Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doktor Addison 1x02 – Váratlan látogató

2008. június 18. 17:08 - fajro

Addison háza, csapat – kivéve Samet és Naomit. Utóbbi hamarosan megérkezik és határozottan nem fog tetszeni neki, amit lát. Ugyanis az a bizonyos váratlan látogató Samhez érkezik, mégpedig egy sztriptíztáncosnő személyében. Cooper rendelte neki, és mivel Addison házából a legjobb a rálátás az eseményre, hát odamennek leskelődni. Arra persze senki nem gondolt, hogy a doktornő egy máik doktornővel, nevezetesen Naomival tervezett estére egy „öntsük ki a lelkünket pár üveg bor mellett”-féle programot. Egy kis huzavona után (lámpa le-lámpa fel) Pete megpróbálkozik egy „ez Samet úgysem érdekli” kezdetű mondattal, de mivel a látottak meglehetősen ellentmondanak neki, rövidesen befejezi. A mozinak Naomi betoppanása vet véget, aminek bizony nem lesz jó vége.


A következő kép már a másnapi csapatértekezlet, ahol Addison újfent meglepődik az Oceanside Wellness rendszerén. Valószínűleg a változás szócska ismétlődik folyamatosan a fejében, amikor azt hallgatja, hogy még házhoz is kell menniük – mindannyiuknak. Naomi pedig gyönyörűen figyelmen kívül hagyja Sam megszólalásait, és gyorsan el is megy, Addison meg utána. Cooper nehezen tud leszakadni a térd-könyök témáról, de Sam már látja, hogy igen nehéz napja lesz.

Közben a szuper-gyereksebész (értsd:Addison) dolgozni próbálna, de Pete újfent a „valami bajod van velem?” kezdetű vitával jön, miért érzem úgy, hogy ebből még sok lesz? Violethez megérkezik a napjának megkeserítője – egy bicikli. Valami nagyon fontos dolog kötődik hozzá, de még nem tudjuk mi, úgyhogy figyelünk nagyon. (De azért sejtjük, nem?) Cooperhez is megérkezik az epizód fő szála, egy család egy édes kislánnyal, aki – mint kiderül – beteg. A dokinak nem tetszik az apa hozzáállása, ezt még sokszor el is mondja az epizód folyamán. Közben Naomi Sam irodájában ül és várakozik, a probléma persze Ginger (az előző esti lány), és Sam nagyon aranyosan szívatja Naomit, és persze Naomi féltékeny, csak tagadja. Samnek ez persze imponál és még akkor is ezen (és a sztriptíztáncoson) jár az agya, amikor kimegy a betegéhez, akihez be kell törnie, hogy bejusson, mivel a pasi a földön fekszik ájultan, a nagyi meg szemlátomást nem tudja, mire való az ajtó. Sam beszállítatja az egész családot a kórházba, úgy mindenkinek jobb lesz.


A szegényes főcím után (ezért még mindig haragszom!) Naomi és Addison a lányról beszélgetnek, illetve leginkább Naomi próbálja meggyőzni magát arról, hogy ha már az előző részben az elengedésről beszélt, akkor azt mondjuk meg is kéne tennie. Violet behozza az 5000 dollárba kerülő biciklit, amit Allannek (a nős pasinak) rendelt még tavaly, de csak most érkezett meg. Ezután Dell próbálja megfűzni Naomit egy szülészparti-féleségre, de az ötlet nem hatja meg Naomit, ellenben Addisont annál inkább, de ő meg Dell-nek nem kell. Hát ilyen az élet… Cooper nem hagyja sokáig elmélkedni Addisont, mert konzultálni akar Emily ügyében, ami korántsem olyan egyszerű, ámde annál ködösebb. A kórházban eközben Sam és Charlotte vitáznak a változatosság kedvéért, a probléma most az, hogy a főgonosz kiengedte Sam betegét. Sam elviharzik, de a főnökasszony nem sokáig marad az Oceanside dolgozóinak társasága nélkül, ugyanis odaát kiderül, hogy Emily szülei igazából nem Emily szülei, és valószínűleg kicserélték egy másik babával, mégpedig pont abban a kórházban, amelyben Charlotte is dolgozik. A szőke tartja magát a főgonosz poszthoz, és nem árul el információkat, ellenben gyorsan hívja az ügyvédüket (nem tudom, mit gondol, ez az előző részben sem jött be neki).


Sam eközben újra a betege házában van, talán most már nem kellett betörnie, és abban biztos, hogy ebben a konyhában nem enne, mielőtt szét nem locsolt pár liter fertőtlenítőt. A központban fiúk és lányok külön, ennek hirtelen nincs oka, de a fiúkhoz betoppan Ginger (immár normális ruhában, nehéz is felismerni), és végigölelget mindenkit (már az ott áldogáló fiúkat), amit a lányok lesben állva végignéznek. A csoportos férfi-szidást Charlotte szakítja félbe, amikor úgy dönt, lejjebb vesz főgonoszságából és információkat ad ki a kezéből, amivel sikerül megbonyolítania a helyzetet. Behívnak egy másik párt is egy ugyanannyi idős kisbabával, köztük történhetett a csere, csak még azt nem tudja senki, ki és miért csinálta. Sam és Pete az Emilyvel játszadozó Coopert bámulják, és megvitatják, amit már mi is észrevettünk az előző részben: Coopernek minimum két különböző személyisége van. Az egyik él-hal a gyerekekért, a másik meg él-hal a szexért. (És ez nem keveredik, még mielőtt bárki rosszra gondolna).


A pihenőben Cooper már ráindulna Violet biciklijére, mire a pszichonéni elmondja annak igaz történetét és máris nem kell neki. A másik álompárunk is beszélget épp, vagy inkább Addison beszél és kérdőre von és beszél és kioktat, de Pete gyorsan leállítja egy jól irányzott kérdéssel: „Megcsókoljalak még egyszer?” Charlotte beesik kábé négy kiló papírral, a nagyi meg egy hányni készülő fiúval, aki Sam betege (mármint csak az apja, de most már a fiú is). Sejtjük már, hogy a nagyi szendvicseivel van a gond, Sam Del kezébe nyomja a fiú vérét tartalmazó kis zacskót, azzal, hogy vigye le a laborba, de Del olyan áhítattal néz rá, hogy szerintem szívesebben rakná ki otthon a vitrinbe, de hát munka, az munka…


Most már biztos, hogy elcserélték a babákat, név szerint Emilyt és Sarah-t, de ezt a szülők nehezen fogadják, meg is értem. Sam betegeiről kiderül, hogy méreg van a vérükben, egy gombafajta, amire ha alkoholt iszunk, nagyon rossz lesz nekünk. A szendvicseket pedig a nagyi csinálja. A nagyi meg nem annyira hülye, mint ahogy első ránézésre tűnik, ugyanis tanító célzattal csinálta a szendvicseket és rakta bele a gombát, hogy az egy szem fia leszokjon a sörről, arra meg nem gondolt, hogy az unokája is követi apja eme szép tulajdonságát. Addison a földön ülve rágja át magát a rengeteg iraton, de nincs megoldás. Aztán beugrik neki: ki volt bent két napon keresztül a csecsemőknél? Az apa. Tehát ő cserélte el a gyerekeket. (Az az apuka, aki előzőleg ordított Naomival, mert ő csinálta a mesterséges megtermékenyítést, tehát evidens, hogy az ő hibája minden). Amikor ezt a szülőknek elmondják, a férfi először tagad, aztán beismeri, hiszen ő csak jót akart. Meg ha már ennyi pénzt áldoztak rá, akkor már legyen egészséges az a gyerek. Mondaná ő még tovább az érveit, de az arra járó rendőrök megszakítják, nem baj, majd folytatja a börtönben. Cooperrel valami nincs rendben, nem próbálkozik két perc alatt egy poénnal sem, Violet is csak együttérzően hallgatja. Sam beadja a betegének, hogy allergiás az alkoholra, és ez még öröklődik is. Nem tudom, mennyire etikus elhallgatni, hogy a saját anyja mérgezi, mindenesetre közel vagyunk ahhoz, hogy a jóságos nagyi és a bölcs doki összekacsintsanak (de ez szerencsére nem történik meg.).


Eljött az idő, hogy a gyerekek szülőt cseréljenek, csak elég nehezen és lassan megy. De végül megtörténik, a ridegnek látszó papáról is kiderül, hogy érző lény, így Cooper is elégedett lehet, és Charlotte-ról is kezd lehullani a főgonosz-álarc. Zárójelenetek következnek: Addison és Pete, veszekedés, ismerős? Akkor nem taglalnám. Ami viszont fontos, hogy Pete bevallja, hogy nem sok választja el attól, hogy ráugorjon Addisonra, persze ő nem így fogalmaz, de végül is ez a lényeg. Sam és Naomi újra megtárgyalják ezt a Ginger-ügyet, amiből az jön ki, hogy az a lényeg, hogy a következő nő, akivel Sam randizni fog, legyen sokkal jobb, mint Naomi. Furcsa észjárás, de azért tetszik. Violethez betoppan Cooper, bár a lány nem a legszebb sminkben jelenik meg, mivel épp a biciklit próbálja szétverni, mivel Allannek már van egy másik, ez fölösleges. A végén pedig Naomi bámulja Samet Addison teraszáról, mert neki ez jó. Egészségére.  

Címkék: doktor addison
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókus 2008.06.18. 23:21:01

Mi az az ökörlődés?

Nem fog valaki grace hogyvoltokat írni az elejétől? Sixx sem az első ep-től vitte azt hiszem.

Charlotte jól néz ki, sokkal jobb, mint addison (akinek a haja meg átment barnásba).

mókus 2008.06.19. 15:28:33

úgy érted addison-é? na igen

callliope 2008.06.19. 17:57:31

ÉÉÉééés sokkal jobb volt a sminkje is a Grace-ben...
süti beállítások módosítása