Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 1x03 – The Fuzzy Boot Corollary

2008. június 24. 18:00 - Bruzsy

Ezen a héten is egy hatalmas buliba csöppenünk bele, de ezúttal a Superman-maraton helyett egy vérre menő World of Warcraft csatát láthatunk, ahol négy kedvenc kiskockánk halált megvető küzd 97 órája Elzebob kapujánál a gonosz goblinokkal Asaroth kardjáért. Az ütközet viszont rosszul alakul: Sheldon ahelyett, hogy segítene bajba jutott bajtársain, rámegy a kardra, majd mindenkit otthagyva elteleportál. Nem vagyunk nagy MMORPG huszárok, de azért azt sejtjük, hogy nem ez a legszerencsésebb viselkedés ilyen helyzetben. Ekképp haltak hősi halált geekjeink, és ekképp lett Asaroth ősi kardja Sheldon Cooper tulajdona, aki pár perccel később már sikeresen értékesítette is az ereklyét az eBayen. Wolowitznak.

A parti véget ér, a csipet-csapat rá se bír nézni az árulóra, de nem is kell, hiszen a folyosóról érkező hangok elterelik a figyelmüket: Penny hazajött. Leonard fogja is hát a lány véletlenül elvett leveleit, és felkészül a beszélgetésre, aminek köszönhetően hátha sikerül közelebb kerülnie szíve választottjához. A folyosón azonban kénytelen szembesülni azzal, hogy élete szerelmét bizony más is észrevette, és hát a fickó pont a folyosót választotta, hogy kipróbálja, milyen is ledugni a nyelvét Penny torkán. Ennyit a beszélgetésről, hősünk féltékenységgel telítve megfutamodik, és pár, a barátai csípős megjegyzéseivel eltöltött perc után elhatározza magát: hagyja a fenébe Pennyt, és végre elkezd élni (hogy ez mit jelent nála, inkább ne firtassuk). És ugye a legjobb módja egy szakítás (mégha csak képzeletbeli is) kiheverésének egy másik nő, és itt jön a képbe Leonard munkatársa, Leslie Winkle. Női kocka a láthatáron, tessék figyelni, mert ilyen se gyakran fordul elő.

Másnap reggel a laborban a srác a tettek mezejére lép: megpróbálkozik Leslie elhívásával. A lány azonban inkább azzal van elfoglalva, hogy megmérje, vajon egy 500 kilowattos oxigén-jód lézernek mennyi ideig tart felmelegítenie egy pohár levest. És a válasz: pontosan 2,1 másodperc! Nekem kell egy ilyen lézer otthonra a mikró helyett… Naszóval, vissza az udvarláshoz, de hívhatjuk akár Leslie egy neuro-vegyi alapú bio-szociális kísérletbe történő meghívásának is, ahogy Leonard teszi. A lány gyorsan veszi a lapot, és megállapítja, hogy a randi sikerességének első számú fokmérője a felek első csók utáni biokémiai reakcióinak összessége. Szóval, Leslie ennek fényében egy kicsit felgyorsítja a dolgokat, így már most túlesnek a csókon, ami alapján a lány összegzi a tapasztalatait: inkább nem érdeklődik Leonard iránt. Na puff, szerintem embert még nem kosaraztak ki így, Szakítósblogra vele!

Vissza az édes otthonba, ahol a maradék három geek (ezeknek sosem kell dolgozni?) egy Jenga partival mulatja el az időt, és közben arról elmélkednek, hogy milyen lenne, ha valamelyikük robot lenne. És gyorsan meg is állapítják, hogy Sheldon valószínűleg nem emberi lény, tudniillik pontosan betartja Asimov robotikájának három alaptörvényét. A végén még kiderül, hogy a cylonok már a Földön vannak. De vajon miért ilyen hülyeségekkel töltik idejüket, ahelyett, hogy mondjuk Halo vagy WoW partikat vívnának? Ja, hogy majdnem fél órája áll az internet? Minden meg van bocsátva, ez tényleg nagy tragédia.

Leonard érkezik haza, gyors beszámoló, majd bevonul a szobájába könnyeket potyogtatni. Sheldon pedig már kezdhet is készülődni, hiszen mint jó lakótársnak, neki kell majd a zsepkendőtartót feltöltenie, végighallgatnia Leonarddal egy Lionel Richie diszkográfiát valamint állatkereskedésbe mennie cuki kiscicákat nézni. Hát, tényleg robototpróbáló feladat, én életemben először sajnálom ezt az embert… De szerencsére itt van nekünk Wolowitz, aki gyorsan ki is találja, hova kell menni, hogy a szakítás utáni depressziót kiheverjük. Van ott sok nő, nem kell sokat fizetni, és még jól is fogják érezni magukat. No, ki találja ki, mire gondolt Howard? Hát persze, hogy a salsa órára! Nem elég egyértelmű?

Sajnos azonban úgy tűnik, a táncikálás nem sokat segített, másnap Leonard már szerelmes dalokat dúdolgatva, egy kaparófával a hóna alatt érkezik haza. Elkezdődött a második fázis, és Sheldon most már hiába próbálkozik be azzal, hogy az asztmája mellett nem lehet macskát tartani, Leo már erre is megtalálta a megoldást: él San Diegoban egy macskagenetikus, aki kikísérletezte az anti-allergén macskát. Hát nem nagyszerű? Najó, itt telt be a pohár Sheldonnál, itt az ideje, hogy komolyan leüljön beszélgetni szobatársával, mint kocka a kockával. És hát szépen rávilágít, hogy ne sírjon Penny miatt, mert a lány tulajdonképp sosem utasította vissza, hiszen Leo sosem próbálkozott! Na, több se kell Leonardnak, és végre rászánja magát, hogy vacsorázni hívja Pennyt! Tapsvihar, éljenzés, szűnni nem akaró ováció, ezt is megértük végre!

Szóval Leonard összeszedi minden bátorságát, és bekopogtat Pennyhez, és csak úgy spontán, elhívja randira. És …dobpergés… PENNY IGENT MOND! No de ne siessük még el az örömtáncot, ugyanis pár másodperccel később ki is derül, hogy a lány csak félreértette a dolgot, és azt hitte, össznépi vacsorára számíthat. Fenébe. Na, és itt ért véget Leonard bátorsága, fél bevallani meghívása valódi természetét, ezért inkább azt füllenti, hogy mindenki ott lesz a vacsorán. Hm, mi lesz ebből. Na, ezt majd a vacsorán megoldja, csak sajnos hátra van még három óra addig, Leonard agya pedig szüntelenül jár, és egyedül az este minden lehetséges fejleményén (azon az egyen) képes csak agyalni. Ez pedig az izzadáson túl heveny szívrohamot okozhat, tényleg életveszélyes ez a lány…

Szerencsére megússza komolyabb baj nélkül, úgyhogy már mehetünk is vacsorázni, ahol szegény Penny még mindig abban a tudatban van, hogy legalább öten fogják körülülni az asztalt, és őneki Wolowitz véget nem érő perverzióit kell majd hallgatnia. Itt az ideje tehát, hogy Leonard bevallja: csak ketten lesznek, mivelhogy Raj és Howard dolgoznak, Sheldonnak pedig végbéltükrözése volt, és még nem sikerült teljesen kihevernie. Kitűnő kifogások.

Szóval ezt az akadályt leküzdöttük, jöhet a beszélgetős fázis, ami nem indul rosszul (mármint a körülményekhez képest). A szó Dougra, Penny lépcsőházi pasijára terelődik, akivel minden, csak nem komoly a kapcsolatuk (ugye mindenki hallotta a lezúduló köveket Leonard szívéről?). Innentől kezdve kitaposott az út Leo előtt, amivel él is: egy centripetális erő kísérlettel sikerült lenyűgöznie a lányt, szóval tényleg jól alakul az este. Eddig. Leonard ugyanis kiejti az olajbogyót a pohárból, így kénytelen bemászni érte az asztal alá, ami pedig egy gyors fejsérüléshez vezet. Hát, ennyit a jól sikerült randiról. Pedig már olyan közel volt…

Nem kell persze nagyon aggódni, Leonard sérülése nem komoly, sőt, a kis Vuk előbukkanása se az agyrázkódás, hanem az autóba ülés miatt történt. Azért a történtek ellenére még mindketten bevallják, hogy elég jól érezték magukat, sőt, Penny végül még rá is kérdez a legnyilvánvalóbb dologra: „Akkor most ez voltaképp egy randi volt, ugye?” Na, Leonard esélyei újra az egekbe szöknek, a srácnak már csak a labdát kéne lecsapnia, erre mit bír válaszolni?  „Hát persze, hogy NEM!”. Ennyi volt, köszönjük a részvételt, Dr. Hofstadter, majd értesítjük.

Viszont egyetlen előnye volt az estének: végre mindketten beláthatták, hogy jól érzik magukat egymás társaságában. Ez pedig egy komoly előrelépés. De hogy mi fog ezután következni? Hamarosan kiderül.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonrisa 2008.06.24. 18:17:19

"I'm the swordmaster"

A nyitójelenet mindent visz:)

Flankerr 2008.06.24. 20:04:12

Istenkirály sorozat, minden hogyvolt csak fokozza a dvd verzió beszerzésének szükségességét..:)

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.06.24. 21:45:28

Hát, igen, nagyon messze van még szeptember másodika... :-)

De azért a második évadot is várjuk, ugye? :-P

foxglove (törölt) 2008.06.26. 15:09:34

Köszi a hogyvoltot, engem is ez győzött meg, hogy ezt nézni kell. Sheldon egyszerűen félelmetes, én már akkor is fetrengek a röhögéstől, ha megszólal.:D

Flankerr 2008.06.26. 19:26:34

Mi az hogy várjuk, most akarjuk azonnal preairbe az összes részét..:)
süti beállítások módosítása