Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Narancsvidék 1x08 – A megmentés

2008. május 22. 13:20 - EasyFriend

A túl hosszúra nyúlt hatásszünet előtt (amiért elnézést kérek) ott hagytuk abba, hogy hőseink egy tijuanai sikátorban próbálják életre kelteni Marissát, egy viccesnek induló, de aztán drámába torkolló kiruccanás végén. Jimmy Cooper véletlenül szájjal előre belecsúszott Kirsten szájába, Sandy pedig eladta a lelkét és ezentúl sajnos nagyon sok dohányt fog keresni.


Cohenék konyhájában szemmel láthatóan mindenkit szétbasz az ideg, pedig fel kéne venni a ritmust, kezdődik az iskola, illetve Sandynek az új meló. Csörög a telefon, ettől aztán pláne kikészül mindenki. De mint kiderül, Jimmy hívta be őket a kórházba, mert Marissa túl van az életveszélyen. Juhé, illetve ahogy Ford Fairlane kb. mondaná: "Csak nem képzelted, hogy a film kedvéért kinyiffantunk egy ilyen méregdrága koalát?!"

Marissa fel fog épülni, de elővigyázatosságból még bent tartják. Jön Julie Cooper, és vadul utál mindenkit, el is hajtja Cohenéket a vérbe. Csak előtte még félrevonja Ryant, őt teszi felelőssé mindenért, és megtiltja neki, hogy találkozzon Marissával. Ryan csak néz szomorú szemekkel, és ellenkezik némiképp, de elég vérszegényen, szerintem. Én már rég kiosztottam volna ezt a nőt.


Seth és Ryan mennek a suliba beiratkozni, Kirsten velük tart, hogy elintézze Ryan felvételét a szigorú igazgatónőnél. A sulit leginkább talán egy római császári palotához lehetne hasonlítani. Ryan meglepődik, hogy van uszoda és teniszpálya, náluk a nyóckerben ilyen nem volt, csak egy kosárpalánk. Közben Sandy is ismerkedik az új melóhellyel, a konditerem király, persze a bíróságon, kirendelt védő korában ilyen nem volt, csak egy kosárpalánk – a száját tátó kisgyerek effektus vicces párhuzamot mutat Ryan sztorijával.


A suliban az igazgatónő keménykedik Ryannel a priusza miatt, de végül is meggyőzik, hogy adjon neki egy lehetőséget. Ez abból áll, hogy pár óra múlva ír egy felmérőt, és ha ott helytáll, akkor jöhet. Közben Seth az udvaron összefut Summerrel, aki a sorozatban először ember módjára szól hozzá. Talán azért is van ez, mert kettesben maradtak: Summernek fontos a látszat. Illetve nyilván nyomot hagytak rajta a tijuanai kalandok és Marissa ügye, ezekről beszélgetnek, Seth randira is hívja Summert, de aztán felbukkan néhány csaj, úgyhogy Summer szomorúan lepattintja, mondván, ez az év enélkül is elég megterhelő lesz, most, hogy Marissa kórházban, Luke és Holly pedig az ellenséges oldalon (=nem hiányzik neki, hogy még Seth miatt is cikizze őt mindenki).

A kórházban Julie és Jimmy Cooper veszekednek Marissa ágya mellett. Azt hiszik, Marissa alszik, pedig közben magához tért és minden szót hall. Julie most meg Jimmyt hibáztatja mindenért, mert ő engedte el Marissát Mexikóba, és különben is, a sikkasztás meg minden. Kizárólagos felügyeletet fog kérni a gyerekekre. Jimmy ellenkezik, de ő se túl vehemensen. Mi van ezekkel a pasikkal, Julie hipnotizálta őket? Közben Marissa az ágyon végre tényleg jól elkapja a fílinget, hagyjanak-már-meghalni arcot vág és hangtalanul sír.


Miután az idióta felnőttek kitakarodtak, Marissa Ryant hívja, aki éppen tanulna a felmérőre (ha Seth nem idegelné halálba a Summerrel kapcsolatos nyavalygással). Szóval ideális pillanat arra, hogy Ryan mindent odadobva bevágtasson a kórházba. Ennyit a tanulásról. Egy béna virággal beállít Marissához, aki ettől maga is kivirágzik, ha csak percekre is. Nem akartam meghalni, persze, hogy nem, értjük mi a viccet. Julie hangja hallatszik az ajtó felől, Ryan bebújik a fürdőszobába (nyilván van az egyágyas kórteremhez ilyen is, ezek a kőgazdagok nemcsak élni tudnak, de haldokolni is). Julie egyből kiszúrja a virágot, ugye Ryan hozta? Őrség! Alarm! Elsiet, bizonyára azért, hogy kiengedje a dobermannokat, így Ryan újra előbújhat. Most rohannom kell megírni a tesztet, de aztán jövök vissza, addig még ne legyél öngyi! És anyámmal mi lesz? Én tökös gyerek vagyok, nem félek tőle! De én igen...


Ebben maradnak, közben Seth otthon igen bénán falaz Ryannek, hogy ki ne derüljön, hogy tanulás helyett ellógott. Az egyre kínosabb szituációt Jimmy menti meg, aki becsönget, hogy Sandy segítségét kérje Julie fenyegetőzése miatt. Kirsten beinvitálja, de Jimmy nem mer bemenni, annyira szégyenkezik a múltkori csók miatt. Hát lehet haragudni erre az emberre? Egyem a szívét. Minden meg van bocsátva, csak ne ácsorogj már ott az ajtóban, megy a légkondi.


Kórház, Marissa Jimmyt hívja hiába, Julie jön vissza, az őrség megkettőzve, szögesdrót útakadályok több ponton kihelyezve. Elmondja, hogy azt tervezi, Marissát egy San Diego-i bolondokházába szanatóriumba adja be. A pszichiáter pár óra múlva érkezik és viszi is Marissát egy nagy ketrecbe zárva, szép kilátások. És ha még ez sem lenne elég, Julie kidobja Ryan virágát. Szívtelen dög!

Summer hozza a hírt Sethnek, hogy a csajszit gyogyóba akarják záratni, jaj, most mi lesz. Mellesleg első alkalom, hogy Summer Seth szobájában van. Mivel Ryan az egyetlen ember talán az egész földkerekségen, aki nem pisili össze magát Julie Coopertől, ide ő kell!

Sandy az új melóhelyen megkapja az első letolást Racheltől, mert dolgozott: bíróság elé akarja vinni az ügyeket, pedig inkább ki kéne egyezni mindenkivel, mert úgy darabszámra több ügyet tud kipipálni naponta, és csak ez számít. Summer és Seth csak úgy bemegy a tesztírásra és kirángatja Ryant, hogy segítsen Marissán. Az igazgatónő nem túl boldog, és azt mondja Ryannek, ha most félbehagyja a tesztet, akkor vissza se jöjjön. Ryan udvariasan elnézést kér, amiért rabolta az idejét, aztán kiviharzik. Zúzzunk!


Marissa a pszichiáterrel folytat szópárbajt. Igazából bármit is mond vagy mondana az utóbbi időkről, a családjáról, az nem viszi igazán előre az ügyet, hogy stabilitását és épelméjűségét igazolja. A fiúk a kórház recepcióján azon agyalnak, hogy jussanak be, mikor előkerül Summer, szexi önkéntesnővér-ruciban, Seth nyelve rögtön a földig lóg. Ezek ketten elpoénkodnának ezen akármeddig, de Ryan rámutat, hogy talán menni kéne Marissáért.


A dilidoki beszámol a Cooper szülőknek: Marissa nincs jól, de semmi olyan baja nincs, amit egy jó kis elektrosokk-kúrával ne lehetne kezelni! Na jó, ez vicc volt, terápiát ajánl, akár az intézetében San Diegóban, akár helyben Newportban, ahogy tetszik, döntsék el, ő addig telefonál. Julie nyilván küldené délnek, hogy ne legyen több probléma, Jimmy viszont szeret szenvedni, szóval ő inkább itt tartaná a lányát. Akkor beszéljenek az ügyvédeink! Jimmy balra, Julie jobbra, de Julie nem az ügyvédet hívja, hanem végre egy igazán nagypályás szenyaságot művel: a doki után megy, és azt hazudja, Jimmyvel eldöntötték, hogy irány az intézet. Azt a mindenit!

Julie Marissának is szól, hogy készüljön, aztán kimegy, és Ryan lép elő a fürdőből. Egy ugyanolyan nővérszerkó van nála, amilyet Summer is visel, ebben fog megszökni Marissa. Jó napunk van. Ryan majdnem leskelődik, de Marissa megkéri, hogy inkább ne, ennyire jó napja azért ne legyen.


Közben odakint Seth rácsodálkozik, hogy Summer olvasta a Bovarynét, majd amikor meghallja, hogy Julie és a dilidoki közeledik, heves kommandós mutogatásba kezd, amit Summer nem ért. De ne legyünk vele szigorúak, aligha értette volna ezt bárki emberfia. Mindenesetre akció indul, fel kell tartani őket, amíg Marissáék elő nem kerülnek. Summer valami zavaros álomról szóló blablával próbálja lekötni a pszichiátert. Minden klafa, Marissán remekül áll a ruha, nyitják a betegszoba ajtaját és ki áll ott idióta pofával, virággal a kezében?


Ó igen, Luke az, a latin szerető. Na ő most nem hiányzott a tervbe. Seth hozza a hírt, hogy nincs idő bénázásra, Luke egyből leveszi, hogy itt szökés tényállását készülnek megvalósítani, és váratlanul átmegy jóarcba, és megígéri, hogy segít. Barátaink leléphetnek végre.

Kirsten és Jimmy egy kocsmában, de nem egy olyan igazi csókfelejtős bebaszásra jöttek, csak Sandyt keresik, aki állítólag "néhány kollégájával ünnepli az első napját", valójában kettesben Rachellel röhögcsél félrészegen. Jimmy látja, hogy nem alkalmas a pillanat és inkább megnézi, hogy kint van-e. Kirsten rosszallóan néz az elázott kollégákra.


Az elkeseredett Jimmy hazatér kis legénylakásába, hóna alatt egy papírzacskóval (junkfood? ipari mennyiségű vodka?), de mikor felkapcsolja a villanyt, meglátja, hogy tele a lakás tinikkel. Vagyis csak megszokott négyesünk van ott, de amekkora az a lakás, velük tele is van. A nem-Cooper jelenlevők tapintatosan le is lépnek. Jimmy megtudja, hogy Julie majdnem elküldte Marissát. A lány vele akar maradni, de Jimmy be van tojva, hogy Julie még jobban megszívatja, mint amennyire már eddig is. Így hát nem tartja jó ötletnek, hogy Marissa maradjon, és mikor Julie telefonál, neki is megmondja, hogy ott van nála.

A mólón sétálgatnak a srácok egy utolsót, Ryan felajánlja, hogy lelép, ha ezáltal csillapodnak a családi indulatok, de ezt Marissa nem akarja. Sandy hazaér, Kirsten nem a legbarátságosabb arccal fogadja, féltékeny Rachelre. Sandy állítja, hogy ez baromság, és hozzáteszi azt is, hogy ő sem féltékenykedett a múltkor, mikor Kirsten Jimmyvel töltötte az egész hétvégét szobafestés címén, mert tudta, hogy nincs közöttük semmi, ugye, Kirsten? Hát persze. Csörög a telefon, Ryan az, és azért hívta Sandyt, hogy tanácsot kérjen! Hát ilyen is becsúszik néha a folyamatos balfaszkodás közé! Sandy fanyaron azt mondja: "Ha egyvalamit megtanultam ma, az az, hogy pereskedés helyett inkább egyezz ki!" Amit Ryan még nem nagyon ért, de majd mindjárt.

Julie Cooper dühösen érkezik a Cohen-házba. Ryan és Sandy, ha nem is teljesen tudatosan, de előadják neki a jó zsaru-rossz zsaru műsort. Ryan a képébe vágja, hogy előle szökött meg Marissa a kórházból, és azt is, hogy mivel mindketten a külvárosból jöttek (Julie arca erre, hm, megnyúlik), tudja, hogy folyamatosan attól retteg, hogy az egész meseország itt körülöttük egy csapásra véget ér. De ne erőltesse rá a saját álmait Marissára, mert ő nem akar San Diegóba menni, és nem akar Julie-val élni. Erre belép Marissa is és megerősíti az elhangzottakat, Julie pedig elbőgi magát. Mikor nagy nehezen összeszedi magát, vészjóslóan azt mondja: "ezzel még nincs vége!", és távozik. Marissa és Ryan ölelkeznek.


Julie-ból a próféta beszélt, még valóban nincs vége. Seth a medencénél fárasztja Summert, akinek le kell lépnie, hazakísérni Marissát Jimmyhez. Seth jókedvű, mert úgy érzi, alakul a dolog Summerrel (bár az iskolában, hivatalosan levegőnek lesz nézve, de sebaj). A konyhában Sandy győzködi Ryant, hogy magyarázza el az igazgatónőnek, miért kellett lelépnie, biztosan megérti majd. De Ryan fél tőle – ez is valami új.

A suliban Sandy és Seth ökörködnek az udvaron, jön ki Ryan az igazgatótól, minden flottul ment, a felmérőt szuperül megírta, Ryan járhat a Harbor gimibe. Mindenki boldog, bár az igazgatónő fontosnak látja megjegyezni, hogy még egy olyan dobás Ryantől, mint a lelépés a múltkori tesztről, és senki sem húzza ki a szószból. De hát ismerjük Ryant, hát mikor kerül ő bajba?!

Címkék: narancsvidék
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tbestia 2008.05.23. 08:58:18

tényleg jó a leírás, remélem a következőre nem kell ennyit várni :)
"csak ne ácsorogj már ott az ajtóban, megy a légkondi" hehehe :)
Seth a zöld pólóban úgy néz ki mint aki a legenda vagyok castingról jött volna

EasyFriend 2008.05.23. 14:08:56

Köszi és nehari, igyekezni fogok.
süti beállítások módosítása