Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

5IVE days to midnight – Csütörtök

2008. március 22. 13:47 - Mr. Zippo

Hát lássuk csak. Hősünk az előző rész folyamán sikeresen begyűjtött magának három „jóakarót”, miközben azon igyekezett, hogy önmagának bebizonyítsa, a sorsa megváltoztatható. Ám Mandy Murphie halála ráébresztette önön apróságára a nagy világegyetemmel szemben. Ezért a negyedik nap hajnalán videóba mondja új végrendeletét: „Én John Tracy Neumeyer ….”

Brad rokont kihagyja a végrendeletből, mit tesz a rossz tapasztalat, és helyette Ben doktort és feleségét bízza meg lánya gyámságával, de azzal a kikötéssel, hogy senki sem nyúlhat Jessy örökségéhez. Eközben Jessy a reggeli újságot lapozgatja, melynek címlapsztorija a csodálatos módon megmentett Mandy Murphie halálos balesete. Utána elgondolkodva az alaksorba megy, hogy kutasson kicsit, s lám meg is találja a jövőből jött táskát. Nem kell neki sok, hogy megfejtse a kódot, s elolvasson mindent, amit eddig eltitkoltak előle. Eközben a prof a jövőn mereng, ami most elérhetetlen távolba kerül tőle. Majd az alaksorba megy ő is a lányát keresve, s hogy megpróbálja neki megmagyarázni azt, amit nem lehet. Hogy milyen lesz az élete nélküle. Vajon mindez a beletörődés jele? Úgy látszik a prof már ott tart, hogy feladjon mindent, hogy felkészüljön az elkerülhetetlenre. De Jessy fellázad az ellen a beletörődés ellen. Nem engedi, hogy az apja most egyszeriben feladja az egészet. És talán ez, talán egy pillantás egy képre, amin Roy B. mered a kamerába, mégis arra sarkalja a professzort, hogy újra felvegye a kesztyűt. S a háttérben mindezt Claudia/Angela is végighallgatja. Vajon ő hogy kerül bele valaha is ebbe a családi idillbe? Sehogy. És már rohan is. Sürgős dolga van!

A prof az iskolába viszi Jessyt, nehéz az elvállás, de a hétköznapok nincsenek tekintettel semmire. A lány beballag az iskolába, de azután, miután a prof elhajtott, sarkon fordul és elrohan. Látszik rajta, hogy rájött valamire. A helyi lap főszerkesztőjéhez rohan, a baráthoz, mert rájött, hogy ugyan Mandy Murphie meghalt, de ki tudja, mi lett a kutyával? És igen, már megint a kutya, ahogy az első napon is, megmentheti a prof életét. Mert ha egy apró részlet, egy kutya élete, megváltozhat az előre megírt sorshoz képest, akkor talán más se úgy lesz, ahogy előre meg van írva. Talán a profnak sem kell meghalnia! Eközben a prof újra a rendőrségre megy. Ott kifejti Sikorski felügyelőnek, hogy mivel nem tud elmenekülni azok elől, akik az életére törhetnek, hát inkább szembenéz a sorssal. Kitalálja, hogy megpróbálja megakadályozni azokat, akik a gyanúsítottak listáján vannak, hogy közel kerülhessenek hozzá, s így talán megmenekülhet. Tiszta sor. Sikorski kételkedik és Claudia/Angelára célozgat, mint a terv gyenge pontjára, s mint amibe/akibe belebukhat a professzor. Hát igen, a szerelmes férfi vak!

Eközben Claudia/Angela a pályaudvarra hajt, ahol is az egyik megőrző szekrényből egy dossziét vesz elő, és a kocsiba rejti, az anyósülés alá. Már megint egy újabb titokzatos dosszié! Sikorski felügyelőt nem csalta meg a szimata. Több van itt, mint egy egyszerűen megromlott házasság! Találkozót beszél meg Roy B.-vel! Közben a prof az új tervét készíti elő. Tanulmányozni kezdi új ellenfelét. Keresi a gyenge pontját. És ekkor meglátja, hogy Axelrod dekkol a ház előtt a kocsijában. Egy gyors telefon doktor Bennek, és készül is már az első csapda. Carl megfigyel, de a prof magával hívja, mondván a kórházba megy egy nyom után, ami Carl elméletét bizonyíthatná. A bizonyíték, a gyilkos golyó, és rajta az ő vére. Mi már tudjuk, hogy a prof tudja ezt, de Carl nem. Carl tétovázik, de végül is bekapja a csalit, és a proffal megy. A kórházban azonban kis meglepetés várja + néhány izmosabb ápoló egy dilidoki társaságában. Közben doktor Ben a profot is lököttnek nézi, és benn akarja tartani egy kivizsgálásra, meg pihenésre, ami nem meglepő a részéről. De a prof nem marad. Van még dolga elég.

Brad. Brad ideges. Ki ne lenne az, ha a végrehajtó tevékenykedik a házában. A prof fejére olvassa, hogy amíg mindent ő fizetett, addig jó volt, de most, hogy bajban van, már nem kérnek belőle. De a vita gyökere igazából a táska, és a prof jól tudja ezt. Elege van ebből és dühében Brad képébe vágja: ha sikerül túlélnie az elkövetkező napot, akkor a táska Bradé lehet, és azt csinál vele, amit akar. És a pénzzel is, amit keres belőle. Ezalatt Jessy a temetőbe megy, hogy saját elméletét bizonyítsa. S lám igaza is lesz, mert Mandy Murphie temetésén ott van a kutya is, és egészséges mint a makk! Közben a prof is hazaérkezik, és egy telefon várja: Jessy nem volt iskolában. Kétségbeesetten hívja Claudia/Angelát. Közben Axelrod ügyesen megszökik a mosolygóból. Most mindenki a Neumeyer ház felé veszi az irányt. Először Jessy ér haza a felfedezéstől fellelkesülten, majd Claudia/Angela gondterhelten, majd Roy B. telefonon. A prof fegyvert vesz magához és elszáguld Claudia/Angela kocsijával a megbeszélt találkahelyre, ami nem más, mint a nudibár, ahol órák múlva le fogják lőni. Közben Claudia/Angela megtalálja a végrendeletet, de nem tud belemélyedni, mert Jessy feldühödve apja távozásán úgy dönt, ő veszi kézbe a dolgok irányítását. Kidobja a kék dzsekit és még sok más holmit is apja ruhatárából. Közben megérkezik a házhoz Axelrod és magához veszi a kék kabátot, sőt még a fémtáskát is ellopja. Menekülés közben beleakad Bradbe, akivel huzakodni kezdenek a táskán, majd Carl leüti a másikat és elviharzik.

Közben a prof megérkezik a nudibárba, ahol úgy jár-kel, mint elefánt a porcelánboltban. Ki is szúrja magának Roy B. és kineveti. A prof előhúzza a magával hozott aktát, és magyarázni kezdené a dolgokat, de Roy B. kikapja a kezéből, majd dobálni kezdi a papírokat, hogy ezek nem jók neki. Ő nem ezeket várja! Erre tisztára bepöccen, és előrántva a pisztolyát a WC-be rángatja a professzort. Ott ordítozni kezd, hogy a prof adja neki vissza Claudia/Angelát, különben kinyírja. Majd látva a prof riadt tekintetét, nyugodtan vizelni kezd. Erre a prof előkapja Claudia/Angela pisztolyát, hogy lelőné a másikat, de hát csak nem megy neki. Nem olyan könnyű csak úgy megölni valakit! Mire megtenné Sikorski felügyelő ront rájuk egy csapat kommandóssal. Roy B.-t bilincsben viszik el. A prof a földön hasalva próbálja meg a fegyverét elrejteni egy radiátor mögé. A bárt kiürítik, s közben Sikorski megtalálja Claudia/Angela kocsijában a titkos papírokat, amire Roy B. is vadászik. De erről nem beszél a profnak, inkább elindulnak Carl lakására, aki, mint tudjuk, megszökött a kórházból. Kiderül, hogy Bradot is jól helyben hagyta. Rossz fiú a börtönben, az otthon rettegő nőkre rendőr vigyáz, hát a professzor is megnyugszik kissé. Carl lakásán a prof felfedezi az őrült zseni igazságát. Holnap meg kell halnia, különben az univerzum megsemmisül. Ma, hangzik Sikorski szűkszavú válasza. MA!

Címkék: to days midnight 5ive
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása