Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Babylon 5 1x04 - A fertőzés

2008. július 31. 15:00 - k.g. (törölt)

Érdekesség, hogy ezt a részt írták meg és készítették el először, viszont nem a csatorna (a’la Firefly), hanem a készítő (a’la Dollhouse) cserélte meg az adásba kerülés sorrendjét. A fő konfliktust ezúttal Dr. Vance Hendricks (nem, az NCIS-fanoknak nem a szeme káprázik, tényleg David McCallum az), Franklin doktor korábbi mentora hozza magával néhány titokzatos organikus tárgy képében, amelyeket nemrég talált az Ikkara-7-en.

Ezeknek egyébként elvileg éppen a 48 órás karanténban lenne a helyük, de dr. Hendricks segédje, Nelson megöli a vámbiztost – akinek a halálát Franklin természetes eredetű szívrohamnak diagnosztizálja, a múltkori minbaris beszólása után egyre gyanúsabb nekem, hogy legfeljebb bohócdoktor-végzettségű ez az ember. Volt is kitől tanulnia, hiszen az okos Hendricks annyira sem figyel a biztonságra, mint részeg tinédzserek egy hosszabb házibulin: a szintén húgyagyú segédjét, Nelsont, miközben játszik az egyik organikus géppel, vagy mi a szösszel, a fent említett bogárszerű izé megcsapja egy zöld sugárral, másnap pedig elszíneződést észlel a kezén. Hopsz.

Estére már kicsit jobban átváltozik és egy „Védelem!” kiáltással, no meg egy bazi nagy sugárfegyverrel köszönti a laborjába belépő Franklint. Mire bohócdoktorunk magához tér, szuper-Nelson már két idegent is megtámadott a szürke szektorban. A vezérlőben is érzékelik az okozott energiatüskéket és kiderül, hogy egyre nő az intenzitásuk: ahogy Nelson egyre jobban átváltozik, úgy nő a sugárfegyverének ereje is. Ja, és előreláthatólag nemsokára akkora ereje lesz, hoyg az egész állomást is elpusztíthatja.

Így már Sinclairt is érdekli a dolog (naná, valakinek megint meg kell mentenie a napot), rá is ront a két okoskodó meg köntörfalazó tudósra, hogy magyarázzák már meg neki, mi a franc történik és miért. Azok ketten elkezdik magyarázni, hoyg az ikkarák több pusztító inváziót is elszenvedtek, ezért védelmi fegyvereket kezdtek gyártani – az egyik ilyen került Nelson kezébe agyába. Ezeket a fegyvereket azonban nem tudományos, hanem ideológiai alapon programozták be: mindenkit el kell pusztítaniuk, aki nem „tiszta” ikkara. Segítségükkel sikeresen vissza is verték a következő inváziót, ám pechjükre csöppet szigorú feltételeket szabtak a „tiszta ikkara” definíciójához, így az egész bolygót kinyírták.

Garibaldi és biztonságiakból áló csapata próbálja meg először levadászni a gonoszembertszuperfegyvert, de a hagyományos fegyverek úgy tűnik, semmiféle hatást nem gyakorolnak rá. Na most van gond, Sinclair is kell a csapatba, aki először kiüríti az állomás nagy részét, majd ő maga is beszáll a vadászatba. Szerencsétlenségükre pont oda terelik szuper-Nelsont, ahová az állomáson élők többségét menekítették, na most már igazán gond van, ergo ide Sinclair kell csapat nélkül.

A hős parancsnok szenzációs terve a következő: feldühíti a szuperfegyver-ikkara-ember hibridet a beléprogramozott tudós személyes mátrixát kihasználva. Jut eszembe, ezzel el akarja csalni a tömegektől bele egy légzsilipbe, hogy kilökhessék az űrbe, szóval mégiscsak van értelme. Sinclair röviden összefoglalja szuper-Nelsonnak, hogy mi az ábra a „tiszta ikkara” képpel meg a bolygóval úgy általában, ezzel feldühíti annyira, hogy kövesse egy légzsilipbe. Ott pedig kiadja a parancsot, hogy zárják le a kijáratokat, tehát önmagát is feláldozná a cél érdekében. Szerencsére erre nem kerül sor, mert szuper-Nelson ellenőrzi Nelson agyában az ikkarai expedíciójukat és belátja, hogy az otthona egy lakatlan sivataggá változott, elkeseredésében pedig végez magával.

Végezetül még kiderül, hogy Vance utazását az Ikkara-7-re egy biofegyver-gyártó cég finanszírozta, de a kapzsi doktor visszatartotta ezeket az árukat, hogy még többet kérjen értük. Lezajlikmég egy övid megkísértési jelenet közte és Franklin között, miután a bohócdoktor szembesíti azzal, hogy megtalálta a gyilkos fegyver nyomait a vámbiztoson: dr. Vance Hendricks felajánlja a lehetőséget, hogy adják el a felfedezésüket a biofegyver-gyártónak és a befolyt pénzből simítsák el a gyilkosságot – de eddigre már megérkeznek a biztonságiak, Franklin pedig kimondja a zárszót: „Vége.”

Címkék: babylon5
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2008.07.31. 15:37:57

A 4. képen Nelson úgy néz ki, mintha Darth Vader (remélem jól írom a nevét) lenne a Star Wars-ból... .
süti beállítások módosítása