Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 4x07 - Ji Yeon

2008. május 18. 22:10 - sixx

Ismét itt vagyunk, egy majdnem zseniális epizóddal, amiben volt két álleesés, habár az egyiket a stáblista alapján sajnos már régóta lehetett sejteni, míg a másikról tapasztalt Lost-rajongók egy perc alatt kiszúrták, hogy átbaszás. Kiderül a hatodik megmenekülő személy kiléte is (eddig ugye Hörly, Dzsekk, Katinka, Áron és Szájid volt ismert), és a szigeten/hajón is halad a történet előre.


A hajón kezdünk, ahol Lapidus a kissé arrogáns Keamy-vel sántikál valamiben, Regina, akit eddig meg csak telefonon hallottunk, könyvet olvas (fejjel lefelé), és kurva szarul néz ki. Lapidus Dezhez és Szájidhoz jön kajával, és kiderül, hogy nem ő nyitotta ki az ajtót, szóval van még valaki a hajón, aki Dezmondékkal van - Ben embere? Parti népség, Szán és Dzsinn házaséletet élnek, és közben a hajón ragadt duóról filóznak, vajon miért nem értek eddig vissza? Dzsinn a gyerek nevét akarja megbeszélni a nejjel, de ez állítólag nem hoz szerencsét. Dzsinn ettől még Jin Yeonnak akarja nevezni, mert biztos abban, hogy a lány lesz.

Flashforward, Szán pakol, majd sminkel és rosszul lesz, jön a baba. Telefonoz egyet, és mentőt hív, mert valami nem stimmel. Miért nem Dzsinnt? A főcím után a boldog apát létjuk, amint egy boltban pandamackót akar venni ajándékba a babának, és talál is egyet, jó nagyot. A gyerek nemét nem ismeri, ez fura, de megcsörren a telefon, sürgetés lehet a másik oldalon, mert mondja, hogy jóvanmár, úton vagyok, ne idegelj. Vissza a szigetre, ahol Kattinka és Dzsekk visszaért a Vihar állomásról, Juliska, Sárlott és Dániel társaságában. Szán tele van kérdéssel, muhaha, kispofám, itt senki semmire nem kap választ, miért pont te lennél a kivétel?


Ugrunk a hajóra, ahol Dezmondék kapnak egy titokzatos üzenetet az ajtó szellőzőrácsán keresztül: "Ne bízzatok a kapitányban" mondja, nabazmeg. Szájid feltett szándéka volt, hogy beszél a jóemberrel. A parton Szán úgy dönt, hogy neki kurvára elege van Dániel tereléséből, és konfrontálja. Kik vagytok? Minek vagytok itt? Megmenekülünk? És így tovább, vannak kérdések bőven, ha lehet mi a négylábujjú szoborról szeretnénk tudni, kösz, Mrs. Kwon. Dániel nem az a közlékeny fajta, de gratulál Szánnak, hogy terhes, aztán valahogy csak kiböki, hogy nem éppen ő dönti el, hogy megmenekítik őket vagy sem. Szán ettől éktelen haragra gerjed. Dzsinn és Dzsekk beszélgetnek, mert a faszi egész jól megtanult angolul, de jön Szán, és közli az urával, hogy pakoljon kaját két napra, ne kérdezzen semmit, mert mennek Lokkbácsi táborába.


Szán Juliska sátrában kutakodik, és két kérdés alatt kiderül, hogy el akar innen húzni, ami Juliskának nem tetszik. Minek mennél innen, jóember? Ha itt maradsz a szigeten, akkor meghalsz, mondtam. Szán nem hisz Juliskának, pedig kék szeme van és szőke haja, az pedig valami statisztika alapjá szavahihetőséget jelent. Szán szerint Áron is jól van, Kler is jól van, tehát Juliska csak mesékkel traktálja, és egyébként is, ki a fasz vagy te, hogy utasítgass, húzzálel. Tetszik nekem ez a kemény koreai csaj, így kell az ádörökkel bánni.


Kórház, Szán vajúdik, az ápolók tudják, hogy O6-tag, ez majd vagy fontos lesz, vagy nem, ki tudja. A kezéről levennék a jegygyűrűjét, mert bedagad, és az nem jó, de Szán nem akarja. Jön egy orvos, nem Szán fogadott szülésze, így egy kicsit ideges a csaj, ráadásul a babával valami gáz van. Az orvos kérdezi, hogy hívjanak-e valakit, erre Szán mondja, hogy csak a férjét, Dzsinnt, de hamar. A doki megígéri, hogy megpróbálják elérni, bazz, telefon oszt jónapot, nem? Szán elájul. Közben Dzsinn a legjobb francia vígjátékokra emlékeztető börleszkjelenetben vesz részt: először a taxi megy el a bepakolt pandával, mert egy pofátlan gyökér beül mellé, aztán a telefont ejti el, amin meg átmegy egy motoros. Life is a bitch. Irány vissza a játékbolt, de nincs másik panda, csak egy olyan, amit már eltettek valakinek - ez nem lehet akadály Dzsinnek, mert pénz az bőven van, így duplaáron, de megveszi.


A szigeten Katinka térképet rajzol Szánnak az Ádörfalva felé vezető útról, majd benyögi, hogy a Nagy Fehér Vezérnek (Dzsekk) ezt azért elmondja, de nem azonnal, hadd lóghassanak meg békében. A terv addig tart, míg Juliska meg nem érkezik, és be nem szól, hogy ez egy kurva szar ötlet, mert azok a nők, akik itt terhesek, meghalnak, és kész - mindezt Dzsinnek mondja, de Szán nem hajlandó fotrdítani. Juliska nagyon lassan és tagoltan közli a faszival, hogy a n-e-j-e-d m-e-g f-o-g h-a-l-n-i, ha három héten belül nem húz el a szigetről. Dzsinn megy Szán után, így Juliska kénytelen olyan eszközökhöz folyamodni, ami annyira nem elegáns, de hatásos: elmeséli Dzsinnek, hogy Szán félrekúrt, és aggódott, hogy a baba nem a férjétől van. Húbazmeg, ez övön aluli volt, kap is érte egy akkora pofont, hogy a dzsungel adja a másikat. Dzsinn visszamegy a partra.


A megcsalt férj szerepét játszó egykori halászember nem nagyon akarja meghallgatni, amit a nej mondana, pedig az még sír is, inkább összepakolja a horgászfelszerelését, és megy a partra. Bernard érkezik (a legjobbkor), és meg Dzsinnel horgászni, na neki majd biztos lesz valami tanulságos története nőkről és hasonlókról, így Dzsinn majd meggondolja magát. Van is, az meg lenyugszik, és megy vissza Szánhoz. A hajón közben a doki bemegy Szájidékhoz, és viszi őket a kapitányhoz. Ehhez át kell menni a fedélzeten, ahonnan a helikopter már eltűnt - visszament a szigetre. Regina, akit alig ismertünk, beleugrik az óceánba, a nyaka köré tekert vaslánccal, amin senmi nem csodálkozik, sőt, a kapitány aszongya, hogy ennek így kellett történnie.


Szájidnak egy tonnányi kérdése van a kapitányhoz, bazmeg, miért hagytad, hogy beugorjon a csaj? És meg sem próbáltad a mentést? He? Mert nem akarok több embert veszteni, mondja a főember, ezek szerint itt veszélyes úszkálni. Dezmond azt szeretné tudni, hogy mi a fasz folyik itt, a válasz: a sziget miatt a legénység tagjai kissé megkattantak (lásd még Minkowski és Dezmond időugrásai), ráadásul el sem tudnak mozdulni, mert valaki tönretette a hajó motorját, és anélkül nem nagyon megy a dolog. Az van, hogy ha a motor megy, akkor biztonságosabb vizekre mennek, de nem indulnak haza - mert ez a parancsa, mégpedig Widmore-tól. Dez a név hallatán kissé kiakad, ezek szerint Ben csak nem hazudott Lokkbácsinak.


A kapitány előkapja a 815-ös járat fekete dobozát, és megmutatja Dezmondéknak. A tenger fenekéről szedték össze, mondja, és nem kevés pénzébe került Widmore-nak, hogy megszerezze. Ja, és 324 halott is volt mellette, meg a gép roncsai. Aztán a kapitány összefoglalja azt amit eddig is sejtettünk: valaki megrendezte az egész balesetet, hullákkal meg ronccsal együtt, és ez nem kevés pénzbe és energiába került - na, pont ezért akarják ők elkapni Benjamin Linus tökét. A partin Juliska és Szán beszélgetnek egy kicsit, a szőke elmeséli, hogy ő is le akar lépni a szigetről, és nem hazudott Szánnak. Három hét múlva szédülni fog, aztán émelyegni, majd kómába esik, és meghal. És ezt Juliska, mint Szán orvosa, nem hagyhatja. Ez nagyon megható.


A jövőben Szán vajúdik, az orvos császározni akar, de aztán meggondolja magát, mert a gyerek feje már látszik, ráadásul Szán nem akar addig szülni, míg Dzsinn meg nem érkezik. Hát a baba ezt másképp gondolja, így elkezd nyomni, és világra jön a kislány, akit Ji Yeonnak nevez el. A hajón vége az audienciának, és a doki (friss vágással az arcán) visszakíséri Dezmondékat a kabinjukba, aminek a falán ott éktelenkedik egy vérfolt. A doki morcos lesz, és odaszól egy Johnson nevű matróznak, hogy jöjjön, és mossa le. A faszi vonakodik, majd egyre közelebb ér, ÉS BAZMEG MÁJKÜL AZ. Aztakurva. Mondjuk nagyobbat ütött volna a dolog, ha a stáblistában nem lett volna benne a neve, de akkor is. VÁDDÖFAKK??? És most Kevinnek hívják, Dezmondék meg nem buktatják le. Egyelőre.


A szigeten Dzsinn visszatér a nejéhez, Bernard jókat mondott neki. Szent a béke, mehetünk a jövőbe, Dzsinn beér a kórházba a pandával, és szalad, szalad, hogy aztán...odaérjen egy ajtóhoz, ami előtt egy faszi áll, és közölje, hogy a Paik autógyártól (Szán faterjának a cége) hozott ajándékot a nagykövet unokájnak. Hoppácsak. A panda meg azért kellett, mert a nagykövet kínai. És kifele menet Dzsinn még odaveti egy ápolócsajnak, hogy nem az ő gyereke, mert csak két hónapja házas. Szóval ez flashback volt.


Szán flashforwardja, fekete ruhában van, és a jegygyűrűjét veszi fel magára, amikor jön Hörli, szakállban, öltönyben, és örül neki, hogy senki más nem jön. Kimennek ugyanis a temetőbe, egy sírkőhöz, amin az a felirat áll, hogy szeretett férjemnek, Dzsinnnek, és egy dátum: a 815-ös járat zuhanásának napja. Mi lesz még itt?

Címkék: lost
84 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.05.18. 22:37:57

"először a taxi megy el a bepakolt pandával, mert egy pofátlan gyökér beül mellé, aztán a telefont ejti el, amin meg átmegy egy motoros."

Fordítva. :D

adam434_ 2008.05.18. 22:38:12

kinek jött le, h a halasember flesbekkben volt csak?
nekem csak akkor, amikor megnéztem, h mikor volt a sárkány éve.
És akkor mi történt vele a szigeten?

Robinzon Kurzor 2008.05.18. 22:39:51

Az AXN-es kisköcsögök képesek voltak úgy leadni, hogy az összes koreai karattyolást (~20 perc?) se nem szinkronizálták, se felirat nem volt.

Legalább az angolt otthagyták volna ... hogy dögöljenek meg a nevük napján.

Parasite 2008.05.18. 22:56:21

nem kő axn-en nézni, le kő tőtteni, szó szimpül

Robinzon Kurzor 2008.05.18. 23:00:20

Mivel jövő héten őszig abbahagyják, fel is helyezhetik ánuszukba a többi részt.

Le lesz szépen töltve, aztán majd nosztalgiából megnézem az RTL-en.

Mathiask 2008.05.18. 23:01:42

digitv-n nem szokott felirat lenni

kla 2008.05.18. 23:02:28

Gondolom Digi Tvs vagy, és azért nem volt. Nálam volt.

Mathiask 2008.05.18. 23:04:26

Egyébként akkor Aron benne van az Oceanic 6-ba? Tuti?

Robinzon Kurzor 2008.05.18. 23:12:05

Oké, szerintetek tudnék róla, ha "DigiTV"-s lennék?

Ez az az új "Apu, kezdődik!"-szar lenne?
Mert akkor bizony nem ez a magyarázat.

Egy kutya közönséges alap társasházi kábeltévé csomagom van (Vidanet Zrt.), kb. 1200 forintért.

Robinzon Kurzor 2008.05.18. 23:14:02

A Lost-játék reklámja alatt persze volt valami (cseh?) feirat ...

Mathiask 2008.05.18. 23:18:53

sixx: Csak azért, mert akkor Sun-al betelt a lista már a rész elején, így tudni lehetett volna hogy jin-nek annyi, így nem ütött volna a vége.

Robinzon Kurzor 2008.05.18. 23:20:08

Ja, és ha még DigiTV-s is lennék: mekkora kibaszás ez már, hogy fizetsz jóval többet, aztán nézheted a koreai karattyolást, mert nincs felirat a hiper-szuper szovjet technikán ....

Beállítom a videót az 1-kor kezdődő ismétlésre, aztán meglátjuk ....

k.Tomi 2008.05.18. 23:23:39

Robinzon: nekem is Vidanet-es kábelTV-m van (Bp, 3 ker) és nálam volt felirat. :))

És hogy a részről is essen szó.
Michael nem volt meglepetés, mert ugye már régebben bejelentették Cuse-ék a Comic Con-on, hogy visszatért Michael.
Jin viszont meglepő volt nekem, mert szoktam spoilereket olvasni és a lostpedia-n is az volt annó, hogy Jin O6-os. Szóval most kivételesen a spoiler miatt lepődtem meg. :)

Sitrep 2008.05.18. 23:34:39

Eddig a részig nem volt 100% hogy Aaron O6-e vagy sem, itt derült ki, hogy mivel Jin nem az, Aaron mégis.

candyperfumegirl 2008.05.19. 00:14:27

Most szúrtam ki, hogy Michael már akkor látszik a hajón, amikor mindnenki néz nagyokat Regina öngyilkosságánál. Ott még a fején van a kapucni, de egyértelműen ő az.

Desperatefan14 2008.05.19. 00:17:20

Én sem vagyok Digi-tévés, mégis volt felirat... nálam, legalábbis...

jürgen baromartz 2008.05.19. 00:55:18

ez most már gusztustalan, mióta nem péntekenként van, majdnem minden részről lemaradtam mert egyszerűen elfelejtem megnézni. rohaggyonmeg, mér' nem pénteken van?

amúgy a románok feltolhatják a seggükbe a digitévéjüket, egy kalap lószar az egész úgy ahogy van. a román axn-nel együtt.

Abdani 2008.05.19. 02:58:55

Csiccsolínó: azért nem pénteken van, mert egy zsírpubi vagy, azért! Itt mindenki más tudja nézni vasárnap este, csak te nem. :P Nem értem amúgy mér jó a Digitv, aki Digitv-és, ha már ennyi baj van vele?? (Román idő, feliratlanság...?) Miért nem maradtatok ti is ... mondjuk Fájbernetesek? Na mindegy. (Mondjuk a cseh feliratos reklám meg az AXN-nek ciki ...)
Strep: tudom, hogy ezen már rengetegen vitatkoztak, de Áronka "jogilag" nem túlélő, mert a zuhanáskor ugye még NEM LÉTEZETT, csak az anyja hasában, tehát nem lehet az ..., de ha már mindenki azt mondja megvagyunk az O6-tal, akkor legyen ... (Ez persze azt is jelenti, hogy Szójer és Lokkbácsi megdeglendek vala, vagy a szigeten ragadtak örökre...)
Egyébként, azt néztétek, hogy a Hajóskapitány teljesen Daniel Craig? :D (Itt van az angol titkosszolgálat is? :D) Azt változatlanul nem értem, hogy akkor most Ben, vagy Pennyapu (Widmore) rendezte meg a gép lezuhanását... Nekem egyébként itt volt túl sok a romantikázás, nem az előző részben. Ja, és a lényeg: Hörlit hogy a túróba engedték ki a gyógyintézetből?? Na??

s3v3n 2008.05.19. 06:31:46

ha nem esett volna le, ez a flashforward elöbb játszódott mint a Hurleys.

OnixTitan 2008.05.19. 08:10:50

Áron is túlélő, ő is ember és őt is elhozták a szigetről. Nem más az O6 tagja, ennyien vannak és kész.

Egyébként az anya hasában lévő gyerek sem a születés pillanatától számít embernek, hanem korábban, nem tom pontosan mikor. Aaron a 6..

_T_ 2008.05.19. 09:24:00

Thx a hogyvolt-ot, nagyon:)

Nélküled egy árva kukkot nem értettem volna, mert a nyomi AXN-en az epizód 60% valami Zerg karatyolás volt, se angol szöveg se felirat...

csóró · http://www.penzmagus.hu/msz 2008.05.19. 09:32:52

Aki nincs képben, annak fogalma sincs, hogy mi merre...

Itt már nem lehet kihagyni egy részt sem.

Pepe0419 2008.05.19. 09:40:50

OFF: Aki Digis román AXN-t néz, állítsa be a magyar feliratot, és ott csak a koreai szöveg volt feliratozva magyarul. ON

Nekem az jött le, hogy Jin is eljött, de megrendezte halálát és lelépett, annyira mégsem tudta megbocsátani a félrelépést.

Spalya 2008.05.19. 10:08:34

Pepe a 12.részben kiderül, hogy tévedsz :D
De amúgy nekem nem esett le hogy halászember flesbekkel. Nem is tudtam hova tenni... Mostmár igen, Köszi!

_T_ 2008.05.19. 10:18:51

OFF: Ez most komoly, hogy jövő héten adnak még 1 részt, aztán pihi egészen Szeptembering?

Savafan 2008.05.19. 10:47:20

bevallom, nekem csak most ugrott be, hogy jin flashback volt. mert én áront nem számoltam O6-nak és úgy vettem, hogy nem bocsátott meg szánnak a félrekufirc miatt. így ő maradt ázsiában és szán ment usa-ba. hörli igen furcsán nézett ki ezzel a hajszerkezettel és öltönyben:))
de ez is igen ütős rész volt, pár meglepivel. és a helyzet csak bonyolódik:))
számomra bevallom furcsa, hogy pont ezt a 6 embert menekítik meg a szigetről (hivatalosan). bár ezzel az erővel még dez is megmenekülhet mert ő nem oceanic volt.
mert tutira bejönne szójör egojának az ha híresség lenne és ragadnának rá a csajok:)) ha tudná, hogy ez várna rá, tenne azért, hogy elmenjen a szigetről.

Savafan 2008.05.19. 10:49:56

egy kis off a feliratok végett.
a pesti upc digitálison szinte végig volt felirat. azt hagyták csak aki amikor a kibékülés volt, annak is a végén már volt felirat. gondolom ott elmondta szán, hogy mit karattyol juliska (aki szintén megmenekülhet még mert ádör).
a néger spinét és bernardot megértem ha maradni akarnak. ha múlik a rákos daganat akkor tuti maradnék én is.

kaltenem 2008.05.19. 10:58:32

Kösz Pepe, ha ezt előbb tudom, hogy csak át kell állítanom magyar feliratra, talán nem robbanok fel a dühtől, hogy a Digi román AXN-en nincs felirat, koreaiul meg nem tudok.
Igaz, hogy én már 20 órakor látom (mikor nem felejtem el, hogy előbb kezdődik 1 órával), de ez csekély vigasz.
Viszont sajna anyagi helyzetem nem teszi lehetővé, hogy csak az AXN miatt a 3-szor drágább UPC-t nézzem.
Még jó, hogy itt el tudom olvasni miről is szólt.

2008.05.19. 11:04:03

T-kábeles, Pest környéki AXN-en is volt felirat.
Amúgy, meg annyira szeretem, ha egy nyilvánvaló szolgáltatói faszságra az a válasz, hogy miért nem tölti le valaki, és nézi úgy.
Hát, csak és még ezer egy ok miatt.
Én is mondhatnám, hogy nekem ugyan nem ciki, hogy az AXN a promóit csehül feliratozza, meg cseh reklámokat ad (mert tudok csehül, és a promót ráadásul még angolul is értem) de nem mondom, mert ciki és kész. Szóval, ha nem feliratozzák a koreait, akkor ne az tehessen már róla, aki csak simán nézné a tévében....
Több empátiát, olvtársak!

Savafan 2008.05.19. 11:58:50

los alamuszi: ha tényle mindenki letöltené mert ott van felirat akkor majd idővel nem lesz mit nézni a tévében mert nem fognak műsorokat venni. nem lesz miből.
és bevallom nekem jólesik a tudat, hogy vasárnap esténként 9-kor bekapcsolom az axn-t és nézem a lostot (máskor persze mást és más csatornán:)).
de fizetek annyit, hogy ha lehetőség van rá akkor tudjam miről szól a film, pláne egy ilyennél ahol szinte minden apróságnak jelentősége van vagy lesz. mert van olyan aminél tökmindegy szinte, hogy miről beszélnek mert a cselekményt nagyban nem befolyásolja. de itt minden fontos.
de ezért (is) jó a hogyvolt, hogy a kimaradt vagy le nem fordított részek kiderülnek:) már nem elöször, emlékezzünk csak vissza pár résszel ezelöttre.

omgwtf 2008.05.19. 11:59:33

Keamy a példaképem. :)
Végre egy konkrétcsávó! És nem is arrogáns, hisz nem csak ugat, hanem harap is. (4/12-nél tartok)

Gabba 2008.05.19. 12:11:55

Én azt nem tudtam kivenni, hogy milyen dátumok voltak Jin sírkövén, de a hogyvót felhomályosított.

Az egy flash előre, egy flash hátra megoldás nagyon tetszett, nekem is csak a végén esett le, hogy Jiné a múltban játszódik. Bár a frizurája miatt gyanús volt a dolog :-)

És egy komplett repülőgépszerencsétlenséget megrendezni nem kispályás dolog, na ezt hogyan magyarázzák meg? Kérdezem naívan.

ds9 2008.05.19. 12:13:39

Én még csak a 11. résznél tartok (nem töltök le, a Sky One adja, inkább ott nézem meg), ezért a 12.-et még nem láttam és a magyarul még nem adott részekről nem is nyilatkozom, de!
Sun nem ment az USA-ba (ahogy valaki irta) ő Koreában van (konkrétan miért beszélnének az USA-ban koreaiul a telefonban és miért lenne koreai kórház)?
A cselekmény két szálon futott, Jin még Sun papának dolgozott, pandástul (panda 1+2).
Hurley elment Koreába, valamennyi pénze azért lehet, vagy nem tűnt el az összes lotto money, vagy kapott az Oceanictól valamennyit, vagy legalábbis jegyeket .o)

Mivel mondom nem láttam még a 12. részt, ezért emiatt nem tudom, de szerintem Aaron nem okvetlen tagja az Oceanic 6-nak.Bár lehet, hiszen úgy van előadva, hogy ő Kate gyereke, csak ebben az a furcsa, hogy Kate nem volt terhes a felszálláskor, erre vannak tanúk, a US marshall valószinúleg emlitette volna, hogy terhes volt, amikor auztráliában elkapta.De nem.
Arról nem beszélve, hogy a szigeten karácsony van (cca.) a gép szeptember 22-én zuhant le és ahogy a dolgok állnak, már nem sokáig marad az Oceanic 6 a szigeten.Sun 2005 juliusában szül ( a lostopedia timeline szerint).
Szerintem (ahogy a dolgok gyorsulnak), Sunnak minél előbb el kell hagynia a szigetet (mostani rész) tehát itt már csak napok, max.1-2 hét van hátra.
Aaron 2004 november 1-én született, tehát olyan két hónapos lehet, amikor eljönnek.Ez nem annyira tiszta, hiszen Kate-nak eléggé terhesnek kellett volna lennie, a felszálláskor, Ausztráliában, de nem volt ez.Ezt nehéz megmagyarázni.
De lehet.Örökbe is fogadhatta volna, hiszen Claire-nek nem voltak rokonai (apja nem ismert, bár mi tudjuk, anyja kómában, bár végülis van egy nagynénje), kivéve Jack-et, akiről nem tiszta nekem, hogy már tudja-e hogy Claire a huga.

A másik, Jin sirján a felirat szerint az áll, hogy szeptember 22-én halt meg, de ezt mi tudjuk, hogy nem igaz.
Tehát a hivatalos verzió szerint Jin meghalt a zuhanáskor (de mi ezt tudjuk, hogy nem igaz), ellenben a szigeten (a mostani részekben legalább)még él.Most vagy meghal később ő is, vagy nem halt meg és ott maradt a szigeten abban a biztos tudatban, hogy Sun hazaér épségben.
Hogy ez a választás miért történik meg nem tudom, azt se hogy milyen körülmények között, de végülis meg kell történnie, mert azt (a magyar részekből is tudjuk), hogy maradtak ott (Hurley-Charlie, Hurley-Jack párbeszéd), valamint hogy vigyázni kell rájuk, valami oknál fogva (Sayid-Benjamin párbeszéd).

ds9 2008.05.19. 12:15:15

Gabba, a következő (4.8) nem kicsit arcleesős részből megtudod :o)

szinkrobi · http://iszdb.hu 2008.05.19. 12:32:37

Nálam sem volt felirat!

Annyira dühös voltam, hogy életemben először elkapcsoltam a Lost-ról.
A rész felét nem értettem.

Basszák meg!

Ja és mielőtt meggyőznétek, hogy Digi-s vagyok, nem,
mert Fibernet Zrt-s vagyok, a legdrágább csomaggal, és nem volt felirat.

Olyan jó lenne kinyomozni, hogy hogyan történik az ilyen, vagy hogy ki hibázik ilyenkor...

Savafan 2008.05.19. 12:48:50

ds9: én írtam szán usa-beli tartózkodásától.
azt tudtam, hogy a korház ahol szült ázsiában van, de az meglepett és nem értettem miért ment volna hörli koreába?
ezért gondoltam, hogy szán már aamerikában ment a temetőbe. de ha hörli röpködött, annak is van értelme.
ha jól emlékszem jack valamiféle állandó ingyenjegyről beszélt anno katinkának és akkor hörli simán repülhetett koreába. de ennyire jóban nem voltak szánnal a szigeten, hogy egy temetői járat miatt menjen koreába.
ha már eredetileg ott volt akkor miért nem volt bent a korházban is? ha ennyire jóban vannak.

Gabba 2008.05.19. 13:35:15

szinkrobi: én is fibernetes vagyok és nálam volt felirat. Sztem a sziget tehet erről is ;-)

mándruc 2008.05.19. 13:37:45

Sziasztok,

én nem láttam a részt sajna, de azt nem értem a hogyvoltban, hogy
"Kórház, Szán vajúdik, az ápolók tudják, hogy O6-tag, ez majd vagy fontos lesz, vagy nem, ki tudja."

Ha ez most flessbekk volt, akkor honnan tudják az ápolók, hogy Szán O6 tag?

Savafan 2008.05.19. 13:44:23

mándruc: a szán féle vajúdás flashforward volt.
jin volt back

ds9 2008.05.19. 13:46:38

Savafan, és mi van akkor hogyha Hurley megigérte Jinnek, hogy majd ránéz Sunra ha megszületik a gyerek.
A 10.részben van egy jelenet (szerintem nem spoileres, mert sok dolgot nem árul el arról, hogy a további részekben mi történik), ahol Jin (és ez spoileres, hogy kinek és hogyan, de röviden: nagyon kurva jól, tehát ezt kihagyom) kinyilvánitja azt, hogy ő azt akarja, hogy Sun mindenképpen hagyja el a szigetet, ebből számomra (ez ott nem hangzott el) az jött le, hogy akár nélküle is.
Tehát (ilyet még nem láttam) megkérhette Hurleyt, hogy nézzen rá Sunra, de mivel az utolsó három részt még nem láttam és nagy meglepetések voltak eddig is (9-11 epizód) és nagy meglepetésekre számitok (12-14 ep), ezért még semmi sem biztos, Jin akár meg is halhat és Hurley ezért megy oda.

Hurley egyébként érdekes (mint ahogy az idővonal keverése is) ez a rész biztos, hogy a 4.1. előtt játszódott (ahol Hurley visszakerül a mosolygóba), de a 4.4.előtt is (Kate tárgyalása).
Hogy Hurleynek maradt-e pénze, arról érdekes, de szó sem volt (elvileg maradhatott), hiszen szerintem jog szerint, ha valaki eltűnt, vagy meghalt (a holttest nem lett kiemelve a "másik" gépből, ugye), akkor az örökösöknek (holttest hiján) halottnak kell nyilvánitatni és az eltart egy darabig.Hurley cca. 4 hónapig lehetett távol (nem beleszámitva azt, hogy a sziget és körülötte az idő nem úgy tellik, ahogy kellene).
Bár érdekes módon Hurley egy lepukkant (talán Camarróval) furikázik a 4.1-ben, tehát lehet, hogy mégsincs annyira pénze (de repjegye van/lehet).
Most elgondolkoztam, mi van, ha az autó az az az autó volt (három az, király), amit az apjával nem rakott össze gyerekként, de amikor már milliomos lett (és érdekes módon apu-Cheech Marin hazatért) akkor igen.
Azért az ember nem repüli át linkre az óceánt, hogy eljusson Koreába :o)
A siron eléggé koreaiul volt felirva minden, nem hinném, hogy az a rész az USA-ban lett volna, főleg, hogy a lakás ugyanaz volt (szülés előtt, Hurley érkezésekor).

Savafan 2008.05.19. 14:07:16

ez mind elképzelhető, és ezért (is) jó a lost. mert még ha előrébb tart is valaki akkor is max találgatni tud:)) mert mikor igérte meg. honnan tudta, hogy ő tutira túléli és jin nem. sok a kérdés és remélem egyszer majd lesznek válaszok is.
nekem akkor is furcsa, hogy hivatalosan ez a 6 ember élte túl a zuhanást. ha az elején megkérdezenek erről, tutira másokat mondtam volna:))
persze pár átfedés lenne de nem sok...

kicsit más.
kinek mi az elképzelése azzal kapcsolatban, hogy ha egyszer vége lesz a lostnak akkor megkapjuk-e mindenre a választ vagy sem? és itt nem az apróságokra gondolok hanem a fontos nagy volumenű dolgokra.
mert sok kérdés nyitvahagyása egy későbbi folytatást kecsegtethet:))

sélli_ 2008.05.19. 14:21:46

Na ez is egy elég kis satus rész volt. Hehe, DIREKT nem olvasom a szereplőket, ezért pl. Májkül nekem elég nagyot ütött!!! :) Ennek a magyarázatára külön kíváncsi vagyok, mer' ugye: szerintem egyértelműen látszott az arcán, hogy nem ismeri meg Szájidot, tehát akkor valszeg a) agymosták, b) Ő is 'agyilag lebetegedett". És mi van Walttal???
A múltkor Locke csak haluzta, vagy tényleg még a szigeten van Benékkel?
Az ál-Oceanic meg mint olyan a tenger fenekén... de akkor hamisították a fekete dobozt is?? De HOGY??? Afffffrrrraaaanc, már megint csak nőtt a kérdések száma :)))

ds9 2008.05.19. 14:25:28

Szerintem már sok mindenre választ kaptunk és remélem fogunk is.
Én itt szeretnék most valamit kinyilvánitani.Lehet, hogy nem lesz igazam.
Szerintem a sorozat vége az lesz, hogy Jack és Kate megpróbál visszatérni a szigetre, de a sziget igen furcsa idő kezelési problematikája miatt ez nem fog a kellő sikerrel zárulni.
Én kezdem nagyon azt érezni (erről mindenki megnyugtatására közlöm nem volt még szó a 11.részig), hogy a két holttest a barlangban, amit Jack és Kate megtalál, az Jack és Kate, akik valami miatt 40-50 évvel az események előtt landoltak a szigeten.

Na és ha ez igy lenne, akkor a pasik zseniálisak, mert a sorozat elején odaraktak valamit, ami a végén derül ki és a végéig ott volt az orrunk előtt.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.05.19. 14:29:04

sélli: nem ismerte meg szájidot???? nem a fenét, csak úgy tett, mint aki nem, mert ott volt a doki. ne már, az a kézfogásos jelenet nagyon ott volt, csak úgy feszült egymásnak a két akarat.

ds9 2008.05.19. 14:31:29

sélli_, a választ (Michael megismeri-e Sayidot) a következő részben megkapod.
Minden ki fog derülni.
Az is hogy Walt hol van.
És a repülőgép problematika is, valamint, hogy ki rakta oda a hullákat és honnan szerezte azokat.

sélli_ 2008.05.19. 14:41:24

Ja, hogy MEGISMERTE...!!! Csak azt láttam, hogy gúvad mind a kettő szeme..., de nálam úgy jött le, mintha Májkül nem ismerné meg. A NÉZÉS mindenesetre ott volt, de akkor ezek szerint félreértelmeztem. De most őszintén: nem lehetett AKÁRHOGY értelmezni??? DE! :))
Kár, hogy Zoe Bell két perc után megmurdált... bírom a csajt

Savafan 2008.05.19. 14:48:04

ne spoilerezzünk mindenféle halottakról meg barlangokról, plíííz:)
köszi!

Savafan 2008.05.19. 14:49:34

sélli: én sem szoktam nézni s táblistát, általában fontosabb dolgok mennek alatta:)
és nekem is ütött májkül! elsőre nem ugrott be csak olyan ismerős volt. aztán kezdtem gynakodni de ítt bizonyosodtam meg, hogy jól láttam:)

ds9 2008.05.19. 15:03:43

Milyen spoiler volt itt halottakról, meg barlangokról ?? .o)
Ezek mind első évados történések (barlang, halottak, Ádám Éva)

Savafan 2008.05.19. 15:15:35

akkor nekem valami kiesett, pedig még csak szigeten sem jártam:(
nem ugrott be, azt hittem valami új találmány lesz. sorry!

2008.05.19. 16:04:35

ds9!

>>> kivéve Jack-et, akiről nem tiszta nekem, hogy már tudja-e hogy Claire a huga.

Szerintem pár résszel ezelőtt, Kate flashforward-jában Jack épp ezért nem akarta a kicsit látni, pedig Kate nagyon szépen nézett rá, hogy addig nem teázunk, amíg meg nem látogatod...

ColLector 2008.05.19. 16:59:16

T-Kábel, Békéscsaba, nem volt felirat.
Legalábbis a rész feléig nem, aztán pedig elkapcs volt, mert úgy sem érettem belőle semmit. A hogyvoltban bíztam. :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.05.19. 17:04:25

Nálam volt felirat.
Sixx látom te bírod a koreait felirat nélkül is :-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.05.19. 17:05:36

Pontosabban szólva a koreai feliratot... :-)

omgwtf 2008.05.19. 17:15:31

egyébként mindenféle spoiler nélkül már most a 7. résznél is feltehető a kérdés, hogy a 6 túlélőbe miért nem számítják bele Waltot / Michaelt?
Benjaminéknak komoly erőfeszítéseket kellett tenni, hogy új személyazonosságot kapjanak és ne beszéljenek senkinek. Se a szigetről, se a repszerencsétlenségről. És még akkor is ott van a sansz, h valaki felismeri őket. (Bár minden feka ugyanolyan... :D)

Valszeg őt is betették abba a bizonyos 23-as szobába (ahol Karlt is agymosták az ütős klippekkel), és már akkor se tudta honnét hajóznak el, amikor távoztak. Fatert meg sakkba lehet tartani, h ha köp, akkor Waltnak kapáltak. De biztos van más mód is.

ds9 2008.05.19. 18:35:19

omgwtf, a következő részben kiderül, hogy miért nincsen Walt és Michael az Oceanic 6-ban.
Egyébiránt mint a tegnapi részből kiderült, Michael ott van a hajón.
És a következőből arra is választ kapunk, hogy hogyan került oda és mi történt velük (W+M)

s3v3n 2008.05.19. 18:53:48

ejj, de kurva okos vagy te, hogy így vágod mi lesz a köv meg 10 meg 12. részben. nem gondolod hogy akik itthon követik nem akarják tudni?

ds9 2008.05.19. 19:06:45

Hogyha nekem irtad ezt gratulálok, mert mondjuk itt többen (akik letöltik) egy résszel többet láttak mint én.
Egyébiránt semmit (!!) sem irtam arról, hogy a következő részekben mi lesz (azt irtam le, hogy a következőben a 8.-ban választ kapnak egy-két kérdésre).
A 12. részt nem láttam.
Egyébként meg ha lehet mosd ki a kis szádat és viselkedjél illedelmesen, ahogy azt illik embertársaiddal.

ingrid 2008.05.19. 19:46:29

aki nincs az ocaeanik 6-ban miért feltétlenül halott?
lehet, hogy csak a szigeten maradt, ami pl Jin esetében kimondottan logikusnak tűnik (nem jöhet el egyszerre mindenki, előbb a terhesek, vezérek, jónők,..)
amúgy meg végtelenül idegesítőek ezek a jaj, majd a következő részben meglátod, te kis tudatlan buksi, te. én már tudom de nem spoilerezek itt, mert jó arcocska vagyok, tipusú dumák

ds9 2008.05.19. 21:49:43

Kedves ingrid, én pl. nem mondtam, hogy "jaj, majd a következő részben meglátod, te kis tudatlan buksi, te. én már tudom de nem spoilerezek itt, mert jó arcocska vagyok".
Volt egy (két) ilyen "most akkor ez hogy" felvetés, én erre jeleztem, hogy a következő részben erre fény derül.

Nagyon sokan látták már az összes eddigi részt (én pl. nem), mert letöltik.Akkor ők most ne töltsék le, vagy hallgassanak ???
Ha valaki felvet/kérdez valamit, amire tudom a választ, akkor én (mint sokan mások) hallgatok (hogy maga a válasz micsoda), de azt jelzem, hogy a kérdésére mikor kaphat választ.

Ha ez neked baj, akkor vagy senki ne kérdezzen semmit, vagy senki ne válaszoljon, hogy van-e rá megoldás.
Nem tudom, hogy melyik a jobb ???

"Melyik a rosszabb a tudatlanság vagy a közöny ??? Nem tudom, de nem is érdekel."

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.05.19. 22:14:45

És eddig Dezmondtól hogy nem kérdezte meg senki, mit keresel itt, testvér, amikor nem is voltál a repülőn (hiszen Lapidusz fejből vágja az utaslistát)

candyperfumegirl 2008.05.19. 22:48:11

ds9: senki nem várja el senkitől, hogy ne töltse le, és csak az AXN tempójában nézze, de nem olyan nehéz lakatot tenni a szádra, ha akarsz. Ha jönnek a válaszok, akkor jönnek, majd meglátják, ha itt lesznek, de hidd el, tényleg idegesítő ez a "majd az x-edik részben fény derül erre" - jellegű célozgatás.

ingrid 2008.05.19. 22:52:12

Kedves ds9, én pl. nem mondtam, hogy rád céloznék..

ingrid 2008.05.19. 23:01:21

talán a hogyvoltírók sem ostobaságból/hanyagságból nem jelentik, hogy hányat kell még aludni míg kiderül a kiderülnivaló. de nagyon úgy tűnik sokan ezt hioszik

sixx · http://comment.blog.hu 2008.05.19. 23:10:22

na jó, megjött az ovónéni. még egy flame, és lezárom a kommenteket. ne spoilerezzünk SEMMILYEN szinten, azt se áruljuk el, hogy ki fekszik a koporsóban (chucknorris).

ds9 2008.05.19. 23:16:15

"A pokol felé vezető út is jószándékkal van kikövezve."
Én jót akartam :o)

Dark Wolf 2008.05.19. 23:17:18

BAZDMEG SIXX! Ezt most mért kellett elmondani?

sixx · http://comment.blog.hu 2008.05.19. 23:34:06

egyébként tényleg tudom ki van benne, met vadbarom gyökér állat módra nem bírtam ki, hogy ne olvassam el a finélé spoilerjeit.

Aragorn831109 2008.05.20. 00:02:05

Ejnye sixx! Már megint, mint tavaly? :)

Eddig megnéztem minden sneak peek-et, de most azt se fogom. A finálé elé teljesen "szűz"-ként ülök le... :)

kla 2008.05.20. 00:11:03

Részvétem, sixx, ez nagyon szar lehet. :D

omgwtf 2008.05.20. 00:51:43

ds9:
"omgwtf, a következő részben kiderül, hogy miért nincsen Walt és Michael az Oceanic 6-ban."

te mindenkinek ezt nyomod? :D
figyi kicsit feljebb írtam, h tökéletesen tisztában vagyok az eddig leadott 12 rész tartalmával.
ami kiderül az általad írt epizódban, SEMENNYIRE nem magyarázza meg, amit én írtam fentebb.

a kedvedért még egyszer (mindenki chill, ez spoilerfree, én is utálom, ha elkotyognak dolgokat)
valahol a 2. szezon végén elengedik Waltot és Michaelt, akik - mint megtudtuk a 4. szezonban - hazaértek. Ergo nekik is survivornak kéne lenniük. Mármint ha nem inkognitóban vannak otthon. Nem? Hisz otthon tudták kik voltak a gépen. És kettő közülük idő előtt hazaért.
Elhiszem, h segíteni szeretnél, de légyszi, ne gyere a "majd az n. részben kiderül" szöveggel, mert
A.) spoiler
B.) nem derül ki
C.) nem is ez volt a problémám
D.) elég sokat olvasok / kutatok Lost témában. olyan 100-200-as nagyságrendű nyitott kérdés van még a sorozatban, aminek nem lehet még tudni az okát. Na ez egy olyan. (gyk. Hogyan illik bele Walt és Michael a túlélők listájára? miért nem számítanak túlélőnek? mi volt a fedősztorijuk?...)


A koporsóban meg tuti nem Chuck Norris fekszik, mert őt köztudottan nem lehet megölni. Szerintem Kenny McCormick. :)

Porcelán az elefántboltban 2008.05.20. 15:46:38

Szerintem ebben a részben is Ben volt a legjobb, csak nem mutatták. Basszus.

Dark Wolf 2008.05.20. 17:46:22

sixx 2008.05.19. 23:34:06

Te egyszerűen nem vagy normális.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.05.20. 17:55:13

nekem mondod? ráadásul az abc le is vetette az oldalról, ahol kint volt, szóval ezek szerint nem foiler volt, hanem kőkemény spoiler. egy dolgot elárulok: sírtam az idegességtől a végére.

kla 2008.05.20. 18:55:12

sixx: és egyetértesz az általános véleményekkel a finálé minőségével kapcsolatban? (remélem, ez még nem számít spoilernek)

ds9 2008.05.20. 20:03:38

omgwtf, konkrétan nem értelek se téged se másokat, de ez az én egyéni szoc.problémám, de mindegy.
Nem irtam spoilereket, mert nem korrekt, de az hogy egy részben valaki választ kap e valamire vagy sem, az nem spiler hacsak el nem mondod, hogy a válasz mi.Ezt én nem tettem.

Ha meg (úgy egyébként) tisztában vagy az első 12 rész tartalmával, akkor vajon miért irsz olyat, hogy Walt és Michael miért nincsen benne az Oceanic 6-ben ??
Ha ugyanis csak az eddig (AXN) részeket nézzük, akkor megvan az Oceanic 6 (Hurley, Jack, Sayid, Kate, Sun és mondjuk Aaron), ez ugye 6.Mondjuk Aaronban nem vagyok biztos (de logikus), ha Michael és Walt is benne lenne, akkor ugye Oceanic 8 lenne de nem az!!

Ha tényleg tudod, hogy mi van az első 12 részben, akkor tudod/nád, hogy a 8. rész a te kérdéseidre választ ad.
A. nem spoiler, mert nem irtam, hogy mit
B. kiderül, talán a képek helyett a dialógusokra is figyelmet kéne forditani
C. mostmár nem tudom, mi volt a problémád, de hát (és itt most spoiler lenne, ezért nem folytatom, de ez annyira benne van a 8. részben, hogy csak)
D. Az, hogy Walt és Michael miért nem számitanak túlélőnek, mi a fedősztorijuk a 8. részben benne van, tessék megnézni, vagy ha annyit kutatsz utánaolvasni.Benne van !!!
(úgy leirnám, hogy miért, hogy értsed, de nem tehetem, majd jövő hétfőn, ha lement)

A 8. rész cime (nem spoiler): Meet Kevin Johnson.Talán olvass utána, hogy kicsoda Kevin Johnson.

Amit irsz nekem olyan szintű, ha tényleg utánaolvasol, meg tudod, mi van a 12 részben (amit én sem tudok, mert a 12.-et nem láttam), mintha láttad volna a 6. érzéket és a végén nem jött le, hogy Bruce Willis meg van halva (remélem ez nem volt spoiler).

sixx · http://comment.blog.hu 2008.05.20. 20:37:42

kezdem unni. utolsó figyelmeztetés.

enzo23 2008.05.21. 08:37:02

Ne háborúzzatok már!
sztem pl nemgáz ha csak ennyit ír vki h "majd következő részben ez ki fog derülni", mert csak fokozza az érdeklődést a köv.rész iránt és nagyobb élmény lesz nézni, én speciel tökre várom már a 408at, nem csak azért mert egy ideig az utsó lesz, hanem mert...hmm...nézzétek meg a promóját, nem akarok idézgetni...:)

omgwtf 2008.05.21. 10:45:21

ds9, tényleg nincs értelme vitázni, de úgy érzem tisztáznom kell pár dolgot. elküldöm privátban, ha megengeded, mert elég nehéz volna virágnyelven körülírni, h ne lőjek le semmit. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.21. 11:42:04

"amúgy a románok feltolhatják a seggükbe a digitévéjüket, egy kalap lószar az egész úgy ahogy van."

Speciel a digitévé tulaja magyar. Erdélyi magyar, az igaz, de attól még nem román. És hogy kapcsolódjak az első számú kommentvonulathoz (a második a "mi a spoiler" kérdés), Digikábel, 9-kör kezdődik, és volt felirat.

Az, hogy Jin nem a feleségéhez rohan be a kórházba, igazából csak a szülőszoba ajtajánál esett le nekem, szóval jól meg volt csinálva. A stáblistát nem szoktam figyelni, de mégis biztos voltam benne, hogy Michael visszatér ebben a részben. Nem, nem vagyok Geller Gyuri tanítvány, csak sajnos nincs általában nincs alkalmam vasárnap este nézni, a mostani részt is csak tegnap este tudtam megnézni felvételről. Viszont azt már hétfőn megláttam akaratlanul is, hogy az Index-en a hogyvolt beharangozó valahogy így szólt: Ebben a részben visszatér egy régi ismerős. Ennyiből már nem volt nehéz összerakni...

Porcelán az elefántboltban 2008.05.21. 22:57:18

Szerintem elég nagy genyaság lett volna, ha Májkülről és Vóóóóóóóóóltról nem hallottunk volna soha többé, csak beülnek a hajóba és hazamennek és kész. Szóval lehetett tudni, hogy visszajönnek még valahogy.
Egyébként Ben már a második évad végén megmondta, hogy Májkül tartani fogja a száját, mert ugye izé, hát nem egészen tiszta a kacsója. Tehát nem fog kiállni a világ elég, hanem csak szép csendben felszívódik Vóóóóóóóóóóólttal együtt. Semmi osönik sziksz, meg kártérítés, meg ingyenrepjegy, meg ilyenek.
süti beállítások módosítása