Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Drót 1x10 – Mindennek ára van

2008. április 22. 10:41 - sélli_

Az előző rész tartalmából: ott tartottunk, hogy egy kellemetes kis ísztszájd-vesztszájd kosármeccs keretén belül megismerhettük Avon drogbéli riválisát Proposition Joet. Az Aktatologató Brigád Freamon vezetésével utánakotort Avon pénzügyeinek, ingatlanjainak és igen érdekes dolgokat találtak. Kimáék beszervezték Shardenet, Omar pedig egy újabb rablás mellett mintegy bónuszként körbelövöldözte Avont, de közben bekapott egy golyót a vállába. Délelőtti Orlando’s: Avon, Stringer és Wee Bay az előző esti Omar attakról tanácskoznak. Wee Bay gyilkolná lefelé az ellent, ám úgy látszik Avonból előtörni látszik az IQ, és élni kíván Stringer korábbi ötletével, miszerint fegyverszünetnek látszó alkuval altassák el Omar figyelmét, majd mikor már nem számít ellencsapásra nyírják ki. Wee Bay is bólogat, majd elindul ‘közhírré tétetik’ útjára az utcára. A két főgengszer marad még egy kis dumcsira: szóba kerül a BÜFIs nyomonkövetés, aminek természetesen egyikük sem örül. String, az ész javallja, hogy ha a rendőrség ennyire Avon senekében van, tán jobb lenne parkolópályára térni egy ideig: Avon még véletlenül se menjen se pénz, se drog közelébe csak amig elül a vihar. Nyomatékosításként még Avon csipogóját is elveszi, mert mégiscsak fő a biztonság!

Bíró irodája: Jimmy egy újabb hónapra szóló engedélyt szeretne kisírni Phelantól, mert Stringerék tönkrevágták a gödörbeli telefonokat, és az újakra meg nincs parancsuk. Phelan eddig lelkesedése alábbhagyni látszik, s bár megadja az újabb 30 napra szóló engedélyt most már Ő is szeretné rövidre zárni a Barksdale ügyet. Bunker: Jimmy, Freamon és Sydnor egy újabb lehallgatott beszélgetést fülelnek: 99%, hogy Avon fő-rejtekéről jön a hívás! A vonal túlvégén a fő-rejtek vezető, de hogy pontosan kicsoda, azt még nem tudni. A rendszer a következő: mikor fogyóban a drog, a tornyokból jelzik egy csipogóval, ezután kb. fél órán belül visszahívják őket erről a számról, mely pimlicóban van észak-nyugaton. MINDIG ez a menet, a titokzatos ember felveszi a rendelést, majd megy az utántöltés. A feladat roppant egyszerű 0-24-es megfigyelés a pimlicói utcai telefonnál. Carv nincs elragadtatva, hogy már megint napokig tartó ücsörgéssel egybekötött várakozás lesz az étlapon, főleg hogy Herc továbbképzésen (!) van, tehát 12 órázniuk kell. Megjön Kima, aki Omar felől érdeklődik Jimmytől, de annak se híre, se hamva. Jimmynek egyébirányú tervei vannak: úgy hallotta, van egy Wallace nevű fiú, aki ki van akadva Branden meggyilkolásától, tehát meg akarja látogatni, hátha van valami infója a gyilokról. Nem habozik sokat, el is megy Wallace ‘lakásához’, ám a koszon, és kuplerájon kívül nem talál senkit a kéróban.

Utca: Orlando Avon verése ellenére mégis be akar szállni a drogbiznicbe, ezért találkozót beszél meg két furcsa alakkal. Találkozásuk gyümölcsözőnek látszik: Orlando kezdetnek bevállalja, hogy szállít egy 4 kg-s cuccot, ám mikor a pénz felől érdeklődik, a pirosfejkendős furcsa alak csak selytelmesen mosolyog… az is hamar kiderül miért: ugyanis a furcsa páros: álrendőr!!! Muhahahaa! Ennek örömére, Orlando kb. 20 percen belül a kapitányságon talája magát bilincsben végződő kézzel. Nem túl loyális-, viszont beszari lévén, két perc alatt benyögi az őt interjúvoló rendőrnek Avon Barksdale nevét… Azt azonban tudjuk, hogy a Baltimore-i rendőrségen ez a név a BÜFIn kívül senkinek nem mond semmit, ergo álrendőr barátunk előbb utánanéz az egyezkedésre okot adó infónak, és befenyegeti a bárost, hogy ha kamuzott, akkor irány a börtön. Eközben Jimmy hívást kap Kimától: ‘emberünk találkozni akar a szokott helyen’, autóba be, irány Omar! Kima, Jimmy és a vállfájós shotgun bűvész az előző esti ténykedést vitatják. Omar roppant büszkén meséli, hogy egy hajszál választotta el attól, hogy kinyírja Avont. Kima Jimmyvel karöltve kissé pipa, mivel a múltkor megállapodni látszott, hogy Omar kicsit nyugton marad, és nem gyilkolássza le módszeresen a nyomozásban érintett résztvevőket. Omar szabadkozik kicsit: Ő csak teszi, ami tőle telik. Viszont a találka apropója nem más, mint hogy elmondja: Avonék be akarják fejezni a balhézást, és azt ajánlották, hogy ha leáll az embervadászattal, akkor visszavonják a vérdíjat. Ám mi van ha átverés? Tárgyalni akarnak vele személyesen, viszont kellene egy kis segítség –itt megmutatja a vállövést, ami valljuk meg, valóban nem túl bíztató- mert nem akar kórházba menni. A két zsaru összenéz, talán tudnak valamit tenni az ügy érdekében.

 

Másnap reggel BÜFI: Santangelo brékózik a tetőről Freamonnak: itt a Kisember a telefonnál! Prezzel együtt bűvölik a monitort, majd brékóznak tovább Sydnornak, aki a pimlicói telefonnál ügyel: készültség van emberek, eksön várható! Ezalatt a kapitányságon a széken szunyókáló Jimmyt Bunk ébreszti egy félig üres sörösüveg kitépéssel a kezéből. Jimbónak ismét jó estéje lehetett, de a lényeg, mit/kit talált két piálás között! Hát Wallacet!!! Akit be is hozott magával, mert a fiúnak infói vannak a Branden gyilokról, Birdöt, Stinkumot és WeeBayt is azonosította. Valamint hab a tortán: elmondta, hogy Stringer kérte, hogy bökjön rá Brandonra a játékteremben! HEJ! Bunk rutinosként annyit vet fel: hol a bibi? Hát ott, hogy Wallace ellen nincs semmi, amivel tanúskodásra bírhatnák, vagy alkut köthetnének vele, ráadásul keményen drogozik a pára, tehát még át kell kicsit gondolni, hogy hogy lehet ebből tanúvallomást kreálni.

Ugrunk vissza Sydnorra, aki a rábízott telefonkészüléket sasolja: végre feltűnik egy kék pólós ember, aki telefonál! Sydnor kattogtatja a fotómasinát, mint az őrült, és szól a Bunkerbe, hogy MOST figyeljék a monitort. Santangelo a tetőről ugyanezt a Kisemberrel, hopp: megvan a vonal két vége, fotókkal illusztrált telefonálókkal! Freamon rászól Sydnorra, hogy ‘Ő’ az, maradjon rajta! Syd álca üzemmódot ölt, és az ismeretlen ‘Ő’ nyomába ered. ‘Ő’ egy full bekamerázott, rácsos ajtós-ablakos erdőnek is beillő házba tér be, Syd meg csak pislog az út túloldaláról. Syd vissza a Bunkerbe, ahol Carvval és Freamonnal nézegetik a rácsosházról készült fotókat. Az iroda másik végében tevékenykedő Prez ezalatt ontja magából a kirakós játék újabb, és újabb mozaikjait. Freamon odaballag hozzá, és megdícséri, valamint bekérdez egy olyat, amitől minden jóérzésű ember dob egy hátast –mi is- a holnapi UTCAI akcióba résztvennél-e velünk? He? De hisz el van tiltva minden ilyen jellegű rendőri munkától amihez fegyver kell. Az öreg csak rejtelmesen somolyog: amit holnap csinálunk, ahhoz nem kell fegyver… Ezzel párhuzamosan Jimmy, és Daniels Wallac-szal próbálnak egyezkedni. Keződik a mélyinterjú: mit tud Avonról, mióta dolgozik neki. Wallace készséges, ám mivel csak pár hónapja melózik Barksdaleéknek túl sok mindent nem tud mondani, ráadásul Ő inkább Deevel volt együtt, semmint Avonékkal. Hát a gyilokról tudsz-e valamit – folytatódik a kérdezz-felelek. Fősulis lány? 1 golyó a fejbe? Hmm, itt azért Wallace erős terelésbe kezd, tekintettel Deevel való jó kapcsolatára: nem akar terhelő infóakat adni róla. Szóba kerül a Branden ügy is: Wallace egyértelműen állítja, hogy Stringerék voltak a fegyver végén!!!

Vissza Orlandohoz, akit útközben átvittek a kapitányságról az előzetesbe. Itt az egyik narancssárga ruhába öltözött jólélek felismerni véli a sztripbár arcot, minek következtében telefonoz is hamarjában valakinek: sosem találnád ki ki van itt… A telefonhívást követően hamarosan befut a genya ügyvéd Levy, aki kivételesen nem azért jött, hogy a szabadlábra helyezést intézze. Nocsak! Viszont hozott magával rengeteg iratot, amiket alá akar vésetni Orlandoval (a bárhoz tartozó össze engedély… visszadátumozva!) A bukott báros persze szabódik, és követelőzik, hogy intézzék el az óvadékot, ám Levy tartja magát az eredeti céljához. A ‘fedőembernek’ tisztának kell lennie, és Te barátom, már nem vagy az…’ A másik szálon Bunk, Daniels és Jimmy Rhonda ügyésznővel kokettálnak, hogy milyen vádalapot tudnának kreálni Wallace vallomásából, illetve a gyilkosság éjszakáján lehallgatott csipogók által megerősített ‘ki-,mikor-kit-hol’ hívott körforgalomból. Szintén fő kérdés, hogy mi legyen Wallace-szal, mert a tanúvédelem a szűkös rendőri budget miatt kizárva, a vádemelésig pedig még legalább 6 hónapot kell várni. És benyögik: menjen vissza a nagyanyjához!!! Ekkora f***ságot emberek!

Baltimore-i tér, fényes nappal, Stringer türelmetlenül álldogál egy szökőkút mellett. Megjön Proposition Joe, akitől hamarjában kérdezi is, hogy ‘Mi van már, most akkor jön vagy nem?’ P.Joe rezignáltan válaszol: ‘Jön, ha kap garanciát. Mivel én vagyok a garancia, és én itt vagyok, Ő is jön’ De KICSODA??? Hát Omar! Aki ebben a pillanatban cigivel a szája sarkában megjelenik Stringer háta mögött. Omar bemutatkozik Joenak –mintha nem ismernék egymást…- majd az udvariaskodás letudása után Joe eltávozik, és magára hagyja a két egyezkedő felet. Stringer indít az alkuval: ha nem lopsz tőlünk többet, akkor visszavonjuk a vérdíjat. Omarnak ez nem elég, kinyírtátok Brandent, azt hiszitek ennyivel egálban vagyunk? String, a rafinált diplomata, felhívja Omar figyelmét, hogy mindkét oldalon van egy-egy mínusz, de ha nem hagyják abba a gyilkolászást több is lesz, és valljuk meg, az egyik oldalon több ‘katona’ van, mint a másikon. Omar hajlani látszik az alkura, de megkéri Stringert, hogy adja át a következő üzenetet Barksdale-nek: kér 10 ezeret, fájdalomdíj gyanánt, cserébe abbahagyja az embervadászatot. Itt felszalad Stringer szemöldöke: nem ismerek semmiféle Barksdalet…. Vágás: Jimmy az utca túloldalán egy furgonban hallgatja a beszélgetést!! Beszarás, Omar be van drótozva! Végül abban állapodnak meg, hogy P.Joeval elküldik a pénzt, addig is fegyverszünet. Esti vidéki tücsökciripelős táj: Daniles érkezik Wallace fuvarozás végett egy eldugott kis faluba. Talán sikerül itt a nagyinál elbújtatni Wallace-t a vádemelésig.

Esti Orlando’s: a sztripbár irodájában Stringer számol be éppen Avonnak a délutáni Omar találka részleteiről. Avon habzószájjal hallgatja, hogy már megint pénzt akar, és legszívesebben egy UZIval küldené meg rabló barátunkat, semmint hogy még fizessen. A beszélgetés közben benyit Shardene, aki ‘piát hoztam’ fedőnévvel hallgatózik. Illetve csak hallgatózna, mivel amint belép az irodába, azonnal abbahagyják a beszédet, és röviden kitessékelik a didikirálynőt. Shardene azonban az ajtó másik oldaláról mégis elkap egy beszédfoszlányt ‘Jöjjön el a pénzéért személyesen, és ha olyan hülye, hogy előbújik, kinyírjuk…’ Másnap reggel: zözd kukásautóval érkező szemetesembernek álcázott Sydnor és Prez érkezik (Prez is back!) a rácsosház utcájába. Erőd előtt megáll, kukát ürít, majd tovahalad – nincs ebben semmi különös, egészen addig, míg bele nem néznek a szemeteszacsikba, ugyanis full tele van droggal.! Kiló számra! Hoppá! Vissza a Bunkerbe, ahol el is kezdik a drog bizonyítékként való felvételét, mindenféle fotókkal, meg mérlegekkel megtámogatva. Sajnos ismét korai az öröm, mivel EZ nem elég egy házkutatási parancshoz, tekintve, hogy az utcán, mint közterületen találták az anyagot… bárkié lehet. Kima már holmi SWAT-os rajtaütéssel törné rá az ajtót a háziakra, ám Jimmy javallja, hogy várjanak még, lehet ez újabb Barksdale nyomokhoz vezethet. Ekkor toppan be a piros-fejkendős (mostmár kendő nélküli) álrendőr, aki mint kiderül Kima régi játszótársa, és a Wig névre hallgat. Hamarjában meg is osztja a BÜFIsekkel az Orlandotól kapott infókat, külön kitérve arra, hogy tán még Barksdale ellen is vallhat barátunk. Heje-huja-haj!

Közben rövid kitérő egy kávézóba, ahol Shardene Freamonnal kortyolgat némi koffeint és beszélgetnek az Orlando’s beli iroda szabályairól: mindig zárva tartják, és még ha be is tud jutni, akkor rögtön elhallgatnak a gazok.Vissza Jimmyékhez, aki Kimával, és Danielssel Rhonda ügyésznőnél brainstormolnak, hogy milyen vádalapot tudnának gyártani az Orlanotól kapott infók alapján. Sajnos a képlet még mindig zavaros, hiszen Avon nem hozható közvetlenül kapcsolatba a drogokkal, sosincs egy helyen sem a pénzzel, sem a cuccal, maximum hang alapján tudnák azonosítani. A terv igen egyszerű: alkut ajánlanak Orlandonak, hogy a közreműködésével kiugrassák Avont a bokorból, ennek fejében csökkentik a büntetését. Az ötletbörzét egy telefon zavarja meg: Daniels azonnali rapportra hivatalos Burrelhez, majd csipog Kima bizgentyűja is: Őt pedig Bubbles keresi. Kima ellátogat Bubbleshoz, aki már vagy 5 teljes napja tiszta, és nagyon szarul néz ki. Kis segítséget kérne: valami szállást ha tudnának neki szerezni, meg némi pénzt az újrakezdéshez. A lágyszívű Kima megígéri, hogy utánanéz mit tehetne, és kéri tisztuló barátunkat, hogy másnap csörgesse meg, de azért odatesz egy olyat, amitől mi is vihogunk: ‘Most mit kezdjek egy tiszta besúgóval?’

Burrell irodája: Daniels az Orlando ügy miatt feszül kissé a deputy előtt, mert a báros ugyan nagy mennyiségű drogot tudott volna szerezni, ám az sem Barksdalehez, sem Bellhez nem köthető. Azt is kifejti, hogy tulképp foggalmuk sincs róla, hogy Avonék milyen mennyiségű drogban utaznak, lehet 1 kb de 51 kg is, ráadásul sosincs személyes kapcsolat a drogok és köztük, tehát elég nehézkes így vádat emelni. Az eddig sem túl türelmes Burrell ismét tanúbizonyságot tesz fafejségéről, és kiadja az ukázt: letartóztatást, rajtaütést és eredményt akar MOST! Na bravo! Közben Jimmy Omarral egy buszállomásra érkezik. Mivel Omar nem hülye, nem vette be a fegyverszünet mesét, ezért úgy dönt, hogy áthelyezi székhelyét egy időre New Yorkba. Jimmy ad egy kis pénzt útravalónak, és biztosítja Omart, hogy számítanak rá a Gant ügyben. Bon Voyage, Omar!!!!

Esti Bunker: nagyüzem: az egész BÜFI éjszakai műszakos. Daniels eligazít: a narkó osztály jóvoltából kaptak 30 ezer dollárt, amivel ál-vásárlást készülnek kivitelezni Orlando segítségével. Igaz nem közvetlenül Barksdaletől, de egyik fő emberétől, Savinotól vennék az árut. Mivel a pénzt nem adhatják ki a kezükből, ezért Kima mint Orlando BARÁTNŐJE álcát ölt, és személyesen részt vesz az átadás-átvételnél. A fegyvere az egyik ülés alát lesz elrejtve, semmi pánik, Kima sem ma kezdte! Sajnos vizuláis kapcsolatra nincs lehetőség, de az auto be lesz drótozva, Kima meg majd útközben rejtjeles kódolással tájékoztatja a vonal túlvégén ücsörgő BÜFIseket, hogy éppen hol járnak. A terv igen egyszerű: tettenérni Savinot, sőt ha lehet némi infót is kihúzni belőle útközben Avonékról. Carv ugyan aggódni látszik kicsit, hiszen pontosan tudják, hogy Orlandot lekapcsolták miért bíznának benne, és nem vágnák le egyből, hogy besúgó. ‘Az ügyvédre kell a pénz’ – modnja Daniels – című fedősztori lesz az álca. Hát meglátjuk! Harcra fel!

A rózsaszínű, cici-kidobós pólót viselő Kima, beondolált hajával, és Orlandoval a fedélzeten érkeznek egy utcasarokra. Alig parkolnak le, fél percen belül felbukkan Savino, aki csatlakozik hozzájuk: ezzel megkezdődik az autókázás. Kima kódolt útvonal-jelentését követve Daniels brékózik a többieknek: északra tartanak. Az autóban full hangerőn üvölt a zene, ami nem túl helyénvaló egy bedrótozott autó esetében, ugye… A kacskaringózós autókázás meghozza a kívánt hatást: sem Carverék, sem Danielsék nem látják az autót… Elvesztették basszus! Pár perc múlva egy sikátornál állnak meg, ahol Savino először szemrevételezi a pénzt, majd kiszáll az autóból, hogy mindjárt hozza a szajrét. Kima próbál rájönni, hogy hol lehetnek, de tanácstalan, akárcsak Orlando, aki tisztában van vele, hogy a helyiek hülyegyerek játéka, hogy elforgatják az utcanév táblákat. Azért próbálja leadni a drótot, ahogy Ő gondolja: A Longwood, és a Warwick környékén vannak egy eldugott utcában. Danielsék veszik az adást, és indulnak is a megadott hely felé Carverékkel együtt.

Orlandoék még mindig csak várnak, és várnak… úgy látszik Savinonak nem sürgős. Ekkor Kima meglát egy árnyékot a szemközti utcán, szól is rögtön, hogy valami nem stimmel… nagyon nem. Próbálja a fegyverét az ülés alól előkotorni, de nem találja… eközben egy sötét kabátos, kapucnis alak közeledik Kimáék autója felé, és a rohadt fegyver, még mindig nincs meg!!! Hirtelen két alak bukkan fel az autó elejénél, és ‘Besúgsz, te szemét’ felkiáltással elkezik lőni az autót, mint a gép!!! Az első ülésen ülő Orlando 0,1 mp alatt kap 10 golyót, amig Kima a hátsó ülésről adja a vészhívást az éterbe: miközben folyamatosan mindig lőnek rá. Danielsék hallják az adást, és tubó-boost üzemmódban tipliznek a Kima által ROSSZUL megadott helyre, ahol persze nem találják. Még mindig lőnek, Kima brékózik: “két féfi, fekete kapucniban…’ majd BUMM-BUMM, és CSEND. A rohadékok! Lelőtték Kimát! Teljes harckészültség: Daniels, Carvék, a helyi erők mindenki Kimáékat keresi: ‘Officer down! Officer down’ kiabálással. VÉGRE a helikopteres egység kiszúrja a zöld autót!! Jimmyék érkeznek, Orlando cafatokban, auto szétlőve, Kima a hátső ülésen vérben tocsogva haldoklik... Jimmy kiszedi kedvenc kolléganőjét hátulról, miközben Daniels ordít a rádióba orvosért, Carv meg szétbontja tehetetlen dühében a fél környéket. Jimmy újraéleszt… és a mentő még mindig sehol…!!! Jövő héten innen folytatjuk.

Címkék: drót
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.04.22. 15:06:10

Ettől a résztől kezd nagyon bedurvulni az évad.

EasyFriend 2008.04.22. 19:36:50

Ez mekkora cliff volt, csak kapkodtam a levegőt és alig bírtam kivárni a következő hetet. Szemléletes leírás volt, köszi!

sélli_ 2008.04.23. 11:43:37

Az utolsó 3 perc üti egyik-másik Lost kliffhengert is :)
süti beállítások módosítása