Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angyalbőrben 1x04 – Borcsata

2008. szeptember 19. 15:00 - Sigismundus

";Ők már rég nem lesznek bokorugrók, amikor te még mindig a gépolajban turkálsz!” Butikos Nelly.

Érik a, hajlik a, bodor a, szüret Vasbogdányban. Urbánék besegítenek a szedésbe, a Bokodi gazdánál. Egy remek helikopteres bemutató során földet ér Giricz pilóta aki a Sommer Tóni borát ajánlja. Közös célpontjuk, Herr Burger, osztrák borvásárló, és három hektós vételi ígérete. A konkurensek kissé összevitatkoznak természetes kezelés kontra kemikálahasználaton, a szőlőtaposás félbemarad honvédainknál, helyette verekedés a szitakötőkkel.

Másnap sorakozónál Karády elégedetlenül szemléli a terepszínűre változott arcokat, hát puhányok ezek a szőlőkarók ! 50 földcsók (fekvőtámasz) majd rendbe hozza őket, közben Urbán előadja neki hogy a Bokodi szőlőt leszedni népgazdasági érdek, és minden hordót felvásároltak a Sommerék, szóval laktanyafogság az ne legyen ha szabad. Lesz laktanyafogság, de felfüggesztve, kimenetele a szüret eredményétől függ, ez a Karády-féle ösztönző. Közben újabb honvédet kísérnek a laktanyába, állítólag büntetőszázados volt, kemény arc.

Az új hordókból nem lesz semmi, leégett a bognárműhely. Urbánék így saját zsebből kénytelenek hordót venni. Irány a játékterem, mármint a szakaszé- ugyanis honvédeink időközben helyre kis pénzvesztőt üzemeltetnek a faluban, Lilla és Csilla, vezetésével. Éder 100% vesztésre állít mindent, a hozzáértő Géczi pedig itt-a-piros-ozni kezd. A célpont a hordókészítő lenne, kinek pénze már semmi, de jó katonák engednék a Sommer hordóiban is játszani őt. Sajna a pilóták is megjelennek ugyanitt, nem hagyják a bognárt magára, és a jól induló pirosozásból a szakasz veszteséggel tud csak kiszállni.

Tabajdy és Kardos kap két vendéget, budapesti rendőrök, borhamisításban nyomoznak, népgazdasági exportérdek, hogy a pancsoltat megtalálják. De nem csak ők nyomoznak, van már itt két fedett kolléga is, beépítve….Giriczék a tegnapi kemikálás megjegyzés viszonzásául letrágyázzák az égből a szüretelő szakaszt. A jól végzett munka után késedelmes a leszállás mert egy sérült francia gép ér földet, pilótájának nincs nagy baja, szerencsére. Kis pihenésképp borozik egyet Sommer Tóninál….Gyanús események a laktanyában, Ildikónál a kantinban civil ellenőrök fagyállóról érdeklődtek, a körletben pedig az új honvéd Rabó helyére pakolt. Kis szájkarate után, nagy verekedés lesz, győztes nélkül ér véget. Zsiga a neve amúgy, kibékülnek.

Jön Karády, és kioszt tizet, napfogdát. Aztán elküldené Édert, a Hatvani tanácselnökhöz TVt szerelni, mert ápolni kell a civil kapcsolatokat. Éder nem menne, épp félig kész a felmosóvödörből és gázálarcból készülő szüretelőgépe. Inkább rábeszéli Klammert hogy vállalja ő. És Klammer már csak ilyen, elismeri mindent készséggel, hogy ő tud TVt szerelni, azt is. Megy egy gyors hívás Urbántól taxis Csöpinek szerezzen hordókat, és a borhamísítás receptjét…. Klammer Nellytől kér útbaigazítást, mert az minden fontos embert ismer. A butikosnőnél jelenleg Herr Burger éjszakázik, Nelly mindent megtesz a sikeres üzlet érdekében...Reggel a szőlőben beindul a szüretelőgép, telik is a Bokodi gazda puttonya. Nellyt megpróbálják lebeszélni a Bokodi-borról pilóták és Sommer, de ő nem hajlandó erre, teste-lelke a laktanyáé… Klammer jól elkeverhette a címet, reggel ébred egy ismeretlen lány ágyában. A lány apja amúgy ezredes, és csak este megy szolgálatba, szóval addig még folytatják kettesben a (szín)fokozást meg forrasztást a csajjal.

Éjszaka valaki betört a vasbogdányi vegyszerboltba, de a kasszát nem vitte el, csak a könyvelést, furcsa. A nyomozók főnöke (megviselt ex-gyilkosságis, egy túlbuzgó rendőrlány elől helyeztette magát ide Pestről) kéri a honvédséget, vizsgálják át a környéket. A szakasz talál is egy gombot, katonai gyakorlóról valót, de tartják titokban. Éjszaka aztán megint verekedés a körletben, Pós támad Zsigára. Az új fiú a szakasz titkos könyvelését nézegette át, a kérdésre miért is, bevallja hogy rendőr. És most ő kérdi, miért is vett Urbán 300 liter fagyállót? Nos, felvilágosítják, nem bort hamisítani, a környéken gyártja egy vegyi üzem és Urbán nagykeráron adja a pesti taxisoknak. A kérdések és válaszok órája után, ajánlják szíves figyelmébe a repülősöket, keresse ott a pancsolást.

Giricz is folytat egy feszült hangú beszélgetést a hangárban maga vendégével. Kiderül hogy nem francia, hanem magyar, gazdasági rendőr és tud egy sötét titkot a pilóta múltjából, annak a bátyja vitt el Giricz helyett egy balhét. A szitakötő nem ijed meg, sőt örül, és segítséget ajánl hogy végre elkapják a borpancsoló Urbánékat….Klammer közben egy újabb ágyban, egy vasbogdányi nagyasszony, férje távollétében tart igényt riadtszemű honvéd szakértelmére….A szüretre megint jött egy minisztériumi ezredes, Urbánt próbálja focira beszélni, mindhiába persze. Közben a szüretelőgép nekilódul és átmegy a Sommer szőlőbe is, alig tudják leállítani, Tóni is ideges lesz, a kútját félti valamiért. Édernek gyanús a dolog, mert a masina vegyiérzékelője talált valamit….Éjszaka a pilóták rajtaütnek a kazánházban szabászkodó Csergőn, a fagyállót keresve rajta. Urbánék meg követték a szitakötőket, és őrajtuk ütnek, hamar kiderül hát hogy egy harmadik játékos pancsol a borral. Így a konkurensek rendhagyó módon összefognak, ennek csak Karády nem örül. Aki egyre idegesebb Klammer miatt, akit ő engedett el és nyoma sincs….

Riadtszemű honvéd már a harmadik ismeretlen nő ágyában ébred, kézről kézre adogatják az asszonyságok egymásnak. Urbán és Dezsőke éjjel a szőlőben őrségen. A taxis vigyorogva magyarázza a Klammer-titkot, többnapos nagyvadászatot rendeznek a vasbogdányi előkelőségek, és ilyenkor feleségeik rendelnek segítségül egy honvédet, rendszeresen. ( Ez és az ezredes lánya sztori egy-egy régi sorkatonai Military Legend. Vagy nem is legenda? )

Aztán unalmukban beindítják a szüretelőgépet, amely megint csak a Sommer kúthoz robog. Urbán leereszkedik és mit talál ? Marmonkannákat, tele fagyállóval… Gyorsan le is lép, valamit kideríteni, az éjszakába…. Zsiga is meglépett a körletből, a pesti nyomozót ébreszti és jelenti hogy a szakasz tiszta. Urbán érkezik végszóra, és örömmel hallja ezt. Zsigával továbbállnak a Nellyhez. A butikosból Urbán gyorsan kiszedi, melyik vasbogdányi nagyemberről tudja hogy búvárkodik?

Hatvani tanácselnök felesége meglepődik a népes csapat érkeztekor, de a Klammert még időben elbújtatja. A búvárszerelést szerinte a Sommer kérte kölcsön. Irány tovább a szőlős.Giricz és az ál-francia is Sommerhez mennek, mert a pilóta tudni véli, a szőlős rendelt 300 liter fagyállót. De a Tóni kint alszik a présházban, felesége szerint. Irány a présház. Ott sehol senki, Giriczék a kúthoz mennek, hát ott van lent a Tóni, kannákat rendezgetve.

Nincs idő hosszas magyarázkodásra, fejére ejtik hát a vödröt, majd elbújnak. Jön Urbán és Zsiga gépfegyverrel. Majd befut Klammer, Nelly és Burger, odalopakodik az egész szakasz Karádystól, végül befut Csöpi taxis a hordókkal, és szent a béke. Idegenszívű népellenség Sommer Tóni elbukott, becsületes magyarnevü Bokodi gazdáé az üzlet, népgazdasági exportérdek megmentve. Repülősök és katonák osztoznak a hasznon, ha marad bor, azt megisszák....

Címkék: angyalbőr
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hottentotta 2008.09.23. 11:34:59

überzsír :D

legjobb magyar sorozat. a tűzvonalban max megközelíteni tudja :DDD

Edward Nygma 2008.09.23. 12:04:53

A tábornoklánya meg fordultában villantott egy punát, főműsoridőben :D
Na, ezért is szeretjük ezt a sorozatot.

MP 2013.10.17. 21:13:20

Ki volt a meztelen szőke csaj?
süti beállítások módosítása