Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szívek szállodája - 5x06-5x10

2008. augusztus 27. 17:00 - candyperfumegirl

A ’Norman Mailer, I’m Pregnant!’ című epizódban Sookie magához képest is kimondottan zakkant és idegbeteg módon viselkedik, a cím persze elárulja miért, de azért tegyünk úgy még egy kicsit, mintha nagyon rejtélyes lenne a dolog. Norman Mailer rákapott a Szitakötő Szállónak az éttermére, de nem úgy, mint bármilyen rendes fizetővendég, ő csak a seggét mereszti itt órákon át, az irodalomról elmélkedik újságíróknak és úgy issza a jeges teát, mintha muszáj lenne. Ennél jóval kevesebb is elég lenne ahhoz, hogy Sookie nyilvános lefejezésnek akarja alávetni, számára az, hogy valaki az egyik legnagyobb kortárs író elhanyagolható körülmény ahhoz képest, hogy nem hajlandó megkóstolni az ő világbajnok főztjét.

Esemény van a Yale újságnál is, indul a szemeszter, és ezzel párhuzamosan a belviszály, fúrás, anyázás, intrika, pont úgy, ahogy a nagyok szokták. Paris különböző vallási felekezetekről akar írni, ez nagyon jó ötlet, mert ki mást küldjünk 5 felekezet legmagasabb rangú vezetőihez, ha nem Paris Gellert? Ha ötből csak négyet kerget az öngyilkosságba, már az is pozitív eredményként lesz elkönyvelhető. Rory viszont bajban van, mert nagyon nincs miről írni, a legjobb ötlete az illegális letöltések vs. CD eladások, de olyan nincs, hogy ezt érdekesen lehessen megírni, Doyle már azon bealszik, ahogy felvezeti neki az ötletet.

Egyértelmű, hogy Rorynak új téma után kell néznie, de addig is van egy kis felbolydulás a szerkesztőségben. Az aktuális aranyifjú, a gazdag családból való tenyésztésre pont alkalmas korban levő vezérhím nagy kegyesen besétál, és elfoglalja az asztalát, mert ő is tagja ám a szerkesztőségnek. Doyle pedig hétméteres nyelvcsapásokkal nyal neki. Na itt álljunk meg egy pillanatra. Logan Huntzberger az új fiú, és most jött el az a fájó pillanat, hogy kénytelen vagyok bemutatni. Rory nem először látja ezt a díszpéldányt, volt már alkalma összefutni vele, amikor Logan és a tapló haverjai nyilvánosan megszégyenítették Martyt, akinek a legnagyobb bűne a szemükben, hogy csak csóró mixerfiú az ő rongyrázós partijaikon. Röviden összefoglalva Logan és a haverjai, tökéletesen megértenék egymást Draco Malfoy-jal és a Bingley nővérekkel. Unatkozó gazdag seggfejek, meggyőződésük, hogy ők fújják a passzátszelet, és jó dolgukban nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel meg az idejükkel. Na és ezeknek is a vezérhímje szambázott most be a szerkesztőségbe és nyúlt el az íróasztalánál, mintha övé lenne az egész hely. Ami talán így is van, Logan apja ugyanis sajtómágnás, 20-25 lap simán van a család birtokában.

Közben a Szitakötőben már egyre kritikusabb a helyzet, ha nem vigyáznak rá, Sookie tuti, hogy elkapja Norman Mailert egy óvatlan pillanatban és beletöm a szájába egy egész grillcsirkét, ami nem tenne túl jót a hely hírnevének. Ráadásul válságstábot kell tartani, mert a bevétel és a kiadás aránya egyelőre nem ideális, és a könyvelő szerint ezt úgy kéne megoldani, hogy kihagyják az ebédet. Ha Lorelai és Michael nem akarják, hogy a könyvelő feje legyen felszolgálva ebéd gyanánt, akkor most kell leállítani Sookie-t, úgy főleg, hogy a szakácslány kezd egyre veszélyesebbé válni, pl. lefizette Kirköt, hogy népszerűsítse a Szitakötőt a városban. Márpedig ha Kirk belekerül az egyenletbe, abból sok jó nem sülhet ki, és valóban, Kirk már óriás hot-dognak öltözve szórólapozik Luke kávézója előtt. Miért ott? Mert ki kell iktatni a konkurenciát. Miért hot-dognak öltözve? Mert a taco kövérít. Miután Lorelai sikeresen eltávolította a hot-dog embert a kávézó és Luke vérbosszúja elől, ideje pórázt tenni Sookie-ra is. Különben is mi van vele mostanában? Hát az, hogy terhes, már megint! Ennek örömére még Norman Mailernek is a nyakába ugrik, a hormonok vicces dolgokat tudnak művelni néha.

Lorelai életébe pedig visszatért –most gyorsan dobjon be mindenki némi szíverősítőt- Christopher. Tökéletes időzítéssel, amikor a Luke-Lorelai kapcsolat mér révbe ért, erre is csak ő lehet képes. Chris most nagyon szerencsétlen helyzetben van, mert Sherry kapott valami tuti állást Párizzban, ezért úgy döntött, a gyereket meg a férjet hátrahagyja, milyen kényelmes. Így Chris életében először igazán megtapasztalhatja az apaság örömeit, de rá jellemző balfaszsággal éppen csak addig jut, hogy „ááá, nem tudok mit kezdeni a gyerekkel, Lorelai segííííts!”. Lorelai persze segít, odafent már barkácsolják a glóriáját. Nem csak hasznos tippeket ad a kezdő apának, hanem lelki támaszt is nyújt neki, ezzel valószínűleg megmenti szerencsétlen gyerek életét, mert Chris tényleg ijesztően tehetetlennek mutatkozott. Amikor azonban a dolog Rory tudomására jut, ő rögtön észreveszi a felújított kapcsolatban megbúvó veszélyforrást, így elég célzottan figyelmezteti apját, hogy szálljon le az anyjáról, de azonnal, mert végre belekezdett abba a kapcsolatba, amibe már régen bele kellett volna, és ha Chris ebbe belekavar, elbúcsúzhat az életétől. Bravó Rory!

Rory elég sokat agonizált azon, hogy kiizzadjon valami olvasásra érdemes cikket az illegális letöltés témában, de ez teljes zsákutca. Úgy meg különösen frusztráló a dolog, hogy Paris közben nem győzi az orra alá dörgölni, hogy ő milyen remekül halad a vallási cikkével, 5 vallási felekezet átkozta ki és hirdetett inkvizíciót ellene, amiért Doyle dicséri, ahogy csak tudja. Rorynak pedig az ölébe pottyan valami érdekes: az egyik kollégiumi mosdóba beesik egy estélyi ruhás lány gorilla maszkban, majd részegen tántorogva beszáll egy limóba latinul üvöltözve. OK, hogy az egyetemisták furcsa szerzetek, de ez azért még a bölcsészkaron is szokatlannak hatna, talán utána kéne járni a dolognak, hátha lapul itt valami használható cikktéma.

A ’You Jump, I Jump, Jack’ epizód nagyon eseménydús, kapásból egy jó kis Péntek Esti Vacsival nyit, hol Emily lazán bedobja, hogy „hallom, összejöttél Luke-kal, kislányom”. Lorelai tartalékolhatná a hápogást meg az áll-leesést, mert a java még csak ezután jön. Kérdés, hogy honnan tudta meg Emily. Hát Kirktől. Egy pillanatra meg kell állnom, amíg átvonul rajtam a röhögőgörcs. Emily és Kirk, ez most megvan? Mert nekem nincs. A dolog úgy történt, hogy Emily telefonált a Szitakötőbe, ahol máig nem tisztázott körülmények között Kirk kezébe került a telefon, és közölte Emilyvel, hogy Lorelai-t nem tudja adni, mert a barátjánál, Luke Danes-nél van. Ez kimeríti a pontos információátadás fogalmát. És ha már így alakult, hozza el Luke-ot a következő Péntek Esti Vacsira, és csak a félreértések elkerülése végett ez nem kérés volt, hanem parancs. Belegondolva, hogy ez már Jessnek is milyen királyul ment, én egy kicsit aggódom.

Rory közben utánajárt a gorillamaszkos-limós-latin jelszavas dolognak, és kiderült, hogy mindez egy bizonyos titkos társaságra jellemző, az Élet Halál Brigádra. Még nem teljesen tiszta, miből áll a brigád tevékenysége, de az biztos, hogy unatkozó gazdag kölkök alkotják, és egy bizonyos Hunzberger család több generációra visszamenőleg oszlopos tagja volt. Akkor meg is van a forrás. A szembesítés után Logan előadja a tökéletesen hiteltelen „fogalmam sincs róla, hogy miről beszélsz” –műsort, de estére csak küld egy névtelen üzenetet Rorynak egy hely és egy időpont megjelölésével. Ha odamegy bekötött szemmel, akkor megtudhat egy-két dolgot az Élet Halál Brigádról. Roryban nagyon felébredt most az újságíró-szellem, úgyhogy kiáll a Yale legforgalmasabb pontjára bekötött szemekkel, és a következő pillanatban már be is tuszkolják egy kocsiba, és ki tudja hova viszik.

Luke puccba vágva magát készen áll Emily anyakirálynő audenciájára, Lorelai pedig nehezen kivitelezhető menekülési útvonalakt tervezget. Luke vagy nem izgul, vagy profin leplezi, Lorelai-t viszont csak egy hajszál választja el a kényszerzubbonytól. Emily csupa bűbáj, makulátlan ötórai tea modorban fogadja lánya pasiját, körbeudvarolja széles mosollyal, éppen csak 5 gonosz kis megjegyzést rejt el minden egyes mondatban, de olyan mesterien, hogy azt tanítani kéne. Az est végére Luke végighallgatta, hogy sört csak a bunkók isznak, a kávézókban úti tetemeket szolgálnak föl, a dzsekije vérciki és a kocsija visszataszító, persze mindez rá nem vonatkozik, mert Emily sikeresen elrejtette ezeket a sértéseket olyan úrinős megfogalmazásokban, amiért Bree Van De Kamptől állótapsot kapna. Sőt, még Luke is elismeri, hogy Emily egész este sértegette, ő pedig mindent megköszönt neki, mert ahogy azt előadta, arra más reakciót egyszerűen nem lehetett adni, más szóval az anyósjelölt egyszerűen zseniális.

Rory közben megérkezett az Élet Halál Brigád aktuális összeröffenésének színhelyére, egy sátortábor a nagy semmi közepén, de mindenki úgy néz ki, mintha statiszta lenne a Távol Afrikátólban, és a sátrak is egy szokványos 5 csillagos szálloda kisebb lakosztályainak komfortfokozatával rendelkeznek. És mivel múlatják az időt? Pl. politikai eszmefuttatásokkal, de szigorúan úgy, hogy az E betűt nem használhatják, gyaloghintó-pólóval, lövészettel (ahol a célpontok ők maguk), és persze folyik a Dom Perignon hordószámra, vagyis tökéletesen prezentálják a „jó dolgukban nem tudnak mit csinálni” jelenséget. Részemről simán elküldeném sterilizáltatni az egész bandát, Rory viszont szorgalmasan jegyzetel, ebből egész jó cikk kerekedhet. Kérdés, hogy lesz-e valami nagy attrakció is, vagy ezek tényleg ennyire unatkoznak, hogy jobbat nem bírnak kitalálni?

Richard meg kiderítette, hogy Luke Emilyvel vacsorázott, így Emily lépéselőnyben van, és ez tarthatatlan. Meg is hívja Luke-ot golfozni, aki még nem elég rutinos, hogy zsigerből kihátráljon az ilyesmiből, bár talán nem is lenne ideális bemutatkozás, és Luke most nagyon meg akarja nyerni a szülőket. Szegény, nem tudja még, kikkel áll szemben. A golfozás a klasszikus Gilmore-szellemben zajlik, vagyis udvarias fölényeskedés, selyempapírba csomagolt sértegetés, és leheletfinom célozgatás, hogy mi mindenen kéne változtatnia Luke-nak. Ha Emily és Richard Gilmore-nak világuralmi tervei lennének, nem hiszem, hogy sokan tudnának az útjukba állni.

Lane és Zack kapcsolatában is komoly előrelépés van. Zack bejelenti, hogy most már készen áll a randizásra, úgyhogy randiznak. Otthon, a kanapén, végignézik az előző este megkezdett DVD-t, végül is nem ez a lényeg, de befut Brian, aki még csak nem is sejti, mi a helyzet és lazán beül közéjük. Mivel tegnap este is ugyanezt csináltak, fel nem foghatja, mi a különbség, és különben is, ha ezek most itt romantikázni akarnak, akkor ő mégis hova menjen? Lane szobájába, mert az zárható hála az égieknek, és már folytatódhat is a randi. Ami a klasszikus hazakísérős koreográfiával zárul, akkor is, ha az ez esetben egy másfél méteres távolságot jelent csak Lane szobájáig. Minden szép és romantikus, csak éppen itt horkol Brian, és Zack szerint ebben a fázisban már egy elefántcsorda sem ébresztené fel. Így hát lazán a vállára kapja a kómás havert, Lane-nel pedig elcsattan az első csók, páratlan jelenet.

Az unatkozó milliomoscsemeték táborában végre kiderül, mi az összejövetel elsődleges célja. Egy elegánsan kivitelezett tömeges öngyilkossági kísérlet, legalábbis annak néz ki első blikkre. Mindenki estélyiben és szmokingban parádézik (Logan Rorynak is szerzett egyet a rend kedvéért), és hatan egy 50 méteres falról készülnek leugrani egy esernyővel és egy vékonyka biztosítókötéllel. A hatba egyébként bele kell számolni Logant és Roryt is, legalábbis ők így kalkuláltak. Rory először is udvariasan érdeklődik az elmeállapotuk felől, de Logan bedobja neki a klasszikus, előre jól begyakorlott rizsát, nyuszi vagy kislány, próbálj egy kicsit élni is néha. Nincs az az isten, hogy erre épeszű ember vállalkozzon, de Rory jelenleg nem sorolható az épeszű kategóriába, mert hirtelen meg van róla győződve, hogy az életéből most pont egy életveszélyes kísérlet hiányzik, hát egészségére. Az ugrás egyébként hihetetlen módon balesetmentesen zárul, és ezután Rory gyakorlatilag meghívást kap a brigádba, mert még aznap este egy, a halálugrás képeivel teli digitális fényképezőgépet és egy gorillamaszkot talál a küszöbén.

Amúgy ha valaki kérdezné, Rory és Dean még mindig együtt vannak, és ez az információ a ’The Party’s Over’ című epizódban ér el Emilyhez. Az anyakirálynő erre sürgősen meghúzza a vészharangokat, és szerinte ez olyan szintű válsághelyzet, amibe már Richardot is be kell avatni, mert a nemes ügy megér egy fegyverszünetet. Ajjaj, kezdődik az Emily-Richard konspiráció, mindenki fedezékbe.

Emily és Richard ördögi terve kezd körvonalazódni, szerveztek Rorynak egy pároztatási bulit, amit ők „Yale öregdiákok parti” fedőnéven futtatnak, és már közös sátáni kacajuk is van, kezdek komolyan félni tőlük. Rory viszont nem érzi a veszélyt ebben az összeesküvésben, mert ő csak annyit akar észrevenni az egészből, hogy a nagyszülei végre valamit együtt csinálnak, és az jó. Ha el is adják az unokájukat egy sejknek 1000 tevéért és 500 kecskéért, legalább közösen teszik.

Lane és Zack nagyon boldogok. Semmi pajzánság nem történt (még), csak annyi, hogy Zack beszervezett egy király fellépést az együttesnek, Lane meg a nyakába ugrik, és ez nagyon cuki, csak az a baj, hogy mindez a koreai cserediák PótLane szeme láttára történik. Ez azt eredményezi, hogy Zackre egy váratlan pillanatban rátör Mrs. Kim és ízzé-szarrá átkozza a fél város füle hallatára. Utánozhatatlan szókinccsel teszi mindezt, „a Sátán mocskában fogsz fetrengeni a pokol legfertelmesebb bugyrában, és a Sátán kutyái az eleven húsodon fognak lakmározni, te utolsó elfajzott szörnyeteg”, hogy csak a jobbakat emeljem ki. Zacket ez érthető módon felzaklatja kicsit, Lane csak vállat von, Mrs. Kimnél az ilyesmi mindennapos dolog, és most legalább eljutott hozzá a kapcsolatuknak a híre, ezen is túl vannak. Zack meg vezeklésképpen majd elsétál egy templom mellett, vagy valami.

Luke életébe pedig visszatért Liz és TJ, úgy tűnik, a katasztrófa nem jár egyedül. Ráadásul ez a két zseni azt bírta kitalálni, hogy vesznek egy házat Stars Hollowban, és végképp letelepszenek itt, még nem késő mindenkinek elhagyni a várost. Pedig L és L romantikus estét terveztek, Lorelai francia szobalánynak öltözött, Luke pedig 10 fogásos vacsorát főzött, szóval itt súlyosan NC-17 besorolású műsor készül, és ide képes betoppanni TJ. Merthogy Lizzel összevesztek. Luke éppen csak nem hajítja ki azzal a lendülettel, ahogy kinyitja az ajtót, de mese nincs, TJ olyasmiről, hogy tapintat még hírből sem hallott, itt most családi életet kell élni.

A Gilmore házban közben zajlik a párzási rituálé, Emily úgy beöltöztette Roryt, hogy a Buckingham palotában sem vallana vele szégyent, és idecsődítette az összes ismerőse házasulandó korban levő fiát, nem kispályázik. Az igazán durva az, hogy ebbe a kategóriába Logan is beletartozik, aki önkéntesen és persze teljesen önzetlenül (/szarkazmus) kimenti Roryt az elkényeztetet beképzelt ficsúrok közül, mintha ő nem lenne pont ugyanolyan. Sőt, barátokat is hozott, mert Logan nem működik hasonszőrű idióta haverjai nélkül, és elviszik Roryt egy kis iszogatásra a kerti házba, hogy leamortizálják Richard teljes piakészletét. Rory ebben az epizódban az önálló akaratát valahol csúnyán elhagyta, mert oda megy, ahova viszik, és ebben az állapotban teljesen kimegy a fejéből, hogy neki Dean-nel a ház előtt kéne találkoznia. Mert még elvileg Dean is benne van a képben. Vagyis csak volt, mert amikor egy laza fél órás késéssel, a teljes családi ékszerkészlettel magán, részeg úrifiúk társaságában Rory kitámolyog az ajtón, Deannek nem tart sokból levonnia a következtetést, hogy nincs többé helye Rory életében., És mit lép erre az erős akaratú, határozott, okos kis Rory Gilmore? Nagy büdös semmit. Dean el, Rory magához képest elképesztően ostobán pislog, és hagyja, hogy a Logan bandája (akik természetesen az egész faramuci szakítást végignézték) visszarángassa a pároztató bulira. És nagy fájdalommal kell bejelentenem, hogy ez az a pillanat, amikor a sorozat végképp búcsút vett Rory Gilmore karakterétől, mert a lány, akit ezek után Alexis Bledel alakít távolról sem emlékezet arra a Roryra, akir az első 4 évadban megismertünk.

Az ’Emily Says Hello’ című epizódban Rory úgy dönt, hogy végképp megelégelte nagyszülei szenvedését meg szánalmas különélési kísérletélt, ő bizony összehozza őket. Ebben Lorelai segítségét is kéri, aki valahogy nem kezd pomponok lengetésébe az ötlet hallatán, ő inkább kimaradna ebből, de Rory most nagyon elszánt. Így beosztják, hogy amíg Rory mossa Richard agyát, addig Lorelai Emily fülébe duruzsolja majd, hogy ez az állapot tarthatatlan, és össze kel jönniük haladéktalanul. Rory burkolt célzásai és óvatos utalásai mintaszerűen elrepülnek Richard fülei mellett, Lorelai viszont konkrétan nekiszegezi Emilynek a kérdést, hogy mondd csak anyám, össze akarsz te még jönni apámmal ebben az életben? Emily ezt jelenleg elképzelhetetlennek tartja, sőt olyannyira továbblépett, hogy már randizni akar. Amint a randi szó elhagyja Emily száját, Lorelai rendesen félrenyeli a martinijét, úgy meg pláne, hogy Emily tőle vár hasznos tippeket. Lorelai-tól annyi telik csak, hogy mondja azt, hogy „helló” a klubban, hátha éppen hallótávolságon belül tartózkodik egy pénzes feleségvadász úriember. Rory nem kimondottan dicséri meg az anyját ezek után.

Sookie rákérdez Lorelai-nál arra, amire nagyon nem kéne, hova tűnt mostanában Christopher? (érdekes, ez a kérdés egyszer nem bírt felmerülni a 4. évad során, és egész remekül elvolt mindenki úgy is) Lorelai-nak is furcsa a dolog, egyszer visító kislányhangon hívja, hogy segítsen neki, segít, utána meg teljes kuss. Gyanús, fel is hívja Christ, aki kicsit vonakodik (Rory ugye ráparancsolt elég határozottan), de Lorelai addig nyúzza, hogy csak belemegy egy közös ebédbe abban a reményben, hogy Rory nem fog rájönni. Rory naná, hogy rá fog jönni, a mit sem sejtő Lorelai ugyanis őt is meghívta. Az ebéd az elképzelhető legfagyosabb hangulatban telik, és Lorelai-nak fogalma sincs, hogy miért, pedig ő a legjobb formáját hozza, elképesztő szállodás anekdotákat mesél, sőt elhangzik a sorozat egyik legsokkolóbb információja is: Michael fényes szatén rózsaszín alsóneműt hord! Reakció Rory és Chris részéről semmi. Végül csak kibukik a dolog, Rory nem akarja, hogy apja felbukkanása belerondítson L és L kapcsolatába, Lorelai egy kicsit megütközik azon, hogy kicsi lánya ezt ennyire veszélyesnek tartja. Bár, most hogy belegondol, nem is sietett Luke-nak elújságolni, hogy együtt ebédelnek Christopherrel.

Na nem baj, majd most. Luke látszólag semmit sem reagál az információra, de azért csak rágja az ideg, és szerencsétlen ezt pont TJ-vel próbálja megbeszélni, ez egy hamvába holt ötlet. Lorelai pedig Emilytől kap egy segélykérő hívást, Emily éppen „nincs egy rongyom, amit felvegyek” –válságot él át a randija előtt. Tudniillik bevette Lorelai sikerdumáját, a „hellót”, ami olyan jól sikerült, hogy egy pasi máris randira hívta, és most itt pánikol, hogy a borvörös nadrágkosztüm megfelelő lesz-e az alkalomra. Némi megfenyegetés után („ha nem jössz most azonnal, a nőegyleti gyűléseket életem végégig a Szitakötőben fogom tartani”) Lorelai érkezik, egy ügyes félrehajolás a feléje repülő Chanel kosztüm elől, és segít kiválasztani anyjának az ideális összeállítást. Ezek után a randi úgy megy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, jó étterem, jó bor, közös témák, hazakísérés, „ismételjük meg, amint lehet”, stb, éppen csak miztán becsukódik az ajtó Emily után, ő sírva fakad.

A ’But Not As Cute As Pushkin’ című epizódban Rory meglepő hívást kap volt gimnáziumi igazgatójától, miszerint el kéne kalauzolni egy chiltonos diákot a Yale-en, hadd kapjon egy kis ízelítőt az egyetemi életből. Rory persze teljesen rápörög a témára, és saját szabadalmú „Yale könyvmolyoknak” című túrát tart a kiscsajnak, aki kötelességtudóan jegyzetel. Persze nagyon szépek a padok, és biztosan érdekesek a Yale alapítójáról és az ő egyenes ági leszármazottairól szóló törtnetek, de hol van itt az élet? Hát pl. a könyvtárban, ahol felbukkan Logan és pár jól megválasztott bűbájos mondattal rögtön beudvarolja magát a kiscsaj kegyeibe, de Rory a kezébe nyom egy vaskos Puskin kötetet, hogy inkább arról áradozzon, de erről az idiótáról.

Közben Paris is megmutatja a kis gimnazistának, hogy zajlik itt az élet. Miután Terrence, az életvezetője idomította, hogy lépjen már ki a gyászból, és kezdjen el pasizni, Paris elment egy rapidrandira. Paris Geller és a rapidrandi, elég veszélyes párosításnak tűnik, de szerencsére csak két srácnak okoz maradandó lelki sérüléseket, mert utána meglepő fordulat áll be, itt van ugyanis Doyle. Ő az első a teremben, akit Paris szerint nem kéne azonnal sterilizálni, sőt vele még közös témái is vannak, ami kellemes felüdülés. Rövid időn belül már az ágyban kötnek ki, hiszen ha mindkettejük számára egyértelmű, hova fog torkolni az este, minek húzni az időt? Imádom Paris gyakorlatiasságát. Rory viszont nem győzi elvonszolni vendégüket a szobából, hogy amíg lehet, megóvja a romlatlan ifjúság erkölcseit, pl. a Paris rövid köntösében álldogáló Doyle látványától.

Logan meg a haverjai pedig úgy gondolták, tapasztaljon már ez az ártatlan kislány egy kis valódi egyetemi életet, úgyhogy Rory egyik óráján önkényesen előadták a „Rory Gilmore a végzet asszonya” című bohózatukat, melynek alcíme a „Két idióta meg a zsaru”. Az eredmény a tanár részéről kihajítás, az osztály részéről állótaps és ováció, Rory pedig megajándékozta őket a híres lesújtó tekintetével. Az ártatlan gimis lányka viszont oda meg vissza volt a gyönyörűségtől, ezek milyen vicces fiúk, jól el is tűnt velük az első adandó alkalommal. Így Rory és Marty egy teljes estét és éjszakát a kiscsaj felkutatásával töltöttek (aki végül a rendőrségről került elő), Rory eközben nem győzött arról kárálni, mekkora faszfej ez a Logan, Martynak meg végképp elege lett a dologból. Neki már rég leesett, ami Rorynak még nem, hogy Logan azért produkálja magát, mert be akar vágódni nála, és mintha Martyt ez kimondottan rosszul érintené.

Rory pedig felveszi a kesztyűt, ha Logan tényleg imponálni akar neki, akkor viselje is a következményeket. Így Loganhez másnap váratlan látogató érkezik, Richard, aki a legnagyobb örömmel adja beleegyezését a kapcsolatra, mindenben támogatni fogja az ifjú párt, csak szóljon Emilynek, hogy egyeztessék az esküvő részleteit. Logan arca látványosan hullazöld színbe öltözik pillantok alatt, és ha szerencséje van, a haverjai értenek az újjáélesztéshez. Rory egy fal rejtekében röhög, és nem győz nagyapjának hálálkodni, hogy benne volt ebben a kis buliban. Az összeesküvők ezek után diadalittasan hagyják el a színt, és nem győzik dicsérni magukat, szuper jelenet, és de jó lett volna ezt a szálat itt ennyiben hagyni.

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

squeegy beckinheim 2008.08.27. 18:49:56

-randevúzni akarok!
-férfival?!
-Nem menyéttel!!
Na ez volt az a poén ahol apukám is sírva röhögött.

candyperfumegirl 2008.08.27. 18:55:11

Tényleg, ezt imádom. :D
Az ilyen pillanatokban derül ki, kitől örökölte Lorelai a humorát.

Sonrisa 2008.08.27. 22:00:31

Mennyire poén már, mikor Rory leugrik Logennel a magasból. Meg ez az egész múltidézősdi:) Fun. És megkapja a képeket a végén. Micsoda vagány csaj. Ez szimpatikus gesztus volt, azon kevés jópontok egyike, amit Logannal kapcsolatban fel tudok hozni...
Na meg a best of jelenet, mikor Rory kísérgeti a gimis csajt, aki majdnem meghal az unalomba, és kőgazdak-világfiak előadják azt a magánszámot az eladás közben.
Csak nekem tűnik úgy, de Logan feje mindig olyan, mintha most kelt volna ki az ágyból és megint el akarna aludni. Nekem sem szimpi a csávó. (enyhén hajaz sztem még anno a gimis Tristanra, de csak azért valszeg, m mindketten szőkék)
Doyle és Paris pedig egymásnak lettek kitalálva, sztem.
Mikor Dean és Rory szakít, na az egy néma sóhaj volt ösztönösen is a részemről. Miután a csürhe banda visszarángatja a megszeppent Roryt, és ő meg csak simán végignézi, h lelép az első pasija - R. Gilmore nem így cselekedett volna. Tudat alatt éreztem én is. Kár érte.
Ismét jó HV, thx. Most fogom rászánni magam, és folytatom a 6. évadot (2 rész után besokalltam:( ), meghoztad hozzá a kedvem, még akkor is, ha nem arról szólt a leírás.

candyperfumegirl 2008.08.27. 23:21:46

Nem csak te érezted így, Logan egy az egyben Tristan. Mármint a karakter, és Rory hozzáállása a kettőhöz mégis mekkora különbség...ezt fel nem foghatom, hogy írhatták így a Palladinók. A válasz persze ott van a kérdésben, ez a Rory már egy egészen más karakter.

katicaboglarka 2008.08.28. 00:30:27

jaj, jaj,Loganes részek :( Logant és Cristophert együtt kellene fellőni a Holdra. Deanért nem akkora kár, de ez a gazdag suttyó srác mindennél rosszabb. Miközben ezeket a részeket néztem egyfolytában az vártam, hogy jöjjön már Jess és rabolja el Roryt örökre (de azért ne egy másik sorozatba), meg nyomja be a fejét a hideg víz alá, hogy észhez térjen már. Hát ez nem történt meg :(
Viszont a legvégére Rory újra Rory lesz, ez tetszett.

2008.08.28. 10:00:14

Nem tudom, én a kezdeti "nem szeretem Logan" után kimondottan megkedveltem a pasit.
Ezekben az első részeiben persze még az a tipikus gazdag pasi, aki azt sem tudja, mit tegyen jó dolgában volt, de nálam bizony átfordult a dolog, mire Rory közmunkájára sor került, és mindenki mindenért őt okolta. Holott szerintem max. megmutatta az agyonsztárolt, elkényeztetett kis cincérnek, hogy lehet másképpen is élni, sőt, lehet ÉLNI is.
Hogy Rory "vagány" volt, mert leugrott? Dehát Logan miatt ugrott, nélküle még ebben sem lett volna része, hiszen fo..tt végig, meg legszívesebben ki sem tette volna a lábát a koleszból.
Plusz, Logant akkor kezdtem el kedvelni, amikor (nekem legalábbis) az kandikált ki a vagány, semmivel nem törődő kép alól, hogy egyszerűen csak halálra unja a gazdag apuci "nekimindentszabad" gyerekének szerepét...

Savafan 2008.08.28. 11:11:24

én sem kedveltem még az elején logant. de aztán valahol félúton ez megváltozott és most már semmi gondom vele. sokat változott ő is.

de nálam ebben a részben volt a számomra minden idők legjobb GG jelenet harmadik dobogósa. a richard-luke golfjátszma és a hozzá kapcsolódó telefonbeszélgetés:))
zseniális rész, annyira ott van. amikor felsorolja, hogy alig pár lyuk alatt egy egész franchise hálózatot hoztak össze és neki foglama sincs mi is az. és minek neki az ilyen, de lorelai ennyit is megér (többet is szerintem)

christophert én is fellőném, dugóval együtt a világűrbe!!! két annyira unszimpatikus figura. luke-nak van egy filmje ahol egy fociedző apukát alakít és ott is szimpi. itt pedig zseniális, ahogy elviseli más hülyeségait. mondjuk elég elmeháborodott családdal áldotta meg az úr:))

2008.08.28. 13:04:59

Christopher nekem olyan semmilyen, bár, most, hogy együtt voltak, néha akadtak normális pillanatai.
Dugót viszont megkedveltem, amikor kiderültek az agymenései, sőt, nem kideürltek, hanem ő maga vallotta be őket úgy, hogy látszott, tudja, hogy hülye ;-))) (pl. hogy nem alszik egy ágyban az aktuális nőjével)
Mondjuk, a kinézete elég gáz, de, hát ez van...

Meg még annyit akartam, hogy Logan akkor kedzett szimpivé válni, amikor pont az 5.10-ben Emilyék elkezdik ajnározni, csak azért, mert onnan jött, ahonnan. Sőt, Lorelai meg pont ezért utálja!
Ha nem lett volna ez az ellenpont, akkor lehet nem is adtam volna neki több esélyt, de így muszáj volt ;-)))
És tegye fel a kezét, aki nem sajnálta meg, mikor Martha`s Vineyardon Valentin napkor érte jött az apja és kiabált vele...(nekem meg az volt az elméletem igazolásának csúcspontja, hogy EZ egy normális gyerek ;-)

candyperfumegirl 2008.08.28. 13:55:36

Egyrészt most már nem tudom, mennyire spoielrezünk meg mennyire nem, de tudom, hol jár a Viasat, midnenesetre szólok, hogy most én is spoileresen fogok reagálni az itt leírtakra. Biztos, ami biztos.


Nekem a Martha's Vineyardos rész (első évadban még Márta szőlőjének fordították, LMAO) egy abszolút mélypont. Nem érdekel, mi történik Logan és az apja között (kicsit sem hat meg ez a két karakter), abban az epizódban semmi nincs a helyén, az összes karakter karakteridegenül viselkedik (a Gilmore lányok spotolnak? WTF?), Luke önmarcangolása baromság, egy merő kínszenvedés nézni azt az epizódot. Nem tudom, hogy az volt-e konkrétan a cápaugrás, vagy már korábban megtörtént, de engem az az epizód döbbentett rá, hogy ez már régen egy másik sorozat.

És ha már Logan. Részemről nem a karakterrel van baj, az első évad Tristannel bebizonyította, hogy egy ilyen kaliberű karakter is elfér a sorozatban, azzal van baj, ahogy a sorozat és a többi karakter viszonyul hozzá. Ahogy ennek a postnak a végén is utaltam rá, semmi baj nem lett volna, ha a Logan szál Richard és Rory cselszövésével le is zárul, egy vicces és frappns megoldás lett volna, de ami ezek után jön, az teljesen ellentétes a sorozat korábbi stílusával. Mert a GG 1-2-3. évadjában Rory egy ilyen Logant simán elhajtott volna a vérbe, "ne is álmodj róla" -kategória lett volna. Lehetett volna röhögni azon, ahogy próbálkozik, de esélytelen lett volna, Rory és Lorelai meg jól kitárgyalták volna, mekkora egy idióta. Röviden összefoglalva, Logan, mint 4-5 részen át szereplő mellékszereplő működött volna, de az, ami lett belőle, amekkora hangsúlyt kapott, az elindította egy olyan lejtőn a sorozatot, amire nincs bocsánat. Chris már csak a jéghegy csúcsa.

Savafan 2008.08.28. 16:25:27

valszeg az írók is végiggondolták, hogy nem lehet Rory folyton egyedül vagy éppen házasságtörő. elöbb-utóbb kellett valaki mellé. szerintem. mert azért ő egy fiatal nem apácalánynak való:)
azon lehet vitatkozni, hogy ez az ember ki lehetett volna. jelentkező volt bőven.
ha minden igaz a viasaton már csak kb egy hétig megy a sorozat. utána elérkezünk a végéhez:(( én ezeket a részeket anno nem láttam, így most zárórész szűzként nézem végig a részeket. és kíváncsi vagyok az általatok említett uccsó 4-5 rész eligazigilmoresodására:)

candyperfumegirl 2008.08.28. 16:34:32

Csodát ne várj, de a 6. és a 7. évad nagyrészénél jobbak azok a részek, a sorozatzáró epizód pedig szerintem méltó befejezés.

2008.08.28. 17:04:29

A spoilerhez:

Mivel magam most nézem először a GG-t, még hozzá Viasat tempóban ezért (persze magamból kiindulva), de nem hiszem, hogy itt bármit is spoilernek lehet tekinteni.
Aki rajongó volt eddig, már úgyis látta, aki nézi a Vián az is lassan a tök végén van már (velem együtt), aki meg egyik sem, az nem hinném, hogy rendszeresen olvassa a hogyvoltot egy sorozatról, vagy, ha mégis, akkor pont most, az ötödik évados hogyvoltok után (ami akkor már magában is spoiler) döben rá, hogy ő megnézi ezt dvd-n....
Ezen az alapon sehol nem lehetne mondjuk a Casablancáról beszélni, mert hátha valaki nem látta, és nem tudja, hogy nem lesz happy end a végén, én meg lelövöm...

De a tárgyra: én továbbra sem értek egyet, már nem azzal, hogy a sorozat mélyrepülésbe kezdett a 6.-7. évadra, hanem, hogy Logan sorozat idegen lenne.
És -vessetek a mókusok elé- de nekem még a Martha`s Vineyard-os rész is tetszett. Nem mondom, hogy csúcspont volt, nem mondom, hogy koherens volt, de nekem pl. sokkal nagyobb zökkenő volt Rory és az anyja kibékülése (az összeveszés még elment, de AHOGY kibékültek...), meg ahogy Lorelai hirtelen Chrissel kezd kavarni.
És pl. Rory sokkal, de sokkal jobban idegesített egyetemista korában, mint ahogy Logan meg Chris meg Jason EGYÜTTESEN valaha is ;-))))
süti beállítások módosítása