Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Elnöknő 1x18 – Unfinished Business

2008. május 26. 12:03 - santinocorleone

Na kérem szépen, elérkezett Az elnöknő várva várt UTOLSÓ EPIZÓDJA, amely, mint tudjuk, nem csak az első évadot, de magát a sorozatot is lezárta. Az olyan apróságokon már nem is érdemes fennakadnunk tehát, mint hogy az előző részek tartalmát bemutató kivonatos visszatekintés megint zavaros és következetlen. A szűk stáb még szűkebb részével nyitunk, jelen van Kelly, Dickie és Mackenzie Allen, utóbbit azonban szokás szerint elhívja Vince, hisz próbakérdésekkel kell készülnie a közelgő vitaestre. Az első ilyen az alelnök személyére vonatkozik, így, bár az elnöknő most még nem ad választ, biztosak lehetünk benne, hogy ma erre a kérdésre is pont kerül végre. Van még néhány érdektelen kérdés, de Kelly végre félbeszakítja az eseményt. Közli az elnöknővel, hogy meghalt egy politikus, aki anno nem csak Mackenzie Allen elnökségét, de az alkotmány egyenjogúságra vonatkozó kiegészítését is ellenezte.

Bauer-papa két kedvenc nőjével társalog, választási fotókat válogatnak, miközben a házelnök továbbra is vacillál, nem tudja eldönteni, elinduljon é a következő elnökválasztáson. A Fehér Házban máris sajtót tájékoztatnak, hiszen a vaskalapos politikus halálával végre lehetőség nyílhat az Alkotmány jogegyenlőségi kiegészítésére, s ez láthatóan szívügye az elnöknőnek. Apu eközben jelzi Kellynek, hogy egy magazin komoly cikket közölne az elnöki házaspárról, már az újságíró is itt van, és a szóvivő feladata lesz, hogy az elkövetkező hetekben mindenhová elkísérje őt. A bemutatásnál rögtön kiderül, hogy ők ketten meglehetősen jól ismerik egymást, hisz ahogy apu elhagyja a szobát, Kelly máris lerohadtdisznózza a firkászt.

Az elnöknő máris azon fáradozik, hogy mielőbb kiegészíthesse az Alkotmányt, amelyet jogegyenlőségi szempontból igen elmaradottnak tart, s az első lépés, hogy meggyőzze a republikánusok egyik fontos floridai képviselőjét. Az a nő játssza, aki Nina Myers-t alakította a 24-ben, úgyhogy most így hívjuk majd az egyszerűség kedvéért. Szóval Nina azért fontos, mert Floridában ő képviseli a republikánus többségű szenátusi frakciót, és ez volt az egyik állam, amely anno nem ratifikálta az elnöknő által vágyott kiegészítést. Nina amúgy nagyon kemény, és kerek perec megmondja, hogy nő létére is feleslegesnek tartja ezt az egész herce-hurcát, épp ezért nem támogatja majd az ötletet. Távozása után Dickie is kifejti az elnöknőnek, hogy nem biztos, hogy ezzel a kiegészítéssel kéne bajlódnia, mert rengeteg pontot veszíthet vele, örüljön inkább, hogy végre elfogadták mint elnököt. Ezek után Becca is közli az anyjával, hogy ez így hülyeség, mert a férfi legyen férfi, a nő meg maradjon nő, de Mackenzie Allen tántoríthatatlan. Lánya végül úgy dönt, részt vesz majd a vitaesten, hogy több nézőpontot is megismerjen, valójában azonban a titkos chat-baráttal szeretne ott találkozni.

Dickie most Jimnél jár, hogy érdeklődjön, van é már alelnökjelölt, mert hogy jó volna, s alig hogy elmegy, jön is az egyik tábornok, hogy tolmácsolja a hadsereg álláspontját: ők bizony nem akarják, hogy nők is legyenek a hadseregben, hisz az milyen már, és szeretnék, ha a kabinetfőnök meggyőzné erről az elnöknőt is. Kelly is a kiegészítéssel bajlódik a sajttájon, de megint nem nagyon bír a kötözködő firkászok hadával, úgyhogy ez most tényleg nehéz meccsnek ígérkezik. Főleg, hogy Nina már Bauer-papánál van látogatóban. Olyan, mintha a csaj a 24 után ezúttal is több térfélen játszana egyszerre, hiszen a házelnöknek sem kíván behódolni, sőt, most mintha inkább az elnöknővel értene egyet. A fene se érti ezt na.

Gyorsan reggel lett, mert nem múlhat el epizód konyhai jelenet nélkül. Az elnöknő most az anyjával nosztalgiázik a régi szép időkről, amikor az emberjogi harcost faragott a lányából. Kelly a másik szárnyban épp most súgja meg Vince-nek, hogy az általa rühellt újságíró nem más, mint az ex-férje, aki egy állás miatt anno csúnyán faképnél hagyta. Jim a szobájában van, egy régi baráttal beszélget, és elárulja neki, hogy Mackenzie Allen felajánlotta számára az alelnökséget. A nő szerint nem is kérdés, hogy vállalnia kell, hisz így tehet a legtöbbet az emberekért.

Az elnöknő újra Ninával beszélget, aki most valamiért megint ellenzi a kiegészítést, és részéről szívesen megakadályozná a floridai ratifikációt, de az elnöknő ekkor felhívja a figyelmét, hogy diplomája se nagyon lenne egyenjogúság nélkül, kiderül ugyanis, hogy Nina anno sportösztöndíjjal került be az egyetemre. Gondolom, ezzel most meg is nyerte magának a csajt. Bauer-papa eddigre már a tévében parádézik, élő műsorban szapulja az elnöknőt, a nem létező programot, a bukdácsoló országot, vagyis mindent, ami Mackenzie Allenhez köthető, majd váratlanul bejelenti, hogy az egyetlen igazi alternatíva ő maga, ergo elindul a következő elnökválasztáson. A hír kelt egy kis zavart az elnöki stábban, és az elnöknőn kívül mindenki aggódik, hogy jaj mi lesz most. Na nem mintha nem lehetett volna számítani, de mindegy. Allen elnök amúgy magasról tesz rá, magabiztosabb, mint eddig bármikor. Talán azért, mert nem is sejti, hogy a jó öreg Dickie épp most beszéli le Ninát a kiegészítés floridai támogatásáról. Aknamunkát végez a kisköcsög, mert azt hiszi, ezzel pontokat nyer majd a kampányban. Amúgy sikerrel is jár, és miután kiderül, hogy Nina mégis visszatáncol, Jim megy is a szöszihez gratulálni, ő viszont meglepetten visszautasítja a bókot, és jelzi, hogy bár szerették volna, végül nem ők tántorították el Ninát.

Ugrunk a vitaestre, a készülődés közben a függöny mögött az elnöknő összefut kedvenc házelnökével. Végre eljutottak arra a pontra, hogy már szemtől szemben sem bájolognak, Mackenzie Allen le is alázza gyorsan az öreget, és jelzi neki, hogy az elkövetkező egy évben, amíg Bauer-papa minden idegszálával a kampányára koncentrál majd, ő, mint elnök bizony a hőn áhított hatalmat gyakorolja majd. Ezt követően fel a színpadra, és megy a zrika a tömeg előtt is. A házelnök filmes idézetekkel indít, és kissé érthetetlen módon a Casablanca jellemábrázolásáról hablatyol, de Mackenzie Allen, ahogy eddig mindig, szívhez szóló beszédével most is maga mellé állítja a hallgatóságot. A kérdésekre is frappáns válaszokat ad, a jutalma pedig vastaps. Sokk null tehát ide, de az öröm még nem ért véget, a színpad mögött ugyanis Jim jelzi az elnöknőnek, hogy vállalja az alelnökséget, ha úgy adódik, bónuszként pedig még Dicikiet is felnyomja. Kisköcsög próbál ugyan magyarázkodni, de az elnöknő végre-valahára kirúgja a stábból, így mehet munkáért könyörögni a másik térfélre. Az elnöknő elégedetten távozhat tehát a helyszínről, főként, hogy odakint ujjongó tömeg várja. S ezzel van vége.

Nem is szaporítanám tovább nagyon ezt az egészet, mert sajnos nem úgy sikerült, ahogy azt sokan vártuk. Az elnöknő bár egész jól indult, hamar elfáradt. A következetlen és sablonos cselekményvezetés, valamint a sokszor érdektelen és felesleges mellékszálak miatt szinte sosem volt igazán izgalmas, így nem tudta betölteni azt az űrt, amit a West Wing hagyott maga után. Kár érte, talán majd máskor. SZÓVAL MOST TÉNYLEG VÉGE. Nektek azonban köszönöm a figyelmet és a kommenteket!

Címkék: az elnöknő
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.05.26. 13:18:07

"Sokk null ide"
Akár elütés, akár nem, jó poén :-)

Szóval vége. Természetesen nem lehet egy lapon említeni a West Winggel, de azért szódával elment. Köszönet a hogyvoltokért, néha tényleg jobbak voltak, mint az adott rész.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.05.27. 19:21:54

Igaz, h. volt még 3 rész, amit már nem engedtek adásba?

Gabba 2008.05.28. 08:38:22

Azt olvastam, hogy 23 részesre tervezték az évadot, és le is forgatták az összes részt, de aztán csak 18-at adtak le.
süti beállítások módosítása