Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x20 – A holtak vére

2008. szeptember 12. 10:30 - Deana W.

Egy coloradoi kocsmában üldögélünk, ahol a vén bolond Mr. Elkins szokásos napi rutinját végzi: esti viszkijét kortyolgatja miközben ákombákomos füzetébe jegyzetel. Ami nem mellesleg roppantul hasonlít Apa Szellemirtó Kisokosára. A kocsmába egy fiatalokból álló, zűrös motoros-rokker kinézetű banda tér be, akik szemmel láthatólag a frászt hozzák Mr. Elkins-re, így gyorsan el is húz a helyszínről. Rozoga házához hajt, és idegesen háta mögé pillantgatva jól bezárkózik. Persze ne higgyük, hogy biztonságban van, a bandavezér hölgy ugyanis már rég itt vár rá és furcsán csillogó szemmel üdvözli az öreget. Mr. Elkins nem túl kedves vendéglátó, egy laza mozdulattal tőrt hajít hölgyvendége mellkasába – akinek erre szeme sem rebben, simán kihúzza magából a szerszámot. Mr. Elkins eközben bezárkózik a következő szobába, ahol feltépi széfjét, melyből egy csodás fegyver kerül elő. Megtölteni azonban már nincs ideje, mert a bandából két fiatalember is csatlakozik hozzájuk a tetőn keresztül. A fiatalok zsebre vágják a míves fegyvert, majd „megvacsoráznak” – mi pedig Mr. Elkins halálsikolyából nagyon bölcsen arra következtetünk, hogy ő lett a főfogás.

Sam és Dean egy vendéglőben üldögélnek és gyanús híreket böngésznek a neten. Sam felolvassa Mr. Elkins rejtélyes halálesetét is: a hatóságok szerint egy medve marcangolhatta szét. Hát ez eddig még nem is lenne túl érdekes, ha nem rémlene valahonnan ez a név Dean-nek. És milyen jó a memóriája, Apa Kisokosának elején ott van az öreg fickó neve és telefonszáma. Ez már épp elég ahhoz, hogy a héten Colorado-ban folytassuk a nyomozást.

Mr. Elkins házában irtó nagy a kupi, de az tuti, hogy az öreg ismerte a sötét oldalt, minden tele van a feljegyzéseivel a gonosz lényekről. Dean a nagy felfordulás közepette felfigyel néhány karcolásra a padlón, és egy ovis trükkel élve, papír és cerka segítségével 3 betűt és 6 számot varázsol elő belőle. A kód pont olyan, mint amit Apa is szokott küldözgetni: egy széf helyét és zárkombinációját rejti.

A széfet „feltörve” egy borítékra bukkannak, rajta J.W. monogrammal. Gyanús hogy ez Apa lesz, talán ki kéne bontani. Ebben a pillanatban az emlegetett szamár feltűnik A Kocsinál és majdnem szívbajt hoz Dean-re. Juhééj, Apa megint velünk van. Megtudjuk tőle, hogy Mr. Elkins-szel régebben együtt dolgoztak, de aztán összevesztek valamin és évek óta nem beszéltek, de a halálhírére ide sietett. Mindenesetre most hogy itt van, személyesen bonthatja ki a neki címzett levelet. Ideges is lesz tőle, hiszen az iromány szerint az öreg birtokában volt valami, ami neki is nagyon kéne: egy régi colt fegyver. Dean rögtön mondja, hogy ő látott egy fegyvertartót a házban, de az üres volt. Apa szerint akkor most azonnal vissza kell szerezni azoktól, akik megölték régi cimbijét: a vámpíroktól.

Sam és Dean hitetlenkedve fogadják a hírt, hogy vámpírok léteznek. Apa soha nem beszélt róluk, mert azt hitte, már kihaltak. Ezek szerint tévedett. Mindenesetre a vámpírokról szóló mesék nagy része baromság: nem árt nekik a kereszt meg a napfény, sem a szívbe döfött karó. De az tény, hogy vért isznak, ez tartja őket kondiban. Látjuk is, ahogy a gyilkos horda épp legújabb áldozatait cserkészi be: a sötét erdő közepén, vészterhes bagolyhuhogás közepette megállítanak egy arra hajtó autót és a benne utazó párt hirtelen kinövő vámpírfogsorukkal terrorizálják.

A hotelban Apa a rendőrségi rádiót hallgatja, és a bejelentésre, hogy egy elhagyott autót találtak azonnal ugrik. Felveri fiait is, indul a vámpírvadászat. A helyszínre érve John tárgyal a rendőrökkel, amitől Sam hisztis lesz. Neki is esik apjának, hogy honnan tudja, hogy jó nyomon vannak-e. John erre előhúz egy otthagyott vámpírfogat a zsebéből: tessék Sammy, ez elég bizonyíték? Miután még Dean-t is lehordja, amiért nem törődik eléggé A Kocsival (muhaha), őrmesteri stílusban utasítást ad a továbbindulásra. Igenis, Uram!

A kocsiban Dean további tudnivalókat ismertet a vámpírokról: 10-es hordákban vadásznak, az áldozatokat magukkal hurcolják és hetekig csapolják a vérüket. Cuki szokás. Meglepő módon Sammy vezet, és közben tovább zsörtölődik, amiért Apa nem avatja be őket a részletekbe és még mindig úgy kezeli őket, mintha kisfiúk lennének. Dean persze jókatona módjára apja védelmére kel és egyáltalán nem tetszik neki a kezdődő feszkó.

Miközben leszáll az éj, a vámpírfészekben is fokozódik a helyzet: a vedelő vérszívók egyike sörrel kínálja az elkapott párocskát, amit a lány az arcába köp. A vámpírfickó ütné is agyon a szemtelen kis fruskát, de a bandavezér vámpírhölgy leállítja, hogy ezzel várja meg Luthert. Nem is kell sokat várni, hogy megismerkedjünk a nagyfőnökkel: Luther igazán laza és jóképű vámpírcsávó, vagány a bevonulása is. Társai megmutatják neki a ma esti fogást – a lány természetesen tetszik neki, de a csávója nem érdekli, ezért őt odaadja az alattvalóinak, akik kéjesen elfogyasztják a legényt vacsorára. Mást is hoztak még a vezérnek: régi ellenségének, Mr. Elkinsnek vagyontárgyait. Luther nem annyira örül, hogy Kate, a vámpírhölgy megölte az öreg fickót, szerinte most újra vadászni fognak rájuk (és milyen igaza van). A régi colt viszont felkelti az érdeklődését, szerinte ez nem lehet egy szimpla fegyver (és milyen igaza van).

Közben a Winchester család is közeledik a fészek felé, de Sammy nem bírja tovább az elnyomást: elege van abból, hogy vakon kell követni Apa utasításait, meg hogy nem mond el nekik semmit a fegyverrel kapcsolatban, pedig érzi, hogy valami nagyon fontos dologról van szó. Ordítanak egymással a sort, az összes régi sérelmet egymás fejéhez vágva (te mentél el, te meg hagytál elmenni, blabla). Mielőtt egymásnak esnének, Dean rendet teremt köztük.

A fészekben Luther és Kate esik egymásnak, de egészen más értelemben… A fogoly lányt is bevonják a hancúrba: Kate saját vérével összekent szájával jól lesmárolja a lányt, aki ettől minden bizonnyal maga is vámpírrá változik.

Az éjszakai egymásnak esések után nappal van, Winchesterék lesben állnak a fészek melletti susnyásban, a vámpírok alszanak. Megölni őket egyedül fejlevágással lehet, ezért vadászaink bozótvágó késekkel felszerelve indul a harcra. De még mielőtt elébe mennénk a történéseknek, Apa elmeséli a colt legendáját: 1835-ben Samuel Colt készített egy fegyvert, egy különleges vadásznak. 13 golyót öntött a fegyverhez, amiből hatot lőtt ki a vadász – aztán nyoma veszett a pisztollyal és a maradék golyókkal együtt. Azt beszélik, ez a fegyver bármit képes megölni. Bármit, azaz a családi főellenség démont is. Hát ezért olyan fontos, hogy megszerezzék a vámpíroktól.

A fészekben, egy tucat alvó vámpír közepette Apa a coltot keresgéli, Dean az elraktározott embereket próbálja kiszabadítani, míg Sam a még mindig megkötözött lányt ébresztgeti. Csakhogy ő ugyebár már vámpír, ezért mikor magához tér, dobhártyaszaggató sikollyal a többieket is felveri. Na most aztán futás van.

