Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x20 - Szövetségesek

2008. július 19. 15:58 - the black ball

Eljött a második finálé is. Belevágunk rögtön a közepébe, 2 perc múlva megérkezik a kaptárhajó. Athosiak a házban, álca bekapcsolva, mert ilyen okosak vagyunk, a Daedalus akcióra kész, az Orion kevésbé, de nincs szem előtt. Aztán megérkezik a kaptárhajó, de nem támad. Az egyik lidérc közli, hogy tudják, hogy itt vagyunk, de nem akarnak bántani minket. De mi akarjuk őket. Aztán nevén nevezi Weirt. Ez Michael! Rohadna széjjel. Caldwell ujja izzad a ravaszon, de Weir szerint válaszolnunk kéne. Mondjuk a Daedaluson keresztül, mert akkor nem tudják meg, hol van pontosan a város. Kommunikálunk. Michael rondább, mint volt. Olyanokat mond, hogy a lidércek csoportokba rendeződtek, és a kisebb egységeket elpusztítják, hogy mindenkinek legyen kaja.

Éppen ezért azt akarja, hogy adjuk át a retrovírust. Ezzel csökkenne a lidércek száma, a maradéknak meg több élelem jutna. Lidérckannibalizmus, szuper. A bizalom jeléül elküldi a kódot, amivel zavarták a bombáink átsugárzását a kaptárokra. Adnak gondolkodási időt, de ha támadunk, akkor ők idehívnak minden lidércet. A tárgyalóban mérlegelünk. McKay örül a lidérckódnak, Caldwell és Teyla szerint ez az egész rossz ötlet, de Ronon és Sheppard benne van, szóval Weir igent mond. De Teyla figyelmeztet, hogy lidércekről beszélünk, sosem lehet tudni, mi is a céljuk.

Leszáll a delegáció: Michael, egy királynő és egy lidérctudós. Utóbbinak a doki és Zelenka elmagyarázzák a dolgokat. Gázzá alakították a retrovírust, de még nincs meg a módja, hogy kerüljön be egy kaptárhajóba. A Daedaluson McKay kísérletezik az átsugárzással, a kaptárhajó meg engedi. Michael találkozik Teylával, de Ronon testőrködik űrcolttal. Megint jön ez a mennyiben-más-egy-ember-mint-egy-lidérc hülyeség, így sokadszorra már unalmas.

A királynő így képzeli a dolgokat: amíg vannak ellenségeik, addig azokat átváltoztatják. Viszont ha elfogynak, akkor ugye vissza az eredeti frigóba emberkajáért. Ugyan az őstechnológia erősebb, de mégis legyőzték az Ősöket, mert többen voltak. Így viszont kiegyenlítődnek a viszonyok. Carson magyaráz tovább a tudósnak, hogy talán a létfenntartó rendszerbe kéne juttatni a gázt, hogy egyszerre hasson mindenkire, és így ne vegyék észre. Viszont nem tudjuk, hogy mennyi idő alatt hatna. Ezért a tudós hozat egy másik lidércet, akit instant emberré változtatunk. A királynő gyorskóstolót tart, megfelelőnek találja, csókot a séfnek.

Van a közelben egy ellenséges kaptárhajó, a királynő már támadni is akar. Csak ha mi is ott lehetünk. Legyen. A „mi lidérceink” átküldenek egy delegációt tárgyalás címén a vírussal. De az ellenfél átkutatja őket, és tüzet nyit a baráti kaptárra. Ezt buktuk. Atlantiszon a királynő ki van akadva, hogy így szart sem ér a vírus. McKaynek ki kell találnia valamit. De akkor kérünk mindent a kaptárhajók felépítéséről, a hajtóműtől a CD-lejátszóig. Megkapjuk. Túl egyszerűen mennek a dolgok. Sheppard elmegy Zelenkához. Radek szerint ez szinte egy enciklopédia a lidércekről, amit átküldtek, azt se tudja, hol kezdje. Az alezredes bevallja, hogy ő az első enciklopédiáját az „S” betűnél kezdte, hehe. De minket hidegen hagy a lidércpornó.

McKay a baráti kaptáron van és információt gyűjt. Ronon ott is testőrködik, már csak egy szekuritis izompóló hiányzik róla. Az infók tudatában McKay a következőt tervezi: a levegő-átalakító akármibe kell a gázt rakni. A kaptárhajónkkal odaugrunk az ellenség közelébe. A Daedalus olyan kicsi, hogy a kaptár közepén lévő lyukba belefér, így csak egy hajó jelét lehet majd érzékelni. Mivel a zavarókódot sikerült kiiktatni, a Daedalus átsugározza a vírust. McKay is akar menni. Na nem azért, már ilyen bátor lett két év alatt, hanem mert van egy távirányítója, ami baj esetén kihozza a kaptárból. Addig meg rendszereket törhet fel. Ronon Security is ott lesz.

Zelenka tovább böngészi a lidérclexikont, amikor az hirtelen eltűnik a képernyőről. Na kezdődik a kavarás. Amint a Daedalus kilép a hipertérből, hogy végrehajtsák a tervet, elkezdenek tüzelni rá. A baráti és az ellenséges kaptár is minket támad. Rononék is észreveszik a támadást. McKay átvivője kudarcot vall, a lidércek lefegyverzik őket. Caldwell át akar küldeni pár atomot, de nem működik a feltört kód. A rohadék szemetek. Sheppard kimegy egy F302-sel, hogy kilője a kaptár hiperhajtóművét, amin McKay van. Őt és Ronont olyan gubókba rakják. Hermiod nem tudja megkerülni a lidércek védelmét, Caldwell a visszavonulás mellett dönt. De Sheppard mindjárt végez. Két dárda azonban rajta van.

A Daedalus elveszíti vele a kapcsolatot. A kaptárhajók belépnek a hipertérbe, és Sheppard is eltűnik. Remek. Visszamegyünk Atlantiszra. Zelenka közli, hogy a lidérclexikonban volt egy számítógépes vírus, ami elpusztított minden információt, amikor a lidércek elmentek. Ráadásul két információt továbbított tőlünk a lidérceknek: az Aurora küldetés anyagait és...minden bolygó helyét az adatbázisunkból. A kaptárhajón Ronon próbál kiszabadulni, de nem megy. Hol vannak ilyenkor a rejtett kései? Aztán a lidérctudós odamegy McKayhez, és nyájasan köszönetet mond, hogy segített nekik eljutni... A FÖLDRE!!! Folyt.köv.

VÉGE A MÁSODIK ÉVADNAK

Címkék: atlantisz
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k.g. (törölt) 2008.07.21. 13:19:45

the black ball, köszönet az eddigi 2 évadért, jó volt újraolvasni a részeket. 3. évad kezdete kb. mikorra várható?

the black ball 2008.07.21. 22:56:36

Nincs mit. A 3. évad először is a tv2-től függ (gondolom szeptember), aztán meg a szabadidőmtől, de úgy október-november idejére saccolom a hogyvoltokat. Majd meglátjuk, hogy alakul.

csokiturmixx 2008.12.19. 18:02:21

helllóóóóóóóóóó the black ball!!!

csak solmyr-t tudom ismételni, tényleg nagyon szuper volt az atlantisz 2 évadának zanzája. majd leestem a székről olvasás közben :D:D egyszerűn tényleg röhelyes, ahogy beállítod a lidérceket vagy egyes szeeplőket!!! :D

na de mindegy. lenne hozzád egy......vagyis inkább két kérdésem: nincs-e valami belső infód, hogy mégis mikor fogják megint fojtatni a CSKA-t a 2. illetve 3. évaddal, merthogy ott hagyták abba és már nagyon várom!!! a másik kérdésem pedig az, hogy honnan lehet letölteni a CSKA-t vagy lehet-e itthon DVD-n kapni persze magyarul??????

előre is köszi szépen a válaszod!!!!
ja, és várom az újabb zanzáidat!!! :D

the black ball 2008.12.30. 12:26:47

Kedves the white ball!
(ej, eredetibb nick nem volt?)

Örülök, hogy tetszik, a folytatásról viszont semmit sem tudok. Jelenleg az AXN Sci-fi adja szinkronosan az első évadot (vagy nem tudom, hol tart). Itthon még nem jelent meg DVD-n, warez ügyben nem segíthetek.

Természetesen amint elkezdik 3. évadot, jönnek a hogyvoltok izibe. Addig is ajánlom a Csillagkapu hogyvoltokat!

csokiturmixx 2008.12.31. 22:58:29

Szeva!
Ez a név mostmár jóóóóóó???:D
Na mindegy. Lenne még egy kérdésem
Honnan lehet CSKA filmeket letölteni???:S:S:S

Köszike!

the black ball 2009.01.10. 20:50:08

@saphiranna: mail ment. Warezt még mindig mellőzzük.

PantiRóka 2009.01.26. 14:36:48

Köszi, the black ball a hogyvoltokat.
Várom a folytatást! A képek is nagyon jók!
Pussza! :)

PantiRóka 2009.03.29. 18:51:44

Az AXN-n vasárnap megy, reggel kilenctől 3 rész az első évadból. Mindjárt jönnek az Ostromok :). De megnéztem a műsorújságban, és nem játsszák közvetlen utána a 2. évadot. Ami kár, mert abban van a Duett :).

the black ball 2009.04.16. 18:54:27

@PantiRóka: Nincs mit, lesz majd folytatás valamikor.
Addig is április 20-tól 3. évad az AXN SciFi-n!

ÅdeleÅ 2009.04.23. 21:19:17

the black ball imádlak!!!!XDXD
nagyon profin fogalmazod meg a leírásokat, és várom a többit;D:D
süti beállítások módosítása