Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x03 - Az üldözött

2008. május 11. 18:01 - the black ball

Új főszereplő, GonoszSzuperFord, kezdünk. Egy erdőben járunk, Lorne őrnagy és egy tudós Jancsi ás Juliskát játszik. A tudósnak összefut a nyál a szájában, hogy micsoda virágokat találni errefelé, Lorne meg inkább lövöldözne. Tökéletes összhang. Megtudjuk, hogy itt bitang erős a napsütés, nem éppen használ az amúgy is romló egészségünknek. A mókának azonban vége lesz, amikor egy lidérchullába botlanak. Ezzel bizony valami/valaki nagyon elbánt, úgyhogy Lorne lefújja a virággyűjtést, irány a kapu. Aztán felnézünk a fára, és kit látunk, na kit? GonoszSzuperFordot!


Atlantisz. Mint azt tudjuk, a doki imád lidérchullákat macerálni, szóval ezzel is rekordidő alatt végez. Bizony kivágták az enzimzacskóját. Ez bizony Ford fortélya. Sheppard már indulni is akar a bolygóra. Coldwell becsatlakozik hozzá egy kis „nefelejtsdelkiafelettesed” beszélgetésre, és közli vele, hogy ha Fordot nem lehet elkapni, akkor bizony ki kell iktatni, mint veszélyforrást. Ugrunk. Megérkezünk a bolygóra. McKay figyelmeztet, hogy a sugárzás miatt az érzékelők nem működnek, mellesleg ez sem használ úgy igazán a szervezetnek. Ezért hozott egy saját készítésű, Made In McKayLand naptejet, 100-as faktorral. Sheppard Teyla-val megy, Lorne meg megkapja McKay-t. Nagyon örül neki. Sheppard szerint furcsa, hogy egy lidérc egyedül, gyalog erre mászkált. A Lorne-McKay és a Sheppard-Teyla páros is felfigyel valamire. Most kezdődik igazán a vadászat.

Sheppard-ék embere elkezd futni, McKay-éké is. Ők meg futnak utánuk. Mivel Ford nem lehet két helyen, az egyik akkora tévedés lesz, mint négy számot ikszelni az ötös lottón. Valaki lelövi Teyla-t! Valami vörös energialövedékkel. Megvan a zsákutca. Aztán Sheppard is megízleli. Lorne erősítést kér Atlantiszról, McKay meg védőruhát.


Ugrunk. Sheppard és Teyla háttal egymásnak, megkötözve egy barlangban. A háttérben látunk egy ősember-variációt, amint éppen egy P90-essel babrál. Sheppard-ék felélednek, most közelebbről is megnézhetjük a fickót. Egy rasztás, szakadt bőrcuccokban lévő, körszakállas nehézfiú az illető. Sheppard sajátos diplomáciai képességeiről már legendákat mesélnek, de itt nem igazán működnek. Bemutatkozik. Aztán a fickó is: Ronon Dex, specialista. Legalább van neve. Megtudjuk, hogy katona volt. Kapunk egy rövid flashbacket, ahogy dárdákra lövöldözik egy aránylag fejlettebbnek tűnő városban.


Ugrunk. McKay beöltözik, Lorne meg szívózik vele. Rodney szerint már így is elég sugárzás érte: röntgen, mobilok, repülőutak, Genii atomreaktor és legutóbb egy nap koronája. Még a végén le kell mondania az utódokról. Lorne szerint ez egy bölcs döntés lenne. Touché! Ugrunk. Ronon egy kis barnítót ken magára, gondolom nem azért, hogy imponáljon Teyla-nak. Át akar jutni a kapun, de Sheppard közli, hogy védik. Felveti, hogy esetleg szólhat nekik, hogy ne bántsák. Nem akarják Ronont, elvégre az elmebeteg Fordért jöttek. Flashback. Na, ez is szuper. Ronon fut az erdőbe, mögötte egy lidérc. Eltalálja Ronon lábát. Erre felbukkan GonoszSzuperFord, és nagyon pszichopatául néz. Kinyírja a lidércet, aztán megy is hónaljmirigyet vagdosni. Ronon meg elfut.


Vissza a jelenbe. Ronon közli Sheppard-del, hogy látta Fordot. Kiderül, hogy a lidércek vadásznak Rononra, még nem tudni, miért. Ugrunk. Lorne és McKay. Utóbbi szenved a gumiruhától, úgyhogy mégiscsak megválik tőle. Aztán lepihen, mert McKay. Ugrunk. Sheppard elmeséli Rononnak, mi történt Forddal. Egy atomnyi flashbackből kiderül, hogy Rononból is ettek a lidércek. Megszólal a rádió. Dex barátunk kimegy a barlangból, Teyla meg próbál kiszabadulni. Ugrunk. Lorne-t eltalálja egy lidérclövedék! Megjelenik Ford a maga teljes őrületében. Be akarja bizonyítani, hogy nem őrült. Ki akarja szabadítani Sheppard-éket. Aztán előbújik a normális énje, és cseverésznek egyet.


Ugrunk. Sheppard-ék kiszabadulnak. Az alezredes fegyvert fog Rononra. Megtudjuk, miért vadásznak rá. Ő egy üldözött. Flashback. Amikor a lidérc evett Rononból, hirtelen abbahagyta. Biztos nem ízlett neki, vagy valami. Aztán megműtötték, és egy jeladót raktak a hátába. A mese után lefegyverzi a mieinket. McKay és Ford. Ford szerint az lehet a győzelmünk kulcsa, hogy egy csomó embert enzimmel beőrjítünk. Kedves. Közben Sheppard felajánlja Rononnak, hogy kioperálják belőle a jeladót. Ronon belemegy: ha kiveszik, elviszi őket Fordhoz. Sheppard már fut is vissza az ugróhoz, és megy Atlantiszra. Carson már parázik is.


Ismét McKay. Rájön, hogy Fordnak fingja nincs, merre vannak Sheppard-ék. Jön egy pazar szóváltás, ami végén Ford depresszív lesz, bekattan megint, és elkezd lövöldözni. Aztán McKay lenyugtatja, és elhúzza a mézesmadzagot, hogy talán Carson megtalálja a módját, hogy leszoktassa az enzimről, de a képességei megmaradjanak. Ford lenyugszik, de előbb még mindig Sheppard-éket akarja kiszabadítani. Ugrunk. Ronon és Teyla beszélgetnek, de semmi fontos nem hangzik el. Aztán megjön Sheppard és Carson. A doki bemegy, Sheppard meg egy távcsöves puskával távolról figyel. Nekilátunk a műtétnek.


A doki elszörnyed, amikor meglátja, hogy Ronon megpróbálta kivágni magából a jeladót. A gerince mellett van, ezért a doki szerint le kell feküdnie, és el is kell altatni. Abból ugyan nem eszik, Ronon kemény gyerek, ülve is jó lesz. Ugrunk. Besötétedik. Ford egy pisztolyt ad McKay-nek. Vissza a műtéthez. A doki kiszedi a jeladót, aztán Ronon eldől, mint egy kövér kisfiú a svédasztalnál. Ugrunk. Ford lelő két katonát, mert nem bízhat bennük. McKay erre keménykedik, és fegyvert fog Fordra. Ford kiröhögi. Mi is. Ford el akarja kábítani, de erre McKay rálő Fordra. SzuperFord mivolta miatt nem történik semmi, de McKay elrohan, mint egy kislány. A barlangoknál eközben a doki végez, aztán lövések hallatszanak. Sheppard már fut is. McKay a hang forrása.


Közben aktiválódik a kapu, és átjön három dárda. McKay fennakad egy csapdán. Ronon eltűnik. Ford elér McKay-hez. Mivel rálőtt, Ford ki akarja nyírni. De ekkor megjelenik Ronon, és elkapja Fordot. Titánok harca jön. Ahhoz képest, hogy most volt gerincműtéte, Ronon erősen megizzasztja Fordot. Jön egy kis késes harc is. Aztán megjön Sheppard is, fegyvert fog Fordra. De megzavarja egy elrepülő dárda, úgyhogy Ford kicsúszik a kezei közül. Utána rohan. A lógó McKay addig meg összebarátkozik Rononnal.


Sheppard sarokba szorítja Fordot. Az együttműködésből elégtelen Ford kap egy golyót a lábába is. Aztán belefut az egyik dárda szippantójába. Atlantisz. Coldwell veri a nyálát, hogy hogyan engedhette el Sheppard Fordot. Ronon a bolygója, a Sateda felől érdeklődik. Így hát küldünk oda egy MALP-ot, azonban csak egy rakás szétbombázott romot látni. Így Ronon csendben visszaballag a szállására. Vége.

Címkék: atlantisz
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása