Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 1x15 - The Shiksa Indeterminacy

2008. szeptember 25. 09:00 - Bruzsy

Újra itt vannak kockafejű barátaink és a Big Bang Theory, és hát mivel is lehetne kezdeni a friss epizódot, mint annak a kitárgyalásával, hogy néhány beszari tudós attól fél, hogy ha beindítják az LHC-t Genf alatt, kapunk egy szép nagy fekete lyukat. Abszolute aktuális a téma, azzal mondjuk vitázhatunk, hogy kinek volt igaza (egyes elméletek szerint valóban létrejött és beszippantott minket a lyuk, de a kormány persze mindent tagad, ahogy azt már Mulder ügynök is megmondta). Szóval, bent vagyunk az egyetemen, ahol Leo és Raj ki is szúr magának egy új gyógyszerkísérletet, amiben antiszociális egyedeket keresnek, hogy feloldják a szorongásukat. Sejtelmem sincs, hogy miért épp a Fizika Tanszéket választották a reklámozásra, csak azt tudom, hogy Sheldonon három tonnányi belenyomott gyógyszer se nagyon segítene.

Apropó Sheldon, az irodájához érve egy kisebb összejövetelbe botlik a két jó barát, persze Wolowitz vezényletével: Dr. Coopernél ugyanis egy olyan jócsaj vendégeskedik, akitől minden ott dolgozónak a nyála csorog. Persze hatalmas dekoltázzsal ellátva, hogy csak azért is felfigyeljenek rá a szerencsétlen kockák. És bevált a dolog, Howard egyenesen a parkoló óta követi őt. De mit keres pont Sheldonnál? Csak nem az ügyvédnője? Nincs idő tovább találgatni, mert végeztek, szóval szétszéledés, de persze nem messzire, hogy aztán be lehessen mutatni az ellenállhatatlan Wolowitzot, a szívdöglesztő Leot és persze a társaság középpontját, Rajesh Koothrapalit.

És hogy ki a lány? Hát, annyit megtudunk első körben, hogy Missynek hívják és Sheldon eltöltött a lábai között jó pár hónapot. Noooo way! És persze mielőtt rosszra gondolnánk, kiderül, hogy mindössze ikertestvérek, csak hát ő kapta a szépség géneket, Shelly meg az értelmi géneket. De Sheldonnal felnőni jó dolgot jelent a kockák számára: a lány hozzá van szokva az életveszélyes geekséghez, és hát a bátyja mellett minenki élvezetesnek számít, kivétel ha egy 15 éves észak-koreai mitugrászról van szó. Szóval a lánynak tetszenek a fiúk, különösen Raj, aki megszólalni se bír, de sebaj, pont mögötte van egy hirdetőtábla, rajta a gyógyszerkísérlettel. Csak megoldják a problémáját.

Sheldon persze már rázná is le a kellemetlen családtagot, már gyerekkorában is hazaküldte esténként a képzeletbeli barátait (akik valójában a kollégái voltak, én itt borultam le a székemről). A töbiek persze nem pártolják az ötletet, meg is hívják magukhoz az estére a lányt, kicsit se feltűnő a nyomulás, és szerintem ezt Shellyn kívül mindenki észreveszi. Tehát, irány haza, a fiúk majd elolvadnak a lány anekdotáitól, amikor jön Penny, és csak úgy mellékesen megjegyzi, hogy Leo lent felejtette a kedvenc Superman-es alsóját a mosodában. Bang, kicsit se leégés a dolog. Penny gyorsan össze is barátkozik az új lánnyal, szerintem pár perc és kocka-kibíró trükkökről fognak beszélgetni. Ekkor fut be Raj, jó hírekkel: sikeresen felvették a programba, mostantól gyógyul embernek tekintheti magát. És ezt személyesen mondja el Pennynek és Missynek. A hatás tökéletes lenne, hogyha nem társulna mellé egy kis mozgáskoordinálatlanság. De így...

Szóval már hárman vannak hódolók, de Missy dekoltázsához egyszerre csak véges számú kocka képes beszélni, így Raj és Wolowitz vetheti be minden bűbáját, Leonak csak a bámulás marad. De szerintem jobban is teszi, mert a másik kettő már épp azon vitatkozik, hogy melyik volt nagyobb hatással a szerelemre a történelemben: az indiai Káma-Szútra vagy a zsidó körülmetélés. Képzelem Missy hogy élvezi. Penny közbe is avatkozik, és kimenti a lányt az életveszélyes zónából. Csajok balra el, a három srác össze is veszik, hogy akkor most kié legyen a nő, no de kérem, ehhez azért már Sheldonnak is van egy két szava. Például, hogy milyen pizzát kér a társaság. Na, akkor most kell beszélgetni egy kicsit. Leo fel is hívja lakótársa figyelmét, hogy mit kell ilyenkor csinálni egy nagy és erős bátynak.

No ez persze nem megy olyan egyszerűen, az antiszociális nerd nem nagyon fogja fel, mi a teendő, de aztán ráébred, hogy Missyvel közös a dns állományuk, és bármikor megvan rá az esély, hogy a lány egy Shellyhez hasonló szuperzsenit hoz a világra, ha már Sheldonnak soha a büdös életbe nem lesz gyereke. Ehhez pedig csak egy ugyancsak kitűnő génállománnyal rendelkező apa kell. És hát Wolowitz és Koothrapali? Nem épp ideálisak. Ők egyébként azóta már a padlón gyilkolásszák egymást, Shelly pedig közbelép: senki se elég jó az ő testvérének. Még Leonard se. Na, így sül el fordítva a terv. Ja, és a vita végére még Missy és Penny is beállítanak, na, most magyarázd ki magad Sheldon.

No, akkor most próbálkozhatunk a DNS készlet magyarázásával, én csak a Sheldon 2.0 létrejöttét akartam bebiztosítani, satöbbi, satöbbi, Missyt azonban ez valahogy nem hatja meg, és kilátásba helyez egy kis testi fenyítést Sheldon számára. Pont mint gyerekkorukban. Azonban kockánk nem érzi kellően a veszélyt, és felajánlja az utolsó lehetőséget: Missy, keresünk egy tökéletes spermadonort a számodra, és akkor mindenki jól jár. Mindenki, csak te nem Sheldon, mert az után, amit most kaptál, a gyermeknemzésed amúgy is minimális esélye zéróra redukálódott.

Tehát, Missy azzal randizik, akivel akar, visszatért tehát az esély a három barát számára, de most már tényleg el kell dönteni, ki hajthat rá a lányra. És erre nincs más mód, mint egy jó kis kiadós bunyó. A Wii előtt. Éljen a természetes szelekció. Wolowitz a földre kerül, Leonard kiütéssel győzött, Penny elfelejtve, lehet menni csajozni, Missynek azonban valahogy nem jön be a srác, szóval elhajtja mint nyereséges vállalkozó az adóellenőröket. Megnyíltak hát a kapuk Howard Wolowitz Nagymester előtt. Kipp-kopp, jöhetnek a varázstrükkök, majd az újabb elutasítás. Azért még egy végső „Biztos?” kérdés, de csak az ajtó csapódik Wolowitz orrára.

Nem maradt más, mint az utolsó vállalkozó, Rajesh Koothrapali. Érkezik, Pennytől Missyt kéri, azonban ekkor olyan történik, amire nem számított: a gyógyszerek hatása elmúlik, újra érzi a szorongást és az elnémulást. És ami a legszörnyűbb az egészben, Missy érkezik, és közli, hogy egész este az ő felbukkanását várta. Hi, Raj, lock the cellar door and baby, talk nerdy to me. Koothrapaliból azonban egy magas cén kívül semmilyen más hang nem jön ki, szóval kénytelen megszégyenülve elballagni és feladni a zsákmányt.

És ha már felfordatta a négy barát életét, akkor itt az ideje, hogy rendesen elbúcsúzzunk Missytől. Jó volt veled, egyedül Shelly nem élvezte a dolgot, és még mindig azon bosszankodik, hogy rakétatervezőnek lett titulálva. Szörnyű tragédia, hogy még a saját testvére se tudja, hogy ő egy elméleti kvantumfizikus! Holnap folytatjuk, hiszen közeleg Leonard születésnapja. Azt pedig vétek lenne kihagyni...

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yeto 2008.09.25. 10:26:16

Engem az zavart az epizódban, hogy Missy déli akcentusa jött és ment össze-vissza, és semmi értelmet vagy rendszert nem bírtam felfedezni ebben; hogy pl valamikor direkt beszélne akcentussal, vagy hogy van amikor direkt figyel hogy ne legyen akcentusa de otthon elengedi magát. Olyan volt mintha néha eszébe jutott volna neki vagy a rendezőnek hogy Missy déli, néha meg nem.

MrCain 2008.09.25. 11:16:36

Ha jól emlékszem az anyjuknak is volt valami déli akcentusfélesége a "Sheldon beteg" részben. Mindenestre érdekes, hogy Sheldonnak egyáltalán nincs akcentusa, hmmm....

MrCain 2008.09.25. 11:17:25

Jaj, az nem is az a rész, de égő... Nem néztem meg elégszer

gimp 2008.09.26. 13:49:02

Klassz hogyvolt, köszi!
(Azért Leo nem ejtette egyből Pennyt, előbb rákérdezett, hogy randizik-e még azzal a sráccal...)
süti beállítások módosítása