Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 1x21 – Vakvágány

2008. augusztus 20. 13:00 - foxglove (törölt)

Ez az epizód úgy kezdődik, hogy Angel irtja a random démonokat a random elhagyatott épületben, amikor egyszer csak besétál egy napközis tanárnéninek öltözött vak nő, megöl egy embert, falhoz vágja párszor Angel-t, aztán eltűnik. Angel nagyokat nyel, gondolatban valószínűleg már azon tűnődik, hogy kéne ezt beadni a teamnek úgy, hogy lehetőleg ne röhögjék szanaszét magukat a sztorin. (Azzal semmi gond, ha egy nő elveri, feltéve, hogy szőke tizenéves bombázó az illető.)

Cordelia és Wesley nem is találják viccesnek a történetet. Egy eddig ismeretlen démonfajra gyanakodnak, valahol az egyszemű és a tizenkét szemű démonok között. Annál nagyobb a meglepetésük, amikor az adatbázisokból kiderül, hogy a nő nem démon, hanem halandó, akit több ízben letartóztatták már gyilkosság vádjával, de elítélni még sosem sikerült. Hogy is sikerülhetett volna, hiszen a Wolfram és Hart áll mögötte.

Ugrás a vak nő tárgyalására, ahol Lindsey éppen azt fejtegeti, hogy tekintettel a védence állapotára, még a feltételezése is nevetséges és sértő annak, hogy elkövette azokat a szörnyűségeket, amivel vádolják. Ha más nem is, Angel ezt egészen biztosan másképp gondolja, mert újfent bevágtat, és szabotálja a tárgyalást, hm, ismerős jelenet. Most egy napszemüveget vág a vádlotthoz a terem végéből, amit a nő röptében elkap, bizonyítva, hogy a fizikai képességei nagyon is rendben vannak.

Sajnos úgy tűnik, a bemutató az égvilágon senkit sem érdekelt, mert a vak nőt – Vanessát – felmentették a vádak alól. A Wolfram és Hartnál szolid ünneplés folyik. Lindsey a távolból figyeli az eseményeket, amíg a főnöke meg nem kéri, hogy csatlakozzon hozzájuk. Vanessa mintha a kelleténél élénkebben érdeklődne Lindsey iránt, abszolút nem is hibáztatom ezért. Lindsey outsiderkedése a főnökének is feltűnik, amit egy négyszemközti beszélgetés során szóvá is tesz neki. Finom modorban felhívja a figyelmét arra is, hogy bármennyire szimpatikusnak is találja, sokat hibázott az elmúlt évben. Ami azért kellemetlen, mert a Cégnél épp most döntenek arról, hogy ki számít értékes munkaerőnek, és ki nem. És aki láthatóan nem találja a helyét a Wolfram és Hartnál, az ne számítson sok jóra. Viszont, itt egy kiváló javítási lehetőség: Vanessa nemsokára megint akcióba lendül, és szükség lesz egy jól felépített védelemre – alapulhatna mondjuk a sanyarú, tragikus gyerekkoron. Ha már egyszer Vanessa úgyis gyerekeket fog megölni. Lindsey próbál jó képet vágni a dologhoz, de leragad a „gyerekek” szónál.

Így az évad végéhez közeledve, Angel rájön, hogy ő nagyon utálja a Wolfram és Hart-ot. Hogyan vegye fel a harcot a Gonosszal, ha azok a piszok, szemét ügyvédek mindenbe belerondítanak. Soha semmi nem változik, fakad ki Cordy és Wesley előtt, és ekkor Lindsey lép be az ajtón, hogy segítséget kérjen. Angeltől. Ki akar szállni. Bájos egyébként a magázódás kettejük között a magyar szinkronban, lesz ebből még tegeződés.

Angel és Lindsey kettesben maradnak az irodában. Angel rögtön tisztázza, hogy nem szívesen tartózkodik egy légtérben olyan valakivel, aki eladta a lelkét egy ötödik emeleti irodáért és egy céges autóért. Nos, valószínűleg ezért nincs sok barátja. Lindsey-nek ez érzékeny pontja lehetett, mert rögtön ecsetelni kezdi a saját sanyarú gyermekkorát, amikor Scarlett O’Hara módjára megfogadta, hogy soha, de soha nem fog többet szegénységben élni. Angel unatkozva ásítozik közben, még el is bóbiskol egy pillanatra. (De elnézést kér érte:)) Egyből hevesebb érdeklődést mutat, amikor Lindsey rátér a tárgyra: Vanessa. Gyerekek. Ebben sajnos ki is merülnek az információi. Az ügy aktái a Wolfram és Hart pincéjében vannak, „csak” ki kell hozni őket. Lindsey félti a bőrét: a Cégnek gondolatolvasói vannak. Ha visszamegy és rájönnek, hogy elárulta őket, meghal. Angel szerint ez nem lehet probléma. A terv szerint Lindsey elrejti bent a belépőkártyáját, hogy Angel be tudjon jutni az iratokhoz, persze, miután átgázolt a Pregot őrdémonon, és a vámpírérzékelős házi sámánokon. Valahol biztosan lemaradtam, mert az előbb még úgy volt, hogy Lindsey viszi el a balhét, nem Angel. Angel is sejti, hogy a tervvel vannak problémák, mert külsős segítséget is kér. Gunn-tól. A fiú csak akkor bólint rá, amikor meghallja a varázsszót: ez naagyon veszélyes lesz.

Másnap. Akció indul. Lindsey a terv szerint elrejti a kártyáját a megbeszélt helyen, aztán átmegy a biztonsági irodába, ahol idegesen hablatyol valamit az őrnek, és vár. Angel közben egy forrasztólámpával lyukat vág magának egy csatornában, átöltözik ügyvéd-jelmezbe, és vár. Gunn-on a sor, beállít az előcsarnokba, és egy fergeteges műbalhét csap, arra hivatkozva, hogy a W&H megsértette őt a jogaiban: „Valaki hívjon egy ügyvédet! Megvéditek a démonokat, a halottakat, de kérdem én, mi lesz így a feketékkel?!” Végezetül szabadon enged egy kis ajándékot, egy vámpírt az épületben. A vámpírérzékelős sámán egyből makogó hangon jelezni kezd, és persze ugyanebben a pillanatban Angel is bemászik a lyukon. Wesley praktikáinak köszönhetően a Pregot-démonnal elbánni már csak gyerekjáték ez után.

Angel összeszedi a fájlokat, és már éppen indulna vissza, amikor megakad a szeme az egyik relikvián. Egy szépen megművelt, ősinek tűnő hengeren, amiben tekercsek vannak. Annyira megbűvöli a vámpírt, hogy zsebre vágja azt is. A riasztó megszólal. Angel visszakommandózza magát az alagútba. Telefonon figyelmezteti Lindsey-t is, az ügyvéd viszont csapdába került. Mindenkit (Lilah-t és Lee-t is beleértve) egy terembe terelnek, ahol a Főnök várja őket, egy gondolatolvasó ikerpárral együtt.

Az ikrek tesznek egy kört mindenki előtt, aztán az eredményt megsutyorogják a Főnökkel. A Főnök kis beszédet mond arról, hogy mekkora csalódás ez neki, aztán lelöveti Lee-t. Úgy látszik, neki is volt takargatnivalója. Lindsey-t már így is hajszál választja el a szívinfarktustól, de a Főnök ismét beszélgetni akar vele, négyszemközt. Kiderül, hogy a Főnök nem hülye, mindenről tud, amit Lindsey a háta mögött ügyeskedett idáig. Szinte szóról szóra elismétli neki az előző beszédét a krízisről, a férfi helyéről a világban, aztán kijelenti, hogy tudja, mi a megoldás: Lindsey-nek pár nap szabadságra kell mennie. Wow, tetszik ez a munkahely. Lindsey viszont mindjárt sírva fakad.

Angel-t rohadtul nem érdekli, hogy Lindsey él-e még vagy sem. Két dolog foglalkoztatja: a tekercsek és Vanessa fájljai. Sajnos mindkettő kódolva van. Wesley szerint a tekercseket arámi nyelven írták, hozzá is lát egyből a fordításhoz, mert látja, hogy Angel-nek mennyire fontosak, bár ő maga sem tudja, hogy miért. Vanessa fájlainak kikódolásához pedig Willow nyújt segítséget, telefonon keresztül. Mi pedig gazdagabbak lehetünk pár random és teljesen irreveláns infóval Vanessával kapcsolatban: 21 éves korában vakult meg, a saját keze által. 5 éven keresztül tanult egy Nanjin nevű harcművészetet, aminek alapja az, hogy a világosság a szívvel, és a nem az elmével látható. A legújabb feladata, hogy elpusztítson három látnok (szintén vak) gyereket, mivel, ha ők együtt vannak, képesek „minden dolog legmélyére látni”. Lindsey is felbukkan, még mindig Lee vérével az arcán és a ruháján, és leszámítva azt, hogy eltitkolja a Főnökkel való beszélgetését, továbbra is tartja, hogy Angelék oldalán áll.

Ugrás, a háznál vagyunk, ahol a gyerekeket (egy ázsiai kislány, egy arab és egy fehér kisfiú, opálos szemekkel) őrzik. Vanessa előbb ér oda, épp csak annyival, hogy a gyerekek gondozóját megölje. Angel és Lindsey ebben a pillanatban érkeznek. Utóbbi könnyű prédának bizonyul, nem sok vizet zavar. Angel viszont egy mozog-nem mozog taktikával hamar véget vet a harcnak, saját botjával szúrja le a nőt. Lindsey biztonságba helyezi a gyerekeket.

Wesley ezalatt megfejtette a tekercsek nagy részét. A furcsa az, hogy Aberjian próféciáiban a látnok gyerekek mellett egy egész fejezet szól Angelről – a lélekkel megáldott vámpírról. Angel teljes közönnyel fogadja a hírt, mintha már régóta tudott volna erről.

Wolfram és Hart. Lindsey még egyszer szeretné bejelenteni a Főnöknek – Hollandnak, ez a neve -, hogy új életet kezd. Holland, ahelyett, hogy az újabb árulásért golyót röpíttetne a fejébe, ajnározni kezdi: „Amikor beléptél, a keresztnevemen szólítottál. Azelőtt sosem tudtál ilyet. Nem volt hozzá bátorságod. De megváltoztál. Kiálltál ellenünk és győztél”. Végül felajánl neki egy új, sokkal nagyobb hatalommal bíró munkakört, és a saját irodáját – ő is feljebb lép egy szinttel, és Lindsey lehetne az utódja. „Ha akarod, a tiéd. Ha nem, kisétálsz ajtón…” Azt hiszem, nem kérdés, hogy Keanu Reeves megkísértése volt a minta Az ördög ügyvédjéből. Nem mintha ez baj lenne, jó ez a jelenet nagyon. Lindsey-nek elég egy pillantást vetnie a panorámára, és dönt. Az ötödik emeleti iroda és a lelkiismeret már a múlté.

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása