Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reklámőrültek 1x03 - Figaró házassága

2008. szeptember 22. 15:20 - santinocorleone

Újra reggel van, így Draper az elővárosi vonaton zötyög az iroda felé. Dohányzás közben a nyuszis magazint lapozgatja és megakad a szeme a VW bogár új hirdetésén. Gondolataiba azonban csúnyán belerondít egy öltönyös dagi, aki valamiért Dick Whitman-ként szólítja meg emberünket, majd régi katonatársaikról mesél. Don röviden szóba is elegyedik vele, s bár nem ellenkezik a megszólítás ellen, azért körbenéz, vajon sokan meghallották-e. A vidám fiúk eközben már a Sterling-Cooper liftjében heccelik a nászútról hazatért Pete Campbellt. A kisköcsög előadja, hogy ő bizony új ember lett, s bár meglepődik kissé a szívélyes fogadtatáson, egy pillanatra tényleg elhiszi, hogy ennyire hiányolták a többiek. Ez persze nem igaz, mindenki arra vár csak, hogy Pete felfedezze ajándékát, az irodájába terelt ázsiai családot. Míg ő azzal bajlódik, hogy kidobja az illetékteleneket, Don irodájában már el is kezdődik a legújabb meeting. A termék ezúttal hashajtó, de úgy tűnik nem sokra jutottak eddig a fiúk, mert több szó esik a reggel már látott VW reklámról, mint a saját melójukról. A traccsapartihoz a vége felé előbb Sterling, majd Pete is csatlakoznak. Utóbbi a belépés előtt jelzi kedvenc titkárnőjének, hogy ő már komoly és felelősségteljes házas ember, így a múltkori éjszaka meg sem történt. Peggy megnyugtatja, tudja mi a dörgés.

Joan és Peggy lazítanak kicsit a dohányzóban a telefonközpontos lányokkal, s mikor vöröske táskájából előkerül a Lady Chatterley szeretője egyik elnyűtt kötete, a lányok szeme hirtelen felragyog. Kiderül, az új titkárnőt leszámítva már mindenki olvasta a tiltott művet, s persze Peggy sem szeretne kimaradni a jóból, így kikönyörgi kölcsönbe. A fiúk ezalatt már az újabb meetingen. Miss Menken érkezik újra ugyanis, akinek ezúttal részletes kutatást ígértek engesztelésül. A nő - miközben hagyja, hogy Don finoman flörtöljön vele - szépen végig is hallgatja a több hetes meló eredményét, majd megjegyzi, most már nagyon sokat tud a konkurenciáról, hiszen a fiúk mindent felmértek, kivéve persze a Menken Plázát. Mert hogy minden, amire a kutatás szerint szükség lenne az új üzletházban, már rég megvan. Több ez már, mint egyszerű kapufa, s amíg mindenki mentegetőzik, addig Don férfiasan bevallja, ők bizony még sosem jártak a Menken’s-ben, na de ő, a hős, majd mindent jóvá tesz, és még ma ellátogat majd a plázába. A találkozó végeztével kisköcsög Pete és az egyik vidám fiú, Harry még dumálnak egyet a bent látott izzásról, de ők is csak arra jutnak, amit már mindenki tud: Donról senki nem tud semmit. Még az is benne van a pakliban, hogy valójában ő Batman.

Don, ígéretéhez híven délután meg is jelenik a Menken’s-nél, ahol Miss Menken már átöltözve és felfrissülve várja. Kezdésnek Don új mandzsettagombokat kap ajándékba, hiszen a régiek már a meeting közben is folyamatosan leestek, majd részleteiben is megismeri a plázát. Mire a Sterling-Cooper irodájából az emberek elindulnak a péntek esti bulira (kivéve a szomorú Peggyt és a még lelkes ifjú férjet, mert ők haza indulnak, külön-külön), addigra Don és a nő már a tetőn vannak. Ez ugyanis Miss Menken kedvenc helye, itt vannak az őrző kutyák, és ő leginkább velük töltötte magányos gyermekkorát. Még azt is belevette az üzletszabályzatba, hogy a kutyák valamennyi generációját ugyanúgy kell hívni, mint a két első kutyát. Persze mindez csak körítés, ami előkészíti a régóta várt heves ölelkezést és a csókot. Ezt követően Don gyorsan lehűti a hangulatot, és bejelenti, hogy ő bizony nős. Úgy tűnik, ezzel akkor vége is, mindenki szánja, bánja, de ezt így nem lehet. Miss Menken jelzi, a megbízás természetesen marad, de azt szeretné, ha ettől kezdve más lenne majd a kontakt.

Másnap reggel Don már otthon ébred, s nincs túl sok ideje a heverészésre, ugyanis míg Betty felhúzza a rolókat, kislányuk már be is ront a hálóba. Ma van a kiscsaj születésnapi zsúrja, így érthető az izgatottság, s mivel Sally nem tágít, Betty kénytelen kódolni az üzenetet: Ideje összerakni az ajándék gyanánt vásárolt j-á-t-sz-ó-h-á-z-a-t. Don el is kezdi a szerelést, de az egész olyan, mint a szomszédunkban az építkezés ’90 táján: a sörök valahogy gyorsabban fogynak, mint amilyen ütemben a ház épül. Mire a jó munkás ember a meló végére ér, már kezdhet is készülődni, mert máris jönnek a vendégek. A szomszédasszony láthatóan odavan Donért, fel is ajánlja, segít a tisztálkodásban, de ez most nem jött be, így inkább szendvicseket készítenek Mrs. Draperrel, és megbeszélik, hogy ha muszájból is, de végül itt lesz az új szomszéd, Helen is. A nő ugyanis észrevette a boltban, amint Betty lufikat vásárolt, s innen már nem volt visszaút. Közben már jönnek is a vendégek szépen sorban, s míg a gyerekek a kertben játszanak, addig a felnőttek isznak és dohányoznak a házban. Igen, még Betty várandós barátnője is. A buli amúgy átlagosan indul, a nők jól elvannak azzal, hogy férjeiket baszlatják, míg a faszik a hülye poénjaikkal fárasztják egymást, s különösen Dont. A házigazda nagyon kilóg a sorból, láthatóan nem fekszik neki ez a kertvárosi stíl. Végül megérkezik az ingatlanárak mumusa is, kilencéves kisfiával, a különös tekintetű Glennel karöltve. Anyagi helyzetüket egy pillanatig sem rejtik véka alá, a szülinapi ajándékot is karácsonyi csomagolópapírban hozták át, s úgy tűnik, ezzel végleg leírták magukat a szomszédság körében. Vagyis inkább a nők előtt, mert a férfiak fantáziáját egyből megmozgatja az egyedülálló nő, aki talán még velük is megosztaná, de Helen talpraesett nő, rövid úton leépíti a jelentkezőket. Don közben kiiktatja a rádiót, és komolyzenére vált (Figaró házassága, ugyebár), de sokáig ezt sem élvezheti, mert Betty folyamatosan osztja az ukázt. Megkéri férjét, hogy előbb készítsen felvételeket a vendégekről, majd húzzon el a tortáért.

A buli továbbra is ugyanabban a hangulatban folytatódik, a férfiak egyre többet isznak, Don még a kocsiban is, a tortáért menet, míg a nők egyre inkább azon vannak, hogy kellemetlen helyzetbe hozzák Helent. Előbb mindenki tapintatlanul elmeséli a saját nászútját, majd arról faggatják az új lakót, hogy miért is sétálgat oly sokszor egyedül a környéken. A válasz egyszerű: csak úgy. A született feleségek persze nem tudnak mit kezdeni ezzel, az arcukra kiülő bárgyúság leírhatatlan. Míg ők úgy élnek, mint a stepfordi robotok, jön valaki, aki csak úgy, kénye kedve szerint sétálni mer. Talán Donnak is ebből a látszólagos idillből van elege, de az is lehet, hogy csak túl sokat gondol újabban a plázás nőre, a lényeg az, hogy amikor visszaér a tortával, előbb lassít a ház előtt, majd mégis inkább tovább hajt. Egészen a híd alá, ahol bepiázva szépen be is alszik a kocsiban, így már sem Helen mentőötletét, a fagyasztott tortát, sem a vendégek illedelmes távozását nem láthatja. Mire a kiengesztelő ajándéknak szánt kutyával hazaér, már mindenki elment, Betty pedig meglehetősen pipás. Nagyon úgy tűnik, mindez Dont már nem érdekli. Ő most csak a gyerekivel foglalkozik, mert velük legalább jól érzi magát. Hamarosan kiderül, hogyan tovább.

Címkék: madmen
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

donna noble 2008.09.22. 15:43:56

Muszáj folyton kisköcsögözni Pete-et?

Pink Freud 2008.09.22. 15:51:59

Az első két rész után igazán mellbe vágott ez az epizód. Most mi van? Ez nem egy "Elvis korában így éltünk" tinglitangli sorozat lesz?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.09.22. 17:37:11

"Don közben kiiktatja a rádiót, és komolyzenére vált (Figaró házassága, ugyebár), de sokáig ezt sem élvezheti, mert..." a Varázsfuvolát keverik be helyette... :-D

Pink Freud 2008.09.23. 01:08:41

vadász2:
Ez a Varázsfuvola dolog csak egy frivol vicc akar lenni, ugye? A "Voi che sapete" ária nagyon is a Figaroban van.

santinocorleone 2008.09.23. 10:15:06

donna: végtére is P. tényleg egy kis köcsög.

Pink: bizony ám! Nem indult ugyan túl erősen, s bár nem ez lesz minden idők legdrámaibb sorozata, a tingli-tangli gyorsan el fog tűnni. Szvsz epizódról epizódra izgalmasabb, így érdemes lesz követni a jövőben is.
süti beállítások módosítása