Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Narancsvidék 1x05 – A kívülálló

2008. április 03. 13:20 - EasyFriend

Ott tartottunk, hogy Jimmy Cooper titka napvilágra került, és ettől Marissa sem túl boldog, de az élet nem áll meg Ryan és Seth számára, ütős zenei aláfestéssel kiruccannak a mólóra és degeszre zabálják magukat homárral. Seth biztatja Ryant, hogy nyomuljon Marissánál kicsit rámenősebben, Ryan pedig azon nyavalyog, hogy nincs saját pénze semmire, mindenre (pl. egy randira is) Kirstenéktől kell kérnie. Seth nem látja ebben a problémát, de Ryan jó munkásember módjára szeretne megdolgozni a pénzéért. OC nehézipara sajnálatosan jelentéktelen, ezért a vaskohászat helyett Ryannek be kell érnie a kézenfekvővel: a homárkajáldából épp akkor dobják ki az egyik felszolgálót, így egy csapásra fényes karrierlehetőség nyílik barátunk előtt a vendéglátóiparban.

A Nőegylet libái azon filóznak, hogy a bálon történtek után Julie-t is magukkal vigyék-e a wellness hétvégére, amit elterveztek. Sandy legnagyobb bánatára mindezt a Cohen ház nappalijában teszik. Megtudjuk, hogy Jimmy börtönbe is kerülhet, akár 10-20 évre is, mert nem akárkik pénzével rulettezett. És mi lesz Marissával, kérdi mindenki, Ryan meg csak néz szomorúan. Julie Jimmyvel elosztja a feladatokat: ő elmegy a nőkkel iszappakolásra, és mindkét értelemben keményen állja a sarat, ezalatt pedig Jimmy "eltakarítja a mocskát". Hát igen, a jó feleség legelőször is harcostárs.

Summer és Marissa mélyenszánt a strandon, bikiniben. Marissa depis, mert apu hitelkártyáit letiltották, és nincs miből vásárolgatni Summerrel, plusz nem is tudja, hogy Luke a pasija-e még. Szerencsére Summer megmenti a napot: nála az anyja kártyája vészhelyzet esetére, ami most egyértelműen eljött, tehát nyomás a plázába.

Ryan a Rákászkunyhóban felveszi a melót, és mikor Marissa vásárlás előtt beugrik Summerrel kajálni, a várható jattoktól megszédülve randira hívja a lányt. Summer bekavar az idillbe: kiderül, hogy idehívta Luke-ot is kajálni. Sandy felajánlja segítségét Jimmynek a védekezést illetően. Jimmy meglepődik, de mi nem: Sandy az elesettek védelmezője, a nők reggeli fröcsögése beindította nála a reflexeket.

Donnie, Ryan főnöke rokon lélek: valami lepukkant külvárosi gengszterfészekből jár be melózni, Chino mellől, ami Ryan szülőföldje. Most még csak együtt fikázzák Luke-ot, de ha jobban összebratyiznak, biztos előszedik a legviccesebb késelős és/vagy kurvázós sztorijaikat, vagy közös tetkót csináltatnak. Donnie megígéri Ryannek, hogy műszak után bemutatja neki a "legjobb arcokat", képzeljük már előre is, hogy mi lesz ott. Luke elhívja Marissát bulizni, és pont Hollyékhoz, akinek az apja ugye lenyomta Jimmyt a bálon. Aztán csodálkozik, hogy Marissa nem lelkesedik az ötletért. Aztán még az is kifut a száján, hogy Jimmy lopott, ez Marissánál végképp kiveri a biztosítékot és lelép. Egész napos unatkozás után Seth jön Ryanért a műszak végére, hogy lógjanak már végre együtt, de ő inkább Donnie-val tartana bandázni. Egy iszonyat kínos beszélgetés után Seth hagyja a skacokat szórakozni menni.

Másnap reggel Ryan olyan arccal kecmereg elő a házából, mint akinek hosszú éjszakája volt. Marissa és Summer megint a parton izzasztják az agyukat, jön Ryan és újra elhívja randira aznap estére, de Marissának vigyáznia kell a húgára, Kaitlinre. Úgyhogy a program spagettizés lesz otthon a kishúggal, ezt mindenkinek tudjuk ajánlani elsőrandis program gyanánt.

Sandy és Jimmy törik a fejüket, hogyan húzhatnák ki Jimmyt a szarból. Előrébb ugyan nem jutnak, de legalább kicsit összehaverkodnak. Közben a feleségek nyugágyakon hevernek koktéllal a kezükben. Julie a férje miatt nyavalyog, hogy micsoda lehetetlen helyzetbe hozta. A nők, akik reggel még simán kiközösítették volna, most nyalják-falják szegénykémet, aki a férje áldozata, és a válást javasolják neki. Kirsten, aki tudja, hogy Jimmy igazából Julie-ért és a lányokért tett mindent, és egy kicsit belát a kulisszák mögé, próbál nem kiakadni.

Seth újra próbálkozik Ryannél a melója végén, ezúttal egy überfasza 3d-s cápás filmre vinné el (azt a mindenit), nem tudja a szerencsétlen, hogy most meg randi van kilátásban. Donnie megsajnálja, és meghívja bulizni Long Beach-re, ahol lesz "sör és cicababák". Így új értelmet nyer Ryan reggeli fizimiskája. Most is odakapja a fejét, valószínűleg nehezen képzeli el Sethet sör és cicababák, illetve pláne Donnie társaságában, mondja is, hogy nem biztos, hogy jó ötlet ez. Ugyan már, leruccanunk anya Range Roverén, ez csak Long Beach, nem Csecsenföld, mondja Seth. "Csak egy órára" Ryan is csatlakozik, vélhetően annak érdekében, hogy Seth élve megússza a kalandot.

Sandy és Jimmy közben eljutottak a Grillezés és sörivás című fejezetig újsütetű barátságuk történetében. Kirsten odatelefonál, de teljesen összezavarodik attól, hogy Jimmy veszi fel, és hogy épp együtt lazulnak Sandyvel. Aggódik egy sort azon, hogy találnak-e a fiúk valami megoldást a helyzetre. De amikor leteszi és megfordul, akkor van igazán oka aggódni, mert Julie Cooper hallotta az egészet, és be is szól egy cseppet, hogy milyen megindító ez a törődés.

A Long Beach-i gettónépség már ezerrel nyomja a bulit Black Eyed Peas-re, mikor a skacok befutnak. Magam is nehezen tudnék szemléletesebb leírást adni az elénk táruló látványról, mint hogy "sör és cicababák".

Sandy és Jimmy nyilván kellően bekajálva és benyomva most épp a konzolon küzdenek egymással, súlyos két csávó, de az vesse rájuk az első követ, aki ilyen helyzetben szívesebben foglalkozna négymillió dollár előkerítésével. Megbeszélik, hogy ha visszamehetnének az időben, Sandy 22 éves lenne, mert akkor találkozott Kirstennel. Jimmy pedig 16, na vajon miért? Ugyanazért. Bár mivel korábban hallottuk, hogy Kirsten és Jimmy egymás szomszédságában nőttek fel, szerintem a "találkozni" szó itt behelyettesítendő egy másikkal…

Ryan jólnevelt gavallér módjára telefonál az észvesztős buliból Marissának, hogy késni fog, de azért hagyjon makarónit, ha lehet (délután még spagettiről volt szó, itt valami súlyos fejleményt kihagyhattunk). És bocs, de most le kell tennem, hogy Sethet elvonszoljam attól a táncosnőtől. Hm, okos. Az elvonszolás közben meghallják, hogy a helyi kópék sikerrel leamortizáltak egy Range Rovert. Ahogy ilyenkor mondani szokás, szörnyű balsejtelem vesz rajtuk erőt.

Másnap reggel Sandy is meglátja a kocsit. Sethnek duplán bűntudata van, elszúrta Ryan randiját, és az anyjával is neki kell közölnie, hogy a terepjáró - finoman szólva - javítást igényel.

Kirsten a szaunában engedi ki a gőzt (muhaha, bocs) és vágja Julie fejéhez, hogy szálljon már egy kicsit magába, meg a többiek is, akik Jimmy ellen lázítják. Nemes misszió, de nem túl esélyes, hogy sikerül bármit is ezeknek a nőknek a fejébe vernie a saját felelősségükről. Julie elmondja, hogy még mindig Kirsten képe lóg a falon és az se véletlen, hogy épp az ő szomszédságukba költöztek be. Hát ez tényleg durva, és így már Jimmy költekezése is felfogható heves túlkompenzálásként. Mindenesetre Julie ezt az egész képet átlátta a kezdetektől, és ez neki tökéletesen megfelelt: "a legjobb dolog történt velem az életemben, amikor Jimmy felcsinált" – romantikázik picit.

Seth magyarázkodik egy sort Marissának, hogy ne Ryant büntesse az előző este miatt. Egész jól csinálja. Közben Sandy és Jimmy golfoznak. Szerintem este egy spanglit is elszívtak, holnap pedig A szakaszról jönnek majd ki a moziból kézenfogva, mosolyogva. Jimmy bevallja, hogy imádja ezt a játékot. Igazán szomorú, hogy még Kaliforniában is relatíve kevés fegyháznak van saját golfpályája, maximum talán 9 lyukas ha akad. De Sandy beszélt egy ügyésszel, aki szerint Jimmynek nem muszáj börtönbe mennie, ha kicsengeti az összes tartozását, plusz leteszi a nagyesküt, hogy többet pénzhez nem nyúl. Szerintem korrekt, de Jimmy azon nyavalyog, hogy akkor pénzzé kéne tenni mindent, a házat is, és ettől Julie biztos elhagyná. Naja, mert egyébként nem, mi?

Seth lehet, hogy jó a problémák helyrehozásában délelőtt, de közel sem annyira, mint új problémák generálásában délután. Most éppen elhívja Donnie-t Holly bulijába, hogy ő meg a "jó arc" cimborái megtáncoltassák kicsit a vízilabdások csajait. Tegye fel a kezét, aki szerint ez jó ötlet. Ryan nincs a jelentkezők között, de érzi, hogy ha a ma esti randijára se megy el, akkor harmadik már nem lesz, így hát szemöldökráncolva lelép, hogy főzzön egy vacsit Marissának.

A buliban Holly, aki már régóta kerülgeti Luke-ot, most látva, hogy magányos, ráveti magát. Kiváncsi lennék, hány amerikai tini kezdett a sorozat hatására vízilabdázni, biztosan voltak egy páran. Marissa és Ryan randija jól sikerül, vacsi, lelkizés és fürdés ruhástól a medencében. A buliban Donnie rámozdul Summerre, aki lekoptatja, a helyi menőcsávók meg kiröhögik. Seth látja, hogy Donnie agya kezd eldurranni, és próbálja lehűteni, Donnie meg bevillantja neki, hogy milyen fasza kis stukkert rejteget a gatyájában. Seth alaposan összecsinálja magát, ha itt lövöldözni kezd a csávó, akit ő hozott, hogy jut be valaha is még egyszer egy buliba? Ryan és Marissa épp szárítkoznak, kezdene felforrósodni a helyzet, amikor telefonál a berezelt Seth, és előadja a történteket. Ryannek oda kell mennie, Marissa közös szárítkozás helyett egyedül cuppoghat haza.

A buliban Holly is kénytelen lemászni Luke-ról, amikor üvegcsörömpölést hall a földszintről. Persze a zajforrás Donnie, aki kezd megőrülni és törni-zúzni. Mikor meglátja Luke-ot, eszébe jut, mennyire rühellte őt már eddig is, és elkezd vele kötözködni. Seth próbálja elejét venni a konfliktusnak, de nem igazán hatja meg egyik felet sem. Befut Ryan, de addigra már Donnie-nak elborul az agya és előveszi a fegyvert, azzal fenyegeti Luke-ot. Ryan látja, hogy az észérvek hasztalanok, úgyhogy nemes egyszerűséggel ráugrik Donnie-ra és birkózik vele egy sort. A fegyver elsül és megsebesíti Luke-ot, de csak a karján.

A nők limóban térnek haza a "pihentető" hétvégéről, Kirsten és Julie marad utoljára a kocsiban. Julie mesél a szegénységben töltött gyerekkoráról, és elmondja, nem akar újra visszazuhanni a semmibe. Kirsten győzködi, hogy ne hagyja el Jimmyt. Ryan a kórházból telefonál valakinek, hogy oda kellene mennie. Azt hihetnénk, Sandy vagy Kirsten az, de ők biztos nem, mert a következő jelenetben szenvedélyesen üdvözlik egymást otthon, tehát marad Marissa.

Jimmy felvázolja Julie-nak a két alternatívát. Vagy pénzzé tesznek mindent, nem marad semmijük, de a család együtt marad, vagy csődöt jelentenek, Jimmy 8-10 évre börtönbe vonul, de a ház és a többi cucc megmarad. (Itt nem esik szó erről, de gondolom, az utóbbi esetben OC krémje a Jimmyre bízott pénze nélkül marad.) Jimmy azt teszi, amit Julie mond. Ryan előléptetésre számíthat a Rákászkunyhóban, tekintve, hogy a főnökét fegyveres akármiért körözi a rendőrség. Marissa megérkezik a kórházba, neki mint hivatalos barátnőnek most itt a helye. Ryan kesereg Sethnek, hogy végső soron az ő hibája az egész (hát, végül is így is le lehet vezetni), és hogy mindenki élete rosszabb, amióta ő itt van. De Seth biztosítja, hogy az övé nem rosszabb, ebben maradnak.

Címkék: narancsvidék
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TouchdownZolie 2008.04.03. 13:53:40

óriási írás!:)pont a napokban néztem meg, és hasonló gondolatok jártak bennem is:)

EasyFriend 2008.04.03. 15:29:50

Köszi! Ha gondolod és teheted, kövesd tovább a hogyvoltokkal párhuzamosan!

whipy 2008.04.04. 12:04:10

tenyleg nagyonjoo(:

tbestia 2008.04.07. 11:39:19

hajrá easy, ez is jó volt
ezután van néhány rész amit nem láttam, szóval pláne jöhet a folytatás
esetleg valakinek nincsen meg?:)
süti beállítások módosítása