Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az elveszett szoba 1x03 - A Szem és a Bérlő 3/1

2008. március 13. 10:21 - zaphodbb

A Motellal nyitunk, Lee érkezik. Joe üvöltözése hallatszik, ahogy Annát szólítgatja. Lee odarohan, Anna az ablakon sikoltozik kifelé, Joe meg veri az ajtót. Aztán Lee felébred. Gondolom a Kártya miatt álmodik ilyeneket.

A Szobában: Jennifer és Joe, nézegetik a Képeket. Egyikük sem érti mit ábrázolnak és milyen összefüggés van köztük és a Bérlő között, aki az Elsődleges Tárgy. Jennifer abban is kételkedik, hogy egyáltalán létezett ez a Bérlő. A Gyűjtők valahogy megzavarták a valóságot, Jennifer most ezzel akar foglalkozni, nem megy Joe-val, ki akarja találni a videó alapján, hogy mi történt azon a napon. Megint hisztizik egyet azon, hogy Joe összeállt Karllal és hogy bízik benne. Nem érdekes, haladjunk.

Karl fekete autója, megérkeznek egy könyvesboltba. Hajlongva köszönti őket az eladó és hátravezeti a főnökhöz, aki Sood. A főnök átad neki egy különleges első kiadású könyvet, amiből Karl rögtön kitép egy lapot, így ellenőrizve, nem Tárgy-e. Sood elmagyarázza, hogy nála nincsenek Tárgyak, csak képek, infók a Tárgyakról. Ínyencséget tartogat Karlnak, a könyvben egy rajz van 3 Tárgyról, amit az egyik Gyűjtő örökösénél talált, aki mit sem tud a Tárgyakról.

Zaj hallatszik kintről, Joe jött el, berántja Karlt a Szobába magához. Karl elárulja, hogy ez a rajz a kombináció a Gyűjtők páncélterméhez. Joe a Bérlőről kérdezi, Karl szerint ez csak teória, nincs Bérlő, úgyhogy nagyot néz, amikor elárulja neki, hogy ő látta a polaroidon keresztül. Karlnak valami megvilágosodik, többször talált rá utalást, hogy egy sírnál van a páncélterem, így ez értelmet nyer, ha a Bérlő teste van ott.

Jennifer és a Légiós főnöke a Conroy felvételt nézik, bedigitalizálták, jobban kivehetők a részletek. Jennifer szerint ezen a felvételen az látható, ahogy majdnem véget ér a világ. Lee a kórházban, nem érti senki, mi is történt vele és hogy tudott megszökni Miller Ruby-val. Lee, amint kikerül a kórházból, fel akarja kutatni Ruby-t, hogy megtudja mit tett vele. Ruby-ra váltunk, éledezik, próbálja kitalálni hol is van. A nagy büdös semmiben vagy, ott. Szarul néz ki, meleg van, kezd kiszáradni. Próbálja a telefonját, de nincs térerő, aztán pánikba esik, azt hisszük először, hogy az életéért aggódik, de nem, a Gallupos képet keresi. Megtalálja a homokban és ettől boldog.

A Rend őrült főnöknőjénél járunk, egy zongorázó emberhez közeledik, aki közli vele, hogy kinevezték őt a felettesének, a nő lett volna a megagiga főnök helyette, ha Ruby nem lopja el az irányítása alatt a Dobozt és a Kártyát. Na, meg azt is közli, hogy tudja milyen büntetés jár ezért. Gyilkosság szag lóg a levegőben, a Rend nem viccel. A nő elszántan néz és megesküszik, hogy visszaszerzi a Tárgyakat és elintézi Ruby-t.

Karl és Joe a Kreutzfeld otthonban, a páncélterem kódját próbálják összerakni, kell hozzá a Kulcs, az Óra és az Olló. Ebből nekik csak a Kulcs és az Óra van meg. De Joe már tudja is a megoldást, elmennek Kanghez, derítse ki hol az Olló. Megtudjuk, hogy Washingtonban van egy nőnél, aki kurvákat futtat. 3 éve nála van az Olló, amivel meg lehet forgatni a dolgokat. A Szobával mennek be Zoraida lakásába, ami először kihaltnak tűnik, de az egyik ajtó mögött ott lapul a nő, kezében az Olló és nem várja meg mit akarnak tőle, a plafonhoz vágja Millert hirtelen az Ollóval. Szóval így forgatja meg a dolgokat az Olló, simán felemeli és arrébb hajítja az embereket.

Miután elintézte Millert, a nő menekülni kezd, de Joe a Szoba trükkel elkapja, csakhogy nem hallgat Zoraida a szép szóra és megint megforgatja az Ollót, amivel kirepíti a folyosóról Joe-t, át a tűzlétra korlátján, épphogy meg tud kapaszkodni. Szerencsétlen Miller még két szót nem tudott mondani, máris mindjárt megmurdál. A következő képen Karlt látjuk, amint lecsavarja egy laposüveg tetejét. Épp a megfelelő pillanat ez egy felesre, hehe. Azám, csakhogy nem pálinkázni készül, hanem a kinyitott Flaskától, ami nyilván egy Tárgy, elkezd fulladozni a nő, így simán elveszi tőle az Ollót. Joe még mindig ott lóg a levegőben, Karl elindul felé. Most aztán izgulunk, hogy őt is megfullasztja-e vagy megmenti. Karl rendes ember lett, felhúzza Joe-t.

Kis közjáték, Ruby szenved a semmiben, szorongatja a képet és vonszolódik. Jennifernél járunk, a videót nézi kockáról-kockára és feltűnik neki egy másik arc a 9-es szobában, pont mikor csukódik be Arlene mögött az ajtó. Már megint itt idegesítik az embert ilyen szellempofákkal, nem bírja ezt az én gyenge (muhahaha:) idegzetem. Karl és Joe összerakják amijük van, meg van minden a páncélterem kombinációjához. Gyönyörködnek benne, csak egy a bibi, fingjuk sincs, hogy hol van maga a páncélterem. A kombinációt ábrázoló rajz mellett van egy másik rajz, ami egy nap, de Joe-nak az egyértelmű mindig kétértelmű, ő nem napot lát, összeköti a vonalakat és ettől megint kigyullad a feje felett a villanykörte, merthogy ő ezt az ábrát már látta valahol. El is rohan, magyarázat nélkül.

Floridáig meg se áll, ahol egy buszállomáson egy szekrényből előveszi a Képeket, bizony bizony az egyiken ott van az ábra a bal sarokban. Elviszi a Képeket Karlhoz, hogy ezek útbaigazítások a páncélteremhez. Mert ha Szobával mennek, akkor arra a helyre, ajtóra kell gondolniuk, ahova ki akarnak lukadni és szerinte ezeken a Képeken vannak a helyek, így jutnak el a páncélteremhez. Ugyan mi nem látunk semmi értelmesen kivehető dolgot a Képeken, de biztos igaza van.

Az egyik Képen vonalak vannak, amiből Joe rájön, hogy azok rácsok, a másikon meg őrtornyot fedez fel, ezek szerint egy börtönt kell keresniük. Közjáték: Ruby szenvedése jön, még haldokolva is csak a fotót szuggerálja. Jennifer és Joe találkozik egy csehóban, elkéri tőle a Légió aktáit a Gyűjtőkről, hogy azokból kitalálják Karllal, hogy hol van a páncélterem. Jennifer megint pofákat vág, Karlban nem szabad bízni, meg fog ölni Joe. Lelkiznek egy kicsit, nem érdekes. Joe elviszi magával az aktákat kész passz, búcsúzóul elég durván lecsókolja még a nőt, aztán megy dolgára. Nem túl hálás darab ez a Miller.

Joe üldögél Gallupban, amikor megérkezik az égből egy nő, akit Wally a Buszjeggyel fejbelengetett. Joe csak erre várt, így a legegyszerűbb rátalálnia Wally-ra. Joe elmondja neki, hogy látta a Bérlőt és a páncéltermet keresi. Wally nyomatékosan felszólítja, hogy ne menjen a páncélterembe, mert a Gyűjtők okkal rejtették el azokat a Tárgyakat. Joe szívességet kér Wally-tól, de, hogy mi az, azt mi már nem tudjuk meg.

Karlnál járunk megint, próbálják kitalálni az Légiós aktákból, hogy hol a páncélterem. Joe-nak megint ötlete van, utánanéz annak a fickónak, akié a könyv volt, amiben a páncélterem kódja volt lerajzolva. A tag neve John Clark Kellogg és mitteszisten a megyei állami börtönben dolgozott 1963-ig. Indulnak ebbe a bizonyos börtönbe máris, bár Karlnál vannak, így azt gondolnánk, hogy itt nem lesz ajtó amin keresztül bejutnának a Szobába, de Karl mindenre gondolt, épített a nappali közepére egy ajtót direkt erre a célra. Még a végén elhisszük, hogy tényleg jófiú lett.

Joe nem akarja, hogy Karl hozza magával a Flaskát, illetve semmiféle Tárgyat, csak a Kulcsot, az Ollót és az Órát. Karl azzal a feltétellel belemegy, hogy Joe meg a pisztolyát nem hozhatja. Karl nemcsak a Flaskát de a Mandzsettagombjait is leveszi, azok is Tárgyak, csökkentik a vérnyomást. Bemennek az ajtón a Szobába, ahol Joe pár percig meredten nézi a börtön ajtajáról a fotót, hogy mégis hova gondolja magukat. Aztán azt hiszi meg van a hely és már nyitja is az ajtót, Karl meg, az idiótája, türelmetlenségében nem bír a seggén maradni és kiront kikukkolás nélkül rajta. Nos, Joe kicsit mellégondolta magukat, mert nem a börtönben, hanem az őrtorony tetején nyílik ki az ajtó és Karl egy lendülettel átesik a korláton. De Miller gyors és erős, elkapja és visszahúzza.

Joe a második próbálkozásra már jobban koncentrál, a börtön belsejébe jutnak, de még mindig nem az igazi, úgyhogy nekifutnak harmadjára is, a "ha páncélterem lennék, hol lennék" átgondolásával, bár igencsak szenzibilisen empatikusnak kell lenni, ha valaki egy páncélterem helyébe próbálja képzelni magát. Végignézik a képeket újra és rájönnek, hogy egy nukleáris óvóhelyet keresnek, az meg a föld alatt lesz. Harmadjára úgy tűnik megtalálták. Joe megy be és észreveszi, hogy az nem egy igazi ajtó, csak oda van festve, ekkor becsapódik az ajtó mögöttük, bennrekednek egy zár nélküli és egy festett ajtó között.

Közjátékként benézünk a Légiósokhoz, Jennifer és a főnöke elemzik a képet, hogy ki van a 9-es szobában a videón Arlene mögött. Élesítenek, kivágnak és megkapják egy férfi arcát, aki szerintük a Bérlő. Vissza Joe-hoz, aki az ajtóval őrjöng, nem tudja kinyitni persze. Az ajtó mögött betonfal van. Felötlik Millerben a kérdés, hogy mit is csinál az Óra pontosan, és tényleg ez még nem hangzott el eddig. Karl tudja a választ, szublimálja a rezet, gázzá alakítja. Megvizsgálja a fal illesztékét és hirtelen ötlettől vezérelve, az Ollót megforgatva ledönti. Magic, tovább tudnak menni.

Sötétben botorkálás, egy búvóhelyre bukkannak, aminek az ajtaja be van hegesztve. Mivel mással, hát rézzel. Eljött az Óra ideje. Karl felhúzza és leteszi a földre. Aztán hátrálás. A feszültség fokozása végett újra közjáték, Jennifer bambul félig tátott szájjal, a főnöke hozza a Légió összes feljegyzését a Tárgyakról és hogy kinél vannak. Jennifer elkezdi bekarikázni azokat a Tárgyakat, amiket Arlene a 9-es szoba ajtajára akasztott, azon a bizonyos valóság hasadékos napon. Körömreszelő - Karlnál van, Cigaretta - Karlnál van, Óra - szintén Karl, tehát minden Tárgy nála van, amit Conroy Tárgyaknak hívnak, meg akarja ismételni a Conroy kísérletet.

Vissza Millerékhez, az Óra csak ketyeg, ketyeg, aztán füstölni kezd az ajtó körül a réz és kidől az egész. Bemennek és egy bunkert találnak, egy létra vezet le. Bizony a célhoz értek, itt van az összes Tárgy, amit a Gyűjtők elzártak. Egy koporsószerű nagy láda is van a bunker végében, aminek a fedelét Joe fel is tépi de hirtelen, csakhogy az üres. Ez fájt. Karl viszont megtalálja amiért jött, az Üvegszemet. Hogy miért volt a Bérlőnél Üvegszem, ha ezek mind az ő Tárgyai, az számomra rejtély.

Karl elejt egy megjegyzést, hogy Joe-nak sem kell tovább keresnie Annát, mert az Üvegszemmel vissza tudja őt is hozni. Joe nem érti hogyan. Erre Karl előhúz a zsebéből egy 25 centest, ami mint kiderül, szintén egy Tárgy és pár napra megeleveníti az emlékeket ha az ember lenyeli. (Itt egy pillanatra eltűnődtem, hogy ha lenyeli, utána hogy kapja vissza, hogy újra le tudja nyelni? Másnap reggel a porcelánbuszon kirakja az ádör sztáffokkal együtt, aztán újra bekapja vagy hogy? BROÁF:)) Bemutatót is tart, bekapja a 25 centest, amire megjelenik a bunkerben a fia, Isaac. Aztakurva!! Isaac halott volt mindvégig, 9 éve halt meg, Karl meg fel akarja támasztani. Karl meg akarja változtatni a Conroy kísérlettel a valóságot, olyanná amiben Isaac él. Igaz, hogy ha rosszul sül el a kísérlet, akkor mindenki meghal, kb. világszerte, de ez Karlt egy cseppet sem izgatja.

Joe nem akar neki ebben segíteni, nem adja oda a Kulcsot. Vagyis nem adná, de Karl odaemlékezi az izomemberét, aki elkezdi fojtogatni Millert. Váltunk Rubyra, aki a képet stíröli még mindíg, kiszáradva, a földön haldokolva. Egyszercsak látja a képen a Szobát és egy pillanat múlva már benne is van. Hogy? Miért? Mivan? Botorkálva a Szobában, hirtelen szembefordul vele saját maga jólfésült, öltönyös másolata. De az egészet csak hallucinálja, mert a végső kép az, hogy jön a helikopter és megvilágítja Ruby-t a földön, idült mosollyal az arcán.

Címkék: lost room
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása