Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hősök 2x09 - Tanulságos történetek

2008. augusztus 07. 14:00 - sixx

A Bennet-házban pakolás van, hiszen Klermackó köcsögsége miatt most megint lehet költözni, de persze a Lázadó És Meg Nem Értett Tinilánynak van a legnagyobb pofája, és csírlídör ruciban parádézik fel s alá, nem megyek én innen sehová, bekaphatod fater, mondja. Ilyen esetekre találták ki az ún. makarenkói pofont, csak annak idején a traktorra kellett felzavarni a renitens Natasát. Klermackó továbbra is szájal, fater, elraboltad Vesztet, amikor még csak ILYEN kicsi volt, micsoda geciember vagy te! A SZE próbál észérvekkel élni, ha esetleg nem rendeztek cirkuszi mutatványt a kis repülő haveroddal, akkor most nyugalom lenne, de nem, neked nincs eszed, te kis gyökér. Klermackó balra el. Japán, Hiro a fater temetésén. Andóval azon polemizálnak, hogy ha visszamegy az időben, akkor megmentheti az öreget, vagy ha azt nem, akkor legalább megtudja, ki nyírta ki. Így is lesz, a tetőn landol, ahol PetrelliMuter az apjával dumcsizik.

Parkman nyomozó és Molly boldog családi életet élnek, és a szenior híró csapatról dumálnak. Molly felajánlja, hogy segít Mattnek megtalálni a hiányzó nyuggerhírókat, de az nem kér belőle, légy inkább gyerek, mondja, majd rájön, hogy tudja befolyásolni az embereket, Molly is megeszi a zabkását menten, ahogy agyban rászól. A szétvert orrú Mohi és Bob, a Cég aranycsinálója megérkezik a Bennet-család lakhelyére, azzal a felkiáltással, hogy ad egy: kell nekünk a sebezhetetlen csírlídör és ad kettő: az apját fejbe kell lőni egy pisztollyal (lásd még: Izsák összes, 2007). Mohi idealizmusa idegesítő, Elle fürdőruhája látványos, merthogy ő is itt mulat, kell egy hóhér is a csapatba (Mohi mondta róla, nem én). Klermackó próbálja rendbetenni a dolgokat Veszttel, valaki közben elmagyarázhatná, mi a faszért jár ez a rövidlábú csaj miniszoknyában és csírlídör ruhában állandóan? Klermackó elmondja, hogy bizony a család költözik, de ő nem, mert a Veszt szája fölötti anyajegy annyira vonzó, hogy nem tud kikerülni a bűvköréből.

Parkman az FBI-tól akar infókat szerezni a nyuggerhírókról de a Fafejű Főnök nem örül neki, persze csak addig, míg Matt bele nem mászik az agyába, és rá nem veszi, hogy adjon neki 24 órát. Mehet beszélni PetrelliMuterrel. A SZE otthon megleli Veszt gyerekkori fotóját és bevallja a nejének, hogy igen, elrabolta a kölyköt, de csak a világot akarta megmenteni, blabla. Aztán vesz egy nagy levegőt, és megmutatja a nőnek, hogy Mohi hogy fogja lelőni, de ez sem elég ahhoz hogy az megbocsásson neki. A SZE felhívja Mohit (nem tudván, hogy az méterekre van csak tőle) és megkéri, hogy Molly segítségével kerítse meg neki Vesztet. Mohinak menten ötlete támad, mondja Bobnak, hogy csalják el a SZE-t egy kies helyre és így jobb lesz, mint mondjuk a város közepén rohangálni egy láthatóan pszichopata és kezéből villámokat szóró szőkecsajjal. Kicsit vitáznak a dolgon, de csak a mi kedvünkért, hiszen Mohi tervét valósítják meg úgyis.

Hiro hallgatja a fatert a múltban, és végignézi, ahogy PetrelliMuter pofonvágja, mert az öreg beszól. Utána a nő sértetten távozik, így Hiro előbújhat, és elmesélheti a kis kalandot Japán múltjában. Előtte azonban menni kell, mert jön a gyilkos, de nem, HiroFater nem akarja bolygatni az idővonalat, meg azt sem szeretné, ha a fia Istent játszana, így kösz, Hiro fiam, de ne ments meg engem. Elteleportálnak megnézni a fater sírját. A SZE elindul Klermackó iskolájába, de csak a bejárati ajtóig jut el, mert Veszt Stukaként csap le rá, csak nem bombát szór a szájából, hanem káromkodik, és elviszi magával gyermekkori megrontóját. Aztán jó magasra felrepül vele, és Klermackóról érdeklődik. Miután megkapja a választ (Klermackó ártatlan), leszállnak - ez a hibás döntés, mert a SZE menten lebirkózza a földre, és közli vele, hogy kurvaisten, ne viccelj velem még egyszer, mert letépem a tököd.

Mohi ebben a pillanatban buktatja le saját magát, mert rátelefonál a SZE-re, hogy helló, megvan Veszt, Molly beazonosította az utcasarkot, ahol héderezik. Na ja, kár, hogy kicsivel arrébb a SZE éppen az említett nyikhajjal birkózik a fűben kissé pajkosabban, mint azt normálisnak tartjuk. A SZE komolyra fordítja a szót: eredj fiam, Veszt, és mentsd meg a csírlídört, aki eközben mit sem sejtve készül az esti csírlídör világbajnokságra vagy mire. Bob érkezik, és beszélni akar a lyánnyal, na erre kiváncsi vagyok. Valami iskolai felügyelőnek adja ki magát, és Ms. Bennet néven emlegeti Klermackót, bazmeg ezek annyira amatőrök, hogy hihetetlen, menjen inkébb aranyat csinálni. Klermackó elszalad, Mohi és Elle odakint egy kocsiban folytat kényelmetlen beszélgetést, hány embert nyírtál ki, te szőkecsaj, kérdezi Mohi, fasz közöd van hozzá? Kellemes.

Mohi annyit elér, hogy egyedül beszélgethessen a SZE-vel mielőtt azt megvillanyozná a csaj, ennek pedig azért lehet örülni, mert kurvajó képregényes beállítást kapunk, lásd kép. Mohi elmondja a SZE-nek, hogy nekik csak Klermackó vére kell, ettől a fater természetesen kiakad, Mohinder meg fegyvert ránt, ajaj. Klermackó otthon, kiabál, jajistenem, menni kell, költözzünk, mostazonnal, jajajajaj, kurvélet kislányom, EDDIG MIÉRT NEM GONDOLKODTÁL? Meglátja Izsák képeit is a SZE gépén, de mire ezt feldolgozná, megjön Bob egy fegyverrel, és fenyegetni kezdi. Sok sikert, öcsém, ezt ugyan lőheted. Mohi elviszi a SZE-t valahová, ahol már Elle várja, a szőke veszedelem. Régi ismerősök ezek ketten, bár a SZE nem örül annyira a találkozásnak, mint a csaj. Ebben a pillanatban megérkezik Veszt, felkapja a csajt és egy kocsira hajítja, Mohi megpróbálja lelőni a SZE-t, de ehelyett megint orrbavágják, mert egy PÖCS. A SZE majdnem kinyírja Moht, de Veszt észhez téríti.

Otthon anyu megkötözve, Klermackó Bob fogságában, de sebaj, Veszt már hozza is Elle-t, akit megkötöznek, majd levizeznek, hogy ne áramozzon - mert akkor saját magát is megrázza. A SZE nem hülye, és nekilát elmesélni az ideges szőkelánynak, hogy a faterja, Bob volt az, aki kislánykorában addig kísérletezett rajta, hogy meggárgyult, és lett belőle egy szociopata gyilkos. Kedves ember ez a Bob, ha minden nyuggerhíró ilyen, akkor hajrá Adam Monroe. A SZE felhívja Bobot, és megbeszélnek egy túszcserét, kölcsönösen megfenyegetve egymás lányát. Bob nem vesztegeti az időt, és vért vesz Klermackótól, akinek a sebe azonnal nem gyógyul be, ezek szerint ez ilyen fakultatív regenerációs képesség. Vicc. Hiro közben a muterja temetésére viszi vissza a fatert, hogy megmutassa, micsoda fájdalom elveszíteni valakit. Találkozik gyermekkori önmagával, zsivány.

HiroFater kívánsága teljesül, a fia visszaviszi a tetőre a múltba, higy meghalhasson Adam Monroe által, de Hiro annyit csak csal, hogy lelassítja az időt a gyilkosság előtti pillanatban, így meglátja a killer arcát, és kiakad. Parkman elmegy PetrellMuterhez, aki agyban váalszolgat neki, hogy ne mássz bele a fejembe bazmeg, mert szíjjelszedlek. Parkman erre elkezdi istenigazából befolyásolni a nyugdíjas asszonyt, ki gyilkolt? Adam Monroe. Mi van vele? Nagyon öreg. Mi? 400 éves. Nabazmeg, ne már! De már, állandóan regenerálódik, és ez az agyára ment neki. Mit akar? Kinyírni a nyuggerhírókat. Ki ez a nő a képen? Nem mondom meg. De megmondod. De nem mondom. De megmondod, már vérzik is az orrod.

Ugrunk a SZE-re, jön a túszcsere, ami nem fog simán menni. A SZE közli Veszttel (Elle füle hallatára), hogy amint megvan Klermackó, irány az ég, az adjon neked mindent (szevasz Laci), mindegy mi történik. Bob elengedi Klermackót, a SZE Elle-t, mindenkit megölel a saját apja, Veszt elrepül Klermackóval, de Elle kiszabadítja a kezét, és levillámozza a repülő kölyköt menet közben. Nyugi, Klermackó alulra kerül, nem lesz semmi baja senkinek. Elle agya ledobja az ékszíjat, de a SZE gyorsabb és vállon lövi, majd elindul Bob irányába, hogy kinyírja. Mohi ekkor előveszi a fegyverét, és szemenlövi a SZE-t, pont úgy, ahogy azt Izsák megjósolta. Mohinder, legalébb akkora paraszt vagy, mint Linkoln a Szökésben. Klermackó és Veszt elrepül, irány haza, elmondani a rossz hírt a muternak. Sírunk mindjárt, leginkább a színészi játék miatt.

Hiro temeti az apját továbbra is, közben japánul hablatyol, mi meg montázst láthatunk a síró Bennet-családról, a lelkiismeretfurdalással terhelt Mohiról, az apjára kissé ideges Elle-ről, a Victoria Pratt nevet nagy nehezen megszerző Parkmanről, no meg a SZE-ről, akibe infúzió jelleggel beadták Klermackó vérét, így faszán feltámad. Jövő héten nem ússzuk meg Nikit és Madzsát sem, Isten irgalmazzon az agysejteknek.

Címkék: hősök
31 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.08.07. 14:12:12

Már-már azt hittem, hogy Parkmann elkéri a főnökétől annak meccsjegyét, és szolgálati kocsiját is, majd beszalad az Operettbe elénekelni a Csárdáskirálynőt :-D Tiszta Mézgagéza!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.08.07. 14:24:22

Nagyon sajáltam volna, ha ki(ny)írják Miszter Benetet :-( A legjobb karakter az egész sorozatban :-)
Na ugye megmondtam, hogy Kler az a szőke, aki SZE meggyilkolásának hátterében áll. (Mármint az izsák képén) :-D

magdus_1983 2008.08.07. 14:33:30

már alig vártam a hogyvoltot, lemaradtam a tegnapi részről
"Izsák összes, 2007" ez a kedvencem :D
Miért kell az íróknak Mohiból egy ilyen szerencsétlenséget csinálni? Az első évadban még jófej volt, meg kis helyes, aranyos. Most meg egy idióta, és mintha agyilag is fokozatosan leépülne :( és néha olyan bután néz, hogy közelíti a Mádzsa szintet

Carnivora (törölt) 2008.08.07. 14:38:05

Ez a leírás jobb, mint a sorozat basszus :D

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.08.07. 14:55:01

jó hogy volt, jó hogyvolt.

rég láttuk szájlert és a mozgásutánzó csajszit, de most pítör és meg skizoniki is kimaradt

mongyő (törölt) 2008.08.07. 15:19:28

Az áramkezű bukszát megraknám.
Oké, jöhet a ponpomos jány is

Llew 2008.08.07. 15:27:40

Fasza rész volt. Parkman végre használja az eszét és tükös gyerek lett ettől a jedi trükközéstől. Azért Izsák igazán festhette volna úgy az a k..va képet, hogy SZE lövi fejbe Mohindert, mert igazán ráférne. Elle elég pszichopata egy csaj, de remélem fatert is lesokkolózza majd. Az az ötlet nem tetszik, hogy ha van egy vérbankja valakinek Klermackó/Adam vérével akkor halhatatlan. Ellenek miért kellet addig vérni a villámozással míg lekerült róla a bilincs/kötél? Akkor már nem volt vízben.

sélli_ 2008.08.07. 16:10:53

LOL :)) Zsír a hv! Köszi!

Kopasz Szuzukis 2008.08.07. 16:56:10

Namármost. Nem azért, hogy reklamáljak, de a múlt héten nem vót hogyvót! Így nemtom, hogy hogyvót a 2x08-ban.
Gríííz.

#Nicole# 2008.08.07. 17:33:50

"Jövő héten nem ússzuk meg Nikit és Madzsát sem, Isten irgalmazzon az agysejteknek." Ajjaj, akkor bekészítem az alprazolam tartalmú tablettácskáimat...
De klassz, bárki meghal, kap egy kis vérecskét klermacitól és jobb mint új korában? Ilyen alapon akkor Díelt miért kellett eltemetni? És ki adta be az SZE-nek? Bob vagy Mohi? Mondjuk a drágajótétlélek Mohiból símán kinézem: kemény vagyok, bumm a fejbe, majd megsajnálom és feltámasztom. Ejj, de korrekt csávó!

sophie. 2008.08.07. 17:47:43

a legviccesebb akkoris az volt amikor az SZE elkezdett barátkozni Westtel, hogy "milyenkocsid van" "he?" "oké, tudom hogy repülsz, de minden tinédzsernek van kocsija" blabla... bakker, és ezt vigyorogva úgy, hogy közben túsz a lányuk/csajuk ill. 50%uk fejbe lesz lőve :S :S nooormális?? :P

Thomas Dantes 2008.08.07. 17:54:19

Az a Mohi...mindek van benne egyáltalán? Nincs is képeségge..vagy az a képeségge hogy egyre hülyébb?

Vince Larkin 2008.08.07. 18:57:05

a francba, lemaradtam a tegnapi részről, rothadjon le a csigás kettes...de a hv megint kárpótol! Külön respect a Tanksapda dal és a Lukács köszöntő hv-ba ágyazásáért! :-)

csab2 2008.08.07. 20:12:15

Szerintem meg a legviccesebb az volt, amikor Mohi és Elle találkoztak, és a kiscsaj megkérdezi Mohit: "Neked mi a szuperképességed? Boxzsák vagy?" :))

Mohi pedig már az első évadban is egy pöcs volt, egy teljesen felesleges karakter.

Végre beindult az évad! Mostmár megint várom a részeket. Kár, hogy mindjárt vége!

kla 2008.08.07. 20:26:44

Hát, valahogy még mindig nem az igazi, Hősök-színvonalhoz képest is. Amúgy meg röhej, hogy a két nagy ellenfélnek és a két legerősebb hősnek (Peter és Sylar) eddig rohadtul semmi köze nem volt a történethez. (Ok, Peternek az utolsó két részben) Két rész van hátra az évadból, basszus. (Jó, tudom, sztrájk)

sélli_ 2008.08.07. 20:44:58

kla, ez az évad EDDIG méyrepülés az eslőhöz képest. Ha nem lenne Mr. Sark már rég abbahagytam volna. Madzsa, Nikki, haggyatok már. Remélem a harmadik etap kissé felpöreti a az állóvizet mert ez igy..na! :)))

kla 2008.08.07. 21:25:25

Persze, csak a közepén volt egy kis fellendülés, de ez megint nagyon gyenge. Ráadásul még minidg nincs fősztori gyakorlatilag, csak annyi, hogy Mohi és Bennett kavarnak a cég körül. Adam gyilkolhatja az öregeket, de értük nem kár. A vírus meg úgy tűnik, hogy nem okoz már kárt. Gondolom fog, de nincs szó róla.

A 3. évad ígéretes lehet (ehhez képest), meglátjuk mi sük ki belőle. Legalább abban is lennek jó vendégszereplők. (Weevil rulez, Marlo méginkább.)

sélli_ 2008.08.07. 21:38:45

Örülök, hogy nem csak én látom ennyire negativan a második etapot. Mééééélyreülés a köbön.
MÉG_TÖBB _MR:SARKOT :)))

vorti 2008.08.07. 23:26:09

Alig nézem a Hősöket, csak olykor-olykor egy-egy részt, ha jónak ígérgezik. A tegnapit is megnéztem, és milyen szerencsém volt: se Madzsa, se Niki, se Néten! :D Sajna klermackó bennevolt, a többieket nagyjából bírom, csak az IQ-juk hagy maga után kívánnivalót... :D

Victoria Pratt megtalálása nem nagy szám: www.imdb.com/name/nm0695560/
:D:D:D:D

És igen, még a pár megnézett részből is nyilvánvaló, hogy az első évad ehhez képest maga volt a gyönyör! ;)

vorti 2008.08.07. 23:26:44

De a hogyvoltot mostanában mindig olvasom, mert állati jó! ;D

Kopasz Szuzukis 2008.08.07. 23:56:50

sixx: bocsika, de nekem a hogyvolt-szájt nem listázta ki a 2x08-at. Már olvasom :-)

wino 2008.08.08. 11:18:40

ezen a hogyvóton én is beszartam. most igazán kiettt magáért sixx(persze máskor is jó, de most nagyon jó lett). köszi köszi köszi

Llew 2008.08.08. 11:24:45

Már csak két rész? A fenébe. Tudtam, hogy rövidebb, de azt nem, hogy ennyire. Egyébként tényleg elég gyönge az évad. Azért elfér. Hogyvolttal együtt meg sokkal jobb. Parkman főnökének diszkós poénja azért ott volt rendesen.

0Hanga 2008.08.08. 16:47:32

Elle -nek a piros pont Boxzsákos beszólásáért. :)
Figyeltétek a Muhi orrán a tapaszt változó széleségű volt.

enzo23 2008.08.11. 10:39:27

Ez jó rész volt, hogyvolt szintúgy.
Kicsit kevés szál volt, de nem is baj.
Monica, Sylar már régen volt, én a Mádzsás szálon azt várom, hogy
1.mikor lesz Sylarrel ütközet:)
2.Ha addig meg nem halnak, milyen fejet fognak vágni a tesók mikor megtudják hogy Senior Suresh már rég meghalt. :D
Jó dumák voltak benne, Elle osztja a poénokat ("Megtarthatom?","Boxzsák vagy?") na meg igen, a "Diszkóztak?" azon szakadtam...
De azért az nagyon gagyi volt, hogy a SZE Elle füle hallatára mondta Westnek hogy repüljön fel..nemám fülbesúgás,áááá...
Amúgy évad előtt azt lehetett olvasni, hogy a Bobot jászó színész 6 részes vendégszerepet kap...és már a 2.01ben is volt...szóval nem tudom...
Persze mikor lenne aug.20 ha nem az utsó rész előtt?
Most aug.27-től (2x11) ki kell bírnom szept.7-ig (Lost folytatás AXN, bár már láttam), hacsak nem adja le az RTL a Lost Se3at újra...
aztán meg szeptemberben TSCC,ÚjHeroes,Fringe...yeah:)
Mohinder egy gyökér, ezt még én se gondoltam volna, hogy hogyan jut el addig, hogy lelövi Bennetet.
A vége ütött, ki a franc éleszti fel SZE-t? erre kíváncsi vagyok..
ja és új szemüveget kell vennie, de kár.
Hát nem azért, de eddigis 99% volt, hogy 1.Elle Bob lánya, speciel 2x05 végén már ki lehetett találni
2.Adam ölte meg Kaitot (Hiro arca nagy volt xD)
Az meg szerintem hülyeség, hogy akinek eddig nem vot képessége, azokét felfedik/adnak neki. Na jó, szerintem Kaitoét már nem tudjuk meg, Angeláét lehet.
Ja és jó volt látni ilyen régen látott embereket (Heidi-Nathan felesége, még előző részben, vagy Kimiko, Hiro csajtesója, akibe Ando bele van zúgva:))
Ja és Parkman szintet lépett, yeah, így tovább...
hát kb ennyit

gyurmalány 2008.08.11. 13:40:43

messze ez volt a legjobb rész eddig ebben az évadban.
mohindert illetően indítanék egy szavazást, hogy írják már ki a pitsába.

amúgy elle úgy lánya bobnak, mint clairmackó bennettnek, ugye?

annyira jó beállítások voltak ebben a részben, hogy netovább.

Annika 2008.08.11. 20:08:35

Mondjátok már meg, hogy kik a rosszak? A cég vagy a szemüveges ember képviseli a jó oldalt? Nem tudom eldönteni...

2008.08.13. 10:10:17

CSak tegnap láttam a részt a szabim miatt, de nagyon nem értem, hogy minek kell a társaságnak ennyire Klermac vére, ha évekig náluk volt Kensei (öngyógyító), sőt, hetekig Peter is, és mindkettőjüktől vödör számra vehették volna le a vért??? Peternél ráadásul már a vírusról is tuti,hogy tudtak, de nehogy már korábban nem jöttek rá arra, hogy egy kis vérátömlesztés belőlük még a halottat is feltámasztja, ezért érdemes belőle spájzolni...
A másik meg maga a vérátömlesztés: ha valaki kap ebből a vérből, akkor az vajon hogy működik? Egyrészt a vércsoport smafu, gondolom, csak maga a vér számít, de MEDDIG és MIT gyógyít pontosan? Innentől Nathan meg SZE sem vághatja meg soha magát borotválkozáskor vagy csak a vér megkapása utáni pár napon nő vissza nem cak a szemük, hanem a levágott körmük is?

Ja, és Parkmann új képessége a legtutibb, a tököm sem érti, miért nem használja tényleg valami komoly dologra. Még, hogy megenni a reggelit, meg rendes kislánynak lenni, vagy 24 óra a nyomozáshoz. Miért nem tör világuralomra, közben fekteti meg az összes bigét?
Amúgy az s1-ben annak a csajszinak, akit Sylar kinyírt, nem ugyanilyen rábeszélő képessége volt (cask gondolatolvasás nélkül)?

Llew 2008.08.13. 11:58:15

A vérvétel kérdése egy újabb lyuk a történet szövetén. Szerintem SZE ettől nem lett Kensei 2. Csak kinőtt a szeme oszt csókolom, maradt hétköznapi ember.
Parkmantől már az is csoda, hogy ennyire merte használni az új képességét. Ne várj tőle hirtelen túl sokat. Eden képessége lényegében tényleg uaez csak hangosan működött.
süti beállítások módosítása