Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Orion űrhajó 1x03/1 - A törvény őrei

2008. szeptember 24. 15:00 - Dr. Stein (törölt)

Ismerjük a munkahelyi tanfolyamok kevésbé sem érdekfeszítő menetét. Nem csoda, ha McLane gunyoros beszólásokkal szórakoztatja legénységét, miközben az Alfa széria robotjairól hallgatnak egy előadást. Meglehetősen puritán körülmények között tanulnak, műanyagszékek mindenhol, még egy árva digitális táblát sem látunk.

Az előadó az Alfa-21 bázison történt szomorú eseményekkel példálódzik. Az öntözőrobot jól beöntött a bázisnak, mert a robotspecialistát baleset érte és nem volt, aki kioldja a mágneses zárat. De jól figyeljenek - ajánlja - a robotok agyába beprogramozták a robotika három alaptörvényét, embereket nem ölünk, stb.

A kamera egy Mikrobi-szerű szerkezetet mutat, melyből manipulátorok nyúlnak ki egy punnyadt hernyóra emlékeztető kar végén. A részleteket a vibráló blue-box körvonaltól nehezen látni. Ennek a szalagjaiban mesterséges hibát idéztek elő, de most mágneses mező fogságában van. Egy másik szerkezet „Robot, menj a kapcsolótáblához és hatástalanítsd a mezőt!” parancsot kap (Öld meg a királynőt!). Odasiklik a legközelebbi oszcilloszkóphoz és fagyimérő kanalával arrébb billenti a krómgömböt.

A másik droid feléled és padokon átgázolva kergeti a rémülten menekülő hallgatóságot. Nem úgy tűnik, mintha nem akarná őket megölni. Látni, amint a szerkezetbe rejtett törpe karjai a fagyiskanállal hadonásznak. Az előadó megállásra szólítja fel, persze semmi hatás. Az előadó röhög, majd hátulról kikapcsolja a robotot. Áttérne a kijavítás módszerére, mikor küldönc érkezik az Űrparancsnokságról és McLane-t szólítja, hogy jelentkezzék a kozmikus felderítőegységek főhadiszállásán. Az őrnagyot még érdekelné is valahol a befordult robotok semlegesítése, de erélyesen sürgetik. Mario közben a miniszoknyás küldöncöt stíröli és Tamarával évődik.

Odaérnek a tábornok titkárnőjéhez, aki Spring-Brauner segédtiszthez (a pilotból megismert ellenszenves alak) irányítja őket. McLane inkább a titkárnő ajkaira tapad (képletesen). Kukázni kell menniük, azaz a szomszédban befogni néhány asztrológiai szondát. Betoppan Spring-Brauner is, közli, hogy az Orion-8 legénysége továbbra is büntiben van (a föld legutóbbi megmentése nem enyhítő körülmény), ezért kapták a kadétoknak való feladatot. 

Esküdni mernék rá, a hajóbaszállós jelenetet a legutóbbi részből illesztették be. A MÁV-nál látott kistargoncák is pont arrafelé kanyarodnak, mint a múltkor. Visszatekertem, mert nem hittem a fülemnek: "A négyes űrállomást tájékoztatja a Trabant-166 bázis", hehe, lesz még itt Wartburg meg műbőrkalapos sofőr is. Megérkeznek az űr kijelölt koordinátáira, McLane gyors eligazítást tart. Tamara is ajánlkozik, hogy kimenne az űrbe, de a kapitány inkább aludni küldi, ez parancs. Hasso nevet, majd szól, hogy ócska ércszállító közeledik, menjen csak, nyugtázza McLane (ma nem lőne le senkit). Atan és Helga a Teknőccel (leszállóegység) elindul szondát gyűjtögetni. Hívás érkezik az ércszállítóról. Ruyther kapitány, öreg haver jelentkezik.

Elmeséli, hogy a bányászok meddő kavicsot küldenek manapság, meg egyébként sem válaszolnak a hívásokra. A földieknek jelentette a kapitány, de tettek rá és jelentésére egyaránt. De te sem vagy már a régi, McLane, régebben már indultál volna megnézni, mi a zűr - morog az öreg harcos. Az őrnagynak sem kell több, már szerszámozzák is fel az Oriont. Tamara persze kötözködik és közli, lebuknának, ha elvesznek a radarképről. „Fantom születik” - adja ki a parancsot McLane a Teknőcben üldögélő Atan-nak. Tamara értetlenkedésére elmagyarázza, hogy az Orion radarjeleit szimulálják egy rádióadóval, régebben is így léptek meg kocsmázni. Odalenn a földön Spring-Brauner próbálja elérni őket, hogy azonnal visszarendeljék őket. Szegény titkárnőt cseszteti, eredménytelenül, az Orion (pótlék) hallgat.

Trabant látja őket a „keresősugarakkal”, miközben McLane hajója épp lelép a sakktábláról (logikai bukfenc, mert akkor két Oriont kellene látni a radaron egy időben). Azok közben odaértek és Pallast, a bányászkolóniát hívják (hát igen, itt bukkanna fel Lando Calrissian és Vader), teljesen eredménytelenül. Leszállnak az összecsócsált, porban hentergetett rágógumi külsejű égitestre. Hasso szerint 18 óra múlva a „kapcsolótábla izzani kezd”, tehát jó lesz, ha igyekszik a partraszálló személyzet. Jól bírják a vákuumot, mert a légkör nélküli felszínre szkafander nélkül lépnek, sőt, még az eső is esik (felhő sincs).

McLane a csuklójára erősített rádión kér belépési engedélyt, miután leereszkedtek a sivár kavicsdombokon. Hát, nem nagyon van kitáblázva, hogy bejárat itt. Szétoszolnak megkeresni a lejáratot, közben McLane és Tamara teljesen felesleges és unalmas vitát folytat a paragrafusok betartásáról, hogy maradnia kellene valakinek az Orionon. Lopásgátló bekapcsolva, miért állítanánk őrséget, de tudja mit, maradjon itt - mondja az őrnagy és elfut (Mario közben megtalálta a lejáratot). Tamara utánaszalad és követi a fémalagútba. Nagy a csend, csak lépteik kopognak a 30 fokos lejtésű folyosókon (kerekes-székeseknek esélyük se lenne). A falak mintha sajtreszelőből készültek volna, sorjás fémlemezek képezik a burkolatot.

A kiürült vezérlőterem szintén üres. Lehet, hogy üzemi kirándulásra mentek - humorizál Mario. Kinyílik a lift ajtaja, aztán becsukódik. Beszállnak a liftbe és már onnan látják, mikor két droid siklik be a vezérlőterembe. Fenyegetően lóbálják lézerpisztolyos karjaikat, de addigra becsukódik a liftajtó. „Androidfelkelés!” - kombinál Hasso. Leér a lift és egy robot által túsznak használt férfival találják szemközt magukat. Az ellenállás értelmetlen, közli az. Ledobálják lézerpisztolyaikat, a droidok békésen beszállnak a liftbe és távoznak. Egy csomó fényes munkásruhás ember érkezik az oldalfolyosóból. OBI reklám.

A telepvezető elmeséli, hogy drog jelent meg a bázison, a személyzet lövöldözésbe keveredett két csempésszel és megölték őket. A fémemberek feljöttek a bányából, aztán megtagadták az engedelmességet. Tamara előáll a saját verziójával. A robotok látták a kivégzést és nyomban átvették a hatalmat. Na gondolkozzatok el ezen egy hétig.

Címkék: orion
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Stein (törölt) 2008.09.24. 18:13:48

Én megesküszöm, hogy beletettem a -more- tag-ot, de mostanában szarakszik a bloghu és volt már, hogy egész bejegyzésem állt vissza egy korábbi szerkesztési fázisba. Ha valaki erre jár, korrigálná az oldaltörést?


Egyébként ez a legrosszabb rész idáig.
süti beállítások módosítása