Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Weeds 1x01 - You can’t miss the bear

2008. június 04. 15:00 - wayout

A dobozkákkal indítunk, azokkal, amik tök egyformák, és amikben tök egyforma emberkék élnek szerte Amerika kertvárosaiban, vagy mégsem? Nyitásképp az előre gyártott Agrestic nevű mintaváros minta sulijában tartank egészséges kaját a gyerkőcöknek gyűlést a stepfordi anyuk. A pódiumon Nancy, kedvenc nepper mamink, amint azt ecseteli, hogy milyen komoly változást eszközöltek azzal, hogy kivették a cukros üdítőket az automatákból. Mellesleg meg kell jegyeznem hogy pont úgy néz ki, mint a mellette álló Celia, amit jól jegyezzetek meg, mert nem sokáig fogjátok így látni őt. Celia megjegyzi, hogy reméli, hogy a diétás üdcsiket nem vették ki remélhetőleg, hiszen sok lány ezt issza, hogy vigyázzon az alakjára, hiába a 11 éves kor a legjobb időpont az anorexia kezdetéhez.

A háttérben az agyon botoxozott, szó szerint rezzenéstelen arcú zombik éppen arról beszélnek vajon miből él meg Nancy így egyedül. Kis ugrás és meg is tudjuk: külvárosi afró nőci konyhájában, ahol éppen kilóra mérik a marihuánát, jött egy kis shoppingolásra, mert éppen kifogyott az árulnivalóból. Hát itt nem éppen az egészséges életről beszélgetnek, hanem hogy a fehérek vagy a feketék lopnak-e jobban. Majd Nancy be meri szólni, hogy az egyik zacskó mintha soványabb lenne, erre nagy kuss, mert senki se kritizálhatja Heylia szemmértékét, aki olyan régóta űzi az ipart, hogy szerintem még csukott szemmel is megmondja hány G van egy zacsiban. Majd Nancynek le kell lécelni Shane fiacskája gyász-tanácsadója miatt, majd Heylia terhes lánya elrebegi, hogy milyen szar lehetett a kissrácnak végig nézni, hogy apu bekrepál futás közben, tuti hogy kicsit el lesz baszva szegény ezentúl. Heylia erre annyit mond, hogy mutasson olyat, aki nincs elbaszva. Ott a pont.

Nepper anyunk hazamegy és megkérdi a gyerkőcöket, hogy miért is van már egy nagy lyuk a vendégszoba plafonján. Shane csak kiruccant tetőre nézelődni egy picit, hiába Botwinék az igazi minta család, remélem az én jövőbeli gyerekeim is ilyen kreatívak, lesznek ha időtöltésről lesz szó. Majd jön Silas barátnője, Celia idősebbik lánya Quinn, aki sajna nem nagyon fog szerepelni az elkövetkező részekben mivel nem tetszett a teszt közönségnek, pedig vicces kiscsaj majd meglátjátok. Ezután rövid eszmefuttatás a szomszéd utcában lakó süket csaj nyelvmunkájáról (róla majd hallani fogunk még). Hirtelen megszólal anyu csipogója, vészhelyzet van valakinek gyorsan be kell tépnie különben nagy baj lesz, Nancy rohan is életet menteni. Beugrik a kocsija hátsó ülésére egy fiatal dealer srác (mellesleg Doug fia, Josh, de őt se fogjuk többet látni, mert ő sem tetszett teszt közönségnek), aki kifogyott a cuccból, mert a szállítója elment jóga-hétvégére (a drogkereskedő is ember, neki szüksége van egy kis lazulásra, elvégre stresszes meló ez). Mellékinfóként megtudjuk miért volt olyan sikeres a Passió, naná hogy azért mert mindenki betépve nézte (én mindig sejtettem). Nancy ad neki füvet két feltétellel: ne áruljon gyerekeknek és az ő vevő bázisának.

Másnap foci meccs, amin nem nagyon tündököl szegény Shane, mivel a saját csapattagjai lökik fel. Nancy, pedig észre sem veszi, hogy vérzik, meg ül, mint szar a fűben szegény, mert éppen Celiával beszélget. (jegyezzük, meg hogy Nancy nem éppen szuper anyu és soha nem is lesz az, de mindent megpróbál, lásd. Dealerkedés) Celiára kitérve, aki mindenki kedvenc pszicho mamija, ezen túl folyamatosan azt fogjuk hallani, hogy próbálja lefogyasztani kisebbik lányát, akit csak Isa-bellynek (pocak a nem-angolosok kedvéért) becéz, hát nem aranyos?

Doug jön füvet venni, kedvenc állandóan betépett önkormányzatos, könyvelő fickónk. (több ilyen kéne Mo.-ra is) Egyébként az ő fia árul a háttérben a játszótéren dzsót a gyerekeknek.(újabb minta család). Majd aranyos intermezzo következik, ahol Nancy megcsillantja benne rejlő anyukát és elgáncsolja a fiacskáját csúfoló idegesítő kispöcsöt. Shane odamenekül, ahol éppen a tesója és a nője arról beszélgetnek, hogy hol dugjanak (náluk nem lehet, mert Celia még a kamrába is kamerát tett hogy figyelje, mit eszik Isabelle, őt ismerve ez még a kevésbé elmebajos dolgok közé fog tartozni higgyétek el nekem). A testvér kicsit később elkezdik ecsetelni a kedvenc tévé műsorukat a Vadon csatornán (szerintem tényleg létezik, ha fegyverek vannak benne tuti, hogy van nézőbázisa Amerikában) „Nem tévesztheted el a Macit”, ami arról szól őrült fazonok, kurva nagy vadászpuskákkal rohangálnak az erdőben, és le próbálnak lőni egy medvét. (hmm el kéne a Botwin családnál egy olyan tv-dada, ami blokkolja a kiskorúnak nem való csatornákat vagy esetleg egy szülő).

Ugrás, megismerhetjük Doug kifinomult kocsiban füvezési szokásait, majd jön Nancy a zséért, közben kiderül Celia férjéről, hogy ázsiai teniszedzőnőjét kúrogatja, nepper anyu csak néz és reméli, hogy megboldogult férje nem fecsegett ki semmit az ő nemi életükről részegen pókerezés közben. Itt a parkolóban még kicsit meg ejne-bejnézi Josh, Doug fiát, hogy igazán nem kéne drogot árulni a gyerkőcöknek, mert nem rég kaptak el egy 10 évest mariskával az uzsonnás dobozában. (Ó Amerika) A srác annyit reagál erre, hogy ne legyen képmutató, hiszen maga is dealer, és innetől kezdve nincs joga azon a bizonyos erkölcsi magaslovon ülni.

Kicsit később Nancy ül a tetőn Quinnel és a szomszédokat kukkerolja egy kis távcsővel. A sexről beszélgetnek, Nancy próbál felelősségteljes tanácsot adni, de csak az derül ki, hogy mennyire naiv a drága, mikor kiderül a kis Quinn bőven nem szűz (15 az új 25 nem?) és khhmm elég tapasztalt a témában. Közben egy újabb aranyos kis intermezzo: az egyik szomszéd csávónak új fiúkája van, jegyzi meg Quinn, aki mellesleg Josh. Kedvenc nepper anyunk, pedig egy ámulatból a másikba esik, de jegyezzük hogy gyors a reakció ideje, átmegy a szomszédba és megesketi a srácot, hogy nem árul többé gyerekeknek különben szól a szüleinek a cirka 30 évvel idősebb faszijáról. (Egyébként az ilyen jellegű probléma megoldás az erőssége).

Celia érkezik ezután, rózsaszín dada kamerás macival, hogy Botwinéknál is szemmel tartsa a lánykáját, aki elég nyájasan reagál macira, és valamit forgat a fejében. (kétszer jobbat, mint gondolnátok) Ezután felpörgetjük a dolgokat, Nancy konstatálja, hogy mennyire a kézben tartja a dolgokat, hisz az egyik gyerekét felfüggesztették a másik ellógott a suliból kefélni. Megy is Conradhoz, Heylia unokaöccsének vállára sírni, aki szemmel láthatóan oda van a mi kertvárosi minta anyukánkért.

A zseniális zárásban Celiát látjuk, amit a maci-cam felvételeit nézi éppen, most sajnálhatjuk, hogy nem látjuk Quinnt többé: a felvételen apu éppen a teniszedzőt dugja nagyban (minden idők legjobb belépője) ő pedig elegánsan beint anyunak a végén. A kis ribanc mondja Celia, hiába volt kitől örökölni.

Címkék: weeds
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gatsy 2008.06.04. 15:47:49

Végre valaki!
Az évszázad legjobb sorozata. Már az első rész után függő lettem!:)
Faja!

gulyaszoli · http://tapirwar.tumblr.com 2008.06.04. 15:59:50

igen, füvet minden kertvárosba :)

gonoszkiralylany 2008.06.04. 16:17:15

a legjobb az a beszólás h nem Nancy teteje alatt szexeltek, mivelhogy nincs tető :DD

Gabba 2008.06.04. 16:39:51

Ha jól emlékszem,a végén a magyar szinkron szerint olyasmit motyog Celia, hogy hiba volt nem elmennie küretre annak idején.

wayout 2008.06.04. 17:37:06

Jól emlékszel, angol azt mondja, hogy el kellett volna vetetnie. Egyébként a hivatalosan úgy kerül ki Quinn, hogy elküldik Mexikóba bentlakásos suliba, de szökőévente egyszer említést tesznek a létezésééről.
A júni 16-ot én is nagyon várom, addig meg csak kihúzom az első évaddal.

katicaboglarka 2008.06.04. 17:39:10

Mennyire király ez a sorozat! Örülök a hogyvoltnak is, bár ez nekem kicsit összecsapott volt (nem mutattad be a karaktereket úgy igazán, túl sok volt az utalgatás a későbbi részekre), de sebaj, azért jó volt olvasni, úgyhogy köszi :)
Nekem ebben az volt a kedvenc jelenetem, amikor Doug szív a kocsiban, közben meg szól Nellie Mckaytől a David.
Igen, Gabba, jól emlékszel.

foxglove (törölt) 2008.06.04. 17:41:56

Nekem viszont tetszik ez a hogyvolt, jók a kiszólások, és a hangulat is weeds-es.

wayout 2008.06.04. 17:51:19

A kritika jogos tényleg jobban bemutatthattam volna őket... Majd a következőben pótlom, meg az a rész karaktercentrikusabb emlékeim szerint, jobban megismerjük a szereplőket. Ez amolyan kertvárosi körbevezetés volt:)

candyperfumegirl 2008.06.04. 18:06:16

Még nem tudtam eldönteni, hogy egyem-e a sorozatot vagy ne, az első 3 rész tetszett, de utána valahogy elakadtam, talán majd most behozom. Ami nagyon megmaradt bennem, az az utolsó jelenet, "el kellett volna mennem abortuszra" (Celiát máris megkedveltem), és a zseniális hangulatú főcím. A téma nem, ne a humor bejön.

Wayout, neked köszönet a hogyvoltért, és mindössze annyit mondanék teljesen jó szándékkal, hogy vannak szavak, amiket egybe kell írni, ld. focimeccs, problémamegoldás, reakcióidő. Olvasd majd át jobban, mielőtt elküldöd, mert maradt benne pár nem túl szép hiba.

katicaboglarka 2008.06.04. 18:37:42

Ebben igazad van (bár már rég láttam) ez nem egy karaktercentrikus rész, a hangulat viszont tényleg átjön. :)

Pancs 2008.06.04. 18:44:38

Hú, de állat, Weeds hogyvolt. Király. Köszönöm szépen, élmény volt végre olvasni.

Nancy beszól Celiának, te szoktál olvasni?:D

kardigán · http://kardigan.freeblog.hu/ 2008.06.04. 18:54:08

jó ez a hogyvolt tényleg, csak hát a helyesírás... (különösen az egybe-vagy-külön-vonal tényleg, focimeccs, problémamegoldás, reakcióidő; valamint a szex az magyarul szöbetűvel van...)

wayout 2008.06.04. 19:51:24

mindenkitől elnézést a helyesírásért, következő alkalommal sokkal jobban fogok figyelni

szofi88 2008.06.04. 19:59:14

nekem Nancy hirtelen Lorelai Gilmore-ra hasonlít arcberendezésre, de ha jobban megnézem mégsem. de első blikkre wáá, nagyon:D

denamano 2008.06.04. 23:52:04

ehh, Quinnt de sajnáltam. Celia és Heylia viszont félelmeteseket tudnak beszólni. imádom.:)

jah, köszi a hogyvoltot!:)

ovits 2008.06.05. 17:37:03

Egyik kedvencem beszólásom ebből a részből Heylia-tól.
"Get her skinny ass in here and get her own damn pie. Slave days is over."

süti beállítások módosítása