Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Shark 1x20 - Mintaapa

2008. április 17. 12:09 - mg_b

Ma repülni tanulunk, nyílt színen dobnak ki valakit az emeletről, s ahogy azt kell, egy autó tetején landol. Starkot odarángatják az éjszaka közepén, és még az özvegyet is neki kell csitítgatnia, szóval bizony elszánja magát, hogy kézre keríti a gyilkost. Meg is kezdődik a nyomozás, végigkérdeznek mindenkit a campuson, hiszen egyetemi oktató volt a drága elhunyt, ráadásul igen közkedvelt, ritkán osztott rossz jegyeket, szóval… fene tudja, talán az egyik kollega irigyelte a népszerűségét. Bár ennél valószínűbb, hogy az a sok-sok dollár játszott közre, amit a kubai szivaros dobozában találnak az irodájában, annak ellenére, hogy a felesége szerint pénzügyi gondjaik voltak.

B-plotként Stark okítja Julie-t, aki rendszeresen késve érkezik haza esténként, hiába lenne már neki kilenckor takarodó a füves cigik miatt. A drága papa elcipeli a börtönbe, ahol egy tizenkilenc éves gázoló tart neki előadást, mennyire szar dolog ittasan és elszállva vezetni, és hogy a mai napig rémálmai vannak. Julie persze nem érti a dolgot, és vacsora mellett közli, hogy hiába akrasz egy tökéletes lányt, fater, csak engem kaptál, leszel szíves kezelni az ügyet. Oké, lányom, rendben, igazad van – és jön az összeborulás. Aztán a kiscsaj rögtön rossz fát tesz a tűzre, bulizni megy a többi csirkével, és persze nem szól róla apunak.

Az özvegy közben egy Brandon Cole nevű srácra mutat vádlón, s kiderül, hogy az ő erkélyéről hajították le az áldozatot, szóval megindult a hajtóvadászat. Szütyőjében pisztollyal, egy halom pénzzel és hamis személyi iratokkal sikerül elfogni, Stark szerint ez az O. J. Simpson-féle túlélő-felszerelés. A srác aztán kipakol, hogy az úgy volt, hogy a kicsinált Victorral közösen meghekkeltek egy számítógépes szerencsejátékot, és degeszre keresték magukat, csak a fenntartó Lundy-fivérek rájöttek a dologra. Brandon elkezdte visszafizetni a pénzt, Victornak viszont kellett a lánya szívműtétjére, s a Lundyk persze példát akartak statuálni. Esetleg kerítsék elő Ninát, Brandon barátnőjét, elképzelhető, hogy ő épp otthon volt, és látott is mindent…

Jessica közben aggódik, mert már nyakán vannak a választások, és a másik jelölt a felmérések szerint alig két százaléknyira van csak tőle, még a végén kiszavazzák a hivatalból, és többet Starkot sem utasítgathatja. Kedvenc cápánk viszont megnyugtatja: ne aggódj, Isaac feltörte a Lundyk kocsiját, és letöltötte a GPS adatait, annak alapján pedig a gyilkosság estéjén ott jártak az épületnél, tehát elkapjuk a töküket, kislány, és az plusz tíz százalékot hoz majd a választáson. Hogyhogy feltörte, bazmeg, észnél vagy?! Nyugi, egy másik ügyből kifolyólag volt egy házkutatási engedélyünk az autóra, amit még nem használtunk fel, és Isaac ugyan kopogott, de nem senki sem volt otthon, az idő pedig sürget… hát így. Szóval ne aggódj, betű szerint törvényes volt. Imádlak, Stark, már mondtam?

Stark teszi is a dolgát. Először megpróbálkozik egy alkuval: belengeti, hogy amelyik Lundy vallomást tesz, az mentességet kap, és csak a másikat csukatja – erre viszont egyik sem hajlandó. Később viszont sikerül előkerítenie Brandon barátnőjét, Ninát, akit be lehet ültetni koronatanúnak. Röviden a történet: a kiscsaj színésznő akart lenni – hát melle van hozzá, az biztos –, de Brandon nem nagyon tudott segíteni ebben, az egyik Lurdy-fiú viszont igen, így azzal is dugatta magát. Akkor este, amikor Victor felbukkant a lakásban, felhívta a Lurdykat, gondolta, ezzel is csak elősegítheti a karrierjét. A Lurdyk jöttek, kinyírták Victort (na erre nem számított a csaj), neki meg adtak egy valag pénzt, és segítették eltűnni a városból. Sajnálja, szánja-bánja, nem akart ő senkinek sem ekkora bajt okozni.

Csakhogy bukik az egész, mert láthatóan van egy tégla az ügyészi irodában. Tudniillik a Lundyk egyik ügyvédje, Nicolette Ross – mellesleg jónő, és Stark egykori üzlettársa a korábbi ügyvédi praxisából – megtorpedózza az egészet: Stark ugyan alkut kötött Ninával, hogy nem vádolja meg bűnrészességgel vagy bűnpártolással, az alku egyéb ügyekre viszont nem vonatkozik, Nicolette pedig ráijeszt a kiscsajra, hogy a Lurdyk például tiltott szerencsejáték kapcsán még vallhatnak rá… Nina így nem vállalja a tanúskodást, Stark pedig őrjöng, és a fejét követeli annak, aki kiszivárogtatta az alku részleteit, bárki legyen is az. Aztán megy, és jól megdugja Nicolette-et, hiszen már évekkel korábban is tervezték a dolgot. Amíg pedig a csaj zuhanyzik, ő jól belekukkant a számítógépén tárolt iratokba. És baszki, ez a csaj HOZZÁFÉR AZ ÜGYÉSZSÉG ADATBÁZISAIHOZ! E-mailekhez, jelentésekhez, mindenhez, behekkelte magát!

Na jó, de hát ezt meg hogy, hiszen a csaj jogász, nem pedig számítógépzseni! Hát úgy, hogy Victor nem fizethette vissza a Lundyktól csalással nyert pénzt, hiszen a beteg lányára kellett költenie, viszont a Lundyk ellen nem is egy eljárás folyt, így kötöttek egy üzletet – ő meghekkeli az ügyészség számítógépeit, a Lundyk pedig elengedik a tartozását. Oké, de mit tegyünk most? Egyszerű, feleli Stark, használjuk ki, hogy a két Lundyt két különböző ügyvéd képviseli, és játsszuk ki egyiket a másik ellen. Ír egy e-mailt Jessicának, hogy az egyik Lundy hajlandó feldobni a másikat, mire Nicolette és az egyik testvér persze rögtön felbukkannak, abban a reményben, hogy beelőzik a másikat. Hát igen, ezt bekajálták, annyira, hogy még azt is elfogadják, hogy ne mentesség legyen, hanem héttől tizenkét évig terjedő büntetés – a másik fivér viszont életfogytot kap.

Már csak a szálak elvarrása marad. Először is Victor tisztázása: azért ölték meg, mert törvénytisztelő emberként mindent el akart mondani a rendőrségen. Másodszor: Julie bevallja apucinak, hogy bulizott, és apuci értékeli az őszinteségét. Harmadszor: Nicolette egyáltalán nem dühös Starkra, amiért az alkalmat kihasználva kémkedett a gépén, elintézi annyival a dolgot, hogy egy-egy, plusz Stark jól teljesít az ágyban, szóval már csak ezért sem lehetne örök a harag. Negyedszer: Stark meglátogatja Victor özvegyét, és átadja neki a kubai szivaros dobozkát, benne a pénzzel, hiszen semmilyen konkrét ügyhöz nem kapcsolható, magyarul bizony a csaj jogos öröksége a férjétől. Műtesse csak meg a kislányt, ha már az apja meghalt érte.

Címkék: shark
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moni77777 2008.04.17. 12:58:10

Köszi a hogyvoltot, jó rész volt (ellentétben a House-szal) és a szereposztás is tetszett: a szőke ügyvédnő az elnöknőbeli Bauer-Papa csicskása. :-) Nagyon tetszett mikor Isac pont töri fel az autót, és a kedves munkatársnője pont akkor hívta... :-)

bjork 2008.04.17. 15:24:33

"Isac pont töri fel az autót, és a kedves munkatársnője pont akkor hívta."
de a legvicccesebb az volt, ahogyan hívta. az a nő, aki eddig mindig nagyon határozott és öntudatos volt, úgy picsogott, mint egy hülye kis tinilány. :)
"csak úgy felhívtalak, mert eszembe jutottál" :D

Neoprimitív 2008.04.17. 15:30:08

Azért az az ügyvéd, aki betör az ügyészség rendszerére de nem védi le a gépét az illetéktelen kukucskálók elől nálam nem egy felkészült valaki. (Ettől még Natascha Henstridge igen kellemes eyecandy.)

kamarti 2008.04.17. 15:42:35

és hát ugye ez a "semmilyen konkrét ügyhöz nem kapcsolható" pénz is kissé necces, hiszen az a pénz vagy a játékok feltöréséből vagy az ügyészségi rendszer feltöréséből volt ugye (ha emberileg érthető is, hogy Shark az anyának adja)

mizrolist 2008.04.17. 19:51:28

Amikor Stark előadta a fel nem használt kutatási parancsot az autóra, elég hangosan felsírtam a röhögéstől... esszenciálisan Starkos megoldás volt :-D

vanek ur 2008.04.17. 22:34:26

"Röviden a történet: a kiscsaj színésznő akart lenni – hát melle van hozzá, az biztos –,"

A színésznő neve Diora Baird (www.imdb.com/name/nm1401531/). Itt ez az infó van róla:

Trivia
Bust: 32DD (Source: Playboy magazine)

További képek melltartóban és anélkül itt: www.deluxe-celebs.com/sinful/diora-baird/h45162.html

Amúgy Stark nem hazudtolta meg önmagát, ismét minden eszközt bevetett a győzelemért, már-már az etikátlanság határát súrolva.

EasyFriend 2008.04.18. 09:19:08

És ez milyen beszólás volt: "na mi az, pang az üzlet, mióta Oszamát kivégezték?" :-)

EasyFriend 2008.04.18. 10:02:07

Szaddámot, egyébként jó volt :-)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.04.23. 19:41:22

Segítség! Hová tették a Sharkot szerda estéről???
A Hogyvót naptár nem jól mutatja az időpontokat, a port.hu-n meg nem találom...

2008.04.23. 22:29:02

missparker: egyelőre sehová....
Nézegesd a sorozatjunkies-t, talán ők majd értesülnek róla, ha mégis adják megint...

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.04.24. 21:39:34

Köszi, legalább tudom, hogy nem szalasztottam el. De bulvársz@rt tenni a helyére, ezt nagyon rossz néven veszem :(

h492019 2008.04.30. 11:21:33

és ha jól gondolom az évad legizgalmasabb epizódjai elött hagyták abba.. ez gáz. pedig a tv2 esti sorozatai közül ez hozott legtöbbet, általában 900e felett volt. és csak úgy félbevágják...

grá

vizsgázó · http://vizsgazo.blog.hu 2008.11.20. 10:14:14

Tegnap este volt a Dr. House után... Akkor most a hogyvoltja is folytatódik?
süti beállítások módosítása