Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doktor Addison 1x01 - Ellenséges fogadtatás

2008. június 11. 10:36 - fajro

Addison Montgomery Los Angeles-i életének első epizódjához érkeztünk. De még mielőtt odaköltözne, a Grace klinikán Richard számonkéri rajta a munkahelyváltást, Addison pedig elmagyarázza, miért is volt elég a nagyvárosi életből és szépen bemutatja neki (és nekünk) az Oceanside Wellness dolgozóit: első Naomi, Addison legjobb barátnője, aki megtermékenyítési specialista, Sam, a belgyógyász, Violet, a pszichiáter, Cooper, a gyermekorvos és Pete, az alternatív gyógyász. Persze a képek, amiket közben látunk, még többet elárulnak főhőseinkről, és bár ezek nem feltétlen pozitívumokra épülnek, azért szeretni fogjuk őket. Ezt a beszélgetést egyébként érdemes jól megfigyelni, ha agyunkba véssük a megfelelő mondatokat, jókat mosolyoghatunk később…;) Richard megígéri kedvenc dokinknak (aki nem mellesleg „egy világklasszis gyereksebész”), hogy amíg tudja, megtartja a helyét a klinikán, hát nem kedves?


A következő kép (héé, még mindig nem volt főcím!!) Addison új háza, ahol betartja ígéretét és egy meztelen táncot ad elő, persze úgy, hogy a műsor még beleférjen a 12-es karikába. Csak egy dologra nem számított: a szomszédra. Aki még csak nem is ismeretlen – Sam mellé költözött, aki nem mellesleg legjobb barátnőjének, Naominak az expasija. (Azt hiszem, egy darabig kiírogatom a neveket, hogy én is megtanuljam, ki kicsoda.)

Kiderül, hogy Naomi nem szólt Samnek, hogy Addison lesz az új munkatársa… De ami még rosszabb: senkinek sem szólt a kórházban, így persze mindenki felháborodik a döntésen. Ez talán nem az a fogadtatás, amire a fő-főhősünk számított, látszik is, hogy leginkább elsüllyedne vagy egyből menne vissza a jó öreg, sok műtős, sok pácienses klinikájára. Ez utóbbi tényezőt, ha itt akar maradni, el kell felejtenie, mivel ezen a klinikán örülhet napi egy betegnek, és az is megy a helyi kórházba, ha komoly baja van. És még csapata sincs. Változást akartál Addison, hát itt megkapod, halljuk a kedves barátnő szájából.


Végre kapunk egy főcímet is, bár olyan, mintha nem is lenne… (Főcím-függő vagyok, imádom nézni őket, erre meg itt nincs, ez milyen dolog már?) Megérkezik a nap első páciense (persze még nem Addisonhoz…), aki teherbe szeretné ejteni a nála legalább 20 évvel fiatalabb lányt, annak teljes beleegyezésével. Picit tart a dologtól, de ezen a klinikán, ahol minden betegre elég idő jut, nem kell félnie semmitől. Miközben az egész sereg Naomival akar vitatkozni az új tagról, a vizsgálóból hallott örömhangok s.o.s. kiáltásokba mennek át – a jövőbeni örömapa szívrohamot kapott. (Itt szólok: nem vagyok orvos, aki jobban tudja, kinek milyen betegsége van, írja meg szépen). Újabb szereplő a láthatáron, és valamiért húsz percig tartott neki lejönni, vagyis húsz percet ugrottunk a történetben…Ez csak nekem volt furcsa? A férfi menthetetlen, a szőke doki ebbe elég hamar beletörődött, ám a férfi barátnője nem: a spermáját akarja, amit Sam támogat, és próbálja is meggyőzni Charlotte-ot (a szőkeséget), aki valószínűleg a főgonosz ebben a történetben.


Közben Addison is megkapja az első páciensét: fiatal kismama egy dühös apával. Miközben próbál valami elfogadható csapatot összehozni, megismerkedünk Dell-lel, akinek minden álma, hogy szülésznő legyen. Ő mondta így, nem én találtam ki. Addison közben bizonygatja, hogy nem Pete csókja miatt költözött ide, de minél többet mondja, annál inkább úgy gondolom, hogy elég sok köze volt hozzá, és Pete is valahogy így gondolja. Folytatódik a harc a halott férfi spermájáért, még jogászt is hívnak, aki Charlotte nagy bánatára azt mondja, mehet a buli. Heppiend. Vagy mégsem? Betoppan a férfi (volt?) felesége, aki ugyancsak a spermát követeli, kezd egyre érdekesebbé válni a történet. Addison kismamája pedig nem kap levegőt, és el is ájul, a kórház pedig messze van, úgyhogy kénytelenek abban a szülőszobában, ahol nincs semmi steril dolog, egy műtétet végrehajtani – érzéstelenítés nélkül. Rossz belegondolni, milyen érzés lehet, Addison is pont ezen aggódik. Pete persze bedobja magát és a nagy tudását, és pár tű segítségével blokkolja a lány fájdalomérző receptei… izé, receptorait, és így a vágás is sikerül. Csapatmunka, hurrá.


Még egy beteggel találkozunk közben, a nő órák óta apró járólapokat számol, az üzletvezető hívja Violet-et, a pszichiátert, hogy oldja meg a gondot. Nem megy az olyan könnyen, pedig a „kukkoló” mindent megpróbál. Cooper (a gyermekgyógyász) Violet után megy és segít is neki. Tartsuk rajta a szemünket ezen a pároson is, soha nem lehet tudni. Egy pár győzködéses/műtétes/lelkizős jelenet után minden megoldódik: a baba él és már a nagypapa is örül, a sperma a fiatalabb lányé lesz (jó a kép, amikor a barátnő bent van a férfinál, a háttérben pedig ott a volt feleség), Jennyről (a kocka-számolgatósról) pedig kiderül, hogy elvesztette a fiát, ebbe őrült bele.


Addison a műtét után újra elmondja, hogy nem a csók miatt jött vissza, Pete barátunk ezt most már nyilvánosan nem hiszi el, még egy, max két részt adok nekik, és valamelyikük ágyában kötnek ki. Naomi végül bevallja Addisonnak, hogy nem szeretne egyedül lenni, és most hogy Sam elhagyta, szüksége van Montgomery doktornőre, mint támasz (és lelki szemetesláda). A csapat megbeszélést követel, ahol szavazást szeretnének Addison ittlétéről, aki úgy dönt, szakmát vált és ügyvéd lesz belőle, legalábbis teljesen úgy viselkedik. Egyre nagyobb hülyeségeket kezd összehordani magáról, ami meggyőzi a csapatot, hogy Addison igenis idevaló. A végén odavágja a társaság elé a lehető legbeképzeltebbnek tűnő mondatot: „egy világklasszis gyereksebész vagyok”, mi persze tudjuk, hogy ezt nem ő találta ki. Este pedig már elhúzott függönyöknél lejt meztelen táncot – lám, tanul a hibáiból...

Címkék: doktor addison
20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madmoazell 2008.06.11. 10:38:54

Nekem személy szerint nem jött be, de amúgyis Addison-ellenes vagyok :) szóval ez nem lesz kedvenc, a hogyvoltokat viszont majd jól elolvasom, az izgibb lett, mint a pilot.

Sonrisa 2008.06.11. 11:13:31

Én nem néztem soha a Grace Klinikát, ennek adtam egy esélyt "why not"-alapon. Ennyi részemről, többet nem kap.

A hogyvolt viszont király lett, majd itt fogom követni.
(A Reaperben is sajnálom, h nem futotta egy tisztességes főcímre)

Savafan 2008.06.11. 11:16:31

nekem a két spinoff sem tetszett.
elsőre ez sem fogott meg, de adok még neki esélyt.
azért az furcsa, hogy egy ilyen klinikán ahol terhességgel is foglalkoznak nincs nőgyógyász:((
a szülőszobát eddig ki használta? már ha azt a helységet annak lehet nevezni. inkább egy szállodai szoba pótággyal.
és valahogy addison fazonja is más mint a graceben. a haját is máshogy hordja és fiatalabb valakit akartak belőle csinálni, szerintem. amolyan kaliforniás-los angelesi trendi nőt. de ő nem olyan, jó neki a klinika.
remélem az eredeti főnök betartja a szavát és egy évad után visszaveszi. ott jobban tetszett.

Madmoazell 2008.06.11. 11:25:56

Tartom magam ahhoz, hogy Addison karaktere nem olyan ütős, hogy fussa belőle spinoff-ra. Van egy-két olyan arc a Grace-ben, aki megérdemel(het)né, de én egyiket se erőltetném túlságosan...

Johnny336 2008.06.11. 11:36:44

Rettenet ez a sorozat. Bár Addison miatt el kezdtem nézni, mégse vártam meg a cancel-t, hanem két rész után nem erőltettem.

Bezzeg GA. Télleg, GA hogyvót?

Most látom, hogy ezt nem sixx írta. Ezek szerint megúszta... :)

candyperfumegirl 2008.06.11. 12:17:37

Szerintem én is hogyvoltokban követem majd, mert nagyon nem kötött le a Pilot. Pedig drukkoltam ennek a sorozatnak, mert Kate Walsh tényleg nagyon jó, és jó színészeket választottak mellé, de nem működik. A karakterek nem elég jók, a sztori meg...no comment. Ez a pszichológusos történetszál is valami rettenet vontatott volt, pedig akár érdekes is lehetett volna, de mintha direkt akarták volna elcseszni. Addison karaktere meg úgy érzem, szépen el fog veszni, és baromira nem csigáz fel ezzel az új pasival való lehetséges kapcsolata sem.
Az új néger nő egy rettenet.
Charlotte vicces volt, érdekes, hogy mennyire nem volt meggyőző itt, lehet, hogy a lostos karaktere fekszik neki nagyon, mert itt borzasztóan mű volt.

Szóval köszi a hogyvoltot, olvasni fogom, de a sorozat nekem ennyi volt.

Madmoazell 2008.06.11. 12:25:12

Azt viszont csak én hallottam rosszul, hogy páran a Grace-ből is szinkronizáltak ebben valaki teljesen mást? Mert ha így van, akkor az nagyon rossz húzás volt...

Savafan 2008.06.11. 12:48:04

nekem bevallom az sem tetszik, hogy ha bármi komolyabb gond van akkor riasztják a mentőket, hogy vigyék korházba a beteget. tudom, hogy csak wellness központ de akkor meg ne szűljenek. ennyi erővel olyan mint itthon egy wellness hotel, ha gáz van majd jön a mentő. az ilyen sorozatokban számomra az az érdekes, hogy miként gyógyítanak. itt meg a lényeg, hogy közel legyen e telefon az adott problémához:)) a szülésnél is pikk-pakkra megoldották a gondot.

Denisa Wry (törölt) 2008.06.11. 12:52:04

Candyperfumegirl ismételten leirt mindent amit én akartam, annyit tennék hozzá hogy amig nincs más kedd esténként azért belenézek, de egy jó meccs könnyen eltéríthet róla.:)
Hogyvoltot olvasni fogom.

winnie 2008.06.11. 13:21:53

"Tartom magam ahhoz, hogy Addison karaktere nem olyan ütős, hogy fussa belőle spinoff-ra. "

már hogyne futná? siker. ergó futja:)

eperlekvár 2008.06.11. 13:32:49

Nekem nincs bajom Addison karakterével a Grace-ben de ez a Private Practice... ccc... elég gyengusra sikeredett :(

Ráadásul Naomi milyen csúnya lett :o

És az összes szereplő annyira szerencsétlen amúgy is...

Johnny336 2008.06.11. 13:53:00

Kellerman ügynök valóban elég szar lett benne. Tinilányok után sóvárgó gyerekorvos...érdekes. Én is szeretem a fiatal 18 éves tinilányokat nézegetni, de a 24 életévemmel ez szerintem belefér...

dorkusz 2008.06.11. 14:58:37

sajnos elaludtam a felét, de hála hogy volt írónknek bepótoltam...nekem bejön amúgy a sorozat, bár ez pusztán annak is köszönhető, hogy én szeretem Addison-t és a kórházas sorozatok nagyrészét.

ovits 2008.06.11. 18:37:30

Én lemaradtam erről a címadás dologról. Úgy zajlott, mint a Colbert-hídnál? Vagy még szavazás sem volt róla?

Madmoazell 2008.06.11. 19:47:57

Ovits ez úgy volt, hogy a sorozatjunkie és a comment.com is kidobott egy postot, hogy kommentként lehet ötletelni, mi legyen a sorozat magyar címe. Semmi szavazás nem volt, és ezek szerint a kreatívok nem is túl kreatívok, még választás terén se.

Tilcsák Bea (törölt) 2008.06.11. 21:13:31

hát nekem ez nagyon bejött:) és a vége "világklasszis"volt.

Windermere 2008.06.11. 22:52:39

Arról volt már szó, hogy az RTLKlubon volt valami riportban a srác, aki megnyerte az LCD tévét a névadással?
Sőt, mi több, mutatták sixx apánkat is. :)
süti beállítások módosítása