Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 3x16 - Szigorúan titkos

2008. március 20. 09:15 - candyperfumegirl

A harmadik évadnak ezen szakaszában olyan színvonalat hoz a sorozat, amiről most már érdemes beszélni, mert zsinórban jönnek az élvezetesebbnél élvezetesebb epizódok. Most pl. akik élvezik a House és Cuddy között folyó rendszeres verbális előjátékot, azok ezt a részt imádni fogják, mert olyan jelenettel ajándékoznak meg minket, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána, sőt kapunk némi izgalmas infót is arról, hogy miért ilyenek. Közben egy másik páros túl elfoglalt a diagnosztikához, mert inkább végigpróbálják a Káma-Szútra összes pozícióját a kórház összes helyiségében, de ez csak egy kis előzetes volt. Vissza az elejére. A hetibeteget ezúttal rendhagyó módon House álmából ismerjük meg, ami egy háború kellős közepén játszódik. House arra ébred, hogy Cuddy meghozta neki a legújabb beteg aktáját, amiben fotó is van, nem más a beteg, mint az álombeli katona! De ez hogy lehetséges, ha még az életben nem találkozott vele? Ez a rejtély most minimum 3 napig le fogja kötni Greg House-t, úgyhogy akkor már akár a diagnosztizálást is bevállalhatja. Ezért van neki csapata vagy mi.

A beteg saját bevallása szerint öböl-szindrómában szenved, ami viszont nem létezik a diagnosztikai team szerint, lehet is továbblépni. Mialatt a csapat szorgalmasan tesztel, House attól szenved, hogy nem képes vizelni, tuti, hogy Jimmynek erre is lesz valami okos analízise. Naná, hogy van, nem is ő lenne, ha nem lenne. Persze megint a vikodinnal jön, meg néhány Village People-metaforával, ami minimum ijesztő, Greg ki is tér a téma elől amilyen gyorsan csak lehet. House-t főleg az izgatja, hogy álmodhatott olyasvalakiről, akinek a létezéséről sem tudott. Nyilván ismeri valahonnan, és ennek a kiderítése is a csapat feladata lesz, tehát nyomozzák csak le a páciens családtörténetét 4 generációra visszamenőleg, esetleges médiaszerepléseit, hogy járt-e a kórház 200 méteres körzetében valaha, és beszéljenek mindenkivel, akihez a betegnek életében köze volt. Nem fognak unatkozni most sem.

Chase és Cameron alvásvizsgálatot csinál a betegnél, ami a világ legunalmasabb melója lenne, ha ők nem találták volna 2 résszel ezelőtt, mivel üssék el az időt ilyen helyzetekben. Eleinte Chase kelleti magát, de Cameron –számomra is meglepő módon- olyan meggyőző-készségről tesz tanúbizonyságot, hogy fél perc múlva már az egyik alváslaborban tépik le egymásról a ruhát, így kell ezt csinálni! A baj az, hogy közben a beteggel senki nem foglalkozik, az odaérkező Foreman csak a két árulkodóan otthagyott orvosi köpenyt találja. A páciens meg ébren van, és olyan büdös a szája, hogy Foreman kis híján beájul tőle, vagyis van egy újabb tünet, király. Az agyaláshoz Chase és Cameron is csatlakozik, akik ebben az epizódban minden jelentben úgy néznek ki, mint akik egy perce még javában dugtak, talán azért, mert így is van. Diagnosztizálnának, de így hármasban sokra nem jutnak, úgyhogy telefonos segítséget kérnek. House közben hazament, azt próbálja kideríteni, honnan ismeri a hetibeteget, orvosi lapokat olvasgat a kádban, tehát semmi más nincs rajta, csak egy nagyon jól eltalált szemüveg, és ha kérdezné valaki, hogy lehet szexi egy negyvenes pasi, hát így.

Az új tünetből House már ki is okoskodta a diagnózist: fültőmirigy-rák, ami 2 dolgot jelent: 1. nem az, mert még az epizód felénél sem tartunk. 2. be kell avatni Jimmyt. Amíg a rák-specialista működik, House-nak lesz ideje agyalni azon, hogy hol találkoztak a beteggel. Foreman meg közben azt találgatja, mit művelhetett két kollegája az alvásvizsgálat idején (baromi bonyolult, csak rájuk kéne nézni), és amikor Cameron szó szerint az igazat mondja, Foreman csak röhög. Röhög pofátlan módon, mert szerinte előbb dugja meg House Wilsont, mint Chase Cameront. Nem, mondja Cameron, előbb dugja meg Foreman House-t ÉS Wilsont, mielőtt ő megdugja Chase-t. És most elszabadultak az agyamban a vadabbnál vadabb fantáziaképek. De a poén jó volt, el kell ismerni.

House Jimmynek panaszkodik, hogy nem pisilt 3 napja, aki csak a szokásos pszichoanalízissel jön, de végül csak felír neki egy receptet. Chase meg duzzog, mert ő nem értékelte olyan nagyra Cameron poénját, de Cameron majd kiengeszteli, és hozzá olyan kéjenc fejet vág, ami arra enged következtetni, hogy Chase elég jó az ágyban. Chase nem akarja, hogy a sorozat átmenjen Grace klinikába, ezért kiköti, hogy a kórházban többet nem szexelhetnek. Jól van, mondja Cameron, akkor majd szexelnek a kórházon kívül. És le is lépnek, hogy ezt megvalósítsák, eszem megáll ezektől.

Jelenleg Jimmy az egyetlen, aki még foglalkozik a hetibeteggel, és máris sokkoló felfedezést tesz: agyrákot talál nála, méghozzá hat tumort! De hogy? Mikor jöttek oda azok a kis rohadékok, ha egy hete a katonai kórház leletein még nem látszottak? Az ezen való agyaláshoz befut a dolgos nyuszipár is, akiknek még gyakorolniuk kell a gyors ÉS hatékony felöltözést, mert Chase nyakkendőjének állapota közröhej. House továbbra is azt akarja kideríttetni velük, hogy honnan ismeri a beteget, és még részletesebb nyomozást követel. (azt nem is csodálom, tekintve, hogy alkalmazottai eddig finoman szólva mással voltak elfoglalva). Jimmynek ezen a ponton lesz elege az egész bandából, és önkényesen elveszi House-tól a beteget (ilyet neki szabad?), és már viszi is a műtőbe.

House és Cuddy a műtétet lesik, ahol némi fennakadást okoz, hogy a kiműtendő tumoroknak nyomuk veszett. És nem járt David Copperfield a műtőben, akkor meg hogy? Egyre rejtélyesebbek azok a tumorok. Összedugják az okos fejeket, és néznek tanácstalanul, majd House feje fölött jelenik meg a villanykörte (mint mindig): ha egyszer csak eltűntek, akkor azok nem is tumorok voltak, hanem, fertőzés! (és erre egy onkológus nem jött rá, csak zárójelben kérdem?) Felkerül egy újabb tünet a fehér táblára. A beteg meg felébred, és elég ideges, ugyanis nem érzi a lábát (újabb tünet a fehér táblára), de ha már ébren van House kihasználja az alkalmat és megkérdezi, hogy szerepelt-e valaha pornóban. Na, az ilyen húzások miatt House a kedvenc orvosom.

Chase és Cameron kutatómunkája még mindig teljesen eredménytelen, és amikor House újra el akarja zavarni őket, Cameron kifakad, nem használ sem kérés, sem parancs, sem fenyegetés, pedig House bedobja a „van egy teli hólyagom, és nem félek használni” díjnyertes mondatot is. De Cameron megmakacsolja magát, ha nem ad valami normális magyarázatot a mester, ő ugyan nem csinálja tovább. Márpedig House nem ad (bár, az, hogy „én vagyok a főnöke” nekem elég magyarázat lenne), Cameronnak meg csak fröcsög a nyála, egyik idegesítő kérdés jön a másik után, és már kezdene személyeskedni, amikor House egy jól eltalált „POFA BE!!!”-val elhallgattatja. Idáig hallottam a tapsvihart, amit ez a mondat váltott ki a rajongótáborban.

A fehér tábla már teljesen tele van tünetekkel, a fejek meg üresek, úgyhogy House elérkezettnek látja az időt, hogy hazamenjen, és végre normálisan kialudja magát. Ahhoz, hogy lessék az új tünetek jelentkezését, ő igazán nem kell, majd a csapat virraszt a beteg mellett, azért vannak. House ugyanis elszánta magát, hogy némi vikodin elfogyasztása után megkatéterezze saját magát (!), ha már nincs már megoldás. Tudom, rémisztőnek hangzik, de utána Jimmynek elárulja, hogy a 25. centi után már nem is fájt annyira. Még egy ilyen pasi a világon nincs. Ezek után viszont végre alszik, sőt álmodik, és most bebizonyítja, hogy azért ő a világ első számú diagnosztája, mert képes álmában is diagnosztizálni. Tökéletesen megálmodja azt, hogy a bénulás felfelé halad, és már ott tart, hogy vérátömlesztést akar adni a betegnek, és az ő orra vére ered el, amikor rájön, hogy van itt egy furcsaság: ott van Cuddy. De ez nem is az ő esete, mit keres itt? Valami köze mégiscsak lesz a dologhoz. Cuddy csábosan mosolyog, hetibeteg kómából ébredve House képébe röhög, csapat meg vágja a WTF-fejeket. Mivan? House ébred, és ő már TUDJA, hogy mi van, mert végre mosolyog, és megkönnyebbült. Minden értelemben.

Másnap reggel remek hangulatban, és kész diagnózissal ébreszti a csapatát. Az álomban ugyanis mindennek jelentősége volt, az orrvérzésből jött rá, hogy a betegnek olyan öröklött betegsége van (naná hogy nem dolgozott eleget a kórtörténeten Chase és Cameron!), ami pusztítja a hajszálereket, az artériái és a vénái gyakorlatilag összeolvadtak, és ez okozza az összes tünetét. Mindez ez egy műtéttel helyrehozható, király. De még ennél is királyabb, hogy megvan a válasz a House-t sokkal jobban foglalkoztató kérdésre is, hogy honnan ismeri a hetibeteget. Irány Cuddy.

Ami pedig most jön, ahhoz tessék felkötni az alsóneműt, mert olyan jelenetet produkál ez a kettő, amit tanítani kéne. House szembesíti Cuddyt azzal, hogy éppen csak azt felejtette el megemlíteni, hogy ő egyszer járt a hetibeteggel, legalábbis volt egy buli, amin ki sem másztak egymás szájából, és ezt House is végignézte. Szóval ezért kellett kezelni! Cuddy naná, hogy nem említette, mert akkor másról sem szólt volna ez a hét, viszont az, hogy ezt House megjegyezte, több mint érdekes, hiszen pocsék az arcmemóriája. És ezen a ponton ÁTMENNEK TEGEZŐDÉSBE, (zseniális a szinkron), és közben olyan intenzív szemezés zajlik, hogy nekem le is kellett vennem egy pulóvert, amikor néztem. Hogy is van az, hogy House megjegyez egy pasit, akivel egyszer Cuddyt látta? És hogy is van az, hogy soha nem akad le senkiről, akire Főnöknéni egyszer is ránéz, felbukkan a randijai kellős közepén, megállás nélkül szexuális célzásokat tesz neki, úgy bámulja a seggét, hogy az korhatáros műsorba illene, és bevallottan róla fantáziál zuhanyozás közben? Sőt, még egy múltbeli House-Cuddy randira is említést tesznek (MIVAN?!), és House visszatámad, mert szerinte Cuddy nem éppen orvosi kvalitásai miatt alkalmazta, hanem egész más jellegű kvalitásai miatt, ugyanis EGYSZER MEGTETT NEKI MINDENT, AMIRE KÉRTE. Itt van a válasz a sorozat egyik nagy kérdésére, igen, ezek megvoltak egymásnak, legalább egyszer (erre a tétre a fogadóirodák nem sokat fizettek volna), és nem akármilyen lehetett, mert a viselkedésükből ítélve bármikor szívesen megismételnék. Cuddy úgy érzi, ezen a ponton fontos is megjegyezni, hogy nem fogják megismételni, úgyhogy akadjon le róla House sürgősen, de a testbeszéde éppen ennek az ellenkezőjét mondja, ugyanis egy olyan kihívó seggriszával távozik, amilyet nem sokat látni főorvosoktól. House pedig nem a verbális közlésre, hanem, a non-verbálisra reagál egy igen sokat sejtető mosollyal. Nem kispályás versenyző ez a kettő.

Ha már a szexról volt szó, van még egy párosunk, akik most is éppen mi mást csinálnának, mint a legújabb helyszínt (a raktárt) tesztelnék? Nem sokat lazsálnak, az biztos. House meg ajtót nyit egyenesen a Grace klinikára, ugyanis rányit Chase és Cameron előjátékára, jól végigméri Chase fedetlen felsőtestét, majd nem is zavar tovább. Csak folytassák a fiatalok, ő meg egy elégedett vigyorral távozik, tökéletes happy end.

Címkék: house
130 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.03.20. 10:44:31

Benbe, tényleg ízlés dolga, de, miben más a permanens magázódáshoz képest a House-Cuddy páros, aki immár 3 évad x 22 rész x 40 perc óta magázódik, attól, hogy most 1 percig tegeződtek, mert valamikor (3 évaddal ezelőtt keféltek egyet?)

2008.03.20. 10:49:19

Mondom, tök szubjektív a dolog, én csak azt érzem, hogy eddig kurvára el akarták kerülni még a gondolatát is annak a valaha volt randinak, EZÉRT magázódnak.
Jó, valahogy mégis előjön, mert a hetibeteg, ugye. *
Tehát tegeződnek, évődnek, testbeszéd, de észbe kapnak, de erre Cuddy fogja és ELRISZÁL, azaz, csak verbálisan tesz féket arra a vágyra, amit gondosan féken tart már sok sok ideje...
Szerintem (és csak szerintem) egy jól eltalált magázódással sokkal jobban lehetett volna ezt az egészet érzékeltetni.
De mondom, ez az én saját érzésem, és, mivel érzés, ezért nem vagyok meggyőzhető ;-))))

*amúgy, aért ravasz rókák a forgkönyírók, mert okés, rájövünk, hogy House honnan ismeri a katonát, de miért pont akkor álmodik vele, amikor az be is kerül a kórházba, ő viszont még nem is tud róla?
Mecsoda véletlen...
Isten: House 1:0???

ajani 2008.03.20. 10:49:22

Inkább az volt furcsa abban a kifakadós jelenetben (számomra azért nem volt elég életszerű), mert a számunkra tényleg csak díszletként jelen levő nővérek között folyt az ordítozás. Egy kórház-vezető ilyet biztosan nem enged meg magának a folyosón (Mondjuk Cuddy mamától azt vártam volna, hogy megragadja Háuz grabancát, bevonszolja az első zárható helyiségbe és ott teremti le). Ha egy irodában lettek volna kettesben, akkor sokkal reálisabb lett volna a tegeződés és a szexuális múlt-hánytorgatás is.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 10:52:42

Sőt szerintem ennek az egész eddigi kekeckedésnek, ugyanakkor szexuális felhangoknak, fenék- és dekoltázsleséseknek éppen akkor van értelme, ha még nem történt közöttük semmi!

(Persze előfordulhat az a verzió, hogy annak idején megbeszélték, hogy na, erről az aktusról hallgatni fogunk, és magázódni fogunk éveken át - akkor viszont tuti, hogy pláne dühös lenne Cuddy a fenéklesések miatt, mert ezt a megállapodás megszegésének venné, és már régen szóvá tette volna.)

candyperfumegirl 2008.03.20. 10:53:21

Igazából nagyon nehéz dolga van a fordítónak a tegeződés/magázódás miatt, mert az angol szövegből érthetően teljesen hiányzik bármi ami erre utalhat, és emiatt csak a saját megérzésére hagyatkozhat. Persze, hogy önkényes döntés, de nem is lehet másmilyen, mert ehhez nincs használati utasítás. Én nagyon díjazom, hogy most így döntött, mert így olyan lett, mintha House és Cuddy mindig szándékosan tartanák a távolságot egymástól ezzel a magázódással, de itt és most egy pillantra kiestek ebből a szerepből, amikor felidéződött, hogy ismerték ezek egymást sokkal közelebbről is...végül is erről szólt a jelenet, így szerintem passzolt.

De kiekrestem az eredeti szöveget is:

HOUSE: I've been thinking about you. You lied.
CUDDY: I didn't lie, I simply chose not to share completely irrelevant facts.
HOUSE: Like the fact that you lied. No wonder I couldn't place his face. You were practically swallowing it on the dance floor.
CUDDY: I was not.
HOUSE: Talk about the cool uncle, he donates the money while the nephew gets the write off. Of course by write off I mean he gets to put your ankles...
CUDDY: [Puts her hand on his chest to stop House talking.] This is exactly why I didn't mention our one date over two years ago.
HOUSE: Because of my t-shirt?
CUDDY: [Drags House away from the nurses station.] Because you are an obnoxious ass. Because you would've spent the whole time...
HOUSE: That's very smart, because this way I spent my whole time completely focused on the patient.
CUDDY: How did you even remember him? We were only at that party for like 10 minutes.
HOUSE: What is this some new health plan? You service the Dean of Medicine and you get free health care for a year? [Cuddy smiles.] Why are you smiling?
CUDDY: You remembered him because he made out with me.
HOUSE: I'm good with faces. So this plan, is it open to anyone? Is there a co-pay?
CUDDY: You're lousy with faces.
HOUSE: Don't make this about me, this is your humiliation. So how much for private room coverage?
CUDDY: [Still smiling.] Get over me. [Starts to walk away.]
HOUSE: Oh give me a break. You hired me...
CUDDY: Because you're a good doctor who couldn't get himself hired at a blood bank so I got you cheap.
HOUSE: You gave me everything I asked for because one night I gave you everything you...
CUDDY: Stop staring at my ass when you think I'm not looking, showing up at restaurants where I happen to be on a date and fantasising about me in the shower. That ship sailed long ago House. Get over it. [Walks away.]
HOUSE: If your still referring to you ass I think that super tanker sailed would be a more precise metaphor.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.03.20. 10:58:41

Hiába írt cpg remek összefoglalót, ez a rész IMHO szar volt. Csapongó.
Kétszer elsütni ugyanazt a poént több, mint zavaró... Egyszer még jópofa is volt az álmodás, kétszer már erőltetett. (lelövésnél oké, itt már nem).
Miért jött elő ez a bizalmas rész most Cuddyval? Olyan volt, mintha vagy harminc részt kihagytam volna, ahol esetleg elővezethették, hogy Cuddy meg House volt már egy pár...
Cameron egy idióta, már-már verekedésig utálom.
Summa summarum: szar rész volt.

2008.03.20. 11:00:10

Én meg pont az ellenkezőjét mondom: ha lehet, ne próbálja meg a fordító a párbeszédben nem szereplő értelmekkel felruházni azt ;-)
Jó, jó, pl. angol szóvicceket lehet hasonló magyarokra fordítani, de nekem a tegeződésre váltás már mondjuk egy komoly rendezői/forgkönyvírói utasítás, ha ez egy forgatáson történik.
Szóval, nekem túl sok az ő beavatkozása.
+ Kulka meg Györgyi A. vannak annyira jó színészek, hogy (ha elmagyarázzák nekik és szépen megkérik őket, meg időt is szánnak rá), akkor simán a hangjukkal, akorábbi magázódós stílusban megoldották volna a dolgot.
HISZEN LAURIE ÉS EDELSTEIN is megoldotta anélkül, hogy szükségük lett volna erre a bukfencre...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 11:00:34

"Kétszer elsütni ugyanazt a poént több, mint zavaró... Egyszer még jópofa is volt az álmodás, kétszer már erőltetett. (lelövésnél oké, itt már nem)."

Ja igen, bizony. :)

"Cameron egy idióta, már-már verekedésig utálom."
Miért is? :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 11:01:37

"HISZEN LAURIE ÉS EDELSTEIN is megoldotta anélkül, hogy szükségük lett volna erre a bukfencre..."

Mert az angolban ez a bukfenc nem is létezik :)

hagymácska 2008.03.20. 11:03:05

én most kezdek rákattanni a sorozatra amúgy eddig nem igazán érdekelt, de most állat
sztem nagyon helyén volt a tegeződés, mivel kiestek a szerepükből egy pillanatra...teljesen átjön mennyire sistereg körülöttük a levegő, így nem kell csodálkozni, aztán nyilván észbe kaptak és vissza magázóba:)
az ambuláns csajos jelenett nagyon tecc:)))
House nagyon klassz, és én is ezen tanakodtam, hogy mennyire tud egyszerre vonzó és gáz lenni...erre szokták azt mondani h.egy ffinak elég ha egy fokal szebb az rdögnél..persze csak akkor ha van benne VALAMI.
thx a hogyvoltért

2008.03.20. 11:05:12

Ezért erőltetett bele olyan PLUSZT a fordító a tegeződéssel, ami ott nem is szerepel(hetet)t.
De, leszállok a témáról, gondolom, a véleményem már eléggé kifejtettem ;-))))

Az álom dolog valóban nem volt újdonság, de ennyire nem zavart, csak az első, mert az okés, hogy House álmában kapcsolta össze a katonát meg Cuddyt, de nekem ne álmondjon egy hét éve, egyszer 5 percre látott emberről, pont akkor, mikor azt hozzá hozzák be a kórházba... Ez nekem sok(k) volt.

hagymácska 2008.03.20. 11:11:11

candy egyet gondoltunk a szerepből való kieséssel:) most olvasok vissza és télleg cool az angol verzió is!
"You gave me everything I asked for because one night I gave you everything you..." OMG!
"If your still referring to you ass I think that super tanker sailed would be a more precise metaphor." ezen meg akkorát borultam:DD

Sundance 11 2008.03.20. 11:15:45

mindig olvasom a postot, mert ugye Ház nélkül csak fél ember az ember:), de még nem szóltam bele..., mert nem vok az a hozzászólós fajta, de ezt a house vs. cuddy párbeszédet, tegeződés ide vagy oda, nem hagyhatom "szó" nélkül. egyszerűen zseniális, bár lehet, hogy egy kicsit illúzió romboló a múlt efajta felfedése, de ááá nem találok rá szavakat. Én sem tartom tökéletes megoldásnak a tegződést, de így szerintem még nagyobbat ütött. kész vok tőle, imádtam ....köszönöm

candyperfumegirl 2008.03.20. 11:17:10

hagymácska: szerintem is ez volt a fordítói koncepció, igazi bravúr.

Ez a super tanker metafora... :D Ez még House-viszonylagban is ritka jó.

Sundance 11 2008.03.20. 11:18:44

jah IMÁDOM, a múlt idő nem helyes...:)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 11:20:14

"bár lehet, hogy egy kicsit illúzióromboló a múlt efajta felfedése, de ááá nem találok rá szavakat."

Csak nehogy később kiderüljön, hogy valójában Cameron is megvolt már Házinak...

esetleg még Chase is...?? :)

Sundance 11 2008.03.20. 11:23:35

"Csak nehogy később kiderüljön, hogy valójában Cameron is megvolt már Házinak...

esetleg még Chase is...?? :) "

Hát cameron...cameron, de Chase már nekem is sok lenne...:D

Rainbow* 2008.03.20. 11:23:56

hagymácska: talán az volt a legjobb beszólás a tegnapi részben! :) És angolul szerintem sokkal jobban hangzik. De ez persze nagyon szubjektív megítélés.

hagymácska 2008.03.20. 11:24:01

hoppácska!
Chase..nemááá
akarom hinni h.House abszolúte és kétségbevonhatatlanul hetero! :DD

Remete78 2008.03.20. 11:25:16

Szerintem egy intuitiv diagnoszta megálmodhat dolgokat előre. Nagyon rendben volt ez a rész is.

hagymácska 2008.03.20. 11:28:11

azt is nagyon bírom h.a pasimmal egyszerre kiáltunk fel néha: "ez mekkora paraszt már!!!" :DDDD
super tanker-precise metaphor..höhö mondjuk Caddyt nagyon becsültem h.mosolygott rajta kacéran,persze hihetetlenül jól használja a nőiességét ahogy húzza Houset vele:PP én speciel lehet baromira besérültem volna:))

Colette 2008.03.20. 11:29:22

Szerintem érdekes volt a tegeződés, mert éreztem a funkcióját: teljesen kiestek az eddigi szerepeikből és pont ez volt a lényeg. Én nem bánom, hogy a fordító kezdeményező volt és vállalt egy ilyen kis pluszt.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 11:30:45

"azt is nagyon bírom h.a pasimmal egyszerre kiáltunk fel néha: "ez mekkora paraszt már!!!" :DDDD"

Csak nehogy a szomszédotok meg azt higgye, hogy egymásról beszéltek... :D

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 11:33:24

Egyébként ugye eddig azért izgultunk, hogy jöjjön már össze Cuddy és Házi - most meg kiderült (brrrrr), hogy már megvót...

Nincs miért izgulni...

A múltkori fenékfogás is elvesztette minden jelentőségét...

Sundance 11 2008.03.20. 11:37:48

"A múltkori fenékfogás is elvesztette minden jelentőségét... "

ó tényleg, ebbe bele sem gondoltam...pedig az is annyira jó scene volt, hogy bele lehetett halni..

candyperfumegirl 2008.03.20. 11:40:30

Ó dehogy vesztette el a jelentőségét, szeritnem így még viccesebb is. Sőt, most még izgalmasabb, hogy meddig bírják visszafogni magukat még, mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy az az ominózus éjszaka nem mostanában volt.

hagymácska 2008.03.20. 11:42:40

de miért vesztette el a jelentőségét? House le van tiltva, beleharapott az almába de nem jutott el csak egy-két falatig..teljesen jó, sokal jobb mintha nem is kóstolta volna..sztem.a fenékfogás is ok ilyen értelemben..legalábbis nekem.
Hoppácska! ááá, utána mindig jön a hangos nevetés is szal nem gáz:P

hagymácska 2008.03.20. 11:43:18

candy már megint...:)

denamano 2008.03.20. 11:43:29

"Egyébként ugye eddig azért izgultunk, hogy jöjjön már össze Cuddy és Házi - most meg kiderült (brrrrr), hogy már megvót...

Nincs miért izgulni...

A múltkori fenékfogás is elvesztette minden jelentőségét..."

szerintem meg igen is van min izgulni. mert annak a múltbéli éjszakának fel kellett volna oldania ezt a szexuális feszültséget. de ha ezek után is így szikrázik a levegő közöttük, akkor ez itt - szerintem - bőven több, mint szimpla szex...(és ha ezt az írók nem használják ki, megyek hollywoodba és nem állok jót magamért!)

hagymácska 2008.03.20. 11:46:25

denamo! pont ezt gondolom én is, ez már több mint szex, ha jól belegondolunk akkor ha vki nagyon rá van kattanva a másikra akkor nagyon nem elég egy numera, több kell annál(még több numera:))..én most ezt látom ebben a szituban.

szörecsen/dagattpanda (törölt) 2008.03.20. 11:46:33

Szépen kérek mindenkit: emlékeztek mi volt a diagnózis?
És hogyan magyarázza a diagnózis a tüneteket? (szájszag, agydaganat, bénulás)
És milyen műtéttel javítható?

Tegnap óta kinlódok.... Épp csöngettek az izgalmak izgalmánál, es lemaradtam.

köszi

hagymácska 2008.03.20. 11:47:24

beugrott most pl. a Simlis és a Szende...
nagyon bírom mikor két ember így húzza egymást:)

Sikamlós Jim DiGriz 2008.03.20. 11:47:59

Csak érdekesség: tudtommal az angolok a magázódást és a tegeződést úgy különböztetik meg, hogy az utóbbinál a beszélgető felek a másik keresztnevét használják megszólításkor (ld. first-name basis).

Mondjuk az itt eredetiben nem volt ilyen, szóval ez fordítói húzás volt (amit én magam nem értettem igazán).

Sundance 11 2008.03.20. 11:55:04

nah jó igazatok van, így is "ugyanolyan" izgi, a levegőben szikrázó szexualitás...hajrá:D
mindenesetre love greg!!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 12:02:37

Értem amit mondtok, de számomra bizony csökkent az izgalom.

Történetvezetésileg se tartom valami magas színvonalúnak, hogy most előhozakodnak ilyesmivel...
Ha a forgatókönyvíró eskü alatt igazolja, hogy "nem most jutott eszembe ez az ötlet, én már eddig is úgy írtam meg az összes részt, hogy ez járt a fejemben, hogy ezek már megvoltak egymásnak korábban"... akkor OK.

candyperfumegirl 2008.03.20. 12:04:37

szörcsendzsin: ami azt illeti, nem magyarázták túl a diagnózist, de a lényeg kb. az, amit leírtam. Ez egy öröklött betegség, ami az ereket támadja.

Ha értesz angolul, itt az eredeti szöveg:

HOUSE: The answer was staring right at us the whole time, as plain as the nose on our faces, or the nose on his face.
JOHN: What's going on, what'd he say?
HOUSE: No hairs and cauterisation scars.
CHASE: [Confused.] Which means?
HOUSE: He had it cauterised.
CAMERON: How could you know that?
HOUSE: Because it makes sense, undoubtedly done to stop the same childhood nosebleeds that plagued his grandfather, undoubtedly because they were both born with Hereditary Hemorrhagic Telangiectasia.
JOHN: What's he saying?
HOUSE: I'm saying you got a genetic disease that is destroying your capillaries.
CAMERON: That no one in his family has ever been diagnosed with before?
HOUSE: Not surprising, since the most common initial symptoms, skin rashes and nosebleeds, are often written off as the result of minor trauma or dry weather. But they can also be the result of his arteries and veins merging together. He obviously has AVM's. An AVM near his spine caused the paralysis. AVM in his lungs prevented his blood from being filtered. Dirty blood caused the joint pain, fatigue and the infections in his mouth and brain. Nothing that a few surgeries won't clear up. Get MR angiograms of the aforementioned. The Marines weren't hiding anything, he was, or at least he forgot to mention his bloody tissue issue.

babó 2008.03.20. 12:05:38

nekem sem volt tökéletes a rész... :((
a jelenetek önmaguban zseniálisak voltak, nekem bejön a Cameron-Chase vonal is... istenem kis szöszi milyen durci volt :))

tényleg zseniálisak voltak a szövegek, de maga a hetibeteg elég semmilyen volt, különösen a végén, ráadásul nem teljesen jött le, hogy mi is a baja (az meg máig nem, hogy mi a tökért nem jöttek rá előbb). és az egész kissé széteső volt. vagy túl sok.

ráadásul most nagyon nyomják a két "szerelmi" szálat, és így pl Jimmy meg Foreman teljesen elsikkad, csak azért vannak, hogy a többi szereplő időnként ne magában beszéljen.

