Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az elnöknő 1x16 – The Elephant in the Room

2008. május 13. 09:00 - santinocorleone

Na, most már az előző részek tartalmát bemutató visszatekintés is ide-oda ugrál az időben, tisztára olyan, mint valami korai Tarantino-film. Azzal kezdünk, hogy az elnöknőt az anyukája ébresztgeti. Mackenzie Allen különösen nyúzott ma reggel, még sosem láttuk őt ilyen fásultan. Első ránézésre egészen olyan, mintha gyereket várna, és a nagyi is erre tippel, de a lánya gyorsan leinti. Nyilván itt az első probléma. Bauer-papa ma a feleségével reggelizik, tévéznek, így gyorsan megismerhetjük mi is a mai epizód másik fő vonalát: pilótasztrájk van, a légi közlekedés gyakorlatilag megbénult az államokban. Az öreg még mindig halogatja indulásának bejelentését, pedig már vészesen közeleg az idő.

Az elnöki stáb már Keaton utódját keresi, de úgy tűnik, az elmúlt hónapok során az elnöknő a legtöbb lehetséges jelöltet, a kormányzók nagy részét már magára haragította valamivel, így nem lesz könnyű dolguk, jelenleg senki sem kapkod a hirtelen megüresedett poszt után. Váltunk az Air Force 1 fedélzetére, ezek szerint tehát mégsem sztrájkol minden pilóta. Mondjuk szép is lenne. Na, a lényeg, hogy az elnöknő bár dolgozik, rendkívül hisztis, és láthatóan nem is érzi jól magát. Egy ideig próbálja tettetni magát, mintha nem lenne semmi baj, de egyszer csak nem bírja tovább, és könnyezve összegörnyed. Az orvos persze rögtön ott terem, a diagnózis sima ügy: akut vakbélgyulladás, azonnal műteni kell. Persze a levegőben nem lehet, így a kormányőrség egy katonai kórházba irányítaná a gépet, de apu ragaszkodik hozzá, hogy a legközelebbi kórháznál szálljanak le. Dickie vajon mivel elfoglalva most is? Na persze a sajtóval meg a népszerűségi mutatókkal. Kezd már kissé unalmassá válni a csávó. Mackenzie Allen utasítja az embereit, hogy értesítsék a szenátus elnökét, hamarosan fel kell esküdnie, hisz míg az elnöknőt műtik, addig valakinek helyettesítenie kell majd őt. Bár Kelly jelzi, hogy az alkotmány szerint Bauer-papa jönne a sorban, mint házelnök, de senki sem hiszi, hogy bevállalja az egynapos elnökséget, mert ehhez le kéne mondania a kongresszusi mandátumáról. Azért Jim értesíti, persze csak merő formalitásból.

Bauer-papa épp a sajtót fűti, savazza az elnöknőt a pilótasztrájk miatt, és ezúttal is kitér az indulását firtató újságírói kérdések elől. Jim épp ekkor hívja a szöszit, merthogy szüksége lenne a házelnök lemondó nyilatkozatára is. Némi gondolkodási időt követően a házelnök úgy dönt, lemond a mandátumáról (amiről az indulása esetén úgyis le kellene mondania, ráadásul a jogai továbbra is megmaradnak), és elvállalja az elnökséget. Az Air Force 1 ekkorra már landolt Nebraskában, ahol a helyi orvosok már készülődnek is a műtétre. Ha minden jól megy, pár óra, és minden okés lesz újra. A volt házelnök épp ekkor teszi le az esküt, persze egy rakás fotós társaságában, jól jönnek majd a képek a kampány során, ugyebár. Utána egyből belecsap a lecsóba, valakit máris kitűntet, s bár Jim figyelmezteti, hogy ez az egész csak formalitás, az öreg szarik rá, és azonnal történelmet akar írni. A műtétnél persze akad némi komplikáció, komolyabb műtéti beavatkozásra lesz szükség, úgyhogy néhány percig tisztára olyan, mintha a Vészhelyzet legújabb részét néznénk.

A Fehér Házban minden a feje tetejére állt, az ideiglenes elnök saját kabinetfőnöke már az előre megírt elnöki beszédek átírását tervezgeti, úgyhogy nem kéne ennyire csodálkoznia, hogy Jim már nem olyan kedves hozzá, mint a régi szép időkben. Az egynapos elnököt a válságterembe szólítja a kötelesség, mert valahogy Tel-Aviv környékén egy öngyilkos merénylő robbantott. Ha jól értem, a protokoll (és Jim) szerint ilyenkor sos hívni kéne az izraeli elnököt, hogy Amerika mindenben támogatja, meg hogy nyugi legyen, de Bauer-papa nem tesz semmit, mondván, hogy Izrael meg tudja védeni magát, ha kell. Ugrunk a kórházba, a váróban már izgul a stáb és a család is, hisz már vége kéne, hogy legyen. Ráadásul a tv szerint egyre rosszabb a közhangulat, a sztrájk miatt mindenki szidja a tehetetlen elnöknőt. Aztán végre jön a doki, közli, hogy minden oké, de a nő át fogja aludni a következő néhány órát.

Bauer-papa tovább kavar a házban, most épp rendkívüli ülést akar összehozni, hogy még Mackenzie Allen visszatérése előtt megoldhassa a sztrájk problémát. Bár nem látjuk, de meg is oldja, és erről reggel egy hivatalos elnöki tájékoztató keretében értesíti is az egész országot. Az elnöknő stábjában mindenki azzal van elfoglalva, hogy mielőbb kielemezzék a kialakult helyzetet, ami röviden és tömören: szar. A házelnök hirtelen nemzeti hőssé vált, ami igen jól jöhet neki, ha elindul az elnöki székért. Mac végül pár órán belül visszatér, erősnek mutatja magát a sajtó képviselői előtt, de a házon belül még tolószékkel kell közlekednie. Első dolga, hogy hívatja az öreget, nagyon durván lecseszi, és közli vele, hogy mindent megtesz majd annak érdekében, hogy megakadályozza Bauer-papa elnökségét. S már csak két menet van hátra.

 
 
Címkék: az elnöknő
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akyyy 2008.05.12. 18:51:44

valami more tag közé mehetett volna mert engem nem nagyon vonz ez a sorozat:D

santinocorleone 2008.05.12. 20:37:41

sorry, a more tag véletlenül maradt ki!

Gabba 2008.05.14. 10:06:29

Jó rész volt, kavart az öreg Bauer, mint a turmixgép.

Azért hülye újságírók Amerikában is vannak. Amikor az Air Force 1-on az egyik megkérdezte at elnökcsemetét, hogy mit üzen az amerikai gyerekeknek, az olyan volt, mint Dévényi Tibi bácsi akcióban. :-)
süti beállítások módosítása