásodását. Lee ezalatt sikerrel kilőtte az egyik cylon bázishajót, és már csak a pillanatot várja, hogy elugorhassanak a csatatérről, ami végre be is következik.

Az epilógusban Adama Lee jelentését olvasgatja, és közösen megállapítják, hogy a szerencsétlen sorsú Garner ott cseszte el, hogy a kapitányi pozícióban is gépészként gondolkodott, pedig ez a feladat az emberekről szól. A kitűnő teljesítményéért ezután nemcsak előlépteti a fiát parancsnokká, de rá is bízza a komplett Pegasus vezetését.

Lee helyére a légicsapat élén Starbuck kerül, így visszahelyezik a Galacticára, és a két pilóta bensőséges búcsút vesz egymástól. Roslin sajtótájékoztatót tart az abortusszal kapcsolatos rendeletéről, ám Baltar nemigen hagyja szóhoz jutni: elismeri a döntés fontosságát, de nem tudja benne támogatni az elnöknőt, hiszen a szabadság korlátozásával csak a cylonokhoz teszik magukat hasonlatossá. Ezért bejelenti, hogy mostantól fogva hivatalosan is ő az ellenfele Roslinnak a választásokon. Elnökjelölt lett.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GOrsi (törölt) 2008.10.03. 10:18:01

Szia Freevo!

Most vettem csak észre, hogy a 2/13 rész hogyvoltja kimaradt.

Pótolnád?

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2008.10.03. 10:25:32

Fú, de jó, hogy szólsz. Megvan az a hogyvolt, csak elfelejtettem beleírni a címkét. Nem először...
hogyvolt.blog.hu/2008/09/05/battlestar_galactica_2x13_epiphanies

GOrsi (törölt) 2008.10.03. 10:43:38

Köszi.

Legközelebb részletesebben keresek, és csak az után jön a kérdőrevonás.

enavantdada 2008.11.29. 03:36:21

Nem volt ez egy rossz rész,de ami agyrém,és szerintem teljesen irreális,hogy abban a helyzetben,mikor 50 ezer lélekből sem áll az emberiség,akkor ennyit tanakodnak azon,hogy mi legyen az abortusszal,az meg hogy annak a kiscsajnak azért még megengedi...Nonszensz,hogy ilyen katasztrófa után felmerül bárkiben is az abortusz gondolata,sőt,hogy egy államfőnek abban a helyzetben töprengést okozzon ez a 'jog'.
Na,ezt csak dühömben,hajrá BSG!:)

Modal 2009.06.19. 23:06:28

Ha addig is joga volt az abortuszhoz akkor azután is lennie kell. Had döntse már el mindenki, hogy mikor szeretne gyereket vállalni. Főleg úgy, hogy a készletek is behatároltak szóval egy újjabb éhes száj csak gondot okozna
süti beállítások módosítása