Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 13x21 - A boldogító nem

2008. május 20. 20:01 - zaphodbb

Ray a kórházba tart, zárva van minden csak egy biztonsági őr üldögél a bejárat előtt, aki beengedi Rayt a szekrényéhez. Szét van verve a sürgősségi, ma nem mentenek itt életet az tuti. Ray a szekrényéből elővesz egy cd-t. Neela készülődik otthon, ma van az osztályos vacsora, kirittyentette magát. Kopognak, Tony az, Neela nem várta, nem repes a meglepetéstől. Luka és Abby érkeznek a vacsorára egy raktárépületbe mennek be, ahol egy éttermet alakítottak ki. Szembejön egy pincér aki közli, hogy nagy lagzi lesz, Abby nem ért semmit. Aztán Hope szalad elő egy koszorúslánnyal meglepetés esküvő készül. Abby sarkon fordul és elhúz kurva idegesen. Ki van borulva, rohangál fel-alá. Luka most azonnal gondolta, hogy összeházasodnak, ami Abbynek nagyon nincs ínyére. Kovac 10 percet kér, hogy mutasson valamit, ami ha nem tetszik Abbynek, hazamehetnek.

Sorra érkeznek a vendégek a sürgősségi lassan összegyűlik, de ők se tudják többségében, hogy lagziba jöttek. Abby és Luka kettőse, Abby szerint ez megkérdőjelezi az egész kapcsolatukat. Pánikol a ruha miatt meg a kaja miatt meg a zene miatt meg úgy általában. Luka kileste melyik álmai ruhája és megvette neki, amitől Abby majdnem elmoslyodik, de aztán mégsem. Szerinte úgyse lesz jó rá és szar az egész. Abby úgy érzi elkapkodják az esküvőt, de Lukának igaza van, hiszen ezen csámcsognak már ezer éve. Ray és Pratt, Pratt csajozni készül. Neela és Tony érkezik, vihognak, Ray meg legurnyad. Hope Morrist rángatja, hogy leült a hangulat és különben is a leghisztisebb legpicsább formáját hozza. Morris megadja magát és felpattannak a színpadra dalolni egy sort.

Abby és Luka megint, Abby továbbra is jojózik a dolgon, hogy ezt együtt kellett volna megszervezni. Luka fél mosollyal ráveszi aztán Abbyt, hogy menjen hozzá ma este. Abby már csak Joe-n aggódik, hogy ő nem lesz ott, mire beszivárog a dadus a gyerekkel a karján. Luka mindenre felkészült. Ray int Neelának, aki követi a teraszra. Ray odaadja neki a cd-t, ami a világ legjobb lakótársa címet viseli, válogatott Neelának számokat, amiket együtt hallgattak. Neela bocsánatot kér tőle, hogy Tonyval jött. Aztán Gallantot hozza szóba, hogy azért választotta Tonyt mert ő új fickó volt, nem kötötte semmi Gallanthoz. Ám ez most már nem számít neki, de Ray nem tudja meg ez mit jelent pontosan, mert Hope közbetátja a száját és elhívja Neelát Abbyhez.

Abby köpenyben üldögél az öltöző szobában, Neela jön be feldobva. Abby megkéri, hogy vezesse őt fel és maradjon mellette vagyis legyen a tanúja. Neela bekönnyezik, Abby bekönnyezik. Valami horvát esküvői cuccot kell Abby hajába szerkesztenie első körben, ami még Luka anyukájáé volt. Luka is készülődik, Pratt jön be hozzá. Tréfálkozik egy sort, aztán Luka felkéri tanúnak, kicsit hosszasan vezeti fel, szidja is közben Prattet, de a vége az hogy de jó barátok lettünk. Pratt nem könnyezik, de örül. Morris robban be, hogy kezdeni kell, húzzanak kifelé. Morris videózik bele Luka arcába, amit ez utóbbi nehezen tolerál Már az esküvő elején zökkenő van, nem az tartja a szertartást, akinek kellett volna, egy rabbi vár rájuk, amitől Luka nagyot néz, Pratt meg pofákat vág a háttérben és Luka kérdő tekintetére a vállát vonogatja.

Abby továbbra is pánikol, már menyasszonyi ruhában, mert ő még nem áll készen erre. Neela is megérkezik a rabbihoz és Lukához, már csak Abbyre várunk, akit Hope szó szerint bebaszarint a terembe. Abby menekülne inkább, de nincs hova, úgyhogy végigvágtat a sorok között és végre megérkezik Lukához. A rabbi elkezdi a szertartást egy barmicvó szövegével, majd idézetet akar mondatni velük, de csak Neelának van a tarsolyában idézet, egy áldást mond el nekik pandzsábiul, amit senki se ért, de attól még jól hangzik. Abby a fogadalom részt is ugorná legszívesebben, de Luka azért elmondja a sajátját, amin Abby meghatódik meg ideges is lesz, mert ő nem tudott ilyen szép szöveggel készülni. Nyökög egy sort, de aztán belejön és csak kivág egy megható beszédet. A lényege az hogy szeressük egymást még sokáig. Hope könnyezik. Gyűrűfelhúzás jön, aztán a rabbi kedvéért rálépnek a pohárra a csók előtt.

Morris nyitja meg a lagzit, az első táncra szólítja fel Abbyéket. Neela Rayt nézi közben, de csak amíg Hope le nem telepszik mellé. Azt akarja, hogy elmondja mit jelent amit az esküvőn mondott. pandzsábiul hirtelen csak az jutott eszébe, hogy kiment a piacra húsért, de nem volt nyitva a hentes, úgyhogy halat vett. Hehe, jó kis áldás. Hope elborzad. Tony kint telefonál Sarah-val, Neela lép ki hozzá. Sarah nehezen viseli ezt az egész ki az apám mégse Tony kérdéskört. Tony haragszik Megre és nem érti, hogy hagyhatta itt Sarah-t és miért hazudott az apasággal kapcsolatban. Neela is haragszik Gallantra, hogy miért hagyta magára, miért ment vissza Irakba, amikor maradhatott volna vele. Ezt mondjuk én sem értettem. Tony elkezdi simogatni Neela arcát, hogy ő jóvá akarja tenni amit elrontott kettőjükkel. Naná hogy pont ezt látja meg Ray, azt már nem, amikor Neela eltolja magától Gatest. Tony kiakad, hogy Neela nem omlik hirtelenderögtön a karjaiba.

Pratt a színpadon, Sam és Morris belvillong, Sam tréfálkozni próbál, csak épp Morris anyja kárára, amit a kisvörös a szívére vesz. Pratt közben tósztot mond, nem érdekes, barátságra és szerelemre, szeressétek egymást gyerekek. Aztán mindenki pattan és táncol. Hope balhézik a pincérekkel, Abby beszélni akar vele, de alig lehet a csajt lelőni. Abby megköszöni ezt az egészet, hogy megszervezte nekik, erre Hope a nyakába borul zokogva, amitől Abby lábrázást kap. Lukát Dubenko kapja el egy szóra, hogy mekkora mázlista és hogy sose bántsa meg Abbyt, majd mint egy kiskutya, Luka nyomába ered, és azt elemezgeti, hogy mi mindent fog csinálni Lukával, ha mégis bántaná. Neela jár arra, Dubenkohoz csatlakozik, Dubenko kissé be van állva és hirtelen lecsókolja Neelát, aki erre elmenekül a mosdóba. Útközben akármerre néz, mindenki mucint cserél: Hope és Morris smárol az egyik sarokban, Sam is valakinek a torkát nyalogatja épp a kanapén. Neelának kezd sok lenni ennyi nyál.

Neela be a vécébe, ahol az új sebész csaj depizik, hogy ő egyedül van. Megköszöni a sok segítséget Neelának meg hogy felnéz rá, aztán ő is lecsókolja. Neela köpni-nyelni nem tud és nem ért semmit. Timmy, aki nem Jerry, miután minden nővérkét fűz a te vagy az osztály legdögibb nővére szöveggel, eltéveszti a célt s egy férfi nővérkének is előadja ezt, aki sokkos állapotba kerül ettől. Tony és Ray a bárpultnál. Ray leseggfejezi Tonyt, majd leférgezi, mert egy pöppet el van ázva és amúgy is haragszik. Gates rákérdez, hogy mi is a baja tulajdonképpen, nos Raynek nem tetszik, hogy Gates annyira otthon érzi magát az osztályukon meg hogy játszadozik a betegek életével és Neelával. Neela próbálja leállítani Prattel és Morrisszal együtt a kakaskodást, de a vége az, hogy Tony nekiugrik Raynek, úgy kell őket szétcibálni.

Rayt Pratt tuszkolja ki az épületből. Ray nagyon ki van akadva, hogy sose ér célba Neelánál. Pratt nem engedi vissza Rayt a buliba, hazaküldi. Morris a vécébe vitte Tonyt de nem tudja visszatartani, Gates mindenképpen beszélni akar Neelával. Neela lekiabálja Tonyt, beolvas neki, és közli, hogy neki ez egy ideiglenes kaland volt, hagyják egymást békén. Neela a bárpulthoz tér, ahol ott kacsintgat rá a sebész csaj, amitől iszik inkább még egyet. Morris és Hope táncolnak, Morris kivette Abbynek és Lukának a Ritzben a nászutas lakosztályt, de ők nem tudják kihasználni Joe miatt, Morris sopánkodik, hogy de kár lenne veszni hagyni azt a jó kis lakosztályt. Hope egyetért vele és hajlandó szobára menni. Luka és Abby is sugdosnak egymás fülébe, Abbynek végül mégiscsak bejött az esküvő, jobbat el se tudott volna képzelni.

Az utolsó kockák következnek, mindenki mond pár szót a kamerába az esküvői videóra, táncol a nép, a koszorúslány az asztalon alszik, Neela a bárpultnál nézegeti Ray cd-jét, Ray egy kocsmában issza le magát, alig bír kitántorogni. Az utcán majdnem elüti egy autó. Neela Ray üzenetrögzítőjével társalog, hogy igyanak meg majd egy kávét és beszélgessenek. Ray a telefonját baszkurálja az út közepén, próbálja lehallgatni Neela üzenetét, majd leejti és amíg megpróbálja felvenni, épp arra száguld egy teherautó és elcsapja. Ray az utolsó aki beszél a kamerába az esküvői videón és még egy csoportképet is láthatunk, de ez már rohadtul nem érdekel minket, mert most mivan!? Ezek kinyírták Rayt basszameg???

24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2008.05.21. 09:59:26

Undorító ez az RTL, hogy már múlt héten lelőtték a promóban a végét. Értem én, hogy csak cliffhanger, nem derült ki így se semmi, de azért az durva, hogy jön ki a srác a kocsmából, és mindenki tudja, hogy: "jajj, most fogják elgázolni"
Ugyanezt csinálják a GA-val is. Mondjuk abban előrébb járok, tehát nem érint, de ettől még gusztustalannak tartom az egész hozzáállást.
Fábrynál is volt, hogy Tereskova-botrány, ilyen még nem volt, úristen - aztán bevágtak belőle 1,5 percet...

2008.05.21. 10:09:19

... csak a műsorra kell odakapcsolni (időben), reklámot nem nézni, és így se spoiler, se "átvágás" nem éri az embert...

Szegény Ray :(

nickita 2008.05.21. 10:12:49

harmadik.
ez a rész szar volt.

Kenda 2008.05.21. 10:38:15

Nanehogymár most nyiffantsák ki Ray-t :(
Szegénykém, tényleg volt alapja a kesergésének...

2008.05.21. 10:56:03

Hát, ez a gázolásos dolog elég gáz volt. Egyrészt, nem túl eredeti ötlet a szituban azzal tromfolni, hogy mikor szegénynek akár rendbe is jöhetne a szerelmi élete, gyorsan ráküldenek egy kamion.
Másrészt viszont valahogy a kivitelezés sem jön össze: hol ivott ez a Ray, hogy a városban, egy kivilágított úton úgy el tudta csapni egy kamion az út közepén, hogy még csak meg sem próbálta kikerülni (holott percek óta ott állt, lámpa volt, az út széles volt stb., stb.) Másrészt, Ray sem hallott semmit egészen addig, míg másfél méterre nem ért tőle a kamzi? (jó, részeg volt, meg ilyesmi, de akkor is)
Talán az egyetlen ötlet az volt a dologban, hogy nem az első busz(?) csapta el, ahogy kilépett a kocsma ajtaján, és lelépett az útra, hanem "csak" a második, mikor már azt hittük, hogy az előbb csak beijesztettek.
Ez a Neela lassan már olyan, mint a Miért éppen Alaszkából Maggie, akinek minden pasija (elég furán) kinyiffan...
Vajon, Gatesre és Dubenkóra (plusz a kínai medikára) is sor kerül?

Kicsit korán van még ahhoz a 13. évad végén, ha tudjuk, hogy az ER csak a 15. végével búcsúzik, hogy most módszeresen mindenkit elkezdjenek kinyírni, kigolyózni, kiírni a sorozatból. Bár, a színvonalat elnézve, annak alapján már most itt volna az ideje a fájdalmas végnek, mert már csak jó villanásokra vagy egy-egy jobb részre telik, évadokra nem nagyon...

Amúgy, kíváncsi vagyok, mostanában hány ilyen Dr. Kovac féle esküvőt kezdenek el szervezni kishazánkban: lepukkant épület (bár, a mosdók gyanúsan jól felszereltek voltak), vonósok modern dalokat játszanak, kis kávéházi asztalok...

Ja, és Dubenkó aranyos volt, a szintén kötelező beszólással, hogy, ha Abbyt boldogtalanná teszi Luka, akkor majd jön ő. Csak azt nem értem, hogy milyen alapon, de ez már mindegy.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.05.21. 11:05:53

ezt a Dubenko dolgot én nem értettem, eddig nem volt kidomborítva, hogy ő meg Abby milyen jó barátok lennének. Én annak a számlájára írtam, hogy ő is részeg. Szerintem ez már kezd bohózat lenni, ami Neelával történik, hogy mindenki még a sebész csaj is bele van esve. Aztán meg akit tényleg megszeret, azt kinyiffantják.

demizson bobby 2008.05.21. 11:17:49

A Dubenkó meg akarta dugni Abbyt a kitudja milyen prosztata műtétje előtt. Jó ideje már ennek.

gyurmalány 2008.05.21. 11:22:18

nekem tetszett, bár a végén én is felhúztam magam. meg, ha már itt tartunk Abby cirkuszolásán is az elején.

viszont, az, hogy a reality bites zenéjére videóztak, pont úgy ahogy abban, az nagyot ütött.

Llew 2008.05.21. 11:27:27

Akkor most Raynek tényleg meszeltek? Mi volt túl sok lóvét kért a színész vagy mi?
Mondjuk legalább Neela egy udvarlótól megszabadult.:) Hope annyit picsogott ebben a részben, hogy időnként azt hittem, hogy már a GA-t nézem.

kamarti 2008.05.21. 11:29:12

Dubenkónak valaha volt egy kábé olyan súlyú kerülgetős-valahogy bevallós sztorija Abbyvel is, mint most Neelával, ha jól emlékszem, valahogy úgy lett vége, hogy akkor ők inkább csak barátok, viszont Abby elküldött hozzá egy szexipari munkáslányt meglepibe...

én nem láttam a promót, de ahogy Ray kijött a kocsmából és tántorgott a mobillal + kamera hátulról, aszontam: na neki most vége lesz - szóval tényleg elég kiszámítható volt a dolog. És Rayjel semmi bajom, de ezt a háromszöget már annyira untam, úgy húzták-vonták (eseménytelenül), mint a rétest (mondjuk most meg majd lehet lelkifurdalni: Neela, Rony, Pratt - na ez a lehetőség sem nagyon dob fel...)

2008.05.21. 11:39:49

Egyébként, mire utalt a fejezet címe, ez az "I don`t"
Látva, komolyan azt hittem, Abby (mint a Négy esküvő, egy temetésben) majd jól NEM megy férjhez Lukához, és ez lesz az új életük és szerelmük alapja.
Szóval, miért "a boldogító nem"??? Ki nem, vagy kinek nem? Vagy ki lesz tőle boldog?

yokli 2008.05.21. 11:45:04

nahát, Abbynek milyen furcsán áll, ha nőnek van öltözve!

amúgy én kocanéző vagyok, nemtom pontosan ki kicsoda, úh a nevek arzenálján végül röhögőgörcsöt kaptam (félreértés ne essék, sejtem, h nem lehet máshogy megírni), eszembe jutott az a régi L'rt Pour L'art adás, ahol az volt az egyik fő attrakció, h felcsaptak vm szépirodalmi művet, ahol két oldalon valami 17 név volt :))))) na, ez asszem lekörözte ;)

kamarti 2008.05.21. 11:51:02

a "boldogító" része nyilván magyar találmány, irányadó a jónépnek, gondolom, az eredeti meg talán utalás Abby húzódozására (hátha ettől izgibb lesz), vagy a végzetre, mert hát nem csak egy volt, Neeláé Tonynak, akit meg ez boldogíthatott volna (Ray) az (soha?) nem tudta meg....

2008.05.21. 12:25:34

Igem azt én is úgy gondolom, hogy a boldogító ne, az magyar találmáy (vélhetőleg olyanoktól, akik aztán vagy nem is nézték meg a részt, vagy ha mégis, akkor már nem gondolkodtak el, hogy ennek így nincs túl sok értelme), de én tényleg végig azt vártam, hogy Abby nemet fog mondani. Ezt erősítette, hogy valahogy még a pap (pardon, rabbi) is a már citált Négy esküvő, egy temetésre emlékeztetett, mert ugye ott is hülyeségeket beszélt Rowan Atkinson, igaz, nem a "nem"-mel végződő esküvőn, hanem egy előzőn.
De az angol cím is talányos nekem. Mert, nem is értem, hogy Neela meg Gates közt mi volt ez a nagy szakítási jelenet, hiszen hónapok (esetleg hetek, de annyi minimum) óta semmi közük egymáshoz.
Én amúgy -így nagyon erőltetve az agyamat, és párhuzamokat keresve- még oda jutottam, hogy talán Luka lemondása a boldogító nem?

gaben1977 2008.05.21. 12:32:29

Régen ez a sorozat nem ilyen volt, jókat lehetett röhögni rajta, most pedig csak a depresszió meg a nyavalygás. Minden részben meghal valaki nagyon drámai körülmények között. Nem is értem, miért nézem meg minden héten, amikor egyáltalán nem szórakoztat.
Ez a rész végre jó lett volna, végig vigyorogtam, erre a végén elütik a srácot.
Nem nézem többet!

gaben1977 2008.05.21. 12:35:00

Arról nem is beszélve, hogy hova viszik majd a srácot, amikor a kórház bezárt? :-)

2008.05.21. 12:38:39

ace911, hihetetlenül ügyes vagy! Éljen a gugli, nem mindenki képes erre, valóban!

Mert, ugye a válasz nagyon sok helyen megvan, ezért szerintem, aki netezik és kíváncsi volt rá (pl. én), meg tudta teljesen egyedül is keresni, lévén, az nbc már bőven a 14. évadot adja, tehát, nem csak a következő rész tartalmát lehet elolvasni, hanem azt és még a 14. évad 19 részéét (nbc.com, igaz, angolul kicsit tudni kell hozzá). Sőt, a legügyesebb bocsok már le is töltötték, meg megnézték, és ők pláne tudják, hogy min fogunk mi még bámulni(???) a következő egy évben, majd, ha a retek is úgy akarja.
Más kérdés, hogy nem spoilerezünk, de még csak nem is dicsekszünk azzal, hogy bibi, mi már tudjuk, mi lesz, mert alapvetés, hogy keresni mindenki tud. Na, jó, majdnem mindenki.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.05.21. 12:46:21

gaben: szerintem abban az évadban volt valami súlyos depressziója a forgatókönyv íróknak, amelyikben Carter Afrikában küzdött, meghalt a gyereke, elhagyta a nője meghalt a nagyanyja, volt ott minden. Na, én akkor hagytam abba egy időre, mert már nagyon súlyosan nyomasztó volt minden rész szinte. Tény, hogy az elején sokkal szórakoztatóbb volt ez a sorozat, most már muszáj nekik valami drámát rakni minden részbe. De szerintem a Grace klinika is szórakoztató volt az első évadban., aztán abból is mi lett.

kamarti 2008.05.21. 13:08:08

na igen, Luka neme, erre én is gondoltam, de igazából annyira nem zavart a címadás (a hivatkozott filmet meg nem láttam, a "nemzetköziesítés" a rabbival meg a pandzsabi szöveggel sztem vicces volt... (bár asszem ott is nyilvánvaló volt, hogy Neela mellébeszélt)

egyébként az elején is volt dráma, pár hete épp azt a részt kaptam el az ismétlésből, amikor Ewan Mcgregor volt a vendégsztár, mint bolti rabló, hát az is elég drámai és véres volt... mef aztán nő a kedves nézők ingerküszöbe, ha nincs drámább dráma mint korábban, akkor meg azér sírnak (illetve csökken a nézőszám...), szóval elég ördögi körben vannak egy eleve korlátozott térben/témában (kórház), muszáj ki-kijönniük

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.05.21. 13:34:59

Micsoda az a mucin, amit cserélnek?

A kínai medika meg ugyanaz a hülyepicsa, aki Greg House-nál összecserélte az influenzagyógyszert a fogalmazásgátlóval muhaha...

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.05.21. 14:00:52

mucin: a nyálmirigyek által termelt összetett szénhidrát-fehérje

azaz nyálat cserélnek:)

EasyFriend 2008.05.22. 10:04:30

Meglepődtem a véleményeken, nekem nagyon tetszett az epizód, a vége talán kevésbé, de az esküvőn egy csomót röhögtem. Egyik legviccesebb epizódja a sorozatnak, szerintem.
süti beállítások módosítása