Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 1x12 – The Last Waltz

2008. augusztus 29. 09:00 - WUTM

Egyből a közepébe csapunk, a pap ott tart Karen és Bill esküvőjén, hogy „Tud-e valaki valamilyen okot…” erre minden vendég Hankre néz, és ha már így feldobták a labdát, Hank le is csapja, és közli Karennel, hogy még mindig nem késő, lépjenek le, ő, Becca és Hank. Erre Karen annyira megrémül, hogy a rossz irányba kezd el futni, és a sziklákról majdnem leesik, de a hős Hank az utolsó pillanatban elkapja, viszont ő már nem tud megkapaszkodni, és lezuhan a háborgó tengerbe. Na, ki mikor jött rá, hogy ez szokás szerint egy álom? Még jó, hogy Hank felriad, az álom-zuhanás közben. Izzadt homlokát Karen egy csókkal hűsíti… remek, egy újabb álom. De ebből már tényleg felébred Hank, mert Becca addig rázza, amíg nincs más választása. Sajnos Beccának csak rossz híre van: tényleg lesz esküvő, méghozzá délután háromkor, és még ki is kell öltözni – Hank arcát nem önti el a földöntúli boldogság.

Hank megpróbál egyszerre inni és nyakkendőt kötni, és ha még nem lenne amúgy is szar napja, Becca közli vele, hogy megtörtént vele AZ.

Hanknek kicsit nehezen esik le, mi az az AZ, aztán meg persze bepánikol, mint ahogy az elvárható egy pasitól. Irány hát a bolt, úgy, ahogy vannak, útban az esküvő felé, talpig kiöltözve, felszerelést kell venni a gyereknek. A sorozat egyik legviccesebb jelenetében Hank Moody összeveszik egy nővel az utolsó doboz tampon miatt: a nő hallani sem akar arról, hogy eladjon pár tampont Hanknek, az persze erősködik, erre felbukkan a nő bikanyakú pasija, aki erővel akarja eldönteni a kérdést. Még jó, hogy Becca higgadtan gondolkodik, és rászól az apjára, hogy menjenek el máshova. Hank úgy tesz, mintha beleegyezne, de elmenőben kilopja a nő kosarából a doboz tampont. Becca a kijárat felé fut, és várja, hogy az apja egy remek passzal továbbítsa a dobozt, csak közben Hankre erősen rámászik a nő pasija. Azért mégis sikerül repíteni a dobozt, Becca boldogan szorítja magához. A nőnek eközben végre leesik, hogy Hank nem őrült, hanem egy szerencsétlen apa, aki a lánya miatt vereti szét magát egy doboz tamponért, és felajánlja Beccának, hogy segít neki a mosdóban. A nők elvonulnak, és a pasik is megbékélnek: a nő pasija bevallja, hogy mindig elveszíti a fejét, ha bántják a szeretett nőt, Hank megértően bólint, miközben a ruházatát rendezgeti.

Nagy a készülődés az esküvőre, Bill épp az ültetést egyezteti. Mia pezsgőt iszogatva húzza az apja agyát, hogy lelépett-e már Karen. Bill nincs túl jó passzban, amihez az is hozzájárult, hogy elolvasta „Mia könyvét”. Jó apaként hallani sem akar arról, hogy a szépreményű Fucking and Punching megjelenjen. Az egyik ok, hogy furán néznének rá üzleti körökben, ha kiderülne, a 16 éves lánya ilyeneket írogat. A másik ok a tartalom, egyértelmű, hogy Mia arról fantáziálgat a könyvben, hogy lefekszik Hankkel. Mia duzzogva elvonul, de azért még felteszi a kérdést, ami valószínűleg Bill fejében eddig meg sem fordult: mi van, ha ez nem is fantáziálgatás?

Közben a hölgyek is jól elvannak: Marcy és Karen egy szoba ablakában iszogatnak, pontosabban Marcy füvet is szív, és láthatóan nem most kezdett bele. Szokás szerint baszogatja Karent Billel, de aztán bevallja, hogy nem is utálja már annyira a pasit, Bill legalább nem fogja olyan helyzetbe hozni Karent, mint amilyenbe őt hozta Charlie, amikor végig kellett néznie, hogyan élvez egy másik nő a férje arcára. Szexuális tanácsokkal is szolgál Karennek: nyújtsa csak oda Billnek a hátsóját, ha egyszer megkapja a pasi a kívánt testrészt, többször nem is fogja akarni. Karen ennyi jó tanács hallatán megnyílik, és végre elmondja Marcynak, hogy lefeküdt Hankkel. Aztán sírva fakad, kockáztatva a sminkjét.

Az egyre részegebb Mia belefut Charlie-ba, és elpanaszolja neki, hogy az apja nem engedi megjelentetni a könyvét. Charlie örül, legalább Mia megkapta, amit érdemel. Persze Miát sem kell félteni, rögtön visszavág azzal, hogy „juj, most el fogsz fenekelni?” – csak, hogy Charlie tudja, Dani neki is elmondta, milyen „megbízatásokat” adott az asszisztensének Charlie az irodában.

Hankék is végre befutnak a nagy eseményre. Marcy már várja őket: Beccát lekapcsolja, Hanket pedig beküldi Karenhez, hogy beszéljenek. Hát, beszélnek is. Karen kiborul azon, hogy Becca egy idegen nőtől tudta meg, hogyan kell a tampont használni, és különben is, semminek sem így kéne történnie, ahogy történik. Hank jelentőségteljesen közli vele, hogy ami megtörtént, megtörtént, de a jövőn még lehet változtatni. Karen azt válaszolja, hogy nem mondhatja le az esküvőt. Hank megértően bólint, és igazából félreáll: ő nem fog jelenetet csinálni, észre sem fogják venni, minden úgy lesz, ahogy Karen akarja. De hát ugye ez a legnehezebb, magunktól dönteni, Karen is tudja ezt jól.

… És a papnő tényleg ott tart, hogy „Tud-e valaki valamilyen okot…”, és erre Bill kinéz Hankre, ez eddig a fickó legnagyobb mozzanata. Charlie teli szájjal röhög Hank mellett, de az csak iszik egyet az italából. Huh, nagyjelenet megúszva. Vagyis mégsem, mert a totál részeg Mia jelentkezik szólásra. Szépen elmondja, amit úgyis mindenki gondol: Karen még Hanket szereti, és Bill nem is illik Karenhez. Váratlan fordulattal maga Hank siet a kínos jelenet feloldására, és megpróbálja elvonszolni Miát, aki erre jó hangosan a fejéhez vágja, hogy arra persze jó volt, hogy lefeküdjön vele egyszer. Karen és Bill álla egyszerre koppan a földön, a vendégsereg viszont remekül szórakozik, végre nem egy hagyományosan unalmas esküvő. Bill nem nagyon várja meg Hank reakcióját Mia mondatára, hanem behúz neki egy nagyot. Hank, miután feltápászkodik, Miától várja, hogy mesélje el a teljes történetet. Miát végül az tántorítja el az igazság megerősítésétől, hogy meglátja Becca arcát. Szerencsére mégsem akkora ribanc, hogy egy ártatlan kislány életét is szétrombolja, így aztán azt mondja, hogy hazugság, hogy Hank lefeküdt vele, csak kitaláció. Miután mindenki megnyugodott, Bill és Karen kimondják az igent.

A partin Becca énekel (szörnyű, de legalább a dal címe viccesen aktuális: Only Women Bleed), Hank közben megosztja Charlie-val jövőbeli tervét: tanítani fog. Aztán Becca felkéri az apját táncolni, és megdicséri, amiért jól viselkedett, legalább nem ő kezdte a verekedést. Mia érkezik, láthatóan kijózanodva, és lekéri Hanket. Hank megköszöni neki a hazugságot, Mia pedig közli, hogy egy-egy az állás, mert végülis Bill beleegyezett „Mia könyvének” megjelenésébe. Aztán olyat mond Hanknek, amitől abban a szar is megfagy: sosem fogja elfelejteni Hanket, hiszen egy lány sosem felejti el az első szeretkezését. Remek. De ezzel még nincs vége a nők sorának, mert jön Marcy, és Hank hogyléte felől érdeklődik. Hát, szerintem volt már jobban is. De amilyen lovag ez a Hank, azonnal kihasználja az alkalmat, hogy összeboronálja Marcyt és Charlie-t, aki a háttérben éppen elkeseredetten próbálja a telefonszámát egy pincérnő kezébe nyomni. Marcy persze könnyen beadja a derekát, legalább valaki boldog ezen az estén.

Aztán Hank persze táncol Karennel is, és elmondja neki, nagyon sajnálja már, hogy ő sosem kérte meg a kezét, mert most már látja, hogy nincs is mitől félni, egy ilyen esemény csodálatos, mint Karen maga. Közben látják, hogy Becca a zenekara egyik tagjával táncol, és elönti őket a szülői büszkeség. A meghitt pillanatokat Bill szakítja meg, aki szeretne táncolni a feleségével. Hank magányos sétára indul a kertben, és két boldog párt is lát: Charlie a falnak támasztva dugja Marcyt, kicsit odébb pedig Becca kapja élete első csókját. Aztán a másodikat. A harmadiknak Hank veszi elejét, ideje hazafelé indulni. A kocsiban Becca elújságolja, hogy a fiú randira hívta, Hank pedig elengedi – tehetne mást? Már éppen elhajtanának a partiról, amikor jön a jelenet, ami szembeköpi az egész sorozatot: Karen fut utánuk, menyasszonyi ruhában, kezében a magassarkúja, beugrik a kocsiba, és még mielőtt Bill utolérné az autót, hármasban elhúznak az esküvőről.

Undorító, még a kép is fekete-fehérre vált. Szerencsére a Rolling Stones azt énekli közben, hogy nem mindig kaphatod meg, amit akarsz, és nagyon remélem, ez a következő szezonra igaz lesz. (Kezdés: szept. 28, Amerikában persze.)

Címkék: kaliforgia
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.08.29. 10:11:06

Az egyik legjobb rész a sorozatban, a tamponvásárlás nagyon ott volt.

Nekem nincs a végével bajom, ebből még akármi is lehet a következő évadban.

tiktaktiktak 2008.08.29. 11:02:53

szerintem remek a befejezés - nektek nem az jött le, hogy ez tutira álom?
amit a következ* évad elején még jól meg is fejelnek - gondolom én
még a monokrómba váltás és a Stones-zene is ezt támasztják alá nekem.

HV ötös.

sherryl · http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:q-QXpNo7FzFwSM:http://2.bp.blogspot.com/_w3cdwJYuetM/SYYqkaYsTwI/ 2008.08.29. 11:37:48

nekem is az jött le,h tuti álom,legalábbis az elején is az volt mikor leesett a szikláról,szal szerintem a vége is az...

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2008.08.29. 14:38:41

Az nem lehet hogy ez az utolsó jelenet egy Hank-álomkép ? Mint a nyitóképek voltak?

KiWiSaGe 2008.08.29. 18:06:22

Ha meg nem álom volt akkor a következő évadban meg a Mia incidens miatt lesz botrány, szal nem hinném, hogy Keren és Hank sokkáig együtt lesz. Elöbb-utobb Keren megtudja hisztizik és kidobja Hanket aki tovább szenved legalábbis szerintem (bár remélem az iroknak több fantáziájuk van)

candyperfumegirl 2008.08.29. 22:21:24

Nekem sincs bajom ezzel a befejezéssel, én imádtam, ahogy az egész évadot is, nekem illik a képbe.

dukyka 2008.08.30. 18:18:46

Nem álom a vége, elég megnézni a 2. évad előzeteseit. Én örülök neki.

WUTM 2008.08.30. 18:18:48

az jó, ha csak én nem szerettem a végét, nekem határozottan csalódás volt. úgy éreztem, hogy ez a happy end nem illik a sorozathoz. bár az is igaz, ahogy valaki itt írta is, hogy most jönnek majd csak még az unalmas hétköznapok, Hank és Karen 7 perc múlva szakítanak kb. :-))
SPOILER (hogyan lehetne az, hiszen senki nem látta még a 2x01-et, na mindegy) az előzetesekből különben úgy tűnik, nem álom volt, de persze lehet, hogy csalfa az előzetes... SPOILER VÉGE

most olvasom, David szép kis reklámot csinált a második szezonnak, hehe :-)))

dukyka 2008.08.31. 19:34:29

SPOILER
A forgatási képekből nem úgy tűnik, hogy szakítanak. Az évad végét már New Yorkban vették föl, ahol kéz a kézben sétálgatnak. Natascha Mcelhone terhes és lehet a sorozatban is az lesz, mert a hasát nem igazán takarták el.
VÉGE

Egyébként nem reklám.
süti beállítások módosítása