Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hősök 2x02 - Gyíkok

2008. június 19. 11:04 - sixx

Azzal kezdünk, hogy Emó, akinek a haja már teljesen normális, és csak megszokásból hívjuk így, egy ír kocsma ír székéhez van kötözve kínai kötéllel, és a Star Trek Enterprise egyik szereplője locsolgatja egy vödör vízzel. Emó a klasszikus "amnéziás vagyok, bazmeg" történetszálnak megfelelően semmire nem emlékszik, pedig jó lenne, mert az írek egy konténernyi iPodot keresnek rajta, és addig fogják verni, míg elő nem húzza a cuccot. Nem fogja. It sucks to be you, Emó.


Klermackó tovább lázad otthon és persze a gimiben is, mert ő már csak ilyen. A SZE ennek nem nagyon örül, de csak hallgasson, mert ő meg titokzatoskodik az indiai nem-híróval meg Parkman nyomozóval. (közjáték - Nissan reklám.) Klermackó muterja az újságban megátja, hogy Hiro-fater halott, mire a SZE előkapja Izsák egy festményét, és mondja, hogy ő ezt tudta előre, tessék, bejött a fehérszemmel festő heroinista jóslata, sőt, van még hét kép valahol, amiken szintén jóslatok vannak, ajaj, meg kell keresni mindet.

Parkman nyomoz, természetesen Hiro faterjának halála ügyében, és találkozik Andóval, majd fog Petrelli-muterral is, de először menjünk Japánba, ahol Hiro szvetterén senki nem csodálkozik, pedig borzalmas. A japán nemzeti hős Kensei csontrészeg, és szarik Hiro küdetéstudatára, nem akar ő hős lenni, csak inni. Szimpatikus ember. Hiro gondol egyet, magára ölti a szamuráj ruháját, és elindul rendbetenni a történelmet. Klermackó az iskolában megtanulja, hogy a gyíkoknak kinő a farka, ha levágják, már látom maga előtt, ahogy egy szamurájkarddal nekiesik a bal lábának.


Mohinder, a Leghaszontalanabb Karakter Ever beállt a Cég zsoldjába, és rögvest indulhat is Haitiba, ahol egy híró betegeskedik, azaz terjed a titokzatos betegség, amit csak Mohinder vére gyógyíthat meg - tehát csak van értelme az indiai prof szerepeltetésének is. Az előző részben bemutatott híró-testvérpárra ugrunk, ők éppen menekülnek, mert a csajnak nagyon destruktív szuperképessége van (meghalnak körülötte a népek), és azt remélik, hogy majd az USA-ban lesz valaki, aki segít rajtuk. Mohinder faterja egészen pontosan, akit ugye Sylar kinyírt, szóval tragikus vége esz ennek a kalandnak is.


Emó továbbra sem emlékszik semmire, de az ír genyók vezérének húga megmossa az arcát, szóval kicsit javult a helyzet. Emó arra az egyre emlékszik csak, hogy a kezivel villámot tud előidézni, a sebei meg viharos gyorsasággal gyógyulnak. Mohinder Haitin rátalál a Némára, aki az a beteg, akiről a Cég embere beszélt neki, na fasza. A Néma, aki amolyan két lábon járó memória-vakuzó, nem akar meggyógyulni, de Mohinder nem hagyja annyiban a dolgot, és beoltja a vérével.


Japán, középkor, a fegyverkovács lányát sok gonoszember vegzálja, de megjön Hiro, aki Kenseiként mutatkozik be, és vicces trükkel (időmegállítás) eszedi az összes fegyverüket, kezd helyreállni a világ rendje, Kenseiből csak hős lesz, ha tetszik neki, ha nem. És a csaj is belezúg, még jó. Emó összeszedi magát végre, és kiszabadul a kínai spárga fogságából, pont jókor, mert a kocsmába geciemberek jönnek, hogy megpocsékolják a lányt, aki segített neki. Nagy hiba, Emó összes szuperképessége előjön, és mindent hülyére veri.


Klermackó flörtölget a kiskölyökkel, akit betegesen érdekel a csaj, egyrészt azért, mert tombolnak a hormonok, másrészt meg azért, mert ő is híró, és rokonlelkek, meg minden. Klermackó kocsiját ellopták, mert nem zárta be - szőkecsajság rulz. Mohinder meggyógyítja a Némát, és arról hablatyol neki, hogy a vírus el fog terjedni, meg minden. Utána meg kitakarítják az agyát, kellett neki meggyógyítani a Némát. Szopás. Nem vagy te James Bond, Mohinder. Az új karakterek menekülnek, már majdnem elérnek Mexikóba egy csatornán át, de a rendőrök a legrosszabbkor jönnek, ami azért lesz nagyon szar, mert Maya szeméből valami fekete izé kezd el folyni, és halált hoz mindenkire. Ásítunk. A fekete cuccot csak Alejandro tudja leállítani. Ásítunk megint.


Petrellimutert Parkman nyomozó hallgatja ki, és persze belemászik az agyába, de a nő gondolatban elküldi a picsába, ettől Parkman megretten. Nathan megjön a muterért, a műszakáll már majdnem anyira szar rajta, mint Jacken a Lostban. Aztán egyszer csak a muter elkezd kiabálni a bezárt szobában, mert lát valakit vagy valamit, de mi nem. Hopácsak. Emó a csajjal dumálgat, de megjön a tesó, aki idegbeteg, mert Emó nem a megfelelő embert verte félholtra az imént. Ezért cserébe be kel állnia a bandába, és rablóskodni, mert az embernél van egy doboz, benne egy csomó minden, ami Emó múltjára rávilágíthat.


Kensei megtudja, mit tett Hiro a nevében, azaz azt, hogy legyűrt egy rakás banditát, és így tovább. Irány a  fegyverkovács megmentése, mert akkor a csaj lefekszik vele, szegény Hiro meg tényleg szerelmes a csajba. Igen ám, de a banditák sem hülyék, és a ház előtt várják a hőst, majd mellbelövik két nyíllal. Muhaha, a faszi nem hal meg, mert Highlander, azaz halhatatan. We are the princes of  the universe! Ettől persze kikészül Kensei, Hiro meg röhög.


Molly továbbra is a mumust rajzolja, ez aggasztja Mohindert meg Parkmant is, de nem sokáig, mert telefonál a SZE, és érdeklődik az első küldetés iránt, majd leteszi a telefont, és szembetalálja magát a Némával, régi harcostársával - kezdődhet a festmények felkutatása. Klermackó otthon a körmeit lakkozza, és poénból levágja a kisujját, ami visszanő. Guszta. Mindezt az ablakból végignézi a srác a suliból, de lebukik. Na, ez a rész ennyi lett volna, a jó kezdés után alaposan leültünk, de tessék elhinni, lesz ez még rosszabb is.

Címkék: hősök
29 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

#Nicole# 2008.06.19. 11:33:44

"Nathanen a műszakáll már majdnem anyira szar, mint Jacken a Lostban."
Ott a pont Sixx, ez nagyon nagy :D

Akik már látták az évadot: tényleg lefelé ível a színvonal, vagy érdemes még nézni és remélni???

Olaj 2008.06.19. 12:20:02

Érdemes nézni, érdmes. ;) Nekem nagyon bejött, már várom a 3-ik évadot. :) Asszem tán szeptember 22 odakint.

the black ball 2008.06.19. 12:27:36

Szerintem a második évadban mindenki olyan, mint itt a rész címében.
"szőkecsajság rulz" x]

sélli_ 2008.06.19. 12:34:08

'...halált hoz mindenkire. Ásítunk. A fekete cuccot csak Alejandro tudja leállítani. Ásítunk megint!' PONTOSAN. Hulla unalmas szál.
Viszont Kensei nemtudokmeghalnimostmilesz arcán fél órát röhögtem. Mr. Sark rulz!!!

Llew 2008.06.19. 12:48:03

Hiro faternak és Petrelli muternek nem volt közös gyereke? Vagy csak huncutkodni jöttek össze, nem über különleges gyereket akartak? Mert se Peter se Nathan nem igazán ferde szemű. Egyébként Hiro faternak mi vot a képesség, kiderül ez majd később? Idegesítő, hogy ennyire nem tudnak új képességeket kitalálni az írók. Most már Kensei is önregeneráló, meg Claire is, meg Hiro fater gyilkosa is esetleg. Petert nem számítom mert lopta a képességet.

Bicskas 2008.06.19. 12:52:05

#Nicole# 2008.06.19. 11:33:44
Akik már látták az évadot: tényleg lefelé ível a színvonal, vagy érdemes még nézni és remélni???

érdemes, lesznek még itt "aztakurvamostmivan" nézések

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.06.19. 13:06:31

"Az új karakterek menekülnek, már majdnem elérnek az USA-ba egy csatornán át"

Nekem mintha az jött volna le, hogy nem Mexikóból akarnak az USA-ba jutni (azt majd később), hanem még csak Mexikóba délről. Különben miért beszélnének "mexikói határ"-ról? Hegyeshalom csak Bécs felől nézve van a magyar határon, innen indulva az osztrák határt lépjük át ott...

mirejmatyiő · http://www.antikkonyv.hu 2008.06.19. 13:15:20

Én úgy láttam, hogy eltévedtek, és az USA-ból átszöktek Mexikóba.

Sixy 2008.06.19. 13:16:38

Hánemtudom, nekem egy picit lefelé ívelt ez az évad és annyira nem tudtam eldobni magam tőle. De talán majd a következő. (Valahogy a Company Man rész óta szerintem kifulladtak picikét...)

Teker 2008.06.19. 13:22:59

ejj, de spoilereznék :D

érdemes nézni, bizony lesznek még fotel alatt állat keresős részek, főleg a vége felé :)

Maya és Alejandro Guatemalából mennek ebben a részben Mexikóba, onnan akarnak az USA-ba továbbmenni.

A zöld lific 2008.06.19. 13:37:09

sixx, imádlak.
Megint fél órán keresztül szakadam a röhögéstől, miután elolvastam ezt a posztot...:)
Köszi az élményt! :)

winnie 2008.06.19. 13:39:39

"Akik már látták az évadot: tényleg lefelé ível a színvonal, vagy érdemes még nézni és remélni???"

abszolút nem. elég olvasni szerintem. a 11. rész végére gondolom meg kell menteni megint a világot.

a 3. évadot kell kivárni és abba belekezdeni.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.06.19. 14:09:55

ennek a Klermackónak mennyire gáz lábfeje van már. még a lábujjlevágás sem javít sokat rajta

kla 2008.06.19. 14:21:15

Nem értem én ezt a Mohinder-utálatot, jó nem hős, de ő legalább viszi valahova a történetet, amit pl. Díelről nem mondhattunk el. Egyébként azt már tudjuk, hogy miért pont az ő vére segít a betegeken? (gondolom: mert csak)

heki 2008.06.19. 14:28:00

kia
igazságtalan vagy
mer nemcsak Mohindert utáljuk de Klermackót, meg Emót is.

Kövezzetek meg, nekem ez a "folyik a szememből a fekete és avval ölök bazmeg" motívum tetszik, bár lehet, hogy nem ismerem Marilyn Manson munkásságát eléggé.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.06.19. 14:30:58

"Egyébként azt már tudjuk, hogy miért pont az ő vére segít a betegeken?"

Már pontosan nem emlékszem az előző évad végére, de valahogy a testvérévek van kapcsolatban, aki szintén híró volt, és a vírus első áldozata, és valahogy ő is elkapta, csak ellenanyagot termelt a szervezete, vagy valami ilyesmi. El lett ez magyarázva, csak hülye vagyok hozzá...

papugaja 2008.06.19. 14:38:04

Hát halljátok, amikor a csaj lekattintotta a lábujját, akkorát röhögtem.
Píú!

sélli_ 2008.06.19. 15:16:49

Az a baj, hogy csak a lábujját gyakta le... tőből kellett volna fűrészelni, oszt jónapot :)))
Ne feledjük útálatunk főfő tárgyát: Nikkit sem!!!

paaj 2008.06.19. 15:23:43

Az kurvára tetszik, hogy az 1600-as években mindenkinek természetes egy szemüveges, pólós, dzsekis fazon :)))))))))) Aztán mikor a csaj lekapta az ujját, poénból megetethették volna a kutyával:))

candyperfumegirl 2008.06.19. 16:15:55

Szerintem ennek az epizódnak a címe tökéletesen jellemzi az egész második évadot.

Desperatefan14 2008.06.19. 16:35:42

Egyébként Nikkit miért utáljátok annyira?:) a többiekért én sem vagyok oda, de Nikkit most kifejezetten hiányolom az évadból, remélem hamarosan jön.

vasszűz 2008.06.19. 17:13:44

És hova lettek az iPodok?

s3v3n 2008.06.19. 17:36:38

Desperatefan, akkor lécci mondd el nekem miért olyna jó Nikki. Mit adott egyáltalán az 1. évadhoz? Még csak az hiáynzott volna hogy őt is betegyék a 2. évad első 2 részébe. Akkor cancelt adtam volna a sorozatnak mint a huzat.

Bár így is érik... elég "gyík" volt a 2. évad :)

Bojcsi 2008.06.19. 18:20:57

Mondjuk az a gáz, hogy Claire akármit csinál szűz marad, szóval nem jósolok hosszú időt a kapcsolatnak. :P

Különben meg azoknak a pillanatoknak, amit "állkoppanósnak" szántak a 3/4-t előre lehet látni. De a felét tuti.

Ne nézzétek, maradjatok a hogyvoltoknál. :)

Desperatefan14 2008.06.19. 22:21:07

Jó nem kell bekapni, mindenki mást szeret nem?:P nekem csak tetszett Nikki karaktere, vagy inkább Jessicáé a vége felé már egész emberi volt.

Savafan 2008.06.20. 10:03:30

arról tud valaki valamit, hogy mi lett a majdnem góré nathannel? mert az első évad végén még valami magas beosztású politikai muksónak készült és a bevillanásokból kiderült, hogy meg is nyeri a választásokat. ehhez képest 4 hónap után egy homeless külsejű jackszakállas faszi aki a politika közelébe sem szagol. és senki le se szarja az utcán:(

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.06.20. 11:09:12

Nyílván álnéven él. Miután elröpködött az öcsikével, azt hitték meghalt, eltűnt stb. Ő meg személyiséget váltott.

Cinnouse 2008.06.20. 13:14:11

"Nathanen a műszakáll már majdnem anyira szar, mint Jacken a Lostban."

ebben az az igazán vicces, h nem műszakáll. nem láttátok a múlt nyári képeket adrian pasdarról? mindenki azon röhögött, h minek növesztette meg, ha ennél jobbat lehet ragasztani... :)

aztakurvamiafaszez 2008.06.25. 18:17:44

sixx!
kihagytad azt a részt a beszámolóból hogy...annak a csajnak akinek fekete genny folyik a szeméből...annak jósol egy helybéli földműves lotyó...és azt mondja neki hogy el vagy átkozva...
nem piszkálni szeretnélek mert krva jó lett ez a hogyvolt:D
szőkecsajság rulz xD
süti beállítások módosítása