Lauriban tényleg az a fantasztikus, ami a tegnapi részben jól ki is jött, hogy bármit hihetően el tud játszani: ronda bunkó mániákust, de kicsit ellazul, vagy mosolyog egyet és esküszöm, tényleg szexszis vagy épp vagány lesz :))

majdnem beírtam, hogy nem is negyvenes pasi, de még az. jövőre lesz ötven.

schcs_ 2008.03.20. 12:05:46

szerintem meg a szinkron csapnovalo. el lehet olvasni a szinopszisban (wikipedia), hogy house and caddy egyutt jartak egyetemre, es ott egyszer dugtak is. teljesen eletszerutlen a magazodas. itt nem zsenialis forditasrol van szo, hanem nagy elkurasrol, amit ebben a parbeszedben probaltak korrigalni.

sélli_ 2008.03.20. 12:06:06

Na, azért 'örülök', hogy nem csak engem zavar a hadarás...
szörcsendzsin, nem tértek ki hogy milyen műtét, de ha jól emlékszem többesz számot használt. Szal több műtéttel helyrehozható. Hogy pontosan MI? Azt nem tudom... mert azt is hadarták! :)

kolestom 2008.03.20. 12:11:36

Hoppácsk(áék) mellé állok én is.
A (talán) kettővel ezelőtti részben House felzörgeti Cuddy-t valami diagnózis problémával, miközben az éppen randizik valami jólfésült faszival. Ekkor esik le Cuddy-nak, hogy House akar tőle valamit ("Maga kedvel engen House?" - vagy valami ilyesmit mond). És ekkor egy szót sem mondanak, nem is utalnak semmivel arra, hogy lett volna köztük már valami a csipkelődésen kívül.
Szerintem is egy kicsit a hajánál fogva rángatták elő ezt az egykori összebújást, ami szerintem is egy kicsit illúzióromboló.
Javítsatok ki, ha rosszul emlékszem arra a korábbi jelenetre!

ladybyron 2008.03.20. 12:25:45

Kekeckével és (ismét) Los Alamuszival értek egyet. Kekeckével (a Cameron iránti utálatát leszámítva :-)) abban, hogy ez egy nagyon rossz rész, sőt, számomra a legrosszabb az eddigi részek közül (a Magyarországon adott epizódokra gondolok). Amikor először láttam, majdnem elaludtam, pedig ez egy House-résznél még sosem fordult elő. Már ott kzdtem unni, amikor - és erre utalt Kekecke is - minő meglepetés, de éppen azt a beteget kapta meg álmából felriasztva, akiről álmodott. Na ne... Egy kis odafigyeléssel meg lehetett volna normálisan oldani, például úgy, hogy látta, amint a fickó megérkezett a kórházba, és mivel ismerős volt neki, ezért álmodott róla stb. Míg a No Reason "álomjelenetei" pszichológiailag alátámasztottak voltak, ez egyszerűen harmatgyenge volt.

Los Alamuszival pedig abban értek egyet, hogy a szinkron katasztrofális volt. Mondjuk nem csak most, engem az is idegesít, hogy sokszor teljesen indokolatlanul fordítanak valamit sokkal trágárabb kifejezéssel, mint kellene, nem beszélve arról, hogy gyakran jó poénok, finomságok vesznek el, de ez a váltás nonszensz volt, éppen azért, mert az eredeti, angol párbeszédben semmi nem utalt arra, hogy átváltottak abba az intimebb regiszterbe, ami a mi tegező formánkhoz hasonlít.

Egyébként számomra, aki nem vagyok sem Huddy-fan, sem Hameron-fan az a jelenet a végén egyáltalán nem szólt olyan nagyot, hiszen azt, hogy volt viszonyuk csak az nem vette észre eddig, aki nem akarta. Semmivel sem adott többet hozzá a sorozathoz, mint az eddigi megnyilvánulások - legalábbis annak, aki semleges szemlélő. Tudtuk, hogy House-t bosszantja, hogy Cuddy nem figyel rá (Huddy-fanoknak: féltékeny), tudtuk, hogy volt köztük valami. A tegeződés-magázódás váltakozása a kórház folyosóján indokolatlan volt, mert egyáltalán nem tűnt úgy, hogy Cuddy elveszítette volna a fejét.

Persze megértem, hogy a Huddy-fanoknak ez az egyik kedvenc részük, és ez rendben is van, de ha valaki nem "elkötelezett" ebben az irányban, akkor nagyon gyenge résznek érezheti a sztori és a forgatókönyv szempontjából is. Szerencsére túl vagyunk rajta, és a következő 4-5 rész nagyon jó lesz. :-))

evicska 2008.03.20. 12:28:22

A szláv nyelvű fordításokban eleve tegeződik mindenki és szerintem így lenne jó magyarul is, hiszen akik évek óta ilyen szoros munkatársi kapcsolatban vannak egymással, azoknál ez sokkal természetesebben hat, főleg ha ennyi fiatalról van szó.
Úgyhogy idegen és felesleges volt a váltás, bár értem a másik oldal indokait is.
Viszont nem biztos, hogy az az utalás valóban egy "olyan" éjszakára utalt, hagyjuk magunkat meglepni... Ennek a sorozatnak az az egyik fő erénye, hogy semmi sem az, aminek látszik.
Ja, és sürgős felvételt kérek a "Nyírjuk ki az idegesítő Cameron-t!" brigád tagjai közé!!!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 12:35:14

"Egyébként számomra, aki nem vagyok sem Huddy-fan az a jelenet a végén egyáltalán nem szólt olyan nagyot, hiszen azt, hogy volt viszonyuk csak az nem vette észre eddig, aki nem akarta."

Én sem vagyok 'fan' de én nem vettem észre. Főleg a legutóbbi két intimebb beszélgetésük után ("Maga kedvel engem, House?"

"A szláv nyelvű fordításokban eleve tegeződik mindenki és szerintem így lenne jó magyarul is, hiszen akik évek óta ilyen szoros munkatársi kapcsolatban vannak egymással, azoknál ez sokkal természetesebben hat, főleg ha ennyi fiatalról van szó."

Ebben van valami, már én is furcsállottam, hogy miért ilyen udvariasak, hogy Házi is önözi a beosztottjait... :) És azok is őt, de egyébként simán lehauzozzák, tehát nem doktorozzák...

Ugyanakkor viszont tényleg mindenki mindenkit a családnevén szólít...

Viszont

winnie 2008.03.20. 12:35:21

"el lehet olvasni a szinopszisban (wikipedia), hogy house and caddy egyutt jartak egyetemre, es ott egyszer dugtak is."

ügyes észrevétel - ez azóta olvasható ott, amióta lement ez az epizód Amerikában. logikus.

"teljesen eletszerutlen a magazodas."

a tegezodes is az lenne, brr. sőt, az rosszabb - innentől gondolom marad a kisebbik rossz, vagy pedig az efféle kikerülése, bár nem tudom, hogy lehetséges-e.

érdemes megnézni, hogy a vészhelyzetben hogy csinálták (ha már kórházas az is), de a sorozatokban éppen ez a szép, hogy az első részhez képest, amikor le kell fektetni az alapokat utólag mennyi minden kiderülhet.

egyébként meg egyszerű, mint az egyszer egy: elő egy hazai példával, biztos van orvos itt. egy kis orvos tegez vagy magáz egy főorvost - illetve egy főbb orvos tegez vagy magáz-e egy igazgatót. (ez utóbbi nyilván nem attól függ, hogy ki fekszik le kivel, mert akkor elég árulkodó lenne, ha 4-en tegeznék, 3-an meg magáznák:)

én spec úgy gondolnám, hogy egy főorvos és a legfőbb orvos van annyira kollegiális viszonyban, hogy tegezzék egymást.

ladybyron 2008.03.20. 12:44:31

Abban a részben, amikor Cameron és Cuddy együtt mennek valahova házkutatni (második évad), van egy beszélgetés a két nő között House-ról. Nos, Cuddy arcjátéka, gesztusai elég árulkodóak, attól függetlenül, hogy később még kihozhatják az egészből azt, hogy csak nagyon kerülgették egymást. Az biztos, hogy anno "csak" nagyon-nagyon közel jártak a szexhez. :-))

2008.03.20. 12:49:31

evicska, igen, egyrészt valóban az amcsi vállalati kultúra része a tegeződés, és ezen az alapon simán tegeződhetnének az alá-fölé rendeltek.
De a hagyományos magyar kultúra meg nem ez, pláne egy kórházban, ahol olyan kasztrendszer van, hogy, ha egy nővér tegeződik egy dokival, szinte biztos, hogy dugtak ;-)))
(igaz, ez szvsz ugyanígy van a csehekél a németekél meg pláne, sőt, a németeknél mindenki lazább.)
Szerintem, egyszerűen konzekvensnek kellett volna maradni a fordítónak ahhoz a rendszerhez, amit kitalált és nem plusz felhangokat beleszőni (ezzel az erővel, ha olyan a politikai meggyőződése, simán adhatott volna Cuddy szövegének magyar aktuálpolitikai kikacsintást is ("I simply chose not to share completely irrelevant facts")
Jó, hogy nem adott, csak, ha a tegeződéssel belenyúl, akkor onnan már csak egy lépés...akár még ez is

Amúgy, azt el tudom fogadni, hogy a szinkron nem TELJESEN azonos az eredetivel. Hiszen, ahhoz mindkét nyelvet teljesen anyanyelvi szinten kellene beszélni, hogy az olyan árnyalatnyi dolgok, mint egy szitok szó milyen erősségű magyar megfelelővel kerülnek át. (nem beszélve arról az "apróságról", hogy sok nyelvben meg sincs az a széles magyar káromkodási skála, amit mi használunk) Hasonlóképpen, egy angol szóviccnél is kitalálhat vm magyart, ami rímel, vagy azt sem tartom bajnak, ha egy amcsi sorozatban "köjált" emlegetnek. (mondjuk, az apeh azért fájna mert az "adóhivatal"-lal elég egyszerűen leírható a szervezet)
És, hozzáteszem azt is, teljesen önkritikusan, hogy attól, hogy semmi bajom az angollal, naponta használom, és simán megértettem az ide beszúrt párbeszédet, meg az abban szereplő "obnoxious ass" jelzőt, hát, nem vállalkoznék rá, hogy megtippeljem, inkább gusztustalan faszfejnek fordítsam, vagy "csak" kellemetlen baromnak.
Még, ha tippem van is, az csak megérzésen alapul, lévén, hogy nem élek Amerikában és használom ezt a fajta hétközbapi nyelvet nap, mint nap (meg is lepődnének a partnereink ;-))))
Viszont, ha meg valaki ott él, akkor meg arról lehetnek csak tippjei, hogy magyarul mennyire csúnya az első v. a második változat, netán ezektől egy még enyhébbet kellene kipréselni a memóriájából???

2008.03.20. 12:54:58

hoppácska, hát ez az!
Amúgy, azért van annak bája, és sokat GYENGÍT is a szó szerint értelmezhető szidáson, ha valakit pl. magázva hívnak "baromnak". (maga barom, vagy barom vagy)

Amúgy meg az én bajom, de nem hiszek az ilyen éveken át tartó epekedésben. Persze, azt elhiszem, hogy House jól elkapná Cuddyt és tankeren nyomorgatná, de azért volt ám neki Stacey is abban a nagy epekedésben, amikor -legalábbis a tegnapi rész alapján- mintha csak Cuddyra várt volna.
Meg nem is illik Househoz ez az epekedés. Ha megvolt, szerintem túl kellene rajta lennie, és kész.
Sőt, ennek a kapcsolatnak talán pont az adta volna az igazi feszültségét, ha NEM lettek volna meg egymásnak, csak időnként játszottak volna a tűzzel (ebbe belefér, hogy House emlékszik a Cuddyt lesmároló hapsira, v. szétugrasztja a randiját), de csak simán fizikai vonzalom miatt.

Na, jó, nem lelkizek tovább!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.20. 12:58:05

Mondjuk nekem az elején, amikor feltűnt House, mint féllábú katona, és kiderült hogy álom az egész, az ugrott be rögtön, hogy tiszta Médium, annak a részei szoktak így kezdődni...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 13:01:04

"tiszta Médium, annak a részei szoktak így kezdődni..."

Csakhogy Házi sokkal racionálisabb volt ennél, elutasított minden ilyesféle dolgot az eddigi részekben...

schcs_ 2008.03.20. 13:05:08

"a tegezodes is az lenne, brr. sőt, az rosszabb - innentől gondolom marad a kisebbik rossz, vagy pedig az efféle kikerülése, bár nem tudom, hogy lehetséges-e."

Miert eletszerutlen a tegezodes ket volt egyetemi csoporttars kozott?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.03.20. 13:05:37

"Amúgy, azért van annak bája, és sokat GYENGÍT is a szó szerint értelmezhető szidáson, ha valakit pl. magázva hívnak "baromnak". (maga barom, vagy barom vagy)"

Speciel szerintem pont fordítva van: magázódva egy szidás sokkal jobban üt. Én a haveromnak mondhatom viccelődve, "Mekkora egy barom vagy te", és csak röhögés van belőle, nem sértődés, ha olyan a szitu, de egy olyannak mondani, hogy "Maga mekkora egy barom", akivel nem vagyok túl bizalmas viszonyban (hisz ezért magázódunk), már komoly sértés...

ladybyron 2008.03.20. 13:09:03

Hoppácska, neked igazad van, nem kell finomkodni, és nem is egyszerű. de amikor a "damn/damn it!" kifejezést már másodszor hallottam, hogy úgy fordították: "a 3,14 csába", akkor azt indokolatlannak érzem. Itt nem árnyalatokról van szó.

Los Alamuszi: szerintem Cuddy és House között csak fizikai vonzalom van, ezért nem hiszek ebben ashipben. Túl gysíkú. :-((

Gladia Delmarre 2008.03.20. 13:09:16

Nekem is tetszett a rész és Cancy, megint remekeltél:-)

Én gondoltam rá, h vmi már volt köztük anno, de monnyuk nem nagyon foglalkoztam vele... én akkor kezdtem kicsit ezt érezni, amikor C. a hormonokat H-val adatta be magának.. azaz, inkább azt, h ezt a szívességet nem úgy kéri mint orvostól, hanem, mint közelebbi baráttól (de ugye barátinak nem mondható azért a kapcsolatuk, szóval felsejlett a cekc... de aztán elvetettem:-)).

Cameron wombat felé végrehajtott cekcuális kizsákmányolása nagyon jóóó!:-) Gondolom, ebből még lesz konflikts, mert c-nak a szex kell, Ch-nek meg minden. És télleg túlvan már House-on a kis dokinéni??

Gladia Delmarre 2008.03.20. 13:13:37

Ja, a katéterezés nagyon durva volt... akinek már nyomtak fel katétert, az tudja, miről beszélek... én a látványától is sziszegtem :-/ Az, h vki ezt magának csinálja érzéstelenítés nélkül... hát, mindenesetre hihetetlen. Na, arról meg nem is beszélve, h ha a katéter ott van, az nem esik ki csak úgy, és a leszedése legalább olyan fájdalmas. De mind1, mert House akkor is király:-)

candyperfumegirl 2008.03.20. 13:20:41

A House-Cuddy szexuális múlt egészen biztosan nem újkeletű ötlet, már a 2. évad 3. részében (Humpty Dumpty) szinte elhangzik, de ott csak kerülgetik a témát, és eléggé utalgatnak rá, éppen csak nem mondják ki feketén fehéren. Most kimondták. Nem is ez benne az új, mert ezt tényleg lehetett sejteni, hanem inkább az az érdekes, amit többen írtatok is, hogy ha már megvolt a szex, és nem múlt el a szexuális feszültség köztük, akkor ez baromira nem csak fikiai vonzalom, amit egyszeri kielégülés "kisüt".

A tegeződés-magázódás témába meg valóban bejátszik az is, hogy huszoniksz éve ismerik egymást, még az egyetemről.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.03.20. 13:22:38

Csatlakozom az előttem szólókhoz, ki is egészíteném:
én azért időnként összeereszteném a különböző epizódok forgatókönyvíróit, mert egész rendesen kiderült, hogy a "maga kedvel engem House" részest egy teljesen más egyén írta, mint ezt, és b.sztak egyeztetni egymással.
Mert ha valóban igaz a szinopszis és együtt jártak egyetemre (amit kétlek, mert Cuddy minimum egy tízessel fiatalabb) és ott kufircoltak, akkor ez a kérdés sosem hangozhatott volna így el.
Legfeljebb úgy, hogy "már megint engem akarsz a legnagyobbszerelemsztésziután?"
Vagy valami ilyesmi.
A kétszeri álmodást félreértettétek: egyszer megálmodta a mesterséges kómát, amikor lelőtték. Ott is elrugaszkodott ötlet volt, de egyszer - szódával - elment.
De még egyszer előrángatni ezt az erőltetett dolgot több, mint felháborító.
És egy epizódban mingyá' kétszer is, hát jujj.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 13:29:49

"akkor ez baromira nem csak fikiai vonzalom"

Hát ilyet nem is mondott senki, éppen ez a lényeg, hogy igazából Cuddy agya az erogén zóna, amivel hat Házira. Na jó, az anyahajó-fenék sem árt persze :)

candyperfumegirl 2008.03.20. 13:33:24

Kekecke: ahogy winnie is írta korábban, a forgatókönyvírás nem úgy megy, hogy x ír egy epizódot, akkor a többi forgatókönyvírónak ahhoz semmi köze nincs. Minden epizód szinopszisát közösen találják ki, és az egyes epizódok forgatókönyvírói "csak" leírják azt, amit közösen megbeszéltek. (nagyon leegyszerűsítve valami ilyesmi) Nyilván a saját stílusuk érződik az egyes epizódokon, a dialógusokon, stb, de maga a történet közös agyszülemény.

Amúgy nincs itt semmilyen ellentmondás az Insensitive-vel. Cuddy akkor ki akarta ugrasztani a nyulat a bokorból, amikor konkrétan rákérdezett, hogy bejön-e House-nak, ebben a beszélgetésben meg konkrétan megmondja, hogy állítsa le magát, ne bámulja, ne zaklassa, stb. Ez tulajdonképpen annak a beszélgetésnek a folytatása.

kolestom 2008.03.20. 13:35:43

kekecke 2008.03.20. 13:22:38
"én azért időnként összeereszteném a különböző epizódok forgatókönyvíróit, mert ... b.sztak egyeztetni egymással."

Szerintem a lényegre tapintottál.
Sokszor következetlen a sorozat (ezt talán Cameron karaktrének változásán lehet a legjobban észrevenni)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 13:37:26

"Cuddy akkor ki akarta ugrasztani a nyulat a bokorból, amikor konkrétan rákérdezett, hogy bejön-e House-nak, ebben a beszélgetésben meg konkrétan megmondja, hogy állítsa le magát, ne bámulja, ne zaklassa, stb. Ez tulajdonképpen annak a beszélgetésnek a folytatása."

És a közbenső jelenet, amikor Cuddy átöleli Házit, az megmarkolja az anyahajót, Cuddy arcán meg öröm???

Mi történt azóta, hogy most Cuddy le akarja állítani a pasit?

ladybyron 2008.03.20. 13:38:28

kekecke, szerintem Cuddy nem annyival fiatalabb, maximum 4-5 év lehet közöttük. A sztori szerint - Wilson tegnap utalt rá - House 45-46 körül lehet, Cuddy pedig bőven van 42-43, akkor is, ha nagyon jól néz ki, és én is szeretnék negyvenes éveimben így festeni. :-))

candyperfumegirl 2008.03.20. 13:41:12

Azt hiszem, Cuddy a karaktere szerint 40, pont mint Lisa Edelstein, House meg pár évvel fiatalabb, mint Hugh Laurie, talán most 46. Cuddy azt mondja az egyetemről, hogy "I was only an undergrad and he was already a legend".

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 13:42:54

A magyar wikin az van, hogy Házi pont annyi idős mint Laurie.

babó 2008.03.20. 13:52:06

nem tudom, szerintem az egyszeri szex kisüti a vonzalmat, oszt kész nagyon leegyszerűsített álláspont.

némi kreativitással el lehet képzelni olyan háttérsztorit is hozzá, hogy egyetemen fiatalok voltak, csak buliból voltak együtt egyszer, mivel vonzódtak egymáshoz, de aztán elváltak útjaik. közben eltelt 15-20 év, mindetten változtak, most munka miatt ilyen fura főnöknéni-beosztott kapcsolatba kerültek. mindettőjüknek vannak más tapasztalati, problémái, stb, de azért befigyel, hogy egyszer volt egy tüzes éjszakájuk, és ez mindkettejüket izgatja valahol. nekem belefér... :)

szegény Chase meg tuti bele fog zúgni Cameronba, lesz még ebből gond... szegényke :))

Picinger 2008.03.20. 13:57:39

A Lisa Edelstein se 40, hanem 42.

Egyébként meg az a hogyvolt is jó volt, mint minden héten.

candyperfumegirl 2008.03.20. 14:02:31

Mármint amennyi akkor volt, amikor ez az epizód lement.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 14:13:31

"Liza... az iskolatársam... vót valamikó... teccikérteni."

schcs_ 2008.03.20. 14:36:37

From
en.wikipedia.org/wiki/Gregory_house

After receiving his undergraduate degree at Johns Hopkins University, House studied medicine at Johns Hopkins University School of Medicine, researching psychiatry and behavioral sciences until classmate Phillip Weber reported House for copying exam answers from him.[11] Following his expulsion from Johns Hopkins, he applied and was accepted to University of Michigan where he received his M.D. and met Lisa Cuddy, his future boss.[15] There is a degree of sexual tension between the two characters due to a suspected one-night stand in the past.[16]

schcs_ 2008.03.20. 14:39:48

Figyelmesebben elolvasva, nem a fentibol nem derul ki, hogy mikor volt szex kozottuk. Lehetett az egyetemen is, lehetett korabban is.

Meg annyit, hogy ismereteim szerint, az amerikai rendszerben, az orvosi diploma postgradualis, azaz valami temabavago (pl biologia) undergrad BSc diploma utan lehet megszerezni. House a postgrad kepzesre erkezett Michiganbe, ahol Cuddy akkor meg lehetett undergrad, tehat akar 4-5 evvel is fiatalabb Housenal.

schcs_ 2008.03.20. 14:41:08

az elozo commentemben: korabban=kesobb

denamano 2008.03.20. 14:44:27

schcs_!
ezt akartam írni: ki mondta, hogy a szex az egyetemen volt? szerintem történhetett Stacy után is.

Rainbow* 2008.03.20. 14:50:30

Tegnap Wilson tett rá utalást a filben, hogy House 45 éves. Laurie 49 (lesz júniusban.)

denamano 2008.03.20. 15:00:31

a második évad utolsó részében mutatták House karszalagját, amin a születési dátumnál 1959.06.11. szerepelt (pont, mint Laurie sz.napja)

schcs_ 2008.03.20. 15:08:18

denamano!

A szex idopontja: igazad van.

Szuletesnap: ez a wikipedia cikkbol is kiderul.

Rainbow* 2008.03.20. 15:09:35

"...egy izmon, amit gond nélkül használtál az elmúlt 45 évben." Na, most akkor?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.20. 15:13:52

Eszerint élete első négy évében is nehezen pisált :)

schcs_ 2008.03.20. 15:13:59

az ember kb 2-3 eves koratol "hasznalja" a futykoset, addig az csak ugy magatol mukodik. a kisfiam 2+1/2 eves es csak most kezdi "hasznalni". masreszt wilson ennyit tevedhet. En sem tudom pontosan mennyi idosek a kollegaim, ismeroseim.

denamano 2008.03.20. 15:21:34

na igen. ez a 'ki mennyi idős' dolog Chase-nél is játszik, mert az első évadban még 26, de az agydaganatos kislánynál (2. évad eleje) már 30.

Rainbow* 2008.03.20. 15:26:57

Maradjunk annyiban, hogy itt-ott megfigyelhető némi következetlenség a sorozatban szereplő adatok terén. De nem hiszem, hogy ez olyan meglepő, hiszen többen írják a forgatókönyveket és ezek szerint néha elmarad az egyeztetés, vagy pusztán az odafigyelés.

candyperfumegirl 2008.03.20. 15:28:44

Chase a fordított Richard Alpert, túl gyorsan öregszik. :D

Amúgy igen, az ilyen dolgokban előfordul, hogy következetlenek, ezt be kell látni. Meg a lakások is érdekesen váltakoznak, vagy csak gyakran költöznek a szereplők. Na jó, ez csak House lakására igaz.

kla 2008.03.20. 16:13:00

Nekem nagyon tetszett a tegeződésre váltás, mert legalább látszik, hogy odafigyelnek a fordításra és próbálnak kreatívak lenni, ami a többi sorozathoz képest már jó. Az, hogy House és Cuddy jözött mi volt, viszont szerintem sem passzol az eddigiekhez.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 17:06:01

bakker
több mint száz komment arrol, hogy most magázás vagy tegezés...

Darrick 2008.03.20. 17:33:50

Sajnálom, hogy nem láttam, de azért hogyvolt hozta a színvonalat. :)

poszáta 2008.03.20. 17:42:45

Szerintem tegeződés/magázódás fronton minden el lett mondva:)
Azért a király jeleneteket ne felejtsétek el:
Pl: a csaj lötyögteti a vizet-House ráordít: hagyja abbaaa!!!

krumplicukor 2008.03.20. 21:47:09

"na igen. ez a 'ki mennyi idős' dolog Chase-nél is játszik, mert az első évadban még 26, de az agydaganatos kislánynál (2. évad eleje) már 30."

Ennél jobb a helyzet: az első évados Cursed-ban egy részen belül mondta egyszer House h Chase 26, és még ugyanebben a részben Chase közölte, h 15 volt, amikor apuka lelécelt és 15 éve váltak el a szülei: ami ugye 15+15 az 30. Én a magam részéről már akkor is Chase-nek hittem:)))

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2008.03.21. 08:41:33

apró javítás: "Eleinte Chase kelleti magát, de Cameron –számomra is meglepő módon- olyan meggyőző-készségről tesz tanúbizonyságot..."
nem keverendő a "kelleti" (=teszi-veszi magát. hogy a másikat rábírja a szexre) és a "kéreti"(=úgy csinál, mintha nem akarná, hogy húzza a másikat) magát.
Persze, ha eleve azt akartad írni elnézést,de nekem a szövegkörnyezetből nem az jött le.. meg a filmből sem :)

candyperfumegirl 2008.03.21. 10:43:09

Kéreti persze. :) Erre gondoltam én is, jogos.

madz 2008.03.21. 15:35:37

akár tetszik, akár nem, a fordítónak néha MUSZÁJ önkényesen eldönteni bizonyos dolgokat. pl tegeződés-magázódás kérdése, ha a forrásnyelvben nem egyértelmű
olyan pedig nincs, hogy bármilyen nyelvről bármelyik másikra tökéletesen lehessen fordítani. egyszerűen nincs. nem a nyelvtudás miatt ,hanem a nyelvek közötti különbségek miatt.
bár nem tudom, miért írtam le ezt, úgysem téved már ide senki

Sundance 11 2008.03.23. 10:11:21

de én ide tévedek, mert tegnap AXN-en éjszaka, az 1x14-es control című rész ment és mivel mostmár, csak erre tudok figyelni, találtam egy kis szösszenetet Cuddy és house múltjával kapcsba..
a szit következő: a kórház új támogatója, próbálja megtudni cuddytól, miért ne kell housenak köpenyt viselnie, a párbeszéd pedig:
támogató: -Lefekszik House-szal?
főnöknéni:-nem
t: de lefeküdt vele....régen?
f:ez meglehetősen illetlen kérdés.........stb stb
főnöknéni, enyhén bevallotta szerintem...hmmm :p
szóval lehet hogy mégsem volt annyira megalapozatlan a Top secret.
tudom senki se olvassa már, de muszáj volt kiírnom magamból:D

candyperfumegirl 2008.03.23. 10:31:04

Én olvasom, mert kapok értesítést a kommentekről. ;)
És IGEN, ez a pillanat sem volt semmi! Már ott elgondolkodtam Cuddy reakcióján, hogy ez aztán minden volt, csak tagadás nem, ő nem tud zsigerből hazudni, ez is kiderült már róla. Na meg az a pirulás.
Szerintem is benne volt ez a pakliban már minimum az első évad második fele óta.

Sundance 11 2008.03.23. 14:46:22

akkor örülök, hogy egyetértünk...:D
alig várom a jövőheti hogyvoltot!

candyperfumegirl 2008.03.23. 18:05:15

Én is. :D Mert az (is) egy baromi jó rész lesz.

Sundance 11 2008.03.23. 18:48:03

tudom...tudom...hát még az az utánni :D

penjoe 2008.03.24. 12:39:50

minden nő át kéne vegye Cameron hozzáálását a ,,dolgokhoz,,... nem lenne sokkal könnyeb?Amugy House a feszülő hólyagok miatt volt ilyen ingerlékeny?

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.03.24. 17:06:46

nehéz megszokni Szabó Sipost :-((

Crni 2008.03.26. 11:32:39

Drága sporttársak! Az angolban a magázás úgy valósul meg, ha a zemberek a vezetéknevükön szólítják meg egymást, méghozzá explicite. Tehát Dáktör Háuz és Ms. Cuddy vagy Dáktör Káddy a megszólítás, akkor ez magázás. HA nincs cím (title) vagy vezetéknév, esetleg ma'm vagy szőr, akkó ez biza tegezés, ami Ámerikában, amúgy is az általános, függetlenül az alá-fölé rendeltségi viszonytól. Kádi és Ház tehát a sorozat eleje óta tegeződnek, csak néha magázódnak, ha érzékeltetni akarják a másikkal, hogy ez most nagyon is sziriüsz és hivatalos. (Elsősorban Kádi, akinek a magyar hangja mérföldekkel jobb, melegebb és nőiesebb, mint a baromi idegesítő affektált nyújorki zsidó eredeti. Lásd még a tárgyban Lisa Edelstein a Keep the Faith-ben - Mo-n Ég velünk néven futó, amúgy tündéri kis vígjáték Edward Nortontól)

Crni 2008.03.26. 11:35:35

Ja, a Star Trekben is ezért szólítják egymást rendületlenül Miszter Détának, meg Miszter Worfnak. Meg az amúgy is egy hadihajó volt, a klasszik angol vitorláshajókról örökölt parancslánccal.

candyperfumegirl 2008.03.26. 14:34:18

Crni: neeeem, én imádom Lisa Edelstein orgánumát. Ilyen karakteres női hang nem sok van, és zseniálisan játszik a hangjával.
süti beállítások módosítása