Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 1x10 - It's Different for Girls

2009. július 25. 14:21 - Sigismundus

Előző részek tartalmából. Matt és Julie sietős csókot váltanak. Smash igyekszik rákerülni MrHunt százas listájára, de bénán játszik. Ezért elkezd doppingolni hogy jobb legyen. Timet jól arcon üti Jason, kocsiját pedig pár játékostársa veri szét, majd Tyrától is kap egyet. Lyla pedig mindenütt hallja háta mögött a róla szóló suttogásokat.

 

Lyla a lánycsapat öltözőjében, vizet enged egy törülközőre, majd kifejezéstelen arccal a szekrényét kezdi tisztogatni, amire egypár új dolgot firkált valaki. Késve érkezik a cheerleaders pályára, edzőnőjük (sportos szőke, hol rejtegették eddig?) le is szidja, a csapatból bizonyos Britany, élveteg arccal gúnyolódik. Aztán edzés. Nos kérem, nincs igazuk akik szerint cheerleadersnek lenni csak buta és üres mosolyogás. Egészen komoly akrobata trükkök, ugrások meg dobások, de Lylának a legalapabb dolgok se mennek ma jól, újabb szidás edzőnőtől, újabb Timmel kapcsolatos megjegyzés Britanytól. Sulifolyosón Matt és Julie társalognak, a kis szőke szerint szülei nem állhatnak útjukba, kemény kézzel kell majd őket irányítani. Matt megjegyzi hogy ez neki nehéz lesz, lévén MrTaylor az ő edzője.. Julie leinti, ne törődj ezzel gyere át majd este hozzánk. Ok, aztán Matt bocsánatot akar kérni a múltkori csók miatt az nem volt szándékos, erre Julie ott a folyosón mindenki előtt (megint ő kezdeményez) lesmárolja…

Taylorék családi autója, reggel, Sammy Meade sporthíreit hallgatják a következő ellenfélről, Timberwolfes, akik igen gyengék de ezért kell résen lenni a Párducoknak, a Kígyókra is ugyanezt mondták(1x03). Julie hallgatna mást inkább de ezt kell. Majd közli hogy szombat este elmegy Mattel valami tóhoz egy koncertre. Apja közli, hogy nem így lesz, mert szombat este Matt vele lesz, a szurkolólányokat támogató rendezvényen, mert a cheerleadersek is a maguk bajnokságára készülnek, illik viszonozni. Julie közli, a focinál csak a szurkolólányok a szánalmasabbak….Streeték reggeliznek, közben anya egy ügyvédről beszél aki már így is segített sokat, most Jayyel beszélne. Fiának nem igen tetszik a dolog, úgyis úgy tervezik hogy csak a sulit perlik majd, akkor meg minek ez a beszélgetés? Apának szintén nem tetszik az ügyvédes dolog, de azt ajánlja fiának, találkozzon vele. Majd a szülők el munkába, megígértetik Jasonnel, ha kell valami azonnal telefonáljon nekik, amit meg is ígér, de látszik rajta alig várja hogy egyedül legyen végre.

Smash az utcán leszólít egy vékony fekete lányt, akivel Smash még eddig soha nem randizott, hát hogy lehet ez? Aztán kiderül, kisiskolába még együtt jártak, Wawerly a neve, de milyen? Fény derül erre is hamar, Waw-ért apja jön kocsival, aki pedig nem más mint Grady lelkész a templomból, örül Smashnek, viszlát… Smash az öltözőben persze kitárgyalja a dolgot, Wawerly Grady, felsőbb kategória, nem egyszeri numera. Pudnick csapattárs fogadást ajánl, 100 dollár annak aki eltalálja, ki ér előbb célba, Matt az Edző lányánál, vagy Smash a lelkészénél? 20-as benne lenne, de 7-es már nem, sőt szól hogy fogja már be a haver. Smash kineveti, nem érti miért, hát azért mert közben a háta mögött bejött Taylor is és mindent hallott. Edző kioszt pár igen jeges pillantást, de egy szót sem.

Cheerleadres főpróba, most a gúla-formációt gyakorolják, ahol Lylának kiemelt posztja van, őt emelik. Britanynek most sem áll be a szája Timről és Lyláról, de most már a többi lány szól rá, hogy ’kussolj csirke!’. Amikor azonban Lylát kellene megtartani hogy hogynem megbicsaklik a karja és burulás van, majd utána összekapnak a csajok. Edzőnő szétválasztja őket és közli, a problémájukat kint oldják, meg ne menjen a verseny kárára!... Jason üdvözli a szomszédasszonyt és tízéves kisfiát, akivel – hogy oldja a kissrác döbbenetét – versenyez is egyet kerekesszék-bicaj versenyszámban. Aztán meglátja az utca túloldalán parkoló Lylát, odakerekez, de nincs mondanivalója a lánynak…Irodalomóra a suliban, Odüsszeiát elemezgetik a tanulók. Vitatéma, a főhős útja során jó párszor félrelépett de feleségének hűségesen kellet várnia rá 20 évig. Smash szerint ez így okés, ilyen a természet, sok helyre lehet szórni magot, azokból csak egy egy virág nő ki. Wawe ehhez hozzáteszi, valóban ilyen az ösztönök világa, de szerinte az ösztönök elnyomása, a monogámia egy társsal, az evolució egy magasabb foka. Na ebből érthet Smash…

Lyla egyedül ül a suli ebédlőjében, amikor két erősen lúzer típusú srác ül le hozzá, és buliba hívják. Nyilván úgy gondolják, hogy a lány már kiesett a suli elit köreiből, akkor velük biztos szívesen lógna. Aztán Tim fenyegető árnyéka jelenik meg és végre elhúznak. Lyla azonban nem örül a megmentőnek, most mindenki őket lesi. Tim nem érti a problémáját, ő csak nézni akarja a lányt. Lyla elfilozofál, hogy ha egy srác minden éjjel mással fekszik le akkor jófej, ha egy lány csak egyszer tesz ilyet, akkor kurva. Ez van. A folyosón később Tyra félrerántja exét és megmagyarázza, hogy most rontott igazán nagyot Lyla helyzetén. Aztán Tim szemébe nézve azonnal megérti, hiába minden okítás a nőkről, a srác szerelmes Lyla Garritybe, de nagyon…Garrity autószalon, Buddy újabb jó üzletnek örül amikor egy szomorú képű vékony fickó lép hozzá nagy Stetson kalapban. Ben Beck az, Britany apja. És azért jött hogy bocsánatot kérjen Buddytól, mint Apa az Apától. Britany lánya ugyanis, Lylát mind kurvát hirdető honlapot rakott fel a netre. A szerető atya Garrity elsírja magát irodájában.

Taylorék is a Skarlát Betű e dilloni változatát tárgyalják amikor csöngetnek, Matt jött. Eric ellenségesen néz rá, de Julie berántja és közli szüleivel hogy ők most tévét néznek…Ügyvéd Streetéknél az edzésekről érdeklődik, hogy sok szerelést tanított-e Jasonnek Taylor edző? Jay nagy naivan beleugrik a csapdába és lelkesen elmagyarázza hogy ő irányító volt tehát helyzetet felmérni, testcselezni, és dobni tanították, szerelni, azaz nekifutással egy másik rohanó játékost megállítani nem. Aztán rájön mit is mondatott ki vele a sima dumájú ügyvéd, és dühös lesz, a sulit perelhetjük, de az edzőt azt nem !..Tayloréknál Eric idegesen járkál, a hálóban, micsinálnak azok ketten, Tammy gúnyolódik rajta. Férje nem bírja tovább kimegy valamiért a nappaliba, ahol Julie és Matt a tévét nézi, igaz nyakig betakarózva a hideg miatt. Szét is rebbennek, Mattnek amúgy is mennie kell a nagyi miatt…Lyla otthon a róla készült honlapot nézegeti amikor benyit apja, hogy jó éjszakát kívánjon neki. Aztán csak nézik egymást szomorú szemekkel, de egyikük sem meri szóba hozni a témát…Szombat este, a Cheerleadres-támogató buli, a lányok bemutatják mivel készülnek a versenyre, de Lyla nincs velük. Aztán Eric vezényletére bevonulnak a Párducok ászai is, Tim, Matt, Smash, és mások. Mint a ’Vong Fo-Kösz mindent’ igen félresikerült paródiája, szurkolólánynak öltöztek be.

Tammy Lylával beszélget irodájában, a lány már nagyon ki van idegileg. Ki akar lépni a csapatból, pedig mióta járni tud ez volt a szenvedélye.. Jason balesete óta azonban, mintha benne is eltört volna valami, nem csinálja tovább. Tammy szerint nem kellene ennyit figyelnie a gúnyolódókra. Edzésen Smash fut mint a villám, Eric és MacGill örülnek „akármit reggelizel, ne hagyd abba „. Edzés után Matt megy be Taylorhoz hogy Julieról beszéljenek, nem hajlandó a szülők miatt szakítani, bár látja hogy nem helyeslik a kapcsolatot. Eric elég fenyegetően, közli hogy ezt bizony  jól látja, de azt nem mondja hogy nem találkozhat a lányával. Lyla otthon kesereg, erre anyjától is kap lelki útravalót, ’Isten teremtette a bűnt, de a megbocsátást is’… Williamsékat nagy megtiszteltetés éri, Grady lelkész jön vacsorára, lányostól. Itt a vendégek, ima az Úrhoz majd vacsora és csevegés. Wawe-t kérdezik, merre járt az elmúlt években, röviden annyi a válasz hogy egy keresztény missziós iskolában is tanított Afrikában. Majd Grady tiszteletes Smasht kérdi hogy megy az előkészítő amire pénzt gyűjtöttek, szintén rövid a válasz „ Remekül Uram! ’…Jason otthon lefekvéshez készülődik, egyedül emeli ki magát a Székből. Ekkor benyit hozzá Tim. A jó barát közli hogy Lyla még mindig szerelmes Jaybe, és most a poklot járja meg, mindenki belerúg, Jasonnek segítenie kell. Jason szerint nem így van. Reggel a Taylor házban, Julie közli hogy már mától nem a szülőkkel megy suliba, hanem Mattel és a Landry taxival. Szülők döbbenten állnak, Eric elhatározza hogy sakk-Matt lesz.. Edzésen kezébe nyomja a srácnak a következő komoly ellenség, Wesscott utolsó öt meccsét, elemezd ki a hétvégén a védelmüket. Ja, hogy szombaton a lányommal akartál lenni, bocs, nem tudtam, de a meccs ugye fontos, szevasz.

Smash Wawet fűzi a suliban, a lány közli, hogy rendkívül idegesítő ahogy a srác Egyes szám Harmadik személyben beszél magáról, Smashről, de egy minigolfpartiban benne van. Meccs, a Timberwolfes csapat ellen, mi sajnos csak a tévés összefoglalót haljuk, ebből kiderül hogy Párducaink már az elején szétverték az ellenfél védelmét, főként Smash Williamsnek köszönhetően, aki 166 yardot, hét elkapást és 3 TDt csinált. A hírneves játékos és Wawe golfozgatnak, Smash meséli Smashről hogy a TMUra van kilátása ösztöndíjra, a lány persze rákérdez, hogy tanulmányi is, persze nem, csak sportösztöndíj. Aztán a lányra terelődik a szó. Kiderül hogy Brian bár nem túl művelt de nem buta. Feltűnt neki hogy Wawe arról az afrikai útról nem nagyon akar beszélni, pedig aki egy „Gyökerek keresése” dologban részt vesz annak ez nagy élmény. (Gyökerek, Roots, az afro-amerikaiak közt a hetvenes években kezdődött kulturális-identitáskereső mozgalom, melynek része hogy megpróbálták kideríteni rabszolga őseik melyik mai afrikai országból származhattak. Manapság a DNS-es összehasonlítás segítségével könnyen és gyorsan kapnak választ.) Wawe csak vállat von, majd megjegyzi, hogy Briannek vérzik az orra.. Méghozzá nem is kicsit. A lány szerint a srác meg nem tanulmányra költötte a pénzt. Végül nem firtatják egymás titkát tovább.

Jason és Lyla az esti utcán beszélgetnek, a lány továbbra is bocsánatért könyörög a srác nem hajlandó, mert a megcsaláson kívül a szemébe is hazudott, ez a másik bűne. Garrity hiába mondja, hogy rengeteget volt vele a kórházban, egész napokat, Jason nem hatódik meg ettől sem. Végül a lány közli sírva hogy ő mindig szeretni fogja ha nem is bocsát meg neki. Jay erre már csak elsírja magát, de nem tud megbocsátani…Taylor érkezik haza, de már sietne is tovább a Cheerleaders bajnokságra. Julie már nincs itthon, kiderült hogy Mattékkel ment előre. Üzeni apjának, hogy a Wesscott ellen a jobbszárnyat érdemes erősíteni. Legalábbis ez derül ki abból hogy egész szombat délelőtt Saracenéknél volt és meccset néztek, Julie úgy tűnik hirtelen megkedvelte a focit.. Tammy csúfosan vigyorogva gratulál férjének, szép volt Mester. Indulnak a lányok a versenyre, de Lyla nélkül. Garrityékhez 33-as csenget be, a lánnyal beszélne. Ráveszi hogy menjen vissza a csapatba, mert azt jelenti neki, mint Timnek a foci. Lylától egy ölelést kap ezért de mást nem. ChersAmerica verseny. Eric a mosdóban, Smash szintén. Edzőnek feltűnik a nagy halom véres papír zsebkendő, a srác szerint nincs gond. A lelátókon ott a Garrity és Taylor család, az összes Párduc, Tim, de ott van Jason is.

A dilloni lányok készülőben, mikor befut Lyla is. Feliratkozik a listára, mint ’Lyla Garrity Sulikurva’. A lányok örülnek visszatérésének, visszakapja a régi kiemelt helyét a formációkban, az Álnok Kígyó Britany meg marad kisegítő, szóval sokat szenvedett hősnőnk hát elégtételt nyert a rózsaszín tinifilmek szabályai szerint.

Címkék: fnl
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andicka 2009.07.25. 19:26:59

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, köszi a HV-t! :)
süti beállítások módosítása