Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Édes, drága titkaink 1x09 - Apáról fiúra

2008. június 16. 10:36 - zaphodbb

Nick és Brian a bíróságon, Nick nem kecsegteti túl sok jóval Briant. Beérve a bíró elé azzal fogadják őket, hogy Brian le van tartóztatva, 5 millió az óvadék vesztegetés miatt. A gyerek természetesen az anyjánál marad. Jeremy és Sofia, Sofiának nem tetszik hogy sose mennek Jeremy lakására. Jeremy próbálja kimagyarázni magát de kevés sikerrel, a nő közli, hogy addig nincs "puding", amíg Jeremy nem viszi el az otthonába. Patrick és Ellen a kórházban, Ellen sajnálja, hogy lábon lőtte, feljebb célzott igazából. Hehe. Befenyegeti Patricket, hogy ha nem szakít Carmelitával, akkor beadja a válópert, ami Patrick szenátori karrierjének a végét jelentené.

Nick a Darling házban, Tish és Tripp hüledezik Brian vesztegetési dolgán, Brian 10 évet is kaphat ezért, de megúszhatja 1-2 hónappal is. Tish bevetné az egyik befolyásos ismerősüket az ügy érdekében, de Tripp nem akarja megmenteni Brian seggét ilyen könnyedén. Ezen összevesznek, mert Tish szerint mi másra való a pénz és a hatalom, mint arra, hogy segítsen a gyerekeinek. Tripp nem enged, támogatja majd Briant lelkileg amíg börtönben van. Visszaugrunk 6 hónapot, Dutch száll le helikopterrel a tetőn, Tish várja, hogy boldog szülinapot kívánjon neki, összenyalnak. Tish egy flancos órát ad Dutch-nak ajándékba, de ő inkább az apja által ráhagyott órát hordja tovább. Nickről beszélgetnek, hogy nem kereste meg az apját már hónapok óta. Tish biztatja, hogy hozza helyre a kapcsolatát Nickkel. Aztán elcsöndesedik és bevallja, hogy hibát követett el, Nick nem Dutch egyetlen gyermeke.

Jelenben újra, Brian és Nick kilép a börtön ajtaján, újságírók hada veszi körül őket. Brian továbbra is őrjöng a fia miatt, vissza akarja kapni. Jeremy száguld be Nick lakására, Lisa van otthon. Ma estére kölcsön akarja kérni a lakásukat, hogy a csajt oda vigye. Kiszolgálja magát a hűtőből és rohangál fel-alá. Leszólja még a falon az ominózus hangyákat is, szerinte ilyen helyen él egy szegény ember. Lisa azt javasolja neki, hogy inkább mondja meg az igazat Sofiának. Karen érkezik látogatóba Patrickhez, Patty durván be van morfiumozva, amit Karen ki is használ hirtelen, aláírat az alapítványnak mindenféle papírokat, mert egy kis geci. Elder lép be, Karen hülyepicsát játszik, amire Elder egyesíteni akarja vele az erőforrásait és elhívja vacsorázni. Karen nem biztos benne, hogy igent mondhat az apja miatt.

Családi vacsora, Juliet érkezik, valami utazáson volt, kérdezi hogy mi történt amíg nem volt otthon, így Brianre terelődik a szó, merthogy ez a legnagyobb hír most éppen. Brian szerint Nick hibája az egész, amin Tripp jogosan felháborodik, Brian állandóan Nicket hibáztatja a saját maga által elkövetett hibákért. Erre Tish megint elmereng, visszatérünk a 6 hónappal ezelőtti Dutch még él és most tudta meg, hogy van még egy gyereke szálhoz. Dutch kikel magából a hírre teljesen, nem akar erről beszélni Tish-sel, aki lohol utána, hogy nemár. Dutch élete végéig haragudni fog emiatt Tish-re, majd elmenőben még közli, hogy meg kell szabaduljon Tish-től és az egész pereputtytól, amíg még nem késő.

Jeremy egy lepratelephez hasonló lakásba vitte Sofiát, aki rohadtul nincs elragadtatva, mindenhol kajamaradékok, rendetlenség, káosz. Jeremy elemzi, hogy ő szegény, ez van, nem telik jobbra, és most hogy Sofia látta a csórólakot, már menjenek is át hozzá és jöhet a "puding". Sofia előbb beszélni akar. Ajaj. Nick irodájába ugrunk, próbál Brian junior anyjának a lelkére hatni, hogy ne szakítsa el a fiát az apjától, de a nő meg van győződve róla, hogy ezzel tesz jót a gyerekének, ha kimenekíti a Darling család karmaiból. Vissza Jeremy csórólakába, Sofia azon problémázik, hogy Jeremynek nincsenek céljai, nem akar jobban élni. Pedig Jeremynek vannak céljai, például fel akar jutni az űrbe, mert ő egy ilyen komoly férfi. Sofiának ez nem fekszik, nem akar olyannal lenni, aki nem akar egyről a kettőre jutni. Mikor elindul kifelé, Jeremy bepánikol és el akarja mondani neki, hogy ki is ő valójában.

Nick a Darling házban, Tish-sel beszélget, amiből kiderül, hogy Briant elengedték, megúszta a börtönt Tish hathatós közbenjárására, ami miatt most épp az irodájában Trippnek habzik a szája. Nem árulja el mit tett az ügy érdekében pontosan, amitől Nicknek erkölcsi aggályai támadnak. Tish megkéri, hogy Tripp előtt tartsa titokban, hogy az ő keze benne volt. Nick gyanakodva néz és rákérdez, hogy mit titkol Tish. Tish elmeséli az egész DNS sztorit, aminek a végén Nick rájön az okos fejével egyedül, hogy Brian a testvére, amiben Tish megerősíti. Nick otthon, Lisának egyből az jut az egészről eszébe, ami nekünk is, hogy lehetett volna akár Karen is a testvére, az sokkal rosszabb lett volna. Nick nem repes az örömtől, mert Brian pont az, aki egész életében utálta. Lisa felteszi a big kvescsönt, hogy akkor miért dolgozik nekik még mindig, ha ennyire kivan tőlük, amire az a válasz, hogy kell a pénzük, hogy hatni tudjon a világra. Ámen.

Patricket Carmelita látogatja meg a kórházban, Patty egy utolsó csókot kér tőle, mivel totál be van állva, de szépít, nem rúgja ki a nőt mégsem. Pedig Carmelita felajánlja neki, hogy elhagyhatja, ő megérti, de Patrick nem akarja. Ettől Carmelita meghatódik és szájba nyalja. Jeremy robban be Lisához, nem az igazat mondta el Sofiának hanem, hogy ő egy művész, most pedig azt akarja, hogy Lisa vegye fel őt a galériába de legalábbis adjon kölcsön neki festményeket. Karen és Elder vacsoráznak egy étteremben, Freddyről van szó és az exekről. Elder is volt már nős, egy hercegnő volt a neje, van gyerekük és még ma is az elsődleges partnerének tekinti őt az életében.

Lisa elviszi Jeremyt a galériába, hajlandó neki kölcsönadni képeket, de Jeremy egyiket sem találja megfelelőnek, magát úgy képzeli el, mint aki aktokat fest, teljesen belelkesedik tőle. Brian és Tish Brian szobájában, Tish elmondja Briannek, hogy ő Dutch fia, Brian ki van akadva, hogy egész eddig hagyta az anyja, hogy utálja Nicket, mert ha ezt tudta volna, akkor egész máshogy állt volna hozzá. Nick érkezik a Darling házba, Brian jön vele szembe, de nem hajlandó vele beszélni. Nick Tripphez megy számonkérni, hogy miért nem mondta el neki, hogy Brian a testvére. Tripp becsületbeli ügynek tekintette Letitia felé. Nick ki van kelve magából, kiabál Tripp-pel, de Tripp helyrerakja, hogy nem rá kell haragudnia, hanem Tish-re és az apjára. Nick szerint Tripp tartozik neki az igazsággal, mert miattuk vesztette el az anyját, apját, az egész gyerekkorát. Trippnek felszalad a szemöldöke és bebassza Nick mögött az ajtót.

Nick otthon éjszaka, nem tud aludni elmegy inkább edzeni. Lisa kérdezgeti, de Nick nem önti ki neki a szívét. Karen ébredezését látjuk, aki Elder ágyában hever. Elder elhívja magával Kenyába jövő hétre az üzleti útjára, de Karen nem biztos benne, hogy mehet, félti az apját. Jeremy csórólakában Sofiával újra, megmutatja neki a festményeket, Sofia el van ragadtatva. Azt szeretné, ha róla is festene aktot Jeremy. Jeremy gondban lesz. Nick visszaemlékezésébe csöppenünk, amikor Dutch a lakása előtt várt rá azon a bizonyos 6 hónappal ezelőtti születésnapon. Be van rúgva, arról magyaráz, hogy mindent megtenne, hogy megváltoztassa a múltat, újrakezdene mindent. Nick szarik rá, de az apja el akar valamit mondani a Darlingokról, Nick nem hallgatja meg csak hajtogatja a magáét. Dutch végül csak annyit mond, hogy akármennyire ellenkezik, a Darlingok mindig a családja lesznek. Majd neki adja a nagypapi óráját és bocsánatot kér mindenért, de Nick faképnél hagyja.

Nick újra a jelenben, Lisával lelkizik, kilogikázta, hogy akkor, ott akarta elmondani neki az apja, hogy Brian a testvére. Most aztán jó kis bűntudata van, mert akkor hátat fordított neki. Jeremy tör rájuk megint otthon, vészhelyzet van, Lisától várja a megoldást, hogy adja meg neki a művész telefonszámát, ő lefotózza Sofiát, a festő lefesti, ő meg bemutatja Sofiának, mintha ő festette volna. Lisa beleegyezik, hogy segít, Nicknek meg tátva marad a szája, hogy már Lisát is dolgoztatják a Darlingok. A templomban Brian beszélget Istennel, szerinte Istennek remek humora van. Nick lép oda hozzá, odaadja neki a nagypapi óráját. Brian nem akarja az órát, semmit sem akar változtatni kettejük között, ők nem egy család továbbra sem. Nick kikel magából, beolvas neki, hogy leszarja mit gondol, essenek túl rajta, mondja csak, hogy utálja és hogy lehet ilyen különben is, nem mehet minden ugyanúgy, most már testvérek és kész, emellett nem mehet el Brian. Brian nem szívbajos, megmondja, hogy utálja, de azért leülteti maga mellé. Aztán csak ülnek egymás mellett, majd Brian mégis magához veszi az órát és megköszöni, összenéznek és elnevetik magukat.

Brian búcsúzik Brian juniortól, aki indul Brazíliába az anyjával, nekiadja a nagypapi óráját, ölelkezés, sírás, gyökér pap Brian már egészen emberré vált itt a kilencedik részre. Taxi távolodik Brian juniorral, Brian pedig néz utánuk magába zuhanva.

17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katicaboglarka 2008.06.16. 13:28:09

Biztos nagyon vicces ez meg minden (amúgy szerintem látta már mindenki), de hogyan is jön ide, kedves intellektuell?
Köszi a hogyvoltot, nem láttam ezt a részt sajnos, pedig érdemes lett volna, Brian először nevetett :D

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2008.06.16. 14:06:56

Azért azt hiszem, hogy Jeremy mondata (ti.
"Lisa: De te nem is vagy művész!
Jeremy: Dehogynem, én életművész vagyok")
szállóigém lesz...
:)

Nikolka 2008.06.16. 14:14:30

Brian a legjobb szereplő!!! Nagyon megható volt az utolsó jelenet, sajnáltam Briant. :((
Ő milyen pap amúgy, hogy lehet gyereke, felesége? Mert nem az elejétől nézem a sorit.
Juliet hiányzik és most Tripp se alkotott annyit. Amit még hiányolok a sorozatból, hogy a testvérek egymás közötti viszonyáról kevés szó esik, mindenki éli a maga kis világát.

úrilány 2008.06.16. 14:23:14

@Nikolka: protestánsoknál nincs cölibátus ;)

Juliet tényleg hiányzik kicsit, illetve nem is, csak fura volt, mikor megjelent, és eszembe jutott, jé, még ez a karakter is van! :)
Amúgy nem tetszett ez a rész, túlságosan, az eddigiekhez képest aránytalanul bepörgették az eseményeket, akár Brian-Nick féltestvérséget, akár Karen hancúrozását Simon Elderrel... nem tudom, nem tudom

ui: @katicaboglárka, az a link azért jött ide, mert ez a bejegyzés épp index főoldalon a blogrollban van most, és intellektuell a legtökéletesebb példáját mutatja annak a bizonyos szpemelésnek....

Elloth 2008.06.16. 15:01:40

Brian atya az episzkopális egyház tagja. Amúgy az elején én sem értettem, hogy a fenében lehet felesége, meg gyereke, de ott ez is megengedett, ahogy a homoszexualitás is. Elég nyitott banda.

EasyFriend 2008.06.16. 16:06:54

Ott a Hetedik mennyország, az kizárólag egy pap feleségéről és gyerekeiről szól (a korai évadok még nézhetők is).
Gyilkos egy fordulat volt, hogy pont Brian a tesó, erre nem számítottam. Kiváncsi vagyok, hogyan alakul a viszonyuk ezek után Nickkel.
A kedvenc karakterem Jeremy, ebben a részben megint kitett magáért. :-)

foxglove (törölt) 2008.06.16. 18:21:42

Úgy látom, nem én vagyok egyedül, akinek Brian a kedvence:) Zseniális karakter:) És remélem Brian Jr. is visszatér még!

Nikolka 2008.06.16. 19:57:11

Ez az, csomó Brian-rajongó van itt!!!!! :))) És ne feledjük, hogy Brian jelmeze terhelte legkevésbé a produkció költségvetését :D :D
Én sejtettem, hogy Brian lesz a titkos tesó. Hiszen ebben van a legnagyobb ziccer és így Karennel is mehet tovább az entyem-pentyem Nick részéről! Kár, hogy az uccsó rész lesz pénteken, remélem, leadják a 2. évadot is!

mókus 2008.06.17. 02:09:24

tíz részes volt az első évad?

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.06.17. 07:07:43

mókus: igen, 10 részes, most pénteken vége. Én is csatlakozom a Brian fanokhoz, bár nekem Tripp is nagy kedvencem.

a második évad még várat majd magára, még nem kezdődött el Amerikában sem.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2008.06.18. 18:42:38

Pénteken vége? :((

Én Zaphod-hoz és a Tripp fanokhoz csatlakozom...

úrilány 2008.06.18. 20:08:08

igen, tanúsíthatom én is, hogy Brian a legnépszerűbb, ha csak a blogomra odaguglizókat tekintjük, mindenképp... aztán még Trippet keresik sokan...

úrilány 2008.06.18. 20:09:20

ja, jut eszembe, búcsúzás Brian jr-tól kicsit negédesre sikeredett....

úrilány 2008.06.19. 08:06:24

bocsánat, elnézést, azok számára, akik most kétségbeesetten keresik Briant az EB-s blogban, azok számára:
johazbolvalo.blogspot.com/2008/04/stilizlt-paris-hiltonok.html

Savafan 2008.06.19. 15:20:55

nekem jeremy tetszett ebben a részben. ahogy próbál megfelelni sofiának:))
nekem az tetszett amikor beront és nick a saját lakásában hüledezve mered jeremyre, hogy most vadöfak?
azt hittem azt kéri jeremy lisától, hogy egy ember tanítsa meg gyorsfesteni. inkább olyan embert kereshetne aki eszet ad neki:))
remélem ezen titok kiderülése után nick fagyosan fog tishhez viszonyúlni és nem hagyja, hogy bekavarjon a nick-lis-karen hármasba.
karen úgyis csokibábuskát játszik éppen:)

Nikolka 2008.06.21. 10:39:10

Nagyon jó volt az utolsó rész!!! Brian rengeteget szerepelt és a civil ruha is nagyon jól áll rajta! :))
A vége pedig nagyon ütött! (Karen és Tripp)
süti beállítások módosítása