A vámpírok szerencsére nem követik támadóikat, minden bizonnyal bevárják az estét és majd akkor csapnak le rájuk. Hiszen hiába is bújnának el, ha egy vámpír egyszer megérzi valaki szagát, azt sose felejti el, és bárhol a nyomára bukkan. De addig is használjuk ki az időt: Dean a halottasházba megy, egyelőre nem tudjuk miért, Apa meg Sam pedig békülőshow-t adnak elő a hotelban. Kiderül, hogy Apa születésük óta minden hónapban 100 dollárt utalt a fiúknak egy-egy bankszámlára, amíg nem jött az a tetű démon. Szóval nem ilyen sorsot szánt Sammy-nek, de ha már így alakult, úgy gondolta, jobb lesz, ha felkészíti őket erre az életre. Amikor Sammy egyetemre ment, azért volt mérges, mert félt, hogy egyedül marad a kicsi fia, védtelenül. Meg utálta, hogy ennyire különböznek egymástól. Erre Sammy könnyek közt meséli, hogy mióta Jessica-t is felgyújtotta a démon, minden megváltozott, és most már nem is olyan különböző az apjától. Szerencsére mielőtt mónikasóra váltanánk, John bevallja, hogy a fiúknak gyűjtögetett pénzből lőszert vett, így végül aztán jót röhögünk.

Dean a halottasházból egy üveg vérrel tér haza, de egyelőre nem tudjuk meg, mi a francért. Este van, Dean egy elhagyatott országúton bütyköli A Kocsit, mintha lerobbant volna. Ekkor megjelenik Kate és felajánl neki egy fuvart, de Dean – meglepő módon – visszautasítja a meghívást. A hölgy kissé agresszívan reagál a lepattintásra, de még mielőtt kárt tehetne Dean csinos kis pofijában, belé és vámpír haverja mellébe is egy-egy nyílvessző fúródik. Már röhögne, hogy ez nem is árt neki, de a bokrok közül felbukkanó Sam és Apa közlik vele, hogy a holtak vérével van átitatva az a nyíl, ami bizony méreg nekik. Hát ezért volt Dean délutáni küldetése.

A legyengült vámpír csávót John papa kíméletlenül lefejezi, Kate-t pedig egy fához köti. Winchesterék tábortüzet raknak, de nem szalonnát sütögetnek, hanem valami büdös port égetnek rajta, ami elvileg elveszi a szagukat, így a vámpírok nem tudják kiszagolni majd a srácokat, amikor elmennek kipucolni a fészket. Addig is Apa Kate-tel fog furikázni, hogy csapdába csalja John-t – a vámpírok ugyanis egyszer választanak maguknak párt, így a hölgye sokkal fontosabb számára, mint a colt. Reméljük hát, hogy elcseréli érte.

Persze valahogy kiderül, hogy ha megszerzi a fegyvert, Apa utána egyedül szeretné elkapni a démonjukat, amitől Sammy megint kiakad és ezúttal Dean is egyetért vele: ez femilibiznisz, nem csinálhatja egyedül. De nincs most idő ezen rágódni, John kiadja az ukázt, hogy menjenek vámpírt irtani.

Közben Luther-nek megviszik a hírt talpnyalói, hogy az egyik haverjukat lefejezték, Kate meg eltűnt. A főnök persze megérzi, hogy Kate a közeledő furgonban van, úgyhogy követni kezdik John-t. Az úton aztán megállítják és kezdődhet a tárgyalás: John a pisztolyért cserébe visszaadja Kate-t, ellenkező esetben levágja a fejét. Luther hajlik az alkura, le is teszi a földre az áhított coltot. Mikor azonban John magához venné a fegyvert, a vámpírcsaj kiszabadul és jól elverik szegényt. Szerencsére még mielőtt maradandó kárt tehetnének benne, megérkezik a felmentő sereg: Sam és Dean mérgezett vesszőket lődöznek a vámpírokba. Sajna ők sem elég gyorsak, Luther elkapja Sammy-t, patthelyzet alakul ki. Vagyis nem, mert az időközben magához térő John könyörtelenül golyót repít Luther fejébe, viszlát! Így végül minden ember megmenekül és azt is megnézhetjük, mire képes a csodafegyver, hogy emészti el végérvényesen a vámpírcsávót.

A harc után jöhet a fejmosás Apától, amiért a fiúk megtagadták a parancsát, miszerint ha végeztek a fészekirtással, húzzanak el jó messzire. Valóban, de így legalább megmentették a seggét. És igen, John végre belátja, hogy együtt, családként erősebbek, úgyhogy indulhat a közös, nagy, végső vadászat. Jövő héten.

Címkék: odaát
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tikobaba 2008.09.12. 15:24:17

mónikasó - ez jó :)

deku82 2011.02.25. 16:40:29

A vámpírok minden filmben másképpen sebezhetőek. De a vért imádjuk. :)
süti beállítások módosítása