Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 1x01 – Pilot

2008. június 07. 12:33 - Bruzsy

A sorozat címéről az olvasók nagy részének valószínűleg csak az a néhány mondat jut eszébe, ami megmaradt a középiskolai fizikaoktatásból, pedig az idei évadban indult CBS sitcom szépen lassan kinőtte magát, és a How I Met Your Mother és a Two And A Half Men páros méltó vetélytársa lett. A hogyvolt előtt azonban tartanék egy kis gyorstalpalót, aminek hatására hátha többen bepróbálják a kicsit fárasztó humorú, de ugyanakkor rendkívül szórakoztató komédiát. Az alapfelállás egyszerű, mint a faék, adott két együtt élő (de nem úgy!) fiatal kvantummechanikus geek, Leonard, az alacsony szemüveges, és Sheldon, aki magas és igen retardált, együttesen 360 feletti IQ-val. Őket egészítik ki az ugyancsak kocka haverjaik, Raj és Wolowitz, valamint a szomszédba frissen odaköltözött Penny, a pincérnő, aki igencsak butuska, de ugyanakkor rendkívül szerethető személyiség. A bonyodalom forrása megvan, és higgyük el, rengeteg szórakoztató percet tud okozni a két oldal találkozása.


No, de elég a beszédből, essünk is neki a pilotnak. Egy Magas IQ Spermabankban kezdünk, ahová Sheldon és Leonard azzal a nem titkolt szándékkal érkezett, hogy egy kis anyagot szolgáltasson az eljövendő nemzedék génállományának feljavítása céljából, és mellesleg az érte kapott pénzből beruházzanak egy gyorsabb internetkapcsolatra. Nos, ehhez mindössze a kötelező adminisztráción kell túlesni, és lehet is menni adományozni. Sheldonnak azonban kétségei támadnak, mert mi van akkor, ha természetanya csúnyán kitol a szegény, okostojás gyermekre vágyó anyákkal (vannak egyáltalán ilyenek?), és egy olyan utód jön majd világra, aki még annyit se tud, hogy a görbe alatti területet deriválással vagy integrálással számolja ki? Hát igen, ez a szörnyű lehetőség is fent áll, ezért geekjeink úgy döntenek, hogy ők inkább nem vesznek részt egy ennyire kockázatos kísérletben, és angolosan távoznak.

A kudarc élményét elfelejtendő hazamennek, és mivel a lift már hónapok óta nem működik, kénytelenek a lépcsőt használni a negyedik emeletre való feljutáshoz, ez pedig lehetőséget is ad nekik arra, hogy kielemezzék a lépcsőfokok magasságkülönbsége által előidézett baleseti lehetőségek esélyeit. A szintre felérve azonban igazi meglepetés várja őket: a szomszédos lakásban élő 120 kilós transzvesztita úgy döntött, hogy inkább kipróbálja magát Las Vegasban, a megüresedő apartmant pedig egy olyan lány vette ki, akinek láttán szerintem minden férfinézőnél megindul a nyáltermelődés.


Egy gyors bemutatkozás, és a felállás tisztázása után mindenki menne a maga dolgára, Penny folytatná a kipakolást, a fiúk pedig a Battlestar Galactica második évadjával töltenék a délutánt (ezúttal audiokommentárral), Leonardnak azonban láthatóan bejön az új szomszéd, gyorsan meg is hívná egy ebédre, kizárólag a jószomszédi viszony kialakításának kedvéért. Sheldonnak nem tetszik a dolog, neki így is van már 212 barátja MySpace-n, nem akar ő még egyet, akivel ráadásul naponta találkoznia és beszélgetnie kellene, és mindezt ráadásul offline. Végül beadja a derekát, az ebédmeghívás azonban nem megy valami zökkenő mentesen: Leonard alig mond két mondatot, már azon veszi észre magát, hogy az indiai kajában lévő curry a bélműködésre gyakorolt jótékony hatását elemzi, ami hát, egy eléggé eredeti duma az ismerkedésre. Pennynek végül leesik a dolog, bele is megy az ebédbe, nem sejtve, hogy ezzel milyen lavinát indít el, pedig a fiúk „Az előbb pénzért akartunk maszturbálni.” kijelentése eléggé egyértelművé teszi, milyen társaságra számíthat.


A lakásban körülnézve a lány szeme rögtön megakad a nappaliban elhelyezett fehér táblán, rajta Sheldon néhány kvantummechanikai levezetésével, no meg a Born-Oppenheimer közelítés karikatúrájával, ami tök vicces, nem is értem, hogy Penny miért nem nevet rajta. Nem kell hozzá sok idő, Leonard táblája is előkerül, amin a két fiú rögtön össze is veszik, mert míg Sheldon levezetése huszonhat különböző dimanziót definiál, addig Leonard csak újrafogalmazta azokat a tételeket, amik az MIT minden férfibudijának falán ott sorakoznak. Hiába, a két dudás esetének igen szembetűnő példájával találkozunk, ami eléggé érthetetlen, mert a lakásban van még két másik duda is egy hozzájuk tartozó csajjal, aki már kezd nagyon éhes lenni, inkább az ő igényeinek kielégítésével kéne foglalkoznia a két srácnak.


És itt az ideje, hogy megismerkedjünk Sheldon retardáltságának első megjelenésével, aki finoman arra utasítja Pennyt, hogy ugyan üljön már máshová, mert az az ő helye. Tudniillik télen-nyáron mindig a megfelelő hőmérséklet van azon a ponton, ráadásul a tévé is tükröződés mentesen látszódik onnan, mi ez, ha nem logikus érvelés? Végül kénytelen egy másik helyet választani magának, mert az mégsem járja, hogy elültessünk egy hölgyet a kényelmes kanapéról. Miután végre mindenki helyet foglalt, kezdődhet az ebéd, és a vele egybekötött ismerkedés, a fiúk súlyosságára már eddig is volt elég bizonyíték, de amikor a kiderül, hogy még a Bogglet is klingonul játsszák, már Leonard is érzi, hogy ennek nem lesz jó vége, és inkább Pennyről kérdezősködik.


A lány mesél magáról, tulajdonképp azért érkezett Los Angelesbe, hogy színésznő legyen, helyette azonban pincérnőként kötött ki. Az emlékek hatására azonban gyorsan el is törik a mécses a lánynál, mert hogy most ért véget egy négy éves kapcsolata, és hát nagyon kivan. Mert hát négy év rendkívül hosszú idő, egy középiskolát is el lehet végezni annyi idő alatt (Sheldonnak akár kétszer is). Ráadásul még a zuhanyzója se működik, szóval minden összejött így egyszerre. Leonard megpróbálja kezelni a helyzetet, de a fény hullám-részecske természetével felállított párhuzama nem arat osztatlan sikert, úgyhogy gyorsan témát vált, és felajánlja, hogy ha akarja, használja nyugodtan az ő zuhanyzójukat, persze minden hátsó szándék nélkül. A lány él is a lehetőséggel, ez pedig hatalmas előrelépés, hiszen a lakásban utoljára Leonard Alzheimeres nagymamája volt az utolsó nő, aki levetkőzött, amikor rohama volt. A szemüveges geek pedig bevallja, hogy ugyan nem akar többet erőltetni a jószomszédi viszonynál, de azért ha úgy adódna, nem rúgdosná ki Pennyt az ágyából.


Amíg a lány zuhanyzik, újabb vendégek érkeznek: Raj Koothrapali és Howard Wolowitz, a két hasonlóan elborult jóbarát, akik rendkívül izgatottak, mert sikerült megszerezniük egy 1976-os Stephen Hawking előadás felvételét. Tényleg rendkívül izgalmas, azonban az időpont nem a legalkalmasabb, ugyanis egy meztelen nő zuhanyzik a fürdőben, aki rögtön meg is mutatja magát, és ha ez a sorozat kábeltévén futna, talán még a törölköző is lekerült volna. De ne legyünk telhetetlenek. A lány tulajdonképp egy szívességre kérné meg a fiúkat: legyenek olyan kedvesek, menjenek el az exéhez, és szerezzék vissza a nála maradt tévéjét.


A küldetés nem megy a legsimábban, mert miután megoldották az épületbe történő bejutás égető problémáját, megismerkednek a férfival is: egy kigyúrt 2 méteressel, akinek a tekintete nem sok jót sejtet. Szerencsére nekünk már csak a végeredményt kell látnunk, a két kocka egy szál kisgatyában, megszégyenítve kénytelen hazabandukolni, nem is tudom, mit gondolt Penny, amikor ezt a feladatot bízta rájuk. Mindezek alatt a lány megpróbál Raj-zsal és Howarddal is összebarátkozni, azonban ez sem megy zökkenőmentesen, hiszen az indiai tudós srác annyira zavarban érzi magát női társaságban, hogy képtelen megszólalni is, Wolowitz pedig azt találja a legjobb udvarlási módszernek, hogy bemutatót tart WoW karakterének képességeiről. Penny szerintem már a kiborulás határán van, szerencsére épp időben érkeznek meg a hősök, hogy beszámoljanak az izomagyú ex reakciójáról. Önfeláldozásuk láttán a lány pedig mindenkit meg is hív vacsorázni.


Az étterembe menet Leonard pedig rájön, hogy a másik három haverjához képest ő egy igazi macsó, és ez megadja a kellő önbizalmat neki, hogy belássa: neki KELL ez a lány. Okos és gyönyörűszép gyerekeik lennének. De vajon csak Leonard képzeletében fognak létezni, vagy a valóságban is? A sorozat további részeiből kiderül....

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonrisa 2008.06.07. 12:36:43

Ezt látnom kell!!!:)
Hogyan kerülhette el eddig a figyelmem!?

A hogyvolt meghozta a kedvem. Ügyes!

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.06.07. 18:37:33

Mindenképp adj neki egy esélyt, én csak ajánlani tudom... És az évad során csak egyre jobb lesz, a sztrájk utáni részek pedig már a legjobb sitcomok sorába emelték. :-) És annyival jobb, mint a The IT Crowd, hogy ezen tényleg nem csak a kockák tudnak nevetni... :-D

Ja, és örülök, hogyha már csak egy olvasóval sikerült megismertetni, mert sajnos a magyarországi bemutatás esélye vészesen alacsony, már csak a stílusa miatt is.

Sonrisa 2008.06.07. 18:54:47

Csekkoltam a pilotot- részemről megkapja a figyelmet az évad:)
Pedig nem is vagyok kocka :-P

Big thanks, jelenleg egy 20 perces sitkomba úgyis nagyobb kedvvel fogok bele, mint egy 40 perces epizódosba - lévén, időhiány rulez. Azokat majd nyáron:)

candyperfumegirl 2008.06.07. 19:08:18

Úgy érzem, muszáj néznem ezt a sorozatot. :) Ez a szintű geekség már vicces, és tetszik, ahogy leírod a hülyeségeiket. Hosszú a nyár, szerintem szakítok majd rá időt. ;)
És köszi a hogyvoltot!

WUTM 2008.06.08. 12:14:03

"És annyival jobb, mint a The IT Crowd, hogy ezen tényleg nem csak a kockák tudnak nevetni"

ezzel vitatkoznék! én nem vagyok kocka, és imádom az IT Crowd-ot, már kétszer végignéztem, és sírva röhögtem másodszorra is. A BBT aranyos, kedves, de sehol nincs a furcsa angol humor mellett, bár azért kétségtelen, hogy (főleg Sheldon miatt) jobb, mint egy tipikus amerikai sitcom.

Flankerr 2008.06.09. 19:00:45

Kiváló hogyvolt Bruzsy,csak így tovább..:)
Mindenkinekcsak ajánlani tudom a sorozatot, 17*20 perc felszabadult röhögés, és még a főcímzene is hangulatos.

Sonrisa 2008.06.09. 19:45:44

Ez agybeteg, eddig az első 6 részt néztem meg:) háhá, sírva nevetős részemről. Bár fura, 2 rész közveten egymás után telíti az ingerküszöbömet, de 1 rész meg kevés:) 30 perces epizód kéne.:)
süti beállítások módosítása