Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x05 - Elítélve

2008. május 18. 15:43 - the black ball

Szállunk az ugróval. Az újdonsült Ronon első küldetése ez, keményen feszít a sárga bőrkabátjában. Meg is pillantunk egy kis füstöt a távolban. A hely, ahonnan jön, erősen hasonlít egy külvárosi csövestelephez. Ronon kemény gyerek, belekóstol az első bográcsban található löttybe. McKay-t a hányinger kerülgeti, de Ronon szerint az ünnepi fogás is eltörpül mellette. A meghitt hangulatot egy kis nyílzápor szakítja félbe. Ronon lábát átfúrja egy. Aztán megjelenik pár fickó, akiket nem válogattak be egyik Mad Max filmbe sem, és robbanó lövedékes csúzlikkal kezdenek lövöldözni. Mi is visszalövünk, Ronon közben kioperálja egy laza mozdulattal a nyilat. A harcot egy kifejezetten ronda CGI-t hordozó űrhajó zavarja meg, így a csapat el tud menekülni az ugróhoz. Aztán közli a hajó az ugróval, hogy kövessék a városig.


Egy elég modern városba megyünk, amit Olesianak hívnak. Egy nem ronda néni, bizonyos Marin üdvözöl. Megtudjuk, hogy azok a fickók rabok voltak, és egy szigeten élnek, ami ugye a börtön. Alcatraz másképp. Mivel a kapu a területén van, Olesia teljesen önfenntartó, nem kereskedik. Elmegyünk a góréhoz, akit Magiszternek hívnak. Nagyon tetszik neki az atlantiszi technológia, nekünk is az övé. Neki is elhazudjuk, hogy Atlantisznak vége, még időben kimenekültünk. McKay-t nem hagyja nyugodni, hogy a lidércek hogy engedhették őket ilyen magas szintre fejlődni. A Magiszter közli, hogy a lidércek nem zaklatják őket. Mivel a kapu a szigeten van, a lidércek beérik a rabokkal. Cseles.

A Magiszter elmondja, hogy egy olyan fúzióképes anyagon kísérleteznek, ami nem radioaktív. Egy fém által, amit a bolygón bányásznak. Sheppard rádiózik Atlantiszra. Weir szerint is jó dolog az a fém, üzletelhetnének. Viszont a börtönös dolog aggasztja, de azért tárgyalni fog. Bár csak elvetemült, Hannibal típusú elítéltek élnek ott. Állítólag. Ugrunk. A csapat visszafelé megy az ugróval. McKay éppen arról beszél, mennyire szőrös a nagynénje, amikor a rabok rálőnek az ugróra. Sikerül tárcsázniuk, de a kapu előtt telibe találja egy lövedék a hajót, és lezuhannak.


Aztán a rabok körbeveszik az ugrót, és lefegyverzik a csapatot. Kipróbálják a földi fegyvereket, az egyik aknavető pont visszafelé sül el, de attól még jót szórakoznak rajta. Közben Sheppard-ék megkötözve ülnek egy kunyhóban. Sheppard közli, hogy jönni fognak értük, és őket nem intézik el olyan könnyen. Egy Torrell nevű fickó errefelé a főnök, és el akar menni az ugróval a kapun át. McKay tudatja, hogy annak már lőttek, nem fog újra repülni. Torrell szerint majd McKay megcsinálja, és Ronon fegyverével McKay mellé lő, csak hogy noszogassa. Ez óriási hiba volt. Ronon majd megfeszül mérgében, mert nem tudja kitépni a csávó gigáját, amiért az a pisztolyával lövöldözik.


Atlantisz. Észlelik, hogy tárcsázták a várost, de nem jött azonosító. Sheppardnek már be kellett volna jelentkeznie. Weir szól Lorne-nak, hogy készítsen fel egy csapatot. Ugrás vissza. Ronon próbál kiszabadulni, és közli, hogy ha sikerül, olyan mészárlást rendez, hogy kivágják az epizódból. De Sheppard parancsot ad, hogy stop öregfiú. Az ugrónál McKay szerint nem lehet életet lehelni a rendszerekbe. Mellesleg mivel lőtték le őket? Egy Eldon nevű fickó csinált egy robbanó vegyületet. Ez az Eldon teljes mértékben kimeríti a szakadt csöves fogalmát. Torrell közli, hogy ha McKay nem javítja meg a hajót, egyenként megöli a csapat tagjait.


Ugrunk. McKay bütyköl, Eldon meg ott dadog körülötte. Torrell felfedezi a rádiót. Eldon eljátssza a „nem vagyok ártatlan” dolgot. McKay rájön, hogy az energiaellátó valami totálisan megsérült. Anélkül nem lehet tárcsázni, mert ugye az originál tárcsázó nincs a kapunál, mert hát börtön. McKayt visszaviszik a többiekhez. Kiderül Eldon által, hogy régebben tényleg csak a vadállat gyilkosok kerültek ide. A büntetés miatt mindenki megrendült, és így megszűnt a bűnözés. Tehát az élelem a lidérceknek. Ezért lejjebb vitték a mércét, így az enyhe bűnösök is idekerültek. Közben Weir-ék megjönnek. Marin szerint a szigeten történhetett valami a csapattal. De a Magiszter nem engedi nekünk, hogy keressünk, csak az ő hajói mehetnek.


Eldon megjelenik a kunyhóban egy késsel. Üzletet kötnek, hogy kiszabadít mindenkit, ha cserébe magukkal viszik. Sheppard beleegyezik. Kiosonnak, de nem veszik észre, hogy az egyik rádió bekapcsolva ott volt a kunyhóban, szóval valószínűleg Torrell mindent hallott. Sheppard észre is veszi, hogy túl könnyen kijutottak. Mellesleg egy dárda is átjön a kapun, de nem törődik senkivel. A Magiszter szintén közli Weirrel, hogy egy dárda átjött, ezért abbahagyták a keresést, de majd folytatják. Ugrunk. A Magiszter egy üveg bort tölt, és odaadja...EGY LIDÉRCNEK! Na bazmeg. Még össze is játszanak.


A lidérc közli, hogy az eddigi megállapodásból mindketten jól jöttek ki, viszont most, hogy a legtöbb lidérc felébredt, nem lesz elég rab számukra. A lidércek jókat ettek, Olesia meg szabadon, békésen fejlődhetett. A Magiszter ígéri, hogy lesz elég élelem. Ugrunk. McKay még mindig szerel, de Torrell emberei bármikor visszajöhetnek. Ezalatt Marin elárulja Weirnek, hogy a Magiszter végleg visszavonta a keresést, és hogy tömeges letartóztatások indultak el a városban. Feltűnik az emlegetett, és elviteti Marint, mert szerinte hazudik, és ezzel a nép jólétét veszélyezteti. Weir hozza a régi formáját, és közli, hogy szerinte csak a Magiszter jólétét, nem pedig a népét fenyegette Marin. Köszönjük szépen, nem kérünk a szövetségből, elhúzunk innen.


A szigeten Sheppard-ék meglepik a rabokat. Jól lekaratézzák a fegyverteleneket, viszont Torrell rezesbandája már kemény dió. A kis zendülésünket leverik. Torrell Atlantiszra akar menni, de azt nem hagyjuk. Hogy még nagyobb melaszban legyünk, megjelenik egy lidérc cirkáló. Lorne is észleli. Ronon behúz egyet Torrellnek, McKay addig befut, hogy tárcsázzon. Sheppard közli, hogy ha minden rab elhagyja szigetet, a cirkáló a város felé indul majd. Ez tetszik Torrellnek, és hagyja. Viszont még mindig nem jó a tárcsázó. De egy rakétát ki tudnak lőni. Eltalálják, ezt észreveszik Weirék. Tárcsáznak. Torrellék elmehetnek egy potenciális Alfa-bázis helyszínre. Szívesen. Mi meg rohanunk Atlantiszra, mert a cirkáló lő ránk. Aztán megfordul, és a következő, amit látunk, az a Magiszter elfehéredett arca. Itt a vége.

Címkék: atlantisz
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n-n-n (törölt) 2008.05.18. 21:05:39

Ez így egy nagy katyvasz leírás.
süti beállítások módosítása