Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Oz 1x06 - Egészségedre!

2008. augusztus 18. 16:00 - the black ball

A teljes börtönpopuláció 6%-a 55 évnél idősebb. Ez duplája a 10 évvel előtti adatoknak. Már öregnek mondjuk őket, mert a bűnöző életmód még 10 évet rájuk tesz. Viszont Ozban van rendes kaja, torna, kivizsgálás. Idebent még akár tovább is élhetsz, mint odakint. Ha addig nem vernek szét.” Ez a Kenny óriási faszkalap, megverte Rebadow-t a csomagjáért. Nathan doki szerint máshogy kéne bánni az idős rabokkal. Peter Marie egyetért, Oz a fiataloknak van, hogy jól elijesszék őket a bűnözéstől. Mukada szerint át kell alakítani az egyik cellablokkot idősek börtönévé. Közös tévézés, kártyázás, pépevés, bingó, macskaszag, szóval érted. McManus depressziózik, még a doki néni vigaszvacsoráját is elutasítja. Elgurult a Viagra? Később meg totál meghülyül, elkezdi fojtogatni Kenny-t, amiért az megszagoltatta az öklét Rebadow bácsival. Glynn este egy kis privát súlyzózáson próbál haverkodni Timmel, de az még mindig depresszív állat. Amúgy Devlin elutasította a tatabörtön ötletét. Ki nem látta előre?

Groves a gyengélkedőn dolgozik, szóval meglátogatja Bobot, aki el akar innen menni, mert fél a fiataloktól. Bezzeg az ő idejében! Ezért meg akar szökni Ozból. Majd Isten mutatja az utat. Ez az Isten jó arc lehet. Rebadow kioson a lépcsőházba. Lefelé azonban nem tud menni, mert két őr éppen ott pocsékolja az adót, úgyhogy irány felfelé. Azonban százévesen nem kéne lépcsőkön rohangálni; öregember nem gyorsvonat. Úgyhogy szépen legurul a Rebadow-dublőr. „Nagyszerű az emberi test. Sejtekből, neutronokból, vénákból meg ilyen baromságokból áll. Rengeteg apró dolog, ami elromolhat. Ahhoz képest, hogy mennyire pusztítjuk drogokkal, piával, zsíros kajával; szinte csoda, hogy még lélegzünk.

Miguel nagyfaterja átment ógörög csövesbe, és meggyőzően hajtogatja, hogy hájájájájáj. Azt hiszi, hogy Havannában van. A doki néni megállapítja nála az Alzheimert. Mukada már játssza is a katolikus papot: összehívja a két ifjabb Alvarezt, és közli a dolgokat. Aztán mindenki meghatódik az öreg betegágyánál. Peter Marie szerint szabadon kéne engedi. Glynn hallani sem akar róla. De hát öreg, meg azt sem tudja, hol van, vagy miért van itt. Glynn szerint ha nem is tudja, hogy börtönben, akkor már eleve szabad, nem? Touché!

Legalább egészséges vagy. Nem rühelled, amikor ezt mondják neked? Elvesztetted az állásod, a feleséged, ráadásul börtönben vagy. Erre jön pár faszkalap, és azt mondja, hogy legalább egészséges vagy. Mintha ettől jobban éreznéd magad. Mi van, ha pár drogdíler szét akarja lyuggatni a valagad? Legalább nincs tumorod?” Groves-nak fáj a foga. De fél a fogorvostól. A fogorvos meg fél tőle. Egy kis Benny Hilles huzavona után kikerül az a fog. Groves büszkélkedik vele Scott Rossnál, hogy ez a fog rágódott az anyján. Ross szerint eladhatná. Odakint egy csomóan gyűjtenek bűnöző dolgokat. Groves benn van. Sőt ha jó árat kapnak, van még belőle 30. És most, Hölgyek és Urak, következzen az Oz-revü Tóbiással!

Ezek után Peter Marie is megérti, miért drogozik Beecher. Áldozatként tekint magára, úgyhogy jobb lesz emlékeztetni, hogy nem csak ő itt az áldozat, hanem a kislány is, akit motorháztető-dísznek használt. Így Tóbiás szembekerül a lány anyjával. Az anya megnyugtatóan kezd: a férje azért nem jött el, mert félt, hogy kitapossa hősünk beleit. Aztán megmutat egy képet a lányáról. Tóbiás rossz kutyaként lehajtja a fejét. Aztán az anya folytatja. Azért jött, hogy lássa az arcát, és elmondja, mennyire hiányzik a lánya. Aztán ideges lesz, elküldi Tóbiás a picsába, és reméli, hogy itt fog megdögleni. Később beszélgetünk Peter Marie-vel. Tóbiás utálja magát azért, amit tett a kislánnyal. Régebben is utálta magát, ezért kezdett el inni. De most elég. Többet nem akarja utálni magát. Aztán drámai mozdulattal szétnyomja a kezén Schillinger rúzsát.

Később a gazdi először lebassza, mert be volt lőve, amikor előadta csodás énekét. De megbocsát. Azért persze nem marad el a büntetés, kap egy pólót, rajta a déliek zászlójával. Mindenki tanulta anno történelemből, hogy ezért egy feka bizony fogkefével kiherélheti Tóbiást. Vern bá még mindig egy geci. Beecher a pólót eltakarva elrohan O’Reily-hoz segítségért, és kap helyette drogot. És most jön a jelenet, ami megkezdi a sokáig tartó Beecher-Schillinger háborút. Tóbiás belőve visszaindul a dobozába, ahol Vern és Scott Ross vihorásznak. Felkap egy közeli széket, és BANG!!! Belebassza az üvegkalitkába, az üveg meg belefúródik Schillinger szemébe. HELL YEAH! A fekák Beecher nevét kántálják, a muszlimok meg sorfalat állnak Said körül, bár fingom sincs, minek. Schillingert elszállítják, Tóbiást meg lekötözik a lyukban.

Gyakran mondják, hogy valakinek összetörték a szívet. Hülyeség! A szív egy izom, hogy a francba lehetne összetörni?” Schibetta sétál egyet O’Reily-val. Közli, hogy a konyha jól működött Dino alatt, Joey alatt és Markstrom alatt is. De Adebisi szétcsesz mindent. Mindenki lopott, de ő túl sokat. Mivel az írünk remekült keverte a paklit, Nino őt teszi meg a konyha főnökének. Adebisi érzéseit bántja a digó döntése, úgyhogy szépen sztrájkot vezet be. O’Reily megint eszméletlenül jól improvizál, itt lett a kedvenc karakterem. Közli Adebisivel, hogy Nino azért cserélte le, hogy amíg ők ketten civakodnak, övé maradjon a hatalom. O’Reily összetör egy üveget, és konzervdobozzal elkezdi morzsolni. Felajánlja, hogy legyenek társak, elvégre mindketten ugyanazt akarják: Nino drog bizniszét. Amíg azt hiszi, hogy ők ellenségek, addig nem figyel, és így megölhetik. Mivel? A morzsolt üveggel. Finomra aprítják, és beleteszik a kajájába. Nem érzi meg, de idővel felvágja belülről. Új szövetség születik.

Jackson Vahue érkezik Em City-be. Odakint híres kosaras volt, amíg meg nem vert egy nőt az utcán. Augusztus nagy rajongója, úgyhogy ő akar lenni a segítője. De Vahue magasról leszarja. A tehetségével kijutott a gettóból, alkalmazkodott a pénzes élethez, amit a kosárlabdával ért el. Szerencsés volt. De hogy a fenébe alkalmazkodjon itt, ahol az egyetlen dolog, amihez ért, szart sem ér? Hát igen. Ablakmosás lesz a melója, de baszik csinálni. Órákra kell járnia, de baszik figyelni. Aztán találkozik Saiddal, aki közli, hogy sok gyerek példaképe, és ez felelősséggel jár. De Vahue kurvára nem akart példakép lenni, és most már kezd elege lenni itt mindenkiből, úgyhogy beszív. Mivel Augusztus hősként tekint rá, egye-fene egy körbe ő is beszáll, hogy a nagy sztárral lógjon. Ennyit a két évnyi tisztaságról. Foglalkozzunk még egy kicsit Saiddal. Még mindig faszagyerek, és nem szedi a gyógyszereit. Ráadásul segítője lesz egy Huseni Mershaw nevű fickónak. Ez is muszlim, vagy olyasmi, megvert egy zsidót az utcán, mert az lelőtte egy haverját. Kösz a sztorit, de Said szerint inkább imádkozzunk. Huseni szerint többet is tehetnénk az imánál.

A kajáldában Zahir Arif olvas hangosan a Koránból. Ő csak később kerül előtérbe, nem kell vele foglalkozni. Scott Ross beszól, hogy fogja már be a pofáját. Ez a sok baromság kikészíti. Erre Huseni felpattan, mint a kábszerbolha, de Said még időben cselekszik. Said és Huseni elképzelése kissé más a Szent Háborúról. Utóbbi megkérdi az előbbitől, hogy a gettóból jött-e. Said közli, hogy igen, ott született, de kijutott, bejárta a világot, tanulmányozta a nagy vallásokat. Huseni szerint olyan régóta van imámi magaslatokban, hogy elfelejtette, honnan is jött. Talán őt küldte Allah, hogy emlékeztesse. Másnap Said szívinfarktust kap, mert barom volt, és nem szedte a tablettákat. Segítséget kér Husenitől, de szerinte ez Allah akarata, úgyhogy otthagyja a francba megdögölni. „Test, szellem, test, szellem. Együtt kell működniük, vagy sehogy sem fognak. Vigyáznod kell rájuk. Szeretned kell a tested. A legtöbben gyűlölik. Szükséged van az elmédre, hogy szerethesd a tested. Mert csak ez van neked, ez a mindened. Alkut is köthetünk: én szeretni fogom a tested, ha te is fogod az enyémet.

Címkék: oz
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. Norbert 2008.08.19. 13:09:32

Na mi az, meg semmi hozzaszolas? :(

Ugye senki nem gondolta, hogy Beecher a teljes sorozatra alazatos csicska marad? :) Szerintem istenigazabol a kovetkezo epizod vege inditja el azt a bizonyos haborut.

the black ball 2008.08.19. 14:49:45

Áh, a következő rész vége az csak a törlesztés. :] Azon a jeleneten lepődtem meg először úgy igazán a sorozatban.

T. Norbert 2008.08.19. 17:47:43

A kovetkezo resz emlekezetes. Van benne par dolog, amire felkaptam a fejemet, hogy meg merik lepni a keszitok.

T. Norbert 2008.08.23. 18:51:54

Mikor jon a kovetkezo blog?

the black ball 2008.08.23. 20:14:44

Hétfőnként lesznek. Vinném tovább heti kettőben is, de nincs rá elég energiám.
süti beállítások módosítása