Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Elnöknő 1x15 – Ties That Bind

2008. május 05. 10:18 - santinocorleone

Ismét Keaton színrelépésétől indul a múltbéli hogyvolt, és megy egészen a múlt héten eltűnt 50 db rakétáig. Aztán, ahogy az elmúlt hetekben már többször is, láthatjuk amint az elnöknő tévézik, így a hírekből megtudhatjuk, mi lesz a mai epizód fókuszában. Az egyre növekvő bűnözés miatt zavargások vannak a marylandi Hyattsville-ben (ezentúl az egyszerűség kedvéért csak H). Az új igazságügy-miniszter is úgy véli, jó lesz odafigyelni, mert ebből még baj lehet. Azonban, ami még ennél is érdekesebb, az az, hogy megtalálták az eltűnt rakétákat, és már árulják is a feketepiacon.

Bauer-papa megint a tv-ben parádézik, és mivel a friss és ropogós Bűntetési Törvényét szeretné átvinni a szenátuson, pont kapóra jön neki a H-béli balhé. Merthogy ő konzervatív ember, aki a szigorú büntetések hívek. Ezek szerint tehát ez, mármint a Lex Templeton lesz a másik fő történetszál ma. Merthogy ugye Mackenzie Allen nyilvánvalóan ellenzi ezt a törvényt, szerinte egyszerűen csak több rendőrre van szükség. Ezen a héten amúgy Vince-ből is többet kapunk a szokottnál, ugyanis hamarosan férjhez megy / megnősül, és ebből is lesz még kalamajka, hisz mégiscsak az elnöknő közvetlen munkatársa.

Apu és Horace NY-ban vannak, valami rendezvényre érkeztek, ahol mindenki meg van őrülve a tini miatt. Nem elég, hogy a hülyegyerek autogramokat osztogat, egy kiscsajtól még szobaszámot is kap a tenyerére filccel egy kiscsajtól. Jim szokás szerint a Fehér Házban van, ráadásul egy gyerekkori barátja, Bobo érkezik hozzá, ugyanis segítségre lenne szüksége. Néhány napja meggyilkolták a feleségét, ő már a 12. áldozat volt H-ban (Jim is innen származik tehát), a rendőrség pedig olyannyira nem tesz semmit, hogy még csak ki sem hallgatták. Bobo megkéri a kabinetfőnököt, hogy lehetőségei szerint mindent tegyen meg azért, hogy H visszatérhessen a normál kerékvágásba.

Ugrunk a válságterembe, ahol Keaton tajtékzik, mert szerinte helytelen lenne azzal a Manussal (ez a neve) üzletelni, aki átadná a rakétákat. Az alelnök szerint a fickó totál megbízhatatlan, és még ha nála is vannak a rakéták, csak szórakozik velük, vissza nem fogja adni semmi pénzért sem. Az elnöknő úgy véli, egyelőre nincs más választásuk, szóba kell állniuk Manussal, ha kell, adják megy neki a 20 misit, amit a rakétákért akar, aztán majd meglátják. Dickie és Kelly eközben a jóval hétköznapibb témákkal sem nagyon boldogul, a fickó megtudja, hogy Vince házasodni készül, s mivel ez szerinte visszaesést okozna Mac népszerűségében, Kellynél próbálkozik, hogy beszéljen a cimborájával. Ez mondjuk kapufa, mert épp Kelly volt az, aki arra bíztatta Vince-t, hogy igenis vállalja fel a dolgot, sőt, hívja meg az elnöknőt is a szertartásra.

Az elnöknő, Jim és Brantley most Maryland kormányzóját győzködik, hogy segítenének, csak mondja meg hogyan. A fickó azonban meglehetősen sértődős, és úgy tűnik, nemigen kér ebből. Na, ennek nem lesz jó vége. Keaton is megjön, elnézést kér az előbbiért, majd közli, hogy Manus tényleg egy köcsög, mert hiába állapodtak meg vele, ő már felajánlotta megvételre a rakétákat az Iszlám Dzsihád Front részére is, és a nevükből ítélve ezek nem kispályások. Az alelnök amúgy egyre furább az elnöknőnek, egyre többször nem jön be, és mostanság sűrűn elérhetetlen is. Mac próbálja kideríteni, hogy mi lehet az oka ennek, de senki sem tud semmit.

Várható volt, hogy hamarosan fény derül arra is, Jim ismerte az utolsó áldozatot. Sőt mit több, járt is vele. Az elnöknő így még inkább kiemelten kezeli az ügyet, mindenáron segíteni akar, még úgy is, hogy Jim ellenzi a közvetlen beavatkozását. Ugrunk egy kicsit NY-ba, Horace persze meglátogatja a csajt a hotelszobában, majd reggel jól bebukik a fater előtt, mikor visszaosonna a szobájába. Jön egy kis fejmosás az erkölcsökről, meg arról, hogy miként kell bánni a nőkkel, de mivel apu szokás szerint unalmas, hagyjuk is. Vince és a menyasszonya / vőlegénye közlik Kellyvel, hogy úgy döntöttek, kétszemélyes szertartás lesz vidéken, semmi cécó. Kelly szerint ez gyanús, és szerintünk is.

Vissza a melóhoz: megvannak a rakéták, amerikai ügynökök terroristának álcázva magukat visszavásárolták mind az 50-et, viszont Manus meglépett a pénz felével. Keaton, miután közli a jó hírt, jelzi, hogy holnap megint nem ér rá. Az elnöknő is tudja, hogy itt nem okés valami, de neki most fontosabb dolga van még: indul H-ba, és ragaszkodik hozzá, hogy a kabinetfőnöke is vele tartson. H-ban aztán jól elbeszélget az áldozatok hozzátartozóival, mindenkit biztosít az együttérzéséről, na meg persze arról, hogy majd ő megoldja. Jim és Bobo itt újra találkoznak, és megtudjuk, hogy előbbi egykor isteni kosaras volt, de végül mégis a politika játszóterét választotta.

Újra a Fehér Házban: a szűk stáb keményen bréjnsztormingol a H-ban kialakult helyzet miatt. Jim megint ellenez, de a főparancsnok szava a döntő, úgyhogy H azonnali erősítést kap 40 rendőrbíró személyében. Bauer-papa ma egész nap a törvényével van elfoglalva, most is arról beszél a tv-ben, hogy szinte biztos, hogy elfogadják majd, s ha így lesz, ez lesz élete egyik legboldogabb napja. A műsor után azonban hívatja Keatont. Hoppá. Kelly jó híreket hoz, országosan a lakosság 75%-a támogatja a H-béli beavatkozást, újabb népszerűségi pontok, öröm és bódottság. Ja, az elnöknő még arra is rákérdez a szóvivőnél, hogy Vince vajh miért kért szabit.

Nem sokkal később Mackenzie Allen maga közli Jimmel, hogy az FBI máris megtalálta az egykori barátnő gyilkosát. Jim szégyelli, hogy így kezelte a dolgot, amit nem igazán értünk, hiszen ő ellenezte a beavatkozást, de mindegy, ez most az a rész, ahol ő is megmutatja az emberi oldalát. Ja, és azt is megtudjuk, hogy Lincoln miatt lett anno republikánus. Keaton eközben megérkezik Bauer-papához, aki hamar előadja, mit akar. A szavazás jelenleg döntetlenre áll, s ez a törvény bukását jelentené, de az alelnöknek ilyen esetben joga van dönteni, s ha ő holnap rámondja az áment, mehet a Lex Templeton, ami az elnöknőnek nagyon fájna valamiért. Normál esetben már röhögnénk is, hogy Keaton milyen szépen küldi majd a búsba a házelnököt, utóbbi azonban a végén hozzáteszi, hogy „tudod öreg, ahogy megbeszéltük”. Ultrahoppá.

Hirtelen új nap virradt, szerencsére a családi reggeli meg a gyerekek picsogása ezúttal kimarad, egyből a szavazás jön. Az elnöknő és emberei meglepetten látják a tv-ben, hogy Keaton is megjelent a szavazáson, s mivel fifty-fifty az állás, az ő szava dönt. Feszült várakozás után az alelnök nemmel szavaz, így vége a dalnak, nem lesz Lex-Bauer-papa, most legalábbis biztosan nem. Nincs más hátra, mint a szokásos lezárás: az elnöknő leszúrja Dickiet, hogy belepofázott Vince magánéletébe, majd jelzi a meleg kollégájának, hogy tényleg szívesen megismerné a leendő férjét / feleségét. Este még a házelnök kér időpontot a főparancsnokától, és elmondja, hogy azért volt ilyen fura mostanság, mert haldoklik a felesége. Maximum talán egy éve lehet hátra szerencsétlen asszonynak, azt pedig már mellette szeretné tölteni a férje, így lemond megbízatásáról. Mackenzie Allen megérti őt és elfogadja a lemondását. Zárásként még Jim és Bobó is feltűnnek az irodában, valószínűleg azért jöttek, hogy köszönetet mondjanak az elnöknőnek. Még három epizód, és itt a vége fuss el véle.

Címkék: az elnöknő
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.05.05. 11:25:01

Manus :-) ilyen névvel fegyvercsempészkedni ...
süti beállítások módosítása