Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Narancsvidék 1x07 – A menekülés

2008. április 28. 17:01 - EasyFriend

Seth szívverése azóta sem csillapodott, amióta utoljára láttuk. Ott hagytuk ugye abba, hogy Summer megcsókolta, most pedig ezen felbátorodva titkos kiruccanást szervez Mexikóba, fiestázni. Ryant győzködi kérlelhetetlen logikával: "Ami ott történik, az nem jut ki onnan." "Miért, mi történik ott?" "Nem tudom, mert nem jut ki. Ezért kell odamennünk." Na ezt tessék érvekkel lesöpörni! Ryan húzza a száját, hazudni Sandyéknek nem szép dolog, meg Marissával is összefuthatnak, de Seth "megnyugtatja", hogy ő úgyis Luke-kal lesz. Hát, akkor minden rendben. A fedősztori az, hogy képregénykiállításra mennek, ami testhezálló kamu Seth számára.

Sandy ki van csípve, állásinterjúra megy egy nagy jogi céghez. Minden évben megpróbálják rávenni, hogy hagyja ott a kirendelt védelmet és menjen el több pénzért gusztustalanabb melót csinálni: idén vajon sikerül nekik?

Seth nagyon készült az útra: útitervvel, egy sombreróval és spanyol kifejezések gyűjteményével támadja Ryant. A szomszédban a lányok is készülődnek, Summer faggatja Marissát, hogy milyen volt az első alkalom, de hülye kérdés, mert hát ugye mihez képest? Jimmy a földszinten kicsit ziláltan telefonál, már az elköltözését szervezi telefonon, de úgy tűnik, Marissa még nem is tud erről semmit. Hát, ha most elmegy Mexikóba, nem fogják megbeszélni. Jimmy Kirstentől kér segítséget, mert az új lakásába még nem tud beköltözni. Úgy látszik, mikor a múltkor a kutyát egyedül sétáltatta, az már egy komoly eredmény volt a részéről.

Marissa Luke-kal csókolózik, de eléggé egyoldalú a dolog. Luke biztatja, hogy másodszorra jobb lesz (ezek szerint elsőre nem volt egy majális), és hogy Mexikóban bőven lesz idő a gyakorlásra. Marissa nem akar menni, látta Jimmyn, hogy valami nem stimmel, vele maradna. Luke kicsit pipa ettől. A Rákászkunyhóban Marissa Hollyékkal kajál, Sethet, aki Ryannel dumál, látványosan hanyagolja. "Úgy tesz, mintha az a csók meg sem történt volna!" "Ami azt illeti, nem is látta senki, hogy megtörtént." Ez most beszólás akart lenni Ryantől? Érkezik Luke és Marissa is, utóbbi futólag Ryan szemére hányja a bulin történteket, szóval most örihari. Luke-ot nem feszélyezi, hogy leülnek Hollyhoz (akivel ugye szintén van múltja), úgy terpeszkedik a székén fülig érő szájjal, mintha az asztal alatt volna a harmadik csaja.

Sandyt egy Rachel nevű régi ismerős fogadja a találkozón egy puccos irodában. Rachel mosolya kicsit ijesztő, nem vennénk tőle használt autót. Mondandójának lényege, hogy ahogyan Sandy kihúzta a pácból Jimmy Coopert, az biztató előjele annak, hogy szükség esetén még nála sokkal nagyobb szarháziakat is ki tudna mosdatni.

Vissza az étterembe, Seth kihallgatja, ahogy Summer azon szenved, hogy senki nem tudja elvinni – Marissa otthon marad, Holly kocsija megtelt (pl. Luke is vele megy, akinél Holly közben egy félreeső sarokban nagyon nyomul). Seth igazi lovagként felajánlja segítségét. ("Hello, Summer! Seth Cohen. Remélem, emlékszel!")

Sandy útra bocsátja a fiúkat a "képregényfesztiválra". Summer, aki nem tud az alibiről, majdnem lebuktatja Sethet. Átszalad a szomszédba, hogy megpróbálja mégis elvonszolni Marissát. Ő nem akar menni, inkább az apját pátyolgatná, de Jimmy egy szerencsétlen idióta, és bepánikol attól, hogy Marissa esetleg ott marad és őszintén kell vele beszélnie, ezért meggyőzi, hogy menjen csak el. Szinte kituszkolja az ajtón. "És kikkel megyünk?" – kérdezi Summert. "Meglepi!" Kocsiajtó nyílik, tadam! Ryan mellé ülhet be Marissa. Elöl Seth és Summer. Jó kis út lesz. "Vamos!"

Kirsten segít Jimmynek. Azt hinnénk, OC-ben ez azt jelenti, hogy átadja neki egy használaton kívüli palota kulcsait, aztán nyomás vacsizni, de ehelyett kifestenek egy picurka garzonlakást. A kocsiban Seth és Summer úgy veszekednek, mint egy idős házaspár, vicces. Ryan és Marissa hátul durcás gyerekekként gubbasztanak.

Summer rácsodálkozik, hogy Seth zsidó (hát igen, a Cohen név gyakran takar ír katolikusokat), mire Seth macsósan bemondja: "Igen, zsidó vagyok. A sivatag az otthonom." Muhaha. Aztán mikor Seth megunja Summer állandó nyavalygását, lehúzódna, hogy kitegye őt a kocsiból (mert biztos meg is tenné), Summer meg okosan elkapja a kormányt, birkózni kezdenek, a kocsi lefut az útról és balesetet szenved. Snitt, és a srácok elcsigázva cuccolnak be Kalifornia legtrébb motelszobájába. A kocsit csak másnapra tudják megcsinálni.

Sandy hazaérve bókkal köszönti Kirstent: "mi történt veled, paintballoztál a hátsó kertben?" Apró ajándék várja az asztalon Racheltől: egy hiperszuper szörfdeszka. Sandy elmondja, hogy kísértésbe esett a magas fizetés miatt, ő is szeretne végre érdemben hozzájárulni a családi költségvetéshez. Kirsten nem örül, mert szerinte Sandynek nem való ilyen piszkos állás, a pénzzel meg nem kell foglalkozni, fő, hogy van. Sandy szerint Kirsten élvezi a fennálló helyzetet, mert ezáltal különbözhet a nőegyletes tyúkoktól és Julie Coopertől. Lehet, hogy némileg igaza van, de azért Kirstennek nem esik túl jól ez a szöveg.

A motelnél Ryan és Marissa kaját lőnek egy automatából, de előtte Ryan még megkérdi, hogy meddig fog még Marissa duzzogni és a múlton rágódni. (Ahogy a Gyalog-galoppban mondják: "Nem temetés ez, hanem vidám lakodalom! Miért vitatkoznánk azon, hogy ki ölt meg kit?") És különben is, miért nem kopogsz, ha bemész valahova, anyukád nem tanított meg rá? Marissa megkérdi, Ryan nem volt-e kiváncsi, miért kereste akkor a buliban. De igen, tűkön ülök azóta is, mondd el! De Marissa valamiért magában tartja, hogy elfogyott a jég. Summer és Seth most az ágyon veszekednek, senkinek sincs kedve a kanapén aludni, Summer azt szeretné, ha Seth úriember lenne, de ő nem az, illetve ekkora ziccert nem hagy ki, megosztoznak az ágyon. Summer jóéjt-szövege: "Ha hozzám érsz, elvágom a torkod!"

Jimmy hívja Marissát, és elmondja neki végre, hogy mi a szitu. A lány nem repes a boldogságtól. Ryan nagyobb úriember, mint Seth, és felajánlja, hogy alszik a padlón, de Marissának jó együtt is, ő már úgyis a padlón van (bár csak képletesen) az apja miatt. Minden lovag álma a vigasztalás, de Ryan rossz volt, úgyhogy nincs összebújás. Reggelre azért, úgy tűnik, Marissa álmában megbocsátott: úgy ébrednek, hogy Ryan átöleli Marissát. Kicsit zavarban vannak, aranyosak.

Summer és Seth egy dinerben, reggeli fölött folytatják a házaspár showt. Egy ütemre isszák a kávét, eszik a pirítóst, kicserélik az újság két felét, úgy olvasnak. Seth ismét emlékezteti Summert a csókra, és ostromolja kitartóan. Summer ellenáll, de azért látszik némi enyhülés a hozzáállásában. Visszamennek a szobába, Marissa elmeséli, hogy válnak a szülei, szomorkodás. Marissa menne haza, de Summer, mint elvált szülők gyereke, rábeszéli, hogy inkább élvezze az életet, úgyhogy mégiscsak folytatják az utat Mexikó felé.

Sandy megint Rachellel kajál, én se döntenék gyorsan, ha ennyire kényeztetnének. Jimmy lakása kifestve, most az Ikea-bútorok összeszerelése a következő lépés. Kirsten valamit szerel egy létrán, mikor lejön, Jimmy "véletlenül" nekiütközik, és megcsókolja. Kirsten a régi szép idők emlékére próbál nem olyan arcot vágni, mintha békát nyomtak volna az arcába. De azért zavarba jön, lelép, Jimmy meg csak kéri az elnézést. Ezt a balfaszt!

Mexikóban az Out Of Controlt nyomják a Chemical Bortherstől, ha Donnie lenne a mexikói turisztikai miniszter, valószínűleg az lenne a szlogenje, hogy "tequila és cicababák". Ilyen közegben Luke részéről nevetséges próbálkozás, hogy állhatatos maradjon, miközben Holly folyamatosan próbál rámászni. Négyesünk is megérkezik a buliba, Sethnek tetszik az "autentikus mexikói zene". De lefagy az arcokról a mosoly, mikor meglátják, hogy Luke nyelve Holly szájában.

Marissa kiakad, Summer lekurvázza Hollyt, aki erre azt mondja, ugyan már, Luke mindenkivel kavar. Hát így már tényleg minden oké. Lehet találgatni, Marissa vajon kiborul-e. Lehet, hogy nem is volt olyan jó ötlet búfelejtőnek idejönni, igaz, Summer? Marissa elrohan, Summer Hollynak esne, de Seth elráncigálja. Luke Marissa után menne magyarázkodni (muhaha), de Ryan úgy érzi, most már ő a kisebb görény kettőjük közül, úgyhogy joggal védelmezheti Marissát. Így Luke elé áll és bemos neki egyet. Már úgyis régen volt egy jó kis bunyó, ki kell engedni a gőzt!

Summer, Seth és Ryan Marissát keresik a tijuanai utcákon. Summer talál rá a szállodai szobájában, igazi kis nyomozótehetség. Azzal próbálja vigasztalni Marissát, hogy menjenek haza, de ez sem jó téma, mert erről eszébe jut, hogy otthon is mi van – az apja elmegy, az anyja hazajön, neki igazából nincs senkije. Mikor Summer egy pillanatra kimegy, hogy hívja a fiúkat, ne keressék tovább Marissát, ő ellopja az altatókat, amiket Summer az anyjának vett. Mire Summer visszajön, eltűnik velük. Újrakezdődik a keresés a fiúkkal.

Marissa megtalálta az egyetlen kocsmát a városban, ahol egyedül lehet, és tolja befelé a piát, aztán előkerül a gyógyszeresdoboz is. Először csak kettőt szedne, de aztán mégis inkább a fél dobozzal. Minden tiszteletem a mexikói kocsmárosok diszkréciójáé, nemcsak személyit nem kérnek a pia kiszolgálása előtt, de azzal se zavarják meg a magányodat, hogy megmentsék az életed.

Cohenéknél is este van, Kirsten gondterhelten borozik, meglepő módon nem számol be Sandynek a smaciról. Tudja, hogy Sandy már elfogadta az ajánlatot, és valóban. Bár még visszaléphet, ha Kirsten akarja, de hát így feltéve a kérdést persze, hogy nem akarja.

Marissa a kocsmában izzad, mint a ló, és kezdi elveszteni az eszméletét. A srácok vészjósló zenei aláfestéssel keresgélik őt az utcákon a bulizó tömegben. Marissára rosszarcú mexikóiak néznek furcsán. Talán nem is az a legrosszabb kilátás, hogy meghal...? Az egyik rosszarc feláll és elindul felé, Marissa kimegy a kocsmából és szédülten ténfereg, a többiek keresik veszettül. Marissa nincs jól, beleütközik embereknek, forog vele a világ, lassan velünk is, betámolyog egy sikátorba és a földre kuporodik, várja a halált. De helyette a többiek érkeznek. A zene átvált szép-szomorúba, Ryan odarohan és a karjaiban hozza ki Marissát a sikátorból. "Ne halj meg, hallod?!"

Címkék: narancsvidék
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása