Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Áldott jó nyomozó (Raines) 1x03 – Alice már nem lakik itt

2008. április 15. 14:58 - Mr. Zippo

Alvás. Milyen természetes folyamat is a többségnek. De vannak, akiket a gondolataik nem hagynak nyugodtan pihenni. Mert az emberben mindig ott motoszkál a gondolat, hogy mi lett volna, ha … És ilyenkor marad az ébrenlét, amit vagy az ágyban töltesz a plafont bámulva, vagy a kanapén a TV-t kapcsolgatva. És a sokadik átvirrasztott éjszaka után már nappal is ott marad veled a fásultság. Ha pedig nem alszod ki magad, akkor hogy végzed el a munkád? Előbb hallucinálni kezdesz, majd ha túl sokáig nem alszol, akkor akár meg is halhatsz. Bár a halál néha olyan nyugodtnak tűnik, mint egy hosszú álom. Az új eset egy negyven körüli hajléktalan nő, akit valaki mellbe lőtt. Se erőszak, se rablás, csak a halál. És még azt se tudni, ki is volt ez a nő.

Az őrsön vagyunk. Lance járőr épp arról tájékoztatja Rainest, hogy a nyilvántartásban sehol sem szerepel a halott nő. Igaz, hogy a környéken sokan ismerték, mint guberáló, de senki se tudja, hogy ki volt ő, s nem volt nála se igazolvány, se semmi. Ne is törődj velem, hisz mások is ezt teszik, mondja közben a halott nő Rainesnek. Igen, mert már fel is tűnt, és most épp az irodai kukákat vizsgálja át, valami értékes maradék után. Aztán az őrs konyhahelységébe is követi Rainest, és új kiált fel örömében, mint a kisgyerek, ha egy nagy áruház játékosztályára szabadul be. Raines nyakába veszi a várost. Hajléktalanszállókat látogat sorba, hogy megtudja, ki a halott nő. Az egyikben Helen Mewlan fogadja a nyomozót kedvesen. Raines megcsodálja az irodájában lévő fotókat, ahol Helen híres politikusokkal parolázik. A nő szerint régen izgalmas téma volt, a hajléktalan kérdés, és úgy kellett visszafogni az adakozókat. De most üres minden zseb. És szerencséje is van Rainesnek, mert ugyan nem tudja a keresett nő nevét, de azt tudja, hogy egy időben együtt élt egy Mikey Russo nevű alkoholistával. Raines rá is uszítja a nyomra Boyer járőrt, de közben az egyik homless is megszólítja. Azt állítja, hogy egy nem messze lévő motelban látta a nőt. És igen, ott dolgozott takarítónőként vagy két évvel ezelőtt. A neve Alice Brody. Nem volt valami jó munkaerő, ezért hamar kirúgták. Raines azért azt megtudja, hogy Sall Martinez ajánlotta be a motelba. A fickónak autókereskedése van a közelben. Alice nála volt pénztáros. De nem nagyon emlékszik rá. Rainesnek gyanús, hát kiszedi belőle az igazságot. Sall nem csak jószívűségből foglalkoztatta Alicet. A nő nagyon közvetlen volt két feles után. De hát nem volt sok maradása. Legutóbb amikor Sall látta, Alice csak azt kérte, hogy vigye el a hivatalba segélyért, de nem kapott, mert sok pénz volt a számláján.

California National. A bankban szívesen fogadják Rainest, de nem tudnak neki sokat segíteni. Scott Bank, az ügyintéző azt mondja, a nő részeg volt, és azt állította magáról, hogy ő Alice Brody, és a pénzéért jött. De hát nem tudtak neki segíteni, mert hát hajléktalan volt. Nem tudta a számlaszámot, a PIN kódot. Hiába tudta a TB számát, nem hittek neki, mert sok hajléktalan él vissza kukában guberált személyes adatokkal. Raines rákérdez, hogy akkor értesítették-e az igazi Alice Brodyt. Hát persze, de eddig még nem jelentkezett vissza. Gyanús. És a telefonján előfizető nem kapcsolható. De azért cím van, amit Raines azon nyomban fel is keres. Útközben azon vitatkozik Aleceszal, hogy mivel hajléktalan volt, mindenki őt tartja csalónak. Occam borotvája. Az elv, miszerint a legegyszerűbb megoldás valószínűleg az igazság. De hát Alice nem a bankból értesült a pénzről. Ez szöget üt Raines fejében. Mert mi van ha nem Alice a csaló, hanem a másik.A lakás üres, bár a fürdőben Raines rányit az épp fürdőző Alicera. Elég lepattant a kéró. Valószínűleg nem lakott itt senki. Valaki Alice nevében bérelte. De miért tenne ilyet? Ám a levelek közt érdekes borítékokra bukkan. Alice Brody portfolió tulajdonos. Részvényes. Mit keres egy ilyen nő a tőzsdén? Gyors telefon Carolynnek, hogy Lance járjon utána Alice tőzsdei portfoliójának, mert neki most más teendői vannak. Igen. A kötelező óra az agykurkásznál. A foglalkozás érdekesre sikeredik. Dr. Samantha arra kíváncsi Raines miért idézi meg magában a halottakat. Utálja őket, vagy kedveli? Idegesítenek, válaszolja Raines. Erre dr. Samantha kéri, hogy képzelje el Alicet, amint mellette ül. Hát Raines meg is tesz, és jól beolvas a nőnek minden miatt, amiért hajléktalan lett. És miért? Mert benne látja mindazt, amivé ő is válhat, ha nem vigyáz magára, hangzik dr. Samantha summázata. Boyer megtalálja Rossot. A férfi megdöbbenve fogadja Alice halálának hírét. Szerette, verte, de nem ölte meg. Megpróbálta a nőt megmenteni az utcától, de Alice azt mondta, ő már csak a tengernél talál nyugalmat. Lance járőr is visszatér, de nem az egyenruhájában. Raines széles mosollyal fogadja. Lance megszerezte Alice portfolióját. Kiderül, hogy abban alacsony kockázatú, rövid ügyleteket folytattak. Tuti pénzre mentek, és kerülték a feltűnést. Bennfentes üzlet? És hogy honnan származtak a tippek? Hát Milt Trager Crazy Money TV-sójából. A fickó is elég őrült fazon. De a műsora hatással van a tőzsdére. Raines azt gyanítja, hogy Trager ezt kihasználva, mások nevében üzletel a saját zsebére. Ráadásul Tragert már egyszer rajtakapták ilyen üzletelésen.

Raines meg is látogatja Tragert a stúdióban. De esélytelen a csalás, mert mindent szigorúan ellenőriznek. Kívülről és belülről. Trager nem akarja még egyszer megütni a bokáját. Ráadásul a műsor hoz annyit, hogy még eszébe se jut kockáztatni az egészet pár száz dollárért. De Raines a szemébe mondja, hogy gyilkosság ügyében nyomoz, mire a fickó nagyon megijed. Szerencsére az asszisztensnője ismer még valakit, aki megkapja a listát, ami a gazdagság kulcsa. Jason Kittman tőzsdei statisztikákkal foglalkozik az egyetemen. Raines rá is csap a srácra. Milliós kégli, kocsi, amit nem minden egyetemi statisztikus engedhet meg magának. És Raines élvezettel jelenti be neki, hogy lefoglalják a számítógépét, hogy jól áttúrják. Jason nagyon ideges és a kutyája is, ezért Raines gyorsan távozik. Az őrsön azon tanakodik Aliceszal beszélgetve, hogy Trager vagy Jason a gyilkos. A gép feltörése sem megy gyorsan, mert tele van komoly védelemmel. Carolyn közben tárgyalt a Denveri rendőrséggel, mert Alice onnan jött Kaliforniába. Egy felügyelő jön, hogy személyesen egyeztessen Rainessel. Megérkezik az őrsre Jason is a gépéért. Raines kihasználja az alkalmat, hogy kicsikarjon belőle valamit. Nem kertel és egyenesen a srác szemébe mondja a gyanúját. Bennfentes kereskedés egy hajléktalan nevében. Csalás, hamisítás. S amikor megtudta, hogy a nő a pénz után kérdezősködik, megölte. Raines azt is kiderítette, hogy a srácnak szép hosszú rovott múltja van + fegyvere. De Jason tagad, bár egyre idegesebb. Nem is bírja tovább, és el is megy. Azért a biztonság kedvéért jeladót tesznek a kocsijára. Raines visszamegy Helen Mewlanhez a hajléktalan szállóra, és Jason felől kérdezősködik. A nő nem ismeri a srácot. Hát gyorsan témát is váltanak, és heves flörtölésbe kezdenek. Az este Raines otthon őrült teadélutánt képzel Aliceszal a nyúl üregében. Vajon tényleg ő is az utcán fogja végezni?

Másnap Raines találkozik Jesap felügyelővel Denverből. A fickó azonosítani jött Alicet. Meg is teszi. Igen ő az. És mi történt vele, kérdi. Megölték. Az utcán élt, alkoholizmus, depresszió, teljes elzüllés, mondja Raines. Ami nem csoda, hisz elvesztette a családját. De Jesap felügyelő egészen mást tud. Ő ugyanis Alice fia! Mert a nőnek van családja, amit egyszerűen csak elhagyott. Boyer telefonál közben. Jason szökni akar. De a kocsin a jeladó, és már a rendőrség is. Mégis, amikor sikerül a kocsit feltartóztatni, egy idegent szednek ki belőle, aki nem tud semmiről. Raines Jason házához siet. Ott csak az idegesen ugató kutya fogadja. Csak úgy tudnak bemenni, hogy a szomszéd segít a kutyát lefogni. Bent a szoba közepén Jason hullája várja őket. Lelőtték. De a szomszéd nem hallott semmit. És a kutya? Kérdi Raines. Ugatott? Nem. De miért nem? Hát mert ismerte a gyilkost. És Rainesnek alapos gyanúja van, hogy ki volt az.

Helen Mewlan épp az irodájában van, amikor beszalad hozzá Jason kutyája. A nő örömmel fogadja, így egyből le is bukik. Ugyanis a kutya nem szereti az idegeneket. De Helent láthatóan kedveli. Hát persze. Hisz Helen és Jason szinte szomszédok voltak. Együtt sétáltatták a kutyáikat. Közben tervelték ki aljas húzásukat. Jason tőzsdei tippeket, Helen a homelssek adatait adta hozzá a tuti üzlethez. Raines tudja, hogy Helen szorult helyzetben van. Az épület tulajdonosa, ahol a menhely van, ki akarja túrni. Ezért addig emelte a bérleti díjat, amit már Helen nem tudna kifizetni. Helen megtörik. Ő csak kicsit akart csalni. Csak sajnos megölte Jasont, miután az megölte Alicet, és amikor kiborult a bili, szökni akart.

Címkék: raines
